Merhaba arkdaşlar. Sahip olduğum amfi nin arkasında MULTİ CHANNEL diye (center, subwofer,ön ve arka kolon girişleri mevcut) giriş çıkışlar mevcut. Acaba bu MULTİ CHANNEL , OPTİCAL VEYA COAXIAL BAĞLANTI İLE AYNI İŞLEVİMİ GÖRÜYOR. YADA SÖYLE SORACAK OLURSAM. MULTİ CHANNEL BAĞLANTISI YAPTIĞIM ZAMAN, OPTİCAL VEYA COAXIAL İLE ALDIĞIM 5.1 DİJİTAL SESİ MULTİ CHANNEL BAĞLANTISI İLE ALABİLİRMİYİM?
hayır alamazsın bu multi channel olarak toplamışlar güzel bir isim de olmuş hani ama bunlar analog giriş dijital değil
an itibariyle audgy ve xfi ses cipi barındıran ve oyunlardaki eax 3,4,5 efektlerini duymamızı sağlayan creativenin kartlarını kullandığınızı varsayarak, (zaten eax 3,4,5 i kullanan creative markasından başka ses kartı yok)
Digital bağlantı yaptığında sadece 2 kanal ses anfine aktarılacaktır. (dvd filmler hariç)
işte auzen prelude bu sınırlamayı ortadan kaldıracak gibi. birkaç gün içinde bu konudaki testlerini yayınlayacağımızı umuyorum.
Benim buradaki amacım bilgisayarımdaki mkv filmleri 5.1 dijital olarak amfiden almaktı. O zaman bu girişler benim 5.1 dijital ses almamı sağlamaz. Doğru mu anladım?
quote:
Orjinalden alıntı: DFX
Benim buradaki amacım bilgisayarımdaki mkv filmleri 5.1 dijital olarak amfiden almaktı. O zaman bu girişler benim 5.1 dijital ses almamı sağlamaz. Doğru mu anladım?
evet doğru. 5.1 dolby digital yada dts için dijital bağlantı yapman gerekecek.(optik yada coaxiel)
Soruyu cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu.