Şimdi Ara

Musevi Takvimine Göre Hangi Yıldayız Bilen Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

doğru mu acaba?

nereden çıktı bu derseniz engin Ardıçın bir yazısını okurken gördüm ve baya şaşırdım.

.....Bu Şalom Gazetesi'nin ayda bir verdiği bir de eki var, o kafadan Ladino dilinde... 'El Amaneser'... Şafak demek.

Son sayısını karıştırıyordum, irkildim.

Yok canım, korkmayın, 'İran devleti yıkılsın' falan dememişler. Onlarda kebapçı garsonluğundan gelip de cumhurbaşkanı olan yok.

İstanbul'da basılmış eski bir kitaptan sözeden bir yazı... Haham Avram Abenyakar'ın 'Şivhe a'Ari' isimli eseri (ne demekse?)... Sanırım Tevrat'ın 'kabala' yani mistik yorumundan sözediyor... Kapağının 'faksimilesini' de koymuşlar... 'Enprimido en Kostandina' diyor... Hayim Eliya Pardo yayınlamış, 'el ke vende livros en Yeni Han'... Yeni Han'da kitap satan Hayim Efendi...

Kitabın basım tarihi, Musevi takvimine göre 5526, Batı takvimine göre 1765...

Ve kitap kimin devrinde yayınlanmış? 'Debasho el governo de muestro sinyor, el Rey Mustafa'...

Efendimiz, kralımız Mustafa'nın yönetimi altında!...

Sözü edilen Mustafa, padişah Üçüncü Mustafa... Üçüncü Selim'in babası... Birinci Abdülhamid'in ağabeyi...

Osmanlı Türk hükümdarına biat etmiş, ona sığınmış, ona güvenmiş, kendisinden 'efendimiz, kralımız' şeklinde sözetmiş insan, dini ve dili ne olursa olsun, BENİM İNSANIMDIR. İsterse ateşe tapsın, hiç farketmez.

Yahudi cemaatine teşekkür ediyorum, kim olduğumu, nereli olduğumu, nereden geldiğimi bana bir kez daha hatırlattığı için. Fakat hep birlikte nereye gittiğimizi bilemem, çünkü onlar da bilmiyorlar.

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=36385,,2

• işim gücüm yok da musevi takvimini mi takip edicem, zaten dünyada en nefret ettiğim millet israilliler onların yüzünden de museviler, belki iyi museviler de var ama napiim ööle işte
  • yazının tamamını okudum. ne olacak yalakalık yapmış Engin Ardıç efendi acaba ne cıkar sağlayaacak kimlere hoş görünmek istiyor. yok bizden daha osmanlıymışlar daha Türkmüşler daha dürüsmüşler.. .
    bak sen şu işe .. biz biliyoruz TC deki yahudilerin ne iş yaptığını neyin peşinde koşturduklarını . bu basınında kime calıştığınıda biliyoruz...
  • BİR KERE BİZE NE YAHUDİ TAKVİMİNDEN ?? HİCRİ TAKVİME GÖRE KAÇINCI YILDAYIZ BUNU BİLEN VARMI?

BİZ BİLİYORUZ HAMİLE İSRAİL KADINLARININ TR GELİP GÜNEYDOGUDA ÇOCUGU BURADA DOGURUP TC VATANDAŞLIGI ALIP GERİ DÖNDÜKLERİNİ..
    ONLARDA AKILLARA GELMEYEN PLANLAR VARDIR... ELBETTE BU ÜLKEDE HEP BERABER HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAGIZ AMA GÖZÜMÜZÜDE KAPATMAYACAGIZ...

• İsrailin ulusal ve uluslararası politikasına karşıyım fakat, arapların da bir israil devletini asla kabul etmediklerinide iyi biliyorum. İsrail tanınmalı, Filistin Devleti de tanınmalı. Kudüs, uluslararası alanda aynı Vatikan gibi özerk bir sistem ile idare edilmeli. Benim güzel ülkemin vatandaşı olduğu sürece, bu ülkenin vatandaşı olmaktan iftahar ettiği sürece, ne bir musevi vatandaşıma, ne de kökeni ne olursa olsun herhangi bir vatandaşıma laf söylenmesine karşıyım. Fakat tüm bunların israilin takvimi ile ilgisi de yok.. yaw ne diyorum ben... madem ilgisi yok, niye söylüyorsun...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAEDALUS -- 20 Nisan 2006; 13:57:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.