Şimdi Ara

Musteri Calmak-Cok Ciddi Konu-15 yillik Emek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaslar olayi kisaca ozetliyim.

babamin havalandirma isleri yapan bir atolyesi var. burda kar uzerinden % alan bir ustabasi vardi.musterilerle vs bu usta basi ilgileniyordu.babamda 1 yildir islerden uzakti.1ay once geri geldi.bu hafta bu usta basi isten ayrilmak istedi. babamda tamam dedi. alacak verecek hesaplandi ama soyle bir sorun var. bu usta basi tum isleri yaparken, musterilere kendi cep numarasini vermis.atolyenin sabit hatti hic calmiyor.is oldugu zaman direk bu ustabasini cebinden ariyolar.bu adam isten cikinca otomatik olarak musterilerde de gitti.simdi kendisi ayni isi yapacak ama bizim musterilerimizle.cikanken arayan olursa ben sizin numarasnizi vericem dedi.bugun bir tanidigima sesi disari verdirerek arattim.telefonu acti. olur abi hallederiz adres ver olcu almaya geliyim tarzinda bir konusma yapti.yani musterimizi caldi.

atolyemiz yaklasik 15 yildir piyasada ve son 1 yildir tum islerle bu ustabasi ilgileniyordu.yani eski musterilerimiz bile bu ustabasi ile muhattap olup is bagliyor.
    Firma Isminden dolayi buyuk musterilerimiz yine bizimle ama bu %30 35 lik kisimi oluyor. %60 lik kisim 1-2 gunluk ufak islerden olusuyor.bu %60 lik kisimi geri almamiz lazim.

bu durumda ne yapmam gerek.? legal illegal artik ne gerekirse yapmayi dusunuyoruz,. numarayi bize teslim etmiye yanasmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecycleBin -- 2 Haziran 2012; 21:07:03 >

• Yaptıgı dogru bişey değil ama mahkemeden bişey çıkmaz sanırsam.
  • Diğer yollardan halledeceksin mahkeme birşey yapamaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Yaptıgı dogru bişey değil ama mahkemeden bişey çıkmaz sanırsam.

evet degil , ne yapacagimizi cidden bilmiyoruz.
  • Sen işi bırak sonra müşteri kovala.. Zor iş dostum ben olsam gene bildiğim ustaya yaptırırım.
  • Alıcaksın yanına 4-5 tane sağlam arkadaşını bulucaksın bu adamı gideceksin yanına mecburen vericek numarayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Yaptıgı dogru bişey değil ama mahkemeden bişey çıkmaz sanırsam.

evet degil , ne yapacagimizi cidden bilmiyoruz.

Sinapsis'in dediği gibi işi baştan bırakmışsınız yapacak pek bişey yok.
  • İşten ayrıldığı zaman 5 yıl o mesleği yapamaz ya da müşteri çalamaz sözleşme ile böyle şeyler mümkün. Ticaret hukukunda hoca anlattı. Mahkemeye verse kesinlikle sonuç alırsın araştır bu konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Sen işi bırak sonra müşteri kovala.. Zor iş dostum ben olsam gene bildiğim ustaya yaptırırım.

Usta dedigimiz babamin dayisinin oz oglu.kaldi ki isi biraktik ama bedava da birakmadik. aylik net geliri 4.000 den asagiya dusmuyodu.6 7 yildir bizimle calisiyor.
  • şahit bul mahkemeye ver kesin sonuç çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

İşten ayrıldığı zaman 5 yıl o mesleği yapamaz ya da müşteri çalamaz sözleşme ile böyle şeyler mümkün. Ticaret hukukunda hoca anlattı. Mahkemeye verse kesinlikle sonuç alırsın araştır bu konuyu

sozlesme yok malesef. kara duzen diye tabir sekilde isler hallediliyordu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

İşten ayrıldığı zaman 5 yıl o mesleği yapamaz ya da müşteri çalamaz sözleşme ile böyle şeyler mümkün. Ticaret hukukunda hoca anlattı. Mahkemeye verse kesinlikle sonuç alırsın araştır bu konuyu

sozlesme yok malesef. kara duzen diye tabir sekilde isler hallediliyordu.

Sizin yanınızdan ayrılıp aynı işi yapan başka bir yere çalışmaya gittiğini, daha önce sizinle çalıştığını kanıtlayan herhangi bir şey varsa sonuç alırsın
  • Adamı tanımadığı biri aradığı için kendi işi olarak almış, eski müşteriniz arasa size yönlendirir bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Sen işi bırak sonra müşteri kovala.. Zor iş dostum ben olsam gene bildiğim ustaya yaptırırım.

Usta dedigimiz babamin dayisinin oz oglu.kaldi ki isi biraktik ama bedava da birakmadik. aylik net geliri 4.000 den asagiya dusmuyodu.6 7 yildir bizimle calisiyor.

Kızacak ya da sinirlenecek bir şey yok kaldı ki sizi suçlayan da yok.
    Ben yalnızca işin zor olduğunu söyledim, sizin durumunuzdaki kim aynı şeyi yapsa müşterilerin kaçması kaçınılmaz.
  • Vaybe eğer bu hikaye doğruysa aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım bizim burda öyle bi şey olsa varya o adam eşşek sudan gelinceye kadar dayak yerdi.
  • İşte bu yüzden şirketler elemanlarına hat veriyor. Eleman çıkınca hat iptal oluyor. Tabii sizin akraba olunca böyle bişey düşünemediniz sanırım. Baban açıkça bu adamı karşısına alıp konuşacak. Hakkını helal etmediğini böyle bir şeyin çok yanlış olduğunu Allah büyük çıkarır çoluğundan çocuğundan gibi şeyler söyleyecek biraz allah korkusu varsa böyle yapmaktan vazgeçer. Olmadı artık yeni müşteri kazanmak ve eski müşterilerinizi tekrar kazanmak için yeni bir strateji geliştirmeniz gerekecek. Sonuçta bu işe yeni başlayanlarda da hiç müşterisi yokken 1-2 senede piyasada tanınmaya başlıyorlar. Siz de böyle sıfırdan başlayıp bu gibi durumlar için daha uyanık olacaksınız. Sonuçta bu da size bir tercübe oldu
  • Bu tür işlerde işinin başında kendin olacaksın yoksa durum bu olur. Öbür adamın işten çıkması mantıklı bir durum, kendi bildiğin iş kendi yerini kurar tüm karı sen alırsın, yanlış yaptığı yer dediği sözü tutmaması. Umarım sorun düzelir, her iki tarafta mutlu olur.
  • Yeni teklif hazirlayip eski musterilerinize ulastirabilirsiniz. Sonucta ustayi arayan %60lik kisimda o usta icin degil sizin sirketinizin personeli oldugundan dolayi ulasiyorlar ona.
    Tabi verdiginiz fiyat tekliflerinizi de biraz dusurmeniz gerekir muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mevcut işletmelerde ilgisizliklerin sonucu olarak ya batarsın yada bu şekilde istenmeyen durumlar yaşanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Hocam mevcut işletmelerde ilgisizliklerin sonucu olarak ya batarsın yada bu şekilde istenmeyen durumlar yaşanır.

Aynen bunu diyecektim. 1 sene önce neredeydiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.