< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 15 Mart 2023; 17:10:0 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
MÜHENDİSLİK YAZDIĞIMA PİŞMANIM.

-
-
İki yıllık yazsaydın hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sevdiğiniz bir mühendıslık alanı yazsaydınız sadece maddi odaklı degıl o zaman hem paran olur hem sevdıgın ısı yaparsın.
-
Üzülüyorum bu çocuğa
-
MYP ile SAÜ Bilişim Sistemleri Mühendisliği veya İÖ Endüstri Mühendisliğine geçmeyi düşündün mü?
Daha iyi bir sonuç yapacağına inanıyorsan seneye okulu dondurup YKS'ye hazırlan ve şansını dene. Güzel bir okulda endüstri, bilgisayar vs. kazanırsan dersleri saydırma şansın da olur.
Kardeşim zamanında bende böyleydim seni o kadar iyi anlıyorum ki
-
su an ne yapıyorsun anlatır mısın maddi durumun falan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Durumum iyi çok şükür ama sevmediğim bir işte mesaimin bitmesi için dakika sayarak geçiyor günlerim
-
nerede ne okudunuz, bir de maaşınız 5 asgarinin üstü mü
İstanbulda tutan ne ise onu okusaydın.Mühendislik İstanbul'da yada Ankara'da okunur.Zaten mühendislik vazgeçiştir.Şehir çok önemlidir.Malum zaten mühendislikler iyisi olsun kötüsü olsun her üniversitede can sıkıcı ve moral bozucudur.
Hem istanbul ve ankara'da genellikle köklü kurumlarda sosyal aktiviteler çok olduğundan sosyalleşme imkanınada sahip olursunuz.Anadoludaki diğer üniversitelerde böyle birşey olacağını sanmıyorum 4 sene sanıyorum 10 sene gibi gelir.
Tavsiyem olsun.
Öncelikle şehri tercih edin..
Ardından bölümü tercih edin.
Köklü kurumlarda en azından etiket ve çevre imkanı ile bir şekilde yolunuzu bulabilirsiniz.
Nispeten görece düşük yerlerde çevre yapmanızında imkanı olmayacağından pek.Bu size moral olarak daha kötü yansıyacaktır.
Genele söylüyorum.Üniversiteyi üniversite yapan başta bulunduğu şehirdir.Şehir üniversiteye yaraşır bir anlayışta ise öğrenci akademisyenler hayat yaşam sosyallik aktivite vs.O zaman 4 veya 6 yılınız eğlenceli geçer.Yoksa her dakikası zulüm olur.Tezkeresini almış asker gibi zar zor bitirir.Topuklayana kadar sürünürsünüz benden demesi.
Sevdiğiniz bölümü okuyun.Merakınız ne ise ona yönelin.Gerekirse açıktan başka birşeyde okuyun.Kendinizi şartlamayın.Üniversite zamanlarını sonrasında çok arayacaksınız.İyi bir şehirde okumak bu nedenle önemli.Bölümden ziyade kurum daha değerli.Vizyon ve imkanlar açısından.
-
Alıntı
metni:Öncelikle şehri tercih edin.. Ardından bölümü tercih edin. +++
Bunu lisans için Türkiye ile bile sinirlandirmamak lazim, yurt disindaki ilk isiniz olur, mastera ciktiginiz okul olur yasanan sehir cok cok önemli
Bırak o zaman
ben sakaryada okuyorum, bazılarının iddialarına göre top okullar hariç; sakaryanın bi farkı yok apartman universitelerden daha iyi deniliyor. marmara,istanbulun bi altı deniliyor hatta. ne düşünyorsun
Mühendislik ankara veya istanbul'da okunur.Durum budur.Eskiden hakeza İstanbul'da olanlar kocaeliye uludağa giderlerdi ankaradakilerde eskişehire bir tık.Yani kontenjan azdı.
O kurumların iyi olduğundan değil kontenjan az ve oraları tercih edenlerin sıralamaları yüksek olduğu için bu sizde yanılsama yaratıyordu.Yani o zamanlar kendi bölümüne bak misal 10 yıl önce kaç sıralama ile giriliyordu oraya şimdi kaç.Eskiden bu kadar mezun enflasyonu yoktu.
Az olunca mezun, icra edende az olduğundan mezun olan yine piyasada iyi maaş kazanır hızlı biçimde kıdem artırırdı.Şuan ise bunun değeri yok.Yani sen buralardan mezun olmuş yıllardan beridir çalışan kişi ile şuanki durumunu kıyaslaman saçma olur.O zaman oralara giden kişilerin potansiyeli yüksekti.Bu iş arz-talep meselesi.
Senin takıntın bölüm mü mental problemlerin mi var.Sosyalleşme kaygın mı var.Eğer olurda mental sosyal problemlerin varsa.Tavsiyem şudur.Baktım bir okuduğun yerin sıralamasına cerrahpaşada metalurji mühendisliği tutuyor.Bu bölümde iyi bölüm iş bulunur.Kendini geliştirirsin.Kafan sıkılınca yer zaten istanbul bölge imkan geniş arkadaş çevrende olur sanıyorum kız-erkek dengeside ortalamadır.Okurken çalışabilirsinde.
Biraz kendinizde düşünün burada paralamayın.Üniversite zamanlarını bir daha bulamazsınız.Bence en önemli öncelik şehir.Ardından ise kurum ve bölüm.İmkanlar ve sıkılınca gezebileceğin çevre edinebileceğin kafa dağıtabileceğin.İstekli isen okurken çalışabileceğin.Uzaman o bu şu olduğunda ikamet etmekten sıkılmayacağın bir yer.
Bak ne güzel giriş puanınla sanıyorum sonradan değiştirme imkanıda çıkmış(myp miymiş neymiş).Bizde yoktu.Tavsiyem sana "cerrahpaşa metalurji" seçmen araştır incele.İlla o veya bu olacak yok.İstediğin bölüm tutmuyorsa.Uygun olanı seç.Yine bir şekilde ona yakınsak bir iş koluna yönelebilirsin.Benimkisi tavsiye.Bu kadar başlık açtığına göre mental problemlerin var.Dediğimi düşün.Ama son karar senin.Bu kafa ile o bulunduğun yeride bitiremezsin.Zira elektrik makine vs vs bölümlerde başta sendeledi isen sonradan iyice yıkılırsın şehir yalnızlık derken iyice bunalırsın.Önemli olan erkenden karar vermek.
Maaşı okurken kafana takma.Önemli olan okuduğun yerde son sınıfa mezun konumuna gelmek.Dereyi görmeden paçaları sıvama.Senin derdin maaş değil başta mezun olmak için zorunlu müfredatını eritmek.
-
+1
-
iü metalurji ile saü eem kıyaslanamaz bile abi. istanbul uni ile sakarya arasında BİR FARK yok
Ben o mahiyette demiyorum.Dediğimi anlamıyorsun.Sen şehirdende müzdaripsin sanıyorum.Şehir önemli üniversite hayatı imkanlar barınma iş çevre edinme vs için.Yoksa eğitim mahiyetinde aşağı yukarı benzerdir.
Bir ev düşün güneş bakan tarafı da konut barınıyorsun arka tarafıda ama öteki tarafın fiyatı daha yüksek neden talep ona daha fazla buda böyle konumdan dolayı.
Metalurji kötü bölüm değil.Önemli olan bir iş yapmak değil .işinde iyi olmaktır.Benimki tavsiyedir.Bitirip icra edebileceğine inanıyorsan burada boş gürültü yapma bence.Ben senin eylemlerinden dolayı tavsiye veriyorum.
İmkan faide olanakları kafayı dağıtabilme.Okurken çalışma çevre edinme imkanı birinde diğerine göre daha fazladır.Ben eğitimi şöyle böyle demiyorum.Şuan zaten ülkede 5-10 kurumdan ötesi birbirine benzer nitelikte bir fark yok.Artık kişide oluşturabilirse çevresinde bitiyor iş.Kendini geliştireceksin.Buna uygun yerde okuyacaksın.Önemli olan işinde iyi olmak.Bunun içinde gereken şey ona uygun yerde olmak bulunmak.Bu ölçekte Adapazarı ile İstanbul'u bir tutmak komedidir.Baktığım yöne göre düşün tart.Ha imkanın varsa Cerrahpaşada var mı elektrik ona geç.Bölüm şartın varsa.Ama oda senin çabana bağlı bir şey.
Bu zamanda böylesi hedefler belirliyorsanız kendinize durumudan mütevellit en kötü bakın en kötü 30-40 bin sıralama yakalamanız lazım.Ben yoksa git istanbul özelinde bakarsak ytü itüde ee oku derim.Ama sende malzeme bu.Sonuç bu.Ben uygun olanı söyledim sana.Yoksa daha çok boşuna dövünürsün benden söylemesi.Üniversitelerin eğitimi kadar bulunduğu şehirler ulaşım olanaklar önemlidir.
Seçimleri görüyorum ki gençlerin çok yanlış.Sırf bölüm okumak için saçma sapan şehirlere gidip dövünüyorsunuz sonra.Heleki bu zamanda.İyi bir derece yakalayamıyorsanız dediğim gibi en kötü 30 40 bin sıralama.Mühendislik tercih etmek istiyorsanız.Buna uygun Ankara veya İstanbul konumunuza göre tercih edin.Sonra uygun bölüme yönelin ve kuruma.Bu benden tavsiyedir.Ama sizin hayatınız sizin seçimleriniz.Benimkisi tavsiye.Her şeye maaş gözü ile bakmayın ömrünüz boyu mutlu olmazsınız.Önemli olan işinde iyi olmak.Siz işinizde iyi olursanız illa karşılığını alırsınız.Yoksa mesleğinizde sıradan biri olursunuz.
-
Knk adam sana eğitimden değil sosyal olanaklardan bahsediyor. Saü'nün eğitimi belki daha iyi olabilir ama zaten sen eğitimden çok sosyal kısma takılıyorsun. İstanbulda olursan belki sosyal açıdan daha iyi olabilirsin diyor (İstanbulda geçinecek imkanın varsa tabi)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 80 tyt 60 ayt kaç bin
- ankara en iyi dershane yorumları
- 70 tyt 40 ayt kaç bin sayısal
- 80 tyt 35 ayt kaç bin sayısal
- en zor lgs hangi yıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X