Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (131. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
158.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

İbrahim pasa olecek birazdan. O olmadan dizi izlenirmi bilmem. Ne olur sanki tarihe birebir uymasinlar bu sefer ibrahim pasa bu dizinin en hunkardan sonraki saglam oyuncusu ...

Dostum olmeyecek. Sene basindaki fragmanlarda ibrahim yasliydi ve imparatorlugu ben yonetiyorum diyordu. Yani sikinti yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssatiliknick

quote:

İbrahim pasa olecek birazdan. O olmadan dizi izlenirmi bilmem. Ne olur sanki tarihe birebir uymasinlar bu sefer ibrahim pasa bu dizinin en hunkardan sonraki saglam oyuncusu ...

Dostum olmeyecek. Sene basindaki fragmanlarda ibrahim yasliydi ve imparatorlugu ben yonetiyorum diyordu. Yani sikinti yok..

Olmedi evet muhrude aldi ya acayip sevindim dizide tek sevdigim insan
  • ezgi asaroğlu yaman rol oynayacak yalnız bu mihrimah aynı anası
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

ezgi asaroğlu yaman rol oynayacak yalnız bu mihrimah aynı anası

Ezgi asaroglu diziyemi katiliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

öylemişş biz de yeni duyduk
  • off off mustafa ne atarlandı öle
  • postasını koydu musti
  • beyler ara ara baktım.

hürremin kızı aynı hürrem bi orasına bakabildim.

mac vardı sonra türkün uzayla imtihanına baktım.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi rol peki?...

Ayrıca Yavuz oğlu Kanuni'ye değil,kardeşine zehirli kaftan yollamış.Yavuz Osmanlı'nın tek varisi Kanuni'yi neden öldürmek istesin?.Akıl var mantık var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

quote:

quote:

quote:

Hangi rol peki?...

Ayrıca Yavuz oğlu Kanuni'ye değil,kardeşine zehirli kaftan yollamış.Yavuz Osmanlı'nın tek varisi Kanuni'yi neden öldürmek istesin?.Akıl var mantık var.

Kanuni'ye yollamış dizide de söylediler. Ezgi Mihrimah rolüyle girecekmiş diziye Hürrem'in kızı
  • quote:

Kanuni'ye yollamış dizide de söylediler. Ezgi Mihrimah rolüyle girecekmiş diziye Hürrem'in kızı

Anlamadım gitti Yavuz hem Kanuni'ye önceden de Şehzade Ahmet'e mi yollamış?.

Bu Yavuz'un kardeşi Şehzade Ahmet.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eehzade_Ahmet

Peki Ezgi Asaroğlu diziye ne zaman girecekmiş?.
  • Flood olacak kusura bakmayın...

Ezgi Asaroğlu Cem Davran ile başka bir diziye başlıyormuş.Temmuz ayında başlıyacakmış dizi.Kim söylediyse sallamış.Mihrimah rolü için bizim komşu kızına kadar herkes söylendi.

Bu arada zehirli kaftan olayının sağlam kanıtları yok.Dediğim gibi Yavuz kardeşi Şehzade Ahmet'e yollamış zehirli kaftan.Kanuni tahtın tek varisi ona neden yollamak istesin?.
  • quote:

Flood olacak kusura bakmayın...

Ezgi Asaroğlu Cem Davran ile başka bir diziye başlıyormuş.Temmuz ayında başlıyacakmış dizi.Kim söylediyse sallamış.Mihrimah rolü için bizim komşu kızına kadar herkes söylendi.

Bu arada zehirli kaftan olayının sağlam kanıtları yok.Dediğim gibi Yavuz kardeşi Şehzade Ahmet'e yollamış zehirli kaftan.Kanuni tahtın tek varisi ona neden yollamak istesin?.

Tarih hocamız da böyle bir şeyden bahsetmedi Yavuz Kanuninin butun kardeşlerini öldürtmüş tek varis Süleyman kalsin diye. Yani bende pek inanmadim açikcasi. Yavuz zaten bildigin psikopatmış Düşünsenize Kanuni de ölseydi tahta çikacak kimse kalmayacakti
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_imam912
    Tarih hocamız da böyle bir şeyden bahsetmedi Yavuz Kanuninin butun kardeşlerini öldürtmüş tek varis Süleyman kalsin diye. Yani bende pek inanmadim açikcasi. Yavuz zaten bildigin psikopatmış Düşünsenize Kanuni de ölseydi tahta çikacak kimse kalmayacakti

En komiği hocam Kanuni'nin kaftanı giymesini Pargalı'nın engellemesi. Bu iddaayı ortaya atan arkadaş fazla Prince Of Persia izlemiş.
  • quote:

quote:

En komiği hocam Kanuni'nin kaftanı giymesini Pargalı'nın engellemesi. Bu iddaayı ortaya atan arkadaş fazla Prince Of Persia izlemiş.

Kanuni süse falan pek düşkünmüş gençliginde Yavuz, Bre süleyman anana giyecek kaftan birakmadin mi ne demiş benim bildigim tek bu hocam bence öyle bir şey yok şahsen araştirdim bulamadim
  • quote:

Kanuni süse falan pek düşkünmüş gençliginde Yavuz, Bre süleyman anana giyecek kaftan birakmadin mi ne demiş benim bildigim tek bu hocam bence öyle bir şey yok şahsen araştirdim bulamadim

Hocam bu iddaanın ortaya çıkmasının sebebi yanlış bilgilendirme.Dizide maalesef böyle yanlış tarihsel bilgilendirmeler oluyor.Örnek istersen dizide Kanuni'nin ilk eşi ve çocuğu olmamış diye lanse edilen Gülfem Hatun tam tersine Hürrem öldükten sonra Kanuni'ye moralman destek vermesi açısından gönderiliyor ve bir takım olaylar döndükten sonra Kanuni Gülfem Hatun'u öldürüyor.Ayrıca Kanuni'nin ilk eşi varmış hatta şehzade olmuş ama Kanuni Manisa'da Mahidevran'a aynı Hürrem olayı gibi kapılmış ve ilk eşine ve çocuğuna ilgi göstermemiş.Heryerde Mustafa'yı varis olarak göstermiş ilk çocuğunu değil,zaten ilk çocuğuda 8 yaşında ölmüş ve annesi azledilip saray hayatından ayrılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS-Obergruppenführer -- 22 Mart 2012; 12:08:19 >
  • quote:

quote:

Dizi hep böyle devam etse ne süper olur varya Kaftan olayına gelince bir kitapta okumuştum gençler. (ekran klavyesi ile yazıyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi
    Dizi hep böyle devam etse ne süper olur varya Kaftan olayına gelince bir kitapta okumuştum gençler. (ekran klavyesi ile yazıyorum.)

Hocam Yavuz'un Kanuni'ye oğluna yada tahtın tek varisine zehirli kaftan yollayacağını zannetmem.Yavuz baştan beri dediğim gibi kardeşi Ahmet'e yollamıştır.Ayrıca wikipedia'da Yavuz sayfasında eşleri kısmında iki eşi var Ayşe Hafsa ile Ayşe Hatun,Ayşe Hafsa Valide Sultan,Hatun ise Beyhan ile Şah Sultan'ın annesi.Çocukları kısmında ise 4 çocuğu var 3 çocuğu küçük yaşlarda ölmüş,yazana göre bazı kaynaklarda çocukların varlığından bahsedilmiyormuş.Yani uzun lafın kısası Kanuni tahtın tek varisidir ve Yavuz'da tahtın tek varisini öldürecek kadar deli değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS-Obergruppenführer -- 22 Mart 2012; 14:05:30 >
  • Beyler şöyle bişi buldum

Üveys Paşa

yavuz sultan selim, şehzadeliği esnasında güzel bir cariyesi ile çok yakın ilişkiler kurmuş ve cariyesi ondan hâmile kalmıştı. ancak, cariye, bazı şımarıklıklar yapıp, saray geleneklerine aykırı hareketlerde bulununca, saraydan çıkarılıp haremden uzaklaştırıldı ve mevcut gelenek uyarınca bir bey ile evlendirildi. yavuz, olaydan kısa bir süre sonra padişah olduğunda, bu cariyenin hareminden dışlanmadan önce, kendisinden hamile kalmış bulunduğu saptandı. cariye, vakti gelince bir erkek çocuk dünyaya getirdi. gelgelelim, kadın bu sırada başkasının üzerine nikâhlı bulunduğundan, çocuk da saray dışında doğup 'porfirogenetos' olmadığından, şehzade sayılmadı. üveys adı konulan çocuğun durumu son derece gizli tutuldu. ve kendisi biraz büyüyünce saraya alınıp yetiştirildi. zira yavuz, üveys'i görür görmez onun kendisine son derece benzediğini fark etmiş ve üveys'in hemen saraya alınıp yetiştirilip eğitilmesini emretmişti. yavuz ölüp, tahta kanunî sultan süleyman geçince, durumdan haberdar olduğu halde üveys'e dokunmadı. zira, herhangi bir davranış, üveys'e meşruluk kazandırıp yeni padişahı müşkil mevkide bırakabilirdi. çok geçmeden de üveys, padişahın buyruğu ile beylerbeyi olarak yemene atandı. 1547'de üveys paşa bir çarpışmada yemende şehit düştü...

ünlü osmanlı tarihçisi ali efendi, künh-ül ahbar adlı yapıtında üveys paşa'nın şehit olmuş haberi istanbul'a ulaştığında kanunî sultan süleyman'ın gözleri dolarak şöyle konuştuğunu yazar:

- o, benim baba bir kardeşimdi!

kanunîye, 'fitne olasılığına karşı onu niçin öldürtmeyip sağ bıraktınız?' diye sorulduğunda ise, padişahın şu yanıtı verdiği belirtilir:

- gönlümüzde hep var olan allah korkusu bunu engelledi!

oysa, kendisi mustafa ve bayezid adlı iki yetişkin oğlu ile beş yaşındaki torununu öldürtmekte herhangi bir sakınca görmeyecektir... kanunî, yaşça üveys paşa'dan küçüktü. bu duruma göre, annesi olan cariye, densizlik etmeyerek yavuz'un hareminde kalabilseydi ve hamileliği sonunda üveys'i sarayda doğursaydı, ilerde belki de kanunî sultan süleyman yerine üveys osmanlı tahtına geçip padişah olacaktı

Belkide Yavuz Üveys'in tahtta geçmesini istiyordu .
  • 53.bölüm fragmanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romulus -- 26 Mart 2012; 23:03:08 >
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.