Şimdi Ara

Mülteci Torunuyum. (Soruları Alayım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynı şu an Suriyeliler gibi dedem ve babaannem 1949 yılında Türkiye'ye gelmiş. Uyguruz. Zeytinburnu'nda yaşıyoruz. Sorularınızı alayım. Her türlü aykırı soru sorabilirsiniz.

• Amin Maalouf'un Ölümcül Kimlik diye bir essayi var. Okumanızı öneririm. Orada bazı insanların iki kimlik olduğundan bahseder ve ikisini de terk edemez. Bizimkisi de öyle biraz. Evet, Uyguruz ama yaşamımızın çoğunda aslında Türküz. Ben de zamanında üç kişilik sıralarda okuyup Mon-Ami boyası olan çocuğu kıskandım. Ben de Tarkan’ın Kuzu Kuzu şarkısıyla tüm yazı geçirdim. Ben de Türkiye 2002’de Dünya Kupası’nda üçüncü olunca sevindim. Kendimi hiç yabancı ya da dışarıdan biri gibi hissetmedim çünkü bu ülkede kimse ırkçılık yapmadı. Bazen “Neden çekik gözlüsün” diye soran oluyordu o kadar. O yüzden kendimi %80 Türk, %20 Uygur hissediyorum.
  • Şunu kullanarak çorba içebilirmisin
    Mülteci Torunuyum. (Soruları Alayım)
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Aynen. Chop stickleri kullanarak çorba içiyoruz. Ama çorbalar biraz Türk mutfağından farklı. İçinde erişte oluyor. Sticklerle erişteyi alıp yiyorsun. En sonda da kalan suyu kaseden içiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Aynen. Chop stickleri kullanarak çorba içiyoruz. Ama çorbalar biraz Türk mutfağından farklı. İçinde erişte oluyor. Sticklerle erişteyi alıp yiyorsun. En sonda da kalan suyu kaseden içiyorsun.
    Suyuda onlarla içsen olmaz mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Pipet şeklinde tasarlansaydı mümkün olurdu ama şu an mümkün değil.
  • Kendinizi Türk olarak görüyor musunuz? Vatanınız mıdır Türkiye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

Kendinizi Türk olarak görüyor musunuz? Vatanınız mıdır Türkiye?
    Amin Maalouf'un Ölümcül Kimlik diye bir essayi var. Okumanızı öneririm. Orada bazı insanların iki kimlik olduğundan bahseder ve ikisini de terk edemez. Bizimkisi de öyle biraz. Evet, Uyguruz ama yaşamımızın çoğunda aslında Türküz. Ben de zamanında üç kişilik sıralarda okuyup Mon-Ami boyası olan çocuğu kıskandım. Ben de Tarkan’ın Kuzu Kuzu şarkısıyla tüm yazı geçirdim. Ben de Türkiye 2002’de Dünya Kupası’nda üçüncü olunca sevindim. Kendimi hiç yabancı ya da dışarıdan biri gibi hissetmedim çünkü bu ülkede kimse ırkçılık yapmadı. Bazen “Neden çekik gözlüsün” diye soran oluyordu o kadar. O yüzden kendimi %80 Türk, %20 Uygur hissediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaç milyon kişi göç etmişsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Kaç milyon kişi göç etmişsiniz?
    150 kişi (Dedemlerin grubu). Ama bu ilk göç. Şu an itibariyle 50 bin kişi vardır Uygur olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algorithmus -- 3 Haziran 2019; 12:31:24 >
  • Nuripasa ilkokuluna yakin misin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackkjack

Nuripasa ilkokuluna yakin misin :)
    Kazım Özalp :)
  • iyi gelmişsiniz hoş gelmişsiniz de bizim derdimiz 5 bin 10 bin mülteciyle değil.

ülkenin kimlik yapısını ve etniğini değiştirecek boyuttaki göçmenlerle bizim derdimiz.

Ülke nüfusunun %8 i kadar göçmeni bir anda alıyorsan burada büyük bir ihanet var demektir.
  • Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Tutal market :) birazdan tam adresine ulasirim

• Depo mahallesindemisin ? Kücük tokyo

• wasted.wastelander W kullanıcısına yanıt
    :) depo durağı

• go home yanki

• Uygur ve Türk zaten ayni sey. Bu Arap ve Türk veya Alman yada Türk gibi degisik birsey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Haziran 2019; 15:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

fenaymıs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.