Şimdi Ara

Fuze+Line out mu yoksa iyi bir dac mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde cowon j3 ve sansa fuze var. Cowonların ses kalitesi bu forumda pek beğenilmese de önceden kulandığım ve J3 aldıktan sonra sattığım sony x1060 kadar iyi ses kalitesi olduğunu düşünüyorum. Biraz metalik olduğu doğru ama bence çok iyi. Konumuz j3'ün ses kalitesi değil ama bunları şu nedenle söylüyorum:

J3'ü genelde dışarıda dinliyorum ve evde ise daha iyi bir ses sistemim olmadığı için dinlemek zorunda kalıyorum. Ses kalitesi tatminkar olsa da bilgisayardan dinlemek kadar rahat olmuyor. Ayrıca J3 daha iyi ses kalitesine sahip olduğu için çekmecede yatan sansa fuze'yi değerlendirmek istiyorum. Fuze'de sanırım line out var. Bu yüzden ona bir kablo alıp amfi bağlarsam orta düzey bir dac kadar iyi ses alabilir miyim acaba? Fuze'nin kullandığı dac'ı bilmiyorum ama orta düzey bir dac'tan çok da kötü değildir sanırım. Bu konuda tavsiye almak istiyorum bilgili arkadaşlardan. Dediğim gibi bilgisayarda foobar2000 ile dinlemek daha rahat oluyor ama eğer fuze'yi cüzi bir masrafla bir canavara dönüştürebilirsem onunla da dinleyebilirim. Yine de ilk önceliğim orta düzey bir dac+amfi tabii ki. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bütçem yurtdışında f/p oranı yüksek olan ve çok beğenilen dac ve amfiler kadar diyeyim. Amfi ve daclar hakkında pek bilgim yok ama bildiklerim udac ve musiland monitor. Bu tür f/p oranı iyi olan amfiler sanırım ses kalitesi olarak abilerine yakın performans veriyordur. Bana da öyle bir ses kalitesi yeterli olur diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Kulaklık olarak ne kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 3 Aralık 2010; 19:22:33 >
  • Kulaklık olarak ilk çıktğında yurtdışından aldığım ve biraz yıpranmış olan Pfe(daha ne kadar dayanır bilemiyorum ), Westone Um2, Px100-II ve Hd555. Bazı üst düzey iemler de kullandım ama sattım. Kafaüstü olarak pek büyük bir geçmişim yok. Küçük bir sistem kurduktan sonra o sisteme uygun kulaklık da bakmayı düşünüyorum.
  • Şu an elinizde güç isteyen bir kafaüstü yok. İleriye yatırım olarak düşünmüyorsanız, Fuze+Line Out ve bir amfi kullanarak güzel bir taşınabilir sistem oluşturabilirsiniz.

İleriye yatırım olarak düşünüyorsanız, amfi önerisi istiyorsanız da bütçe belirtmeniz iyi olur...
  • Evet ben zaten elimdeki kulaklıklar için değil de daha çok güvenebileceğim orta düzey bir sistem kurmak için tavsiye istiyorum. Uzun süredir hiç kulaklık almadığım için 2 sene önce falan aldığım kulaklıklarla idare ediyorum şimdilik. Beyerdynamic dt880 çok hoşuma gitmişti dinlediğimde. Onu düşünebilirim ilerde. Akg K701'in de sahnesini çok beğenmişitm. Bunları Almanya Mediamarkt'da dinledim. Oralarda ne kadar besleyerek dinletiyorlar bilmiyorum ama bu tür kulaklıkları besleyecek f/p oranı iyi bir orta düzey sistem 300 dolar civarına olabilse iyi olurdu.
  • Şu an için Fuze Line Out'u kullanın. Daha sonra kulaklık aldıktan sonra amfi düşünün çünkü kulaklığın amfi ile sinerjisi çok önemli..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.