Şimdi Ara

'Mulholland Çıkmazı.' Filmini Nasıl Yorumlarsınız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • David Lynch in en iyi filmi olduğu söylenir.

David Lynch in gelmiş geçmiş en iyi yönetmen olduğu da söylenir.

Ki bence de, sinema tarihinde " Mulholland çıkmazı. " filmine yaklaşacak bir film yoktur. Üniversitelerde ders olarak izletildiği bile söylenen bu başyapıt, adeta aklın ve ruhun aynası, veya insanın aynası gibi her insana göre farklı bir bakış ve yorumla görülebilir.

" Bu ne biçim film yahu! " diyen aklı kıtlar olduğu gibi, ağzı açık hayretle izleyip; " Bu film nasıl yapılabilmiş? " sorusunu hayret ve hayranlıkla soranlar da olmuştur.

Konuyu açmamdaki amaç insan aklına olan güvenimdir.

Sizce bu filmin en doğru yorumu ne olabilir?
  • çok enteresan ve çok iddalı bir filmdi...
  • David Lynch'ın kafadan sıyrık ve üşütük olduğunu söyleyenler var.Rüyasında ne görüyorsa onun filmini çekiyormuş heralde..

''Muholland Çıkmazı'' sürrealist (gerçeküstücü) olduğu için maalesef yorumlayamayız daha doğrusu yorumlanamaz çünkü herkes tarafından farklı biçimde algılanır.Chiaroscuro izlenimi veren tuhaf bir film.

Birine sor mesela ne anladın diye,kimseden ses çıkmaz..
    İlk çektiği uzun metrajlı filmi Eraserhead bundan daha beter. Adamı psikopata bağlıyor..

Kısacası beyninizi daha güzel şeyler için kullanabilirsiniz
  • kesinlikle tüm zamanların en iyi filmidir..
  • neye göre kime göre en iyi.bende o aklı kıtlardan biriyim.fimde bizim göremediğimiz sizin gördüğünüz ne var merak ettim.ben açıklamaların bazılarını okudum ama tatmin olmadım.sanki adam kafasına göre bir film çekmiş millette bir yorum çıkarmaya çalışıyor gibi geliyor.bu filmle beraber kayıp otoban ve donnie darkoyuda izledim aynı şeyler onlar içinde geçerli...
  • "Tüm zamanların en iyi filmi veya Tüm zamanların en iyi yönetmeni demek"
    Bence kesin yanlış olur,bende filmi çok beğenenlerdenim filmde kendi aldığım izlenim farklı bir yapıt farklı bir görüntü yönetmenliği var,Lynch filmerinde izlemeye başlarken her zaman insanı bir labirent içine sokar ve anlamaya çalışırız ama pek mümkün değil.Genelde kişilerin psiklojik duygularını ele aldığı için filmde konu arayınca işler karışıyor.

Divxplanet incelemesi var.

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=476&hl=tt0166924
  • 45 dakikadan sonrası yok bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yönetmen bu filmini, doğrudan genel kitleye değil, sinema sanatıyla haşır neşir olanlara, doğal olarak daha çok sinema eleştirmenlerine yapmış bence. Film boyunca izleyen hiç kimsenin bu filmden pek bir şey anlayacağını sanmam -ben de dâhil. Çünkü bu film genel izleyici anlasın diye yapılmamış. Sinema eleştirmenleri bu filmi en iyi film seçsin diye yapılmış. Ayrıca yönetmen filmini açıklamasa kim ne anlar bu filmden? Anladığını sananlar netteki yorumları film bittikten sonra okuyup kendinizi kandırmayın.
    Bana göre de sinema tarihinde çekilmiş en iyi film değil. Yönetmenin izlediğim The Straight Story filmini de hiç beğenmemiştim. Sanatsal bir ukalalık var bu adamda.

Düzeltme: Umarım pişman olacağım bir şey demiyorumdur. Mulholland Dr.'ı sinemadan pek de anlamazken izlemiştim çünkü, yeniden izleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 15 Nisan 2012; 14:12:56 >
  • Filmden aklımda kalan yerleri erotik yerleri gerisini hatırlayamııyorum
  • filmin sürrealist bi anlatım dili olduğuna bende katılıyorum. hakketten ne anladık bu filmden? şimdi yönetmen deseki; ben bu filmi şu şu düşüncelerle şu şu mesajları vermek için çekmiştim dese, bizde "hımmm evet ya doğru bi anlatım olmuş" deriz muhtemelen. peki yönetmenin bu düşüncelerini bilmeden ne anlamalıyız orası zaten sadece yorumlanabilir. belki teknik olarak naomi w. in gerçekte öldüğü yerden filmi ele alıp, o ana kadar olan herşey onun rüyasıdır yada hayalidir diyebilir. bir başka bakış açısı ise; yönetmen senaryoyu yazarken "öyle bişey olsunki ana karakter oyunculuk aşkıyla egolarının pençesinde iki farklı hikaye yaşasın bende onları bi noktadan itibaren hem teknik hem mantık olarak biribirine bağlayım, böylece iç içe geçirmiş bi hale büründüreyim" buda benden bi yorum işte
  • benim yorumum şu;
    film güzel beğendim, filmi anlamayanın bilgi ve kültüründen şüphe ederim... şaka yapıyorum..
    bu film ile ilgili sinema eleştirmenleri ne demiş onu merak ettim. filmi anlamadan birkaç sayfa yazı yazmışlar film hakkında. neyse sorun değil kimse anlamadığı için belki ortada anlaşılabilir de birşey olmadığı için idare ediyoruz.. tabi onlar da haklı kralın çıplak olduğunu söylemek için zaman lazım..
  • karmaşık
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan_erd

filmin sürrealist bi anlatım dili olduğuna bende katılıyorum. hakketten ne anladık bu filmden? şimdi yönetmen deseki; ben bu filmi şu şu düşüncelerle şu şu mesajları vermek için çekmiştim dese, bizde "hımmm evet ya doğru bi anlatım olmuş" deriz muhtemelen. peki yönetmenin bu düşüncelerini bilmeden ne anlamalıyız orası zaten sadece yorumlanabilir. belki teknik olarak naomi w. in gerçekte öldüğü yerden filmi ele alıp, o ana kadar olan herşey onun rüyasıdır yada hayalidir diyebilir. bir başka bakış açısı ise; yönetmen senaryoyu yazarken "öyle bişey olsunki ana karakter oyunculuk aşkıyla egolarının pençesinde iki farklı hikaye yaşasın bende onları bi noktadan itibaren hem teknik hem mantık olarak biribirine bağlayım, böylece iç içe geçirmiş bi hale büründüreyim" buda benden bi yorum işte

filmden illa bir anlam çıkarmak gerekmiyor..

sinema konusunda böyle klasikleşmiş ve klişelerin dolaştığı ortamda mulholland dr. yapısıyla ve inanılmaz atmosferiyle onunla bir bağ kuranlara inanılmaz bir haz veriyor. bu tarif edilemeyecek bir his

film 2010 yılında 2000'li yılların da en iyisi seçilmişti .

http://www.indiewire.com/article/best_of_the_decade_mulholland_drive_film_comment

yine çok önemli bir liste

http://www.lafca.net/decade.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi becks1907 -- 16 Nisan 2012; 14:34:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: becks1907

quote:

Orijinalden alıntı: okan_erd

filmin sürrealist bi anlatım dili olduğuna bende katılıyorum. hakketten ne anladık bu filmden? şimdi yönetmen deseki; ben bu filmi şu şu düşüncelerle şu şu mesajları vermek için çekmiştim dese, bizde "hımmm evet ya doğru bi anlatım olmuş" deriz muhtemelen. peki yönetmenin bu düşüncelerini bilmeden ne anlamalıyız orası zaten sadece yorumlanabilir. belki teknik olarak naomi w. in gerçekte öldüğü yerden filmi ele alıp, o ana kadar olan herşey onun rüyasıdır yada hayalidir diyebilir. bir başka bakış açısı ise; yönetmen senaryoyu yazarken "öyle bişey olsunki ana karakter oyunculuk aşkıyla egolarının pençesinde iki farklı hikaye yaşasın bende onları bi noktadan itibaren hem teknik hem mantık olarak biribirine bağlayım, böylece iç içe geçirmiş bi hale büründüreyim" buda benden bi yorum işte

filmden illa bir anlam çıkarmak gerekmiyor..

sinema konusunda böyle klasikleşmiş ve klişelerin dolaştığı ortamda mulholland dr. yapısıyla ve inanılmaz atmosferiyle onunla bir bağ kuranlara inanılmaz bir haz veriyor. bu tarif edilemeyecek bir his

film 2000'li yılların da en iyis seçilmişti .

http://www.indiewire.com/article/best_of_the_decade_mulholland_drive_film_comment

yine çok önemli bir liste

http://www.lafca.net/decade.html

kısmen katılıyorum fakat yönetmene göre mutlaka dayanak aldığı bir mantık bir düşünce vardır bunu gözardı edemeyiz, dolayısıyla buna karşılık bir anlam zaten kendi kendine ortaya çıkar. bu filmin bir anlamı var, biz anlasakta anlamasakta iyide olsa kötüde olsa yanlışda olsa doğruda olsa mutlaka bir anlamı var. kaldıki böyle yönetmenler için her en küçük bir sahnenin bile bi anlamı vardır
  • Türkçe seslendirme ve altyazılı olarak Blu-ray'i de çıktı. Gözümüz aydın!

İdefix
    Hepsiburada
  • quote:

Orijinalden alıntı: imeasy

Türkçe seslendirme ve altyazılı olarak Blu-ray'i de çıktı. Gözümüz aydın!

İdefix
    Hepsiburada

evet bunu bekliyordum :)

bende dvd si var ama blu - ray versiyonunu da arşivime katmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

karmaşık

Evet gerçekten karmaşık. Şimdi açıkçası anladım da filmi bence anlamamız gerekmiyor, sadece izlememiz gerekiyor. Ve bu film bittiği an biter, üzerine yorum yapılmaz . Bir şey çıkarmamak gerek. Anlamaya çalışmamak gerek, ayrıca sahnelerin ve kişilerin birbirinden bu kadar kopuk olup ara ara birbirlerine bağlanmalarına hayran kaldım.

Bu sayede David Lynch hayranı olmuş bulunuyorum, bütün filmlerini listeye eklemeye başlıyorum şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

karmaşık

Evet gerçekten karmaşık. Şimdi açıkçası anladım da filmi bence anlamamız gerekmiyor, sadece izlememiz gerekiyor. Ve bu film bittiği an biter, üzerine yorum yapılmaz . Bir şey çıkarmamak gerek. Anlamaya çalışmamak gerek, ayrıca sahnelerin ve kişilerin birbirinden bu kadar kopuk olup ara ara birbirlerine bağlanmalarına hayran kaldım.

Bu sayede David Lynch hayranı olmuş bulunuyorum, bütün filmlerini listeye eklemeye başlıyorum şuan.

o kim
  • quote:

quote:

quote:

karmaşık

o kim

Filmde hani NENE ile DEDE var ya, filmin sonunda kapının altından geçiyorlar hani. İşte onlardan DEDE olanı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

karmaşık

o kim

Filmde hani NENE ile DEDE var ya, filmin sonunda kapının altından geçiyorlar hani. İşte onlardan DEDE olanı.

hiç hatırlamaaım ben sqadece kızları hatırlıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.