Şimdi Ara

Mustang (2015) | Fransa’nın Oscar Adayı Olan Türk Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

Başlıca rollerini Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu ve İlayda Akdoğan'ın paylaştığı filmin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven.

Mayısta Cannes Film Festivali’nde ayakta alkışlanmış ve 21. Saraybosna Film Festivali’nde de ödülleri toplamıştı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• kişisel tezim çöp bir yapım olucak
  • Ford Mustang zannedip geldim ama tutmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 13 Eylül 2015; 21:48:52 >
  • inebolu ve mustang bir ilişki kuramadım
  • Mustang'e Fransız kaldık

Fransa’yı Oscar’da temsil edecek Türk filmi ‘Mustang’e deyim yerindeyse Fransız kaldık.

Fransa’da 450 bin gişe yapan ‘Mustang’i, Türkiye’de gösterime çıktığı ilk 3 günde sadece 4 bin 555 kişi izledi.
    5 KIZ KARDEŞİN MÜCADELESİ
    Deniz Gamze Ergüder’in yönetmenliğini üstlendiği Türk filmi ‘Mustang’, bu yıl 88’incisi düzenlenecek olan Akademi Ödülleri için ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında Fransa adına yarışacak.
    Film, Karadeniz’de yetim kalan 5 kız kardeşin toplumsal baskıya direnişini ve özgürlük mücadelesini anlatıyor.
    FRANSA GİŞESİ 450 BİN
    Dünya prömiyeri geçen mayısta Cannes Film Festivali’nde yapılan ‘Mustang’, gösterime girdiği Fransa’da bugüne kadar 450 bin kişiyi salonlara çekti.
    Film Türkiye’de ise gösterime girdiği ilk 3 günde 4 bin 555 kişi tarafından izlendi. Mustang ülkemizde geçen cuma vizyona girdi.
    Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan’ın rol aldığı, 16 kopyayla vizyona giren filmin toplam gişesinin 30 bin olması bekleniyor.

• Normalde bunlara kezban diyoruz ama filmleri çekilince ödül alıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fransız kaldık falan diye haber yapmışlar ama allah aşkına bu tarz filmlerden hangimizin haberi oluyor ki Nuri bilge ceylan'ı,Zeki Demirkubuz'u bile tanımayan milyonlarca insan var ülkede. Kusura bakmasınlar bir de konu bana çok ilgi çekici gelmedi Fransada beğendiler diye burda da beğenilmek zorunda değil.
  • Türk yönetmen Ergüven'in filmine İspanya'da 4 ödül

Yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven'in yaptığı "Mustang", Seminci Film Festivali'nde 4 ödül kazandı

Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang" filmi, İspanya'da düzenlenen film festivalinde 4 dalda ödül kazandı.

İspanya'nın Valladolid kentinde bu yıl 60'ıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Seminci Film Festivali'nde yarışan "Mustang" filmi, en iyi 2'nci filme verilen "Gümüş Başak" ödülüne layık görüldü.

"Mustang" aynı zamanda, "Uluslararası Yabancı Basın", "Genç Seminci" ve "Seyirci" ödüllerinin de sahibi oldu.

İspanya'da San Sebastian Film Festivali'nden sonra en prestijli uluslararası film festivali olan Seminci'de, en iyi film ödülüne İzlandalı yönetmen Grimur Hakonarson'un "Hrutar" filmi layık görüldü.

Fransa'yı bu yıl düzenlenecek 88. Oscar Ödülleri'nde temsil edecek "Mustang" filmine, 68'inci Cannes Film Festivali'nde "Europa Cinemas Label", 21. Saraybosna Film Festivali'nde "en iyi film" ve "en iyi kadın oyuncu" ödülleri verilmişti.

Türk yönetmen Ergüven'in yönettiği film ayrıca Avrupa Parlamentosunun bu yılki "Lux Sinema" ödülüne aday gösterilmişti.

• Fransa’yı Oscar’da temsil etmenin yanı sıra, 73. Altın Küre Ödüllerinde de en iyi yabancı film dalında aday olmuş.
  • Film yıktı geçti beni.90 dk boyunca ekrandan gözümü alamadım.Normalde ödüllü filmleri beğenmem , hep bir ön yargım vardır.Fakat bu film gerçekten çok iyi.Filmi izleyince neden yurt dışından ödül aldığını da anlıyorsunuz.Yönetmen Türk kültürünü çok güzel yansıtmış , harika bir hikaye , harika bir dram sizi bekliyor.Bu arada torrent sitelerine düştü film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

Fransa’yı Oscar’da temsil etmenin yanı sıra, 73. Altın Küre Ödüllerinde de en iyi yabancı film dalında aday olmuş.

Peki siz filmi izlediniz mi? Ödüllü filmlere, "sanat" filmlerine, kısa filmlere, Avrupa sinemasına ve Türk sinemasına önyargılı olan ve ayrıca genel olarak dram türünü sevmeyen ben bunu sever miyim acaba? İzleyenlerden daha fazla yorum alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

Fransa’yı Oscar’da temsil etmenin yanı sıra, 73. Altın Küre Ödüllerinde de en iyi yabancı film dalında aday olmuş.

Peki siz filmi izlediniz mi? Ödüllü filmlere, "sanat" filmlerine, kısa filmlere, Avrupa sinemasına ve Türk sinemasına önyargılı olan ve ayrıca genel olarak dram türünü sevmeyen ben bunu sever miyim acaba? İzleyenlerden daha fazla yorum alalım.

Ben ödüllü filmleri , özellikle sanat filmlerini gram sevmem.Ama dram-hikaye severim.Eğer dram-hikaye sevmiyorsan pek tavsiye etmem.
  • Harika film konusu vs tavsiye ederim izleneminizi
  • Fragmanını izledim,film gerçekten güzel duruyor...
  • İnebolu Kastamonunun ilçesi olan İnebolu sanırım :) Son dönemlerde baya çekilmeye başlandı o taraflarda. Manda Yuvası Münafık Gözetleme Kulesi Mustang
  • İzlenir. Ödülleri hak ediyor.

• Oscar’a aday olan Mustang, Avrupa’nın en iyisi seçildi

İspanya Sinema Akademisi’nce verilen 30. Goya ödülleri dün Madrid’de yapılan törenle sahiplerine sunuldu.

"truman” “en iyi film” ve “en iyi yönetmen” dahil 5 ödül alırken, Deniz Gamze Ergüven’in Oscar adayı filmi “Mustang” “en iyi Avrupa filmi” dalında ödülün sahibi oldu.

prens Felipe Kongre Merkezi’ndeki törende, İspanya Sinema Akademisi Başkanı Antonio Resines, “Sinema bir kültürdür ve herhangi bir ideolojinin veya siyasi partinin dışında tutulup devlet meselesi olarak algılanmalıdır” dedi. Resines ayrıca, “İspanya’da internetten dakikada 1900 korsan filim indiriliyor” diyerek, korsanla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cesc Gay yönetmenliğindeki “Truman” filmi geceye damga vururken, “Techo y comida” filmindeki rolüyle Natalia de Molina en iyi kadın oyuncu seçildi. “Mustang” filmine verilen ödülü filmin yapımcısı Charles Gillibert aldı.

• filmi şuan izliyorum.

ingilizce altyazılı izlemek zorundayım. film full türkçe ama hiç bişe anlamıyorum ki konuştuklarından.

ayrıca "süper lig çeyrek finalleri" ne yahu? en basit detayda saçmalamışlar.

edit: şimdi bitti. merak eden izlesin ama pek bişe beklemesin. çok abartılı geldi bana.

kız isteme, evlenme falan o kadar hızlı mı yahu Türkiye'de.

pek spoiler bir durumu yok filmin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 29 Şubat 2016; 2:54:15 >
  • 720p var elimde. ama sıkıcı bir filme benziyor. sileyim mi izleyeyim mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.