Şimdi Ara

Mühendislik yazacak asosyal arkadaşlara uyarı: Tıp yazın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
106
Cevap
9
Favori
7.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özellikle asosyal olup sırf sabahtan akşama kadar pcde oturmak için bilgisayar mühendisliği seçen tiplerin sayısının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Ben Bilkent istiyorum hocam. Ortamı iyi olsun, aileden uzak olsun yeter.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sosyal veya asosyal olun farketmez ama tıp yazmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yagizo1

Ben Bilkent istiyorum hocam. Ortamı iyi olsun, aileden uzak olsun yeter.
    İçerden görmüşlüğüm yok ama iş dünyasında gördüğüm kadarıyla Bilkent gayet iyi. Mesleki açıdan da eksik kalmazsın, iyi ortamın da olur. Kız açısından gayet iyi gördüğüm kadarıyla

Hocam ben kıza bakarım ama işte karşılığı gelmez sorun orada

İçerisi de güzeldir herhalde ya. Zaten orası da güzel değilse üniversiye kalmıyor ülkede gidecek En kötü Killing Road hocamla çay içeriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yagizo1 -- 12 Temmuz 2022; 23:32:13 >
  • Bizim okulda herkes staj buluyor. Yurtdışından bulanlar tr nin top firmalarında bulanlar gırla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de giriş maaşı bakımından çalışabileceğiniz en iyi yer savunma sanayi. Orada da projeler acayip uzun takvimlere yayılıyor. Kendinizi geliştirmeniz zor. Onun dışında evden çalışma vs. yapamıyorsunuz. Maaşlı çalışmak zaten çok kötü, enflasyon ortada. Her ay birileri cebinizden para alıyor ne oluyor ya diyemiyorsunuz. En kısa sebebi bu: çalışma koşulları iyi değil.

Onun dışında iyi bir makine mühendisi günümüzde çok iyi mühendislik yazılımlarını kullanan insanlar oluyor ve maalesef hiçbir okul bunu öğretmiyor. Tamam temelini ve teorini iyi anlamalısınız ama çoğu şey havada kalıyor. Sonra iş bulup kendimi geliştireyim diyorsunuz ama hiçbir yer sizi almıyor çünkü o yazılımları kullanan eleman arıyor. Kısır bir döngü denebilir. Bu döngüden çıkmak için derslerinizin yanında kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz ama ben bu denklemin değmeyeceğini düşünüyorum. Ben makine mezunuyum ve pişmanım. Üniversite size iş vermiyor sadece bir kültür veriyor. Onun için nispeten daha kolay ve geniş alanları kapsayan bölümler seçip ileride istediğiniz yerde çalışmaya bakın. Makinada bu mümkün değil çünkü zaten müfredatı çok yoğun onun dışında ekonomi, kültür, yazılım vs. dersleri veremiyorlar. Örneğin EE bitirip yazılımcı olmak mümkün iken makine bitirip direkt yazılımcı başlayan çok çok az insan vardır. Onlar da zaten bölümü boş vermiştir yüksek ortalamalı olacaklarını sanmıyorum. Yurt dışındaki computer science master programlarına bakın, orada lisansta alınması gereken dersler ve kredileri yazar. Türkiyedeki hiçbir makine bölümü o kriterleri müfredatıyla karşılayamıyor. Bölüme değil mesleğinize karar verin. 10k yaptım 50k'lık matematik bölümünü yazmak kerizlik olur diye sakın düşünmeyin.

Son olarak bu yazdıklarımı forumda dağıtın da tekrar yazmak zorunda kalmayayım çünkü insanlar pek takip etmiyor sanırım çünkü makine adı geçen çoğu konuda insanları bu bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum ama yine de açıklama isteniyor.

• Yagizo1 kullanıcısına yanıt

Mezun olup direkt Aselsan'da başlaman zor eğer ODTÜ, Boğaziçi vb. mezunu değilsen. Ama imkansız değil.

Arama kısmına istediğin okulun adını yaz orada okumuş olan insanları gör.

Türkiye gerçekten eğitim konusunda çok kötü acaba bir tane lise rehberlik öğretmeni var mıdır çocuklara Linkedin kullanması öğreten? Forumda çok görüyorum üniversite tercihi yapacak öğrenciler "hangi mezun nerede çalışıyor" diye merak ediyor ve aslında hepsi Linkedin'de mevcut ama öğrencinin haberi yok. Yazık gerçekten.

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

Yazdığınızı doğru yorumladıysam yazılıma kayılamayacak hiçbir bölüm yazılmamalı doğru mu anladım hocam.

Ayrıca özelden linkedin profilinizi iletebilirmisiniz hocam merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykscengaveri -- 12 Temmuz 2022; 23:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sp!deR

Türkiye'de giriş maaşı bakımından çalışabileceğiniz en iyi yer savunma sanayi. Orada da projeler acayip uzun takvimlere yayılıyor. Kendinizi geliştirmeniz zor. Onun dışında evden çalışma vs. yapamıyorsunuz. Maaşlı çalışmak zaten çok kötü, enflasyon ortada. Her ay birileri cebinizden para alıyor ne oluyor ya diyemiyorsunuz. En kısa sebebi bu: çalışma koşulları iyi değil.

Onun dışında iyi bir makine mühendisi günümüzde çok iyi mühendislik yazılımlarını kullanan insanlar oluyor ve maalesef hiçbir okul bunu öğretmiyor. Tamam temelini ve teorini iyi anlamalısınız ama çoğu şey havada kalıyor. Sonra iş bulup kendimi geliştireyim diyorsunuz ama hiçbir yer sizi almıyor çünkü o yazılımları kullanan eleman arıyor. Kısır bir döngü denebilir. Bu döngüden çıkmak için derslerinizin yanında kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz ama ben bu denklemin değmeyeceğini düşünüyorum. Ben makine mezunuyum ve pişmanım. Üniversite size iş vermiyor sadece bir kültür veriyor. Onun için nispeten daha kolay ve geniş alanları kapsayan bölümler seçip ileride istediğiniz yerde çalışmaya bakın. Makinada bu mümkün değil çünkü zaten müfredatı çok yoğun onun dışında ekonomi, kültür, yazılım vs. dersleri veremiyorlar. Örneğin EE bitirip yazılımcı olmak mümkün iken makine bitirip direkt yazılımcı başlayan çok çok az insan vardır. Onlar da zaten bölümü boş vermiştir yüksek ortalamalı olacaklarını sanmıyorum. Yurt dışındaki computer science master programlarına bakın, orada lisansta alınması gereken dersler ve kredileri yazar. Türkiyedeki hiçbir makine bölümü o kriterleri müfredatıyla karşılayamıyor. Bölüme değil mesleğinize karar verin. 10k yaptım 50k'lık matematik bölümünü yazmak kerizlik olur diye sakın düşünmeyin.

Son olarak bu yazdıklarımı forumda dağıtın da tekrar yazmak zorunda kalmayayım çünkü insanlar pek takip etmiyor sanırım çünkü makine adı geçen çoğu konuda insanları bu bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum ama yine de açıklama isteniyor.

Şu an üniversite bilimden ziyade meslek odaklı hale geldi ve ceng bu yüzden rağbet görüyor. Makina mühendislerine şu an sadece imalat için ihtiyaç var. Makina bilimsel açıdan çok daha derin ve zor. İyi bir makina mühendisi olmak daha zor ama her şey teoride kalınca bir anlamı kalmıyor. Makina mühendisliği alanında donanımlı bir bilim insanı veya mühendis olmak şu an baya gönüllülük işi. Karşılık beklemek biraz hayalperestlik olur. Sıralama olarak da giderek düşmeye devam edecektiir. ODTÜ Makina'da yüksek lisansa başlamak üzere olduğumdan benim için acı olsa da durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 13 Temmuz 2022; 1:4:35 >

Hocam ODTU metalurji ve İTU elektrik icin fikirleriniz neler ? Sizce bu bölümlerin geleceği var mi

• arkadaş haklı ama CENG için geçerli değil.

• @denissokmener yazılım şu zamanda yapılacak en maaş/performans işi olabilir. Makina bu sıralamada çok aşağıda. Bence herkes tutkulu olduğu ve para kazanılması kanıtlanmış bir şeylerle uğraşsa dünya ve Türkiye daha iyi bir yer olacak ama işler öyle yürümüyor maalesef. Anonim kalmayı tercih ediyorum profilimi paylaşamam.

@Hardwell. Evet bahsetmeyi unutmuşum. Bilimsel olarak en zor mühendislik makine zaten. Doğada ne kadar fizik fenomeni varsa mühendisliğe entegre ediyorsun. Eğer akademisyen olma amacınız varsa makine yazılabilir ama hocaları iyi araştırmak lazım. Dinozor hocalarla çalışmak çok zor. Genç hocalarla çalışma ise 180 derece farklı, çok keyifli. Akademisyenlik de gönül işi yani hayalinde yoksa yapılmaz. ODTÜ Makinadaki hocalara bakın çoğu zaten inek, zamanında okulu 1.likle bitirmişler. Başarılar dilerim.

@newtonsapple Hocam tabii çalışabilirsiniz Arçelik'te haftada 1 gün izin var galiba. Ama oraların maaşı savunma sanayinden daha az. 2026 yılında tabii ki makine olacak şöyle düşünün F1 2026 sezonu olmayacak mı yani? Ama işte orada motoru %5 daha verimli hale getirmek için 20 yıllık birikime sahip olmak lazım. O da çok zor ve herkese nasip değil. Yazılımda fırsat bol. Makinenin düzelmesi için sıralamaların iyice düşmesi ve dinozor hocaların müfredatı değiştirelim artık demesi gerekli. Hepsi statükocu olmuş, ders vermekten memnun değil çoğu. Bitse de gitsek modunda olduklarından öğrenciye, topluma, ülkeye ve dünyaya katkı yapma peşinde değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 13 Temmuz 2022; 0:15:19 >

• newtonsapple N kullanıcısına yanıt

Hocam yabancı dediniz mi zaten modernlik ve insan hakları olduğu için mümkün. Türkiye sanayi devrimini tamamlayamadı. Ben ODTÜ Makina mezunuyum, bir savunma şirketinde çalışıyorum. Yurt dışında kabul alsam tabii ki giderim bu yıl çok araştırma yapmadan sadece 1 yere başvurdum kabul alırım diye düşünüyordum, oradan da maalesef red geldi. Seneye hem para biriktirmiş olarak hem de daha hazırlıklı başvurular yaparak gitmeyi planlıyorum.

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

Benim makineci arkadaşlarda otomotiv sektöründen ilerleyip yabancı dil öğrenip yurt dışına çıkıcaklar hocam başarılar size :)

• Ege eem de okuyorum yurt oda arkadaşım uzaktan part time yazılım geliştiricisi olarak çalışıyordu ve 8.5k maaş alıyordu. Evet part time... Deli gibi alım var. Tıp okumak gerçekten çok acı. 6 sene dünyanın en zor bölümünü okuyorsun ağlıyorsun ilaç kullanıyorsun, her günün stres altındasın ve çıkınca maaşları çok düşük. Aynı zamanda şiddete uğruyorsun. İnanılmaz...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.