Şimdi Ara

MULTİFONKSİYONLU FIRINLA TURBO FANLI FIRIN ARASI FARK VARMI NEDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
64.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bide bişey sorabilirmiyim elektro fanlı firinla multifonksiyonlu firin arasında ne fark var



  • quote:

    Orijinalden alıntı: crn_knk

    candogan62'de arkadaşın belirttiğinin aynısını yazmış ama yinede bakmak istiyorum diyorsanız
    http://forum.donanimhaber.com/m_36419320/mpage_1/f_/key_turbo,firin//tm.htm#msglink_36421766

    Alıntıları Göster
    ELEKTRO TURBO ÖZELLİK
    Alt ve üst ısıtıcılar ile birlikte turbo fanın da devreye girdiği bu özellikteki fırınlarda, yemeğin her iki yüzünün homojen bir şekilde pişirilmesi sağlanırken, aynı zamanda çok daha çabuk pişirme elde edilir.

    Fan ve ısıtıcıların birlikte ya da ayrı ayrı çalıştırılabilmesi sayesinde 7 farklı kombinasyonda pişirme yapılması mümkündür. Bu sayede yemek türüne göre çok daha lezzetli pişirme elde edilir.

    TURBO ÖZELLİĞİ
    Bu özellik, üç tepsi yemeğin aynı anda, kokuları birbirine karışmadan, homojen bir şekilde pişirilmesine imkân tanıyarak, hem enerji hem de zamandan tasarruf sağlar.

    Turbo rezistans ile ısıtılan hava, turbo fan yardımıyla tepsiler arasında eşit olarak dolaştırılarak, her yemeğin aynı özenle pişirilmesini sağlar.

    Pişirme sırasında koku yapan yağ zerrecikleri fırının içinde sirküle edilen havaya karışarak, arka taraftaki ısıtıcıya kadar sürüklenir ve oraya yapışıp yanar. Bu sayede yemeklerin kokuları birbirine karışmaz.

    STATİK ÖZELLİĞİ
    Alt ve üst ısıtıcıların devreye aynı anda girdiği bu özellik sayesinde yemeğin her iki yüzü de eşit pişer.

    ÇİFT BÖLME ÖZELLİĞİ
    Birbirinden bağımsız iki ayrı fırın bölmesinden oluşan çift bölmeli fırının üst bölmesi Statik, daha büyük hacimdeki alt bölmesi ise Turbo özelliğine sahiptir. İstenirse fırının hem üst hem alt bölmesinde aynı anda pişirme yapılarak zamandan tasarruf sağlanacağı gibi, sadece tek bölmede de pişirme yapılabilir.

    MULTİFONKSİYON ÖZELLİĞİ
    Hem Turbo, hem Elektroturbo, hem de Statik pişirme özelliğinin bir arada bulunmasıdır. Aynı fırında üç farklı fırın özelliği, yemek türüne göre çok daha lezzetli pişirme yapabilme imkânı sunar.

    Multifonksiyon ürünlerde bulunan Süper Turbo fonksiyonu sayesinde, pişirme bölmesinin arka duvarındaki Turbo ısıtıcıyla beraber alt ve üst ısıtıcılar aynı anda devreye girer. Bu sayede, klasik Turbo pişirme işlemine göre çok daha iyi pişirme performansı elde edilir.

    KAPAK KAPALI IZGARA ÖZELLİĞİ
    Ön kapak kapalıyken ızgara yapabilme özelliği sayesinde, ortama çok fazla koku yayılması ve dışarı yağ sıçraması engellenir. Ayrıca ızgara yapılan etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır.

    DEFROST ÖZELLİĞİ
    Dondurulmuş gıdaların çözülmesi ve pişirmeye hazır hale getirilmesi için idealdir.

    WOK OCAK
    Çift halkalı yanış yapısı ile güçlü ısıtma yaparak, ısının tencere tabanına homojen olarak yayılmasını ve bu sayede yiyeceklerin eşit derecede pişirilmesini sağlar. Yüksek alev gerektiren ve çabuk pişirilmesi arzu edilen kızartma türü yiyecekler için idealdir.

    SURF PİŞİRME TEKNOLOJİSİ
    Fırın içindeki sıcak hava, yan duvarlardaki deliklerden çıkarak, pişirilen gıdanın üzerinde ve tepsilerin altında dolaşır; yemeğin her tarafı eşit pişer. Bu sayede pişirme işlemi sırasında, tepsinin rafını ve/veya yönünü değiştirmeye gerek bırakmaz; ideal pişirme sağlar.

    Fırın tepsisi üzerinde dolaşan sıcak havanın sadece o tepsi üzerinde kalmasını sağlar, böylece diğer tepside pişen yemeğin kokusu ile karışmasını önler.

    SÜPER TURBO FONKSİYON
    Bu fonksiyonda, pişirme bölmesinin arka duvarındaki Turbo fan ve ısıtıcı ile aynı anda devreye giren alt ve üst ısıtıcılar sayesinde, klasik Turbo pişirme işlemine göre çok daha homojen pişirme sağlanır.

    HIZLI ISITMA
    Pişirme işlemi öncesi fırın iç bölmesinin hızlı bir şekilde ısıtılmasını ve buna bağlı olarak hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilmesini sağlar.
  • Turbo fanlı fırın alt üst ısıtma ve fan devreye sokularak pişirme yapar.
    Multifonksiyonlu fırın modeline göre birçok pişirme programı bulunur.
    Alt ısıtma,alt ısıtma+fan,büyük ızgara,küçük ızgara vs gibi birçok yiyecek türüne özel program içerir.Böylece yiyeceğin niteliğine göre en uygun pişirme türünü seçmiş olursunuz.
    candogan62 zamanında açıklamıştı ;)
  • ii de ben bu forma bugün üye oldum yeni buldum bu formu dolayısı ile görmedim. çok kaliteli bir form ayrıca da ben bosch bayine sordum multifonksiyonlu daha iimiş zaten onfa turbo fanda varmış ayrıca almak istediğim model multifonksiyonlu 1500 tl turbo fanlılar 1000 tl civarı ve electro fanlılarda pişirme sorunu olabiliyomuş dedi bayi
  • bide bu açıklamayı nerde yapmıştı söylermisiniz ordan akuyayım :)
  • candogan62'de arkadaşın belirttiğinin aynısını yazmış ama yinede bakmak istiyorum diyorsanız
    http://forum.donanimhaber.com/m_36419320/mpage_1/f_/key_turbo,firin//tm.htm#msglink_36421766
  • ELEKTRO TURBO ÖZELLİK
    Alt ve üst ısıtıcılar ile birlikte turbo fanın da devreye girdiği bu özellikteki fırınlarda, yemeğin her iki yüzünün homojen bir şekilde pişirilmesi sağlanırken, aynı zamanda çok daha çabuk pişirme elde edilir.

    Fan ve ısıtıcıların birlikte ya da ayrı ayrı çalıştırılabilmesi sayesinde 7 farklı kombinasyonda pişirme yapılması mümkündür. Bu sayede yemek türüne göre çok daha lezzetli pişirme elde edilir.

    TURBO ÖZELLİĞİ
    Bu özellik, üç tepsi yemeğin aynı anda, kokuları birbirine karışmadan, homojen bir şekilde pişirilmesine imkân tanıyarak, hem enerji hem de zamandan tasarruf sağlar.

    Turbo rezistans ile ısıtılan hava, turbo fan yardımıyla tepsiler arasında eşit olarak dolaştırılarak, her yemeğin aynı özenle pişirilmesini sağlar.

    Pişirme sırasında koku yapan yağ zerrecikleri fırının içinde sirküle edilen havaya karışarak, arka taraftaki ısıtıcıya kadar sürüklenir ve oraya yapışıp yanar. Bu sayede yemeklerin kokuları birbirine karışmaz.

    STATİK ÖZELLİĞİ
    Alt ve üst ısıtıcıların devreye aynı anda girdiği bu özellik sayesinde yemeğin her iki yüzü de eşit pişer.

    ÇİFT BÖLME ÖZELLİĞİ
    Birbirinden bağımsız iki ayrı fırın bölmesinden oluşan çift bölmeli fırının üst bölmesi Statik, daha büyük hacimdeki alt bölmesi ise Turbo özelliğine sahiptir. İstenirse fırının hem üst hem alt bölmesinde aynı anda pişirme yapılarak zamandan tasarruf sağlanacağı gibi, sadece tek bölmede de pişirme yapılabilir.

    MULTİFONKSİYON ÖZELLİĞİ
    Hem Turbo, hem Elektroturbo, hem de Statik pişirme özelliğinin bir arada bulunmasıdır. Aynı fırında üç farklı fırın özelliği, yemek türüne göre çok daha lezzetli pişirme yapabilme imkânı sunar.

    Multifonksiyon ürünlerde bulunan Süper Turbo fonksiyonu sayesinde, pişirme bölmesinin arka duvarındaki Turbo ısıtıcıyla beraber alt ve üst ısıtıcılar aynı anda devreye girer. Bu sayede, klasik Turbo pişirme işlemine göre çok daha iyi pişirme performansı elde edilir.

    KAPAK KAPALI IZGARA ÖZELLİĞİ
    Ön kapak kapalıyken ızgara yapabilme özelliği sayesinde, ortama çok fazla koku yayılması ve dışarı yağ sıçraması engellenir. Ayrıca ızgara yapılan etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır.

    DEFROST ÖZELLİĞİ
    Dondurulmuş gıdaların çözülmesi ve pişirmeye hazır hale getirilmesi için idealdir.

    WOK OCAK
    Çift halkalı yanış yapısı ile güçlü ısıtma yaparak, ısının tencere tabanına homojen olarak yayılmasını ve bu sayede yiyeceklerin eşit derecede pişirilmesini sağlar. Yüksek alev gerektiren ve çabuk pişirilmesi arzu edilen kızartma türü yiyecekler için idealdir.

    SURF PİŞİRME TEKNOLOJİSİ
    Fırın içindeki sıcak hava, yan duvarlardaki deliklerden çıkarak, pişirilen gıdanın üzerinde ve tepsilerin altında dolaşır; yemeğin her tarafı eşit pişer. Bu sayede pişirme işlemi sırasında, tepsinin rafını ve/veya yönünü değiştirmeye gerek bırakmaz; ideal pişirme sağlar.

    Fırın tepsisi üzerinde dolaşan sıcak havanın sadece o tepsi üzerinde kalmasını sağlar, böylece diğer tepside pişen yemeğin kokusu ile karışmasını önler.

    SÜPER TURBO FONKSİYON
    Bu fonksiyonda, pişirme bölmesinin arka duvarındaki Turbo fan ve ısıtıcı ile aynı anda devreye giren alt ve üst ısıtıcılar sayesinde, klasik Turbo pişirme işlemine göre çok daha homojen pişirme sağlanır.

    HIZLI ISITMA
    Pişirme işlemi öncesi fırın iç bölmesinin hızlı bir şekilde ısıtılmasını ve buna bağlı olarak hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilmesini sağlar.




  • Elekrofan özelliği olan mini fırınlar neden multifonksiyonlu olanalara göre (aynı marka ve aynı ölçü vs. açısından benzer) daha ucuz o zaman?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.