Şimdi Ara

Murat 124 Restorasyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkan2942

Hocam bizde bu restorasyon işindeyiz bizde de bu araçlardan var. Ulaşırsanız yardımcı olabilirim.

özelden mesaj attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

koy resmini bir bakalım neyi var neyi yok cok cürükse zaten macun fabrikanda olsa fayda etmez ona

Murat 124 RestorasyonMurat 124 RestorasyonMurat 124 Restorasyon

• Murat 124 RestorasyonMurat 124 RestorasyonMurat 124 Restorasyon

• Arkadaşlar aracımın fotoğraflarını sizlerle paylaştım restorasyon a başladığımda aşama aşama fotoğrafları sizlerle paylaşıcam..
  • Alper5423 A kullanıcısına yanıt
    Hocam gule güle bin kendi araban gibisi yok sen boşver milleti,aldığın hazi hiç bisye değişmem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam gule güle bin kendi araban gibisi yok sen boşver milleti,aldığın hazi hiç bisye değişmem..

Çok teşşekkür ederim verdiğiniz pozitif motivasyondan dolayı bende zaten gözümü kararttım arabayı kendi zevklerime göre yavaş yavaş toplıcam imkanlarim çerçevesinde
  • aracı önce komple sök sonra kaporta işlemi ve eksik parcaların alınması gerek ve bu parcalar pekte bulunan şeyler değil. daha önce sıfırdan toplayan bir kişi 30 35 bin harcamıştı aracına.

arac daha önce apachi kişilerin elinde gezmişe benziyor
  • quote:

aracı önce komple sök sonra kaporta işlemi ve eksik parcaların alınması gerek ve bu parcalar pekte bulunan şeyler değil. daha önce sıfırdan toplayan bir kişi 30 35 bin harcamıştı aracına.

arac daha önce apachi kişilerin elinde gezmişe benziyor

hocam parça sıkıntısı yok bende zaten komple söküp çürükleri gidericem
  • Hevesini kırmak gibi olmasın ama motor dahil 3000 gibi düşüncen varsa bence hiç girme.

Sadece boya ve işçiliğine 2000 lira para gider. Söküldüğünde tabanda epeyce çürük çıkar, parça olarak ne çıkar bilemem lakin en az 500 tl kaportacı işçilik alır. Kilit, cam çerçeve, kapı lastikleri vs en az 500 tl. Devamında kapı, tavan,taban döşemesi, elektrik aksamı 1000 tl bunları ekle, daha motoru hiç katmadık.

Masrafı geçtik, sanayide tanıdık, eş dost ustan yoksa araba toplatmak meşakkatli iş. Sanayide bu tür eski araçlarla pek uğraşmazlar yapılan iş içine sinmeyeblir. işi almadan önce herşey çok güzel olur lakin işe başlanınca baştan sağmalar, düzgün sökülmeyip değişmesi gereken parçalar, beğenmediğin hoşuna gitmeyen yeri gösterdiğinde bukadar oluyor yada bu modeller böyle gibi cevaplar çok canını sıkar.

kac para verdin sen bu hurdaya ? eminim sigortası daha pahalıdır araçtan
  • Adam gibi restorasyonun 10 bin TL den aşağı çıkması mümkün değil. Kendiniz motor ustası veya boyacı değilseniz. Yalap şalap yaptırıp en azından her aksamı çalışsın, yarısı şahin parçası olsun derseniz bile en az 5 bin TL garanti.

Doğan L aracımızı baştan aşağı düzeltelim dedik oradan biliyorum yaklaşık fiyatları.

Şimdiden kolay gelsin, her türlü dolmuş-halk otobüsünden iyidir. Sabahları bindiğim tıklım tıklım dolu, leş gibi kokan dolmuşu düşününce gidebilen her araç iyidir benim gözümde.
  • quote:

kac para verdin sen bu hurdaya ? eminim sigortası daha pahalıdır araçtan

evet araç benim üzerimdeyken 2bin 500 tl sigorta çıkıyordu devri amcamın üzerine aldım 1bin 300 e anlaştık sigortacıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Adam gibi restorasyonun 10 bin TL den aşağı çıkması mümkün değil. Kendiniz motor ustası veya boyacı değilseniz. Yalap şalap yaptırıp en azından her aksamı çalışsın, yarısı şahin parçası olsun derseniz bile en az 5 bin TL garanti.

Doğan L aracımızı baştan aşağı düzeltelim dedik oradan biliyorum yaklaşık fiyatları.

Şimdiden kolay gelsin, her türlü dolmuş-halk otobüsünden iyidir. Sabahları bindiğim tıklım tıklım dolu, leş gibi kokan dolmuşu düşününce gidebilen her araç iyidir benim gözümde.

hocam bilmiyorum 3 bin e de 50 bine de toplayan var tabi arasında fark olucak benim maddi imkanlarım çerçevesinde toplaya bildiğim kadarıyla toplıcam ben
  • Hevesini kırmayım hocam dedim ama işiniz çok uzun.

Öncelikle hacıların parçaları ıspartada bol bulunur. Ispartaya gitme şansınız yoksa yedek parçaları unutun ya da kredi filan çekin parçalar için. Bazı motor parçaları serçe ya da şahinle uyumlu ordan yırtabilirsiniz.

Bunun dışında elektrik tesisatını komple yenilemek isterseniz 500 küsür liraya çıkar. O da ustanın elinde tesisat varsa.

Sigortayı da en ucuz groupama çıkarıyor. Biz geçen sene 900 küsüre yaptırmıştık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabanın dıştan pek bişeyi olmasada yüzde 75 taban çürüktür . Kafadan en az 5000 tutar bu iş . Motoru da 1600 şahine çevirin performans açısından faydası olur epey . 124 çok keyifli bir araçtır şimdiden kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Hevesini kırmayım hocam dedim ama işiniz çok uzun.

Öncelikle hacıların parçaları ıspartada bol bulunur. Ispartaya gitme şansınız yoksa yedek parçaları unutun ya da kredi filan çekin parçalar için. Bazı motor parçaları serçe ya da şahinle uyumlu ordan yırtabilirsiniz.

Bunun dışında elektrik tesisatını komple yenilemek isterseniz 500 küsür liraya çıkar. O da ustanın elinde tesisat varsa.

Sigortayı da en ucuz groupama çıkarıyor. Biz geçen sene 900 küsüre yaptırmıştık.

aynen sigorta gercekten çok pahalı ve artık bu saçma sisteme bi değişiklik yapmaları şart..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lé Cola

Arabanın dıştan pek bişeyi olmasada yüzde 75 taban çürüktür . Kafadan en az 5000 tutar bu iş . Motoru da 1600 şahine çevirin performans açısından faydası olur epey . 124 çok keyifli bir araçtır şimdiden kolay gelsin

çürükleri halledeyim şimdilik motoru iyi sonra belki dediğini yapabilirim
  • Tum kaporta macunlanip komple boyanirsa 1000-1500 tl (taban haric)

Sadece macun onarimi ve lokal boya yapilirsa 500-600 tl ( boyle boya farki olur,goze batar)

En pahali kaporta islemidir motoru bile komple rektefe etmek 700-1000 tl ye yaparlar.Kaporta iscilik uzun surer ve zordur.Zimpara,macun,boya,astar,duzeltme ve curukten temizleme...islem zahmetli.

Eger arac 4-5 sene kullanilacaksa yapilir.Satarken uzerine ekleyip satarsiniz ve ek olarak sanayide yaptirdiginiz islemleri bir kagida yazip kaselenip muhafaza etmeniz yarariniza olur.Ayrica arac altinda ciddi curuk varsa yani karoserde 3-5 fiyat oynar.Islemler sonrasi arac altina zift yaptirin ve 1 hafta + daha fazla sanayide yatmasi gerekebilir dukkanin is yogunluguna bagli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 31 Aralık 2016; 6:16:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Tum kaporta macunlanip komple boyanirsa 1000-1500 tl (taban haric)

Sadece macun onarimi ve lokal boya yapilirsa 500-600 tl ( boyle boya farki olur,goze batar)

En pahali kaporta islemidir motoru bile komple rektefe etmek 700-1000 tl ye yaparlar.Kaporta iscilik uzun surer ve zordur.Zimpara,macun,boya,astar,duzeltme ve curukten temizleme...islem zahmetli.

Eger arac 4-5 sene kullanilacaksa yapilir.Satarken uzerine ekleyip satarsiniz ve ek olarak sanayide yaptirdiginiz islemleri bir kagida yazip kaselenip muhafaza etmeniz yarariniza olur.Ayrica arac altinda ciddi curuk varsa yani karoserde 3-5 fiyat oynar.Islemler sonrasi arac altina zift yaptirin ve 1 hafta + daha fazla sanayide yatmasi gerekebilir dukkanin is yogunluguna bagli.

hocam öncelikle yeni yılınız hayırlı olsun kaporta daki çürükler macun değilde tel kaynatarak yapılsa ne tutar tabandan bahsediyorum

Taban dedigin karoser oluyor en cok oradan curumeyi sever tofas grubu.Marspiyel,kapi altlari bagaj alti falan filan.Bizim 95 dogan slx muayneden gecmemisti tabandan dolayi curuklerden sanayide 1000 tl ye yakin fiyat soyleyenler vardi.Sonra geze geze birisi 300 tl ye halletti,adam muayenden gecsin diye siyah macun surmus pasli yerlere 2-3 sene ancak gider.

Normalde curuk komple kazinip,kesilip yerine oksijen tupuyle metal kaynatma ve macunlama yapilir.Bizim dogan bu fiyat tutmussa sizin araca adam akilli 1500-2000 tl isterler sifirdan temizlenip guzel bir is icin.Yoksa 300-400 tl ye idaretende yaparlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.