Şimdi Ara

MULTİ CHANNEL NEDİR? NE İŞE YARAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar. Sahip olduğum amfi nin arkasında MULTİ CHANNEL diye (center, subwofer,ön ve arka kolon girişleri mevcut) giriş çıkışlar mevcut.
    Acaba bu MULTİ CHANNEL , OPTİCAL VEYA COAXIAL BAĞLANTI İLE AYNI İŞLEVİMİ GÖRÜYOR. YADA SÖYLE SORACAK OLURSAM. MULTİ CHANNEL BAĞLANTISI YAPTIĞIM ZAMAN, OPTİCAL VEYA COAXIAL İLE ALDIĞIM 5.1 DİJİTAL SESİ MULTİ CHANNEL BAĞLANTISI İLE ALABİLİRMİYİM?

• hayır alamazsın bu multi channel olarak toplamışlar güzel bir isim de olmuş hani ama bunlar analog giriş dijital değil
  • an itibariyle audgy ve xfi ses cipi barındıran ve oyunlardaki eax 3,4,5 efektlerini duymamızı sağlayan creativenin kartlarını kullandığınızı varsayarak,
    (zaten eax 3,4,5 i kullanan creative markasından başka ses kartı yok)

oyunlarda çevresel ses almak için bilgisayarı (anfi) A/V receiverine buradan bağlamak zorundasın.
    bağlantı için üç adet bu kablodan alacaksın.
    http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=77

Digital bağlantı yaptığında sadece 2 kanal ses anfine aktarılacaktır.
    (dvd filmler hariç)

işte auzen prelude bu sınırlamayı ortadan kaldıracak gibi. birkaç gün içinde bu konudaki testlerini yayınlayacağımızı umuyorum.

• Benim buradaki amacım bilgisayarımdaki mkv filmleri 5.1 dijital olarak amfiden almaktı. O zaman bu girişler benim 5.1 dijital ses almamı sağlamaz.
    Doğru mu anladım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DFX

Benim buradaki amacım bilgisayarımdaki mkv filmleri 5.1 dijital olarak amfiden almaktı. O zaman bu girişler benim 5.1 dijital ses almamı sağlamaz.
    Doğru mu anladım?

evet doğru.
    5.1 dolby digital yada dts için dijital bağlantı yapman gerekecek.(optik yada coaxiel)
  • Soruyu cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID Card nedir, ne işe yarar!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.