Şimdi Ara

Mühendislik yazacak asosyal arkadaşlara uyarı: Tıp yazın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
106
Cevap
9
Favori
7.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer mühendislik yazacaksanız ve ailenizin çevresi elit değilse mezun olduğunuzda düzgün iş bulamama olasılığınız çok yüksek gençler. Düşük maaşlı iş illa bulursunuz ama 10k altı bir maaşa çalışmak kiranın 4-5k olduğu ortamda bence mantıksız. Bu uyarıyı bana önceden bir arkadaşım yapmıştı, benim asosyal olduğumu bildiği için mühendisliğin piyasa işi olduğunu ve kendimi satamazsan işsiz kalacağımı söyleyip beni vazgeçirmeye çalışmıştı ama ciddiye almamıştım çünkü kendimi geliştirirsem iş bulabileceğimi düşünmüştüm ama arkadaşım haklı çıktı. İş bulmak ders çalışmak veya kendini geliştirmekle olacak bir şey değil, düz tanıdık kişileri alıyorlar. Ben geçen sene çok iyi bir bölümden çok iyi bir dereceyle mezun olmuştum yani 5-6 yıldır sabah akşam ders çalışıyorum ve mühendislikte kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama 4-5 aydır aktif olarak başvuru yapmama ve mülakatlara gitmeme rağmen düzgün iş bulamıyorum.

Eğer tanıdık yoksa bırak işi staj bile bulamazsınız. Bu dediğim şey sallama değil, çevremde herkes tanıdıkları vasıtalarıyla iş ve staj buldu. Ben de stajımı çok uzak bir tanıdık vasıtasıyla bulmuştum ve o stajdaki diğer insanlara sorduğumda onlar da aynı şekilde bulmuştu. Zaten staj bulurken diğer başvurduğum 50 yerin hiçbiri staja almamıştı. (Sayı abartı değil, 2. sınıf stajına başvururken 50 şirkete basvurdum, çoğu sirket dönmüyor zaten, 50 şirketten 2si dönmüştü onlar da çok zor teknik soru sormuştu yapamamıştım.)

Bence aklınızda tıp mı yazsam muhendislik mi sorusu varsa bu dediklerimden dolayı tıp yazmalısınız. Düzgün muhendislik şirketlerinde çalışan aile tanıdıkları veya sizin böyle bir çevre kurma yeteneğiniz yoksa ne kadar iyi okulda okursanız okuyun yine iş bulamayacaksınız. Bazı şirketler iş başvuru formunda tanıdık soruyor, düşünün yani. İsterseniz ODTÜ'yü birincilikle bitirin, 10 yaşından beri kodlama yapın fark etmez. Dolayısıyla size önerim tıp yazmanız. Mezun olduktan sonra bir sınava girmeye bile gerek kalmadan direkt yüksek maaşlı iş buluyorsun ve bu mükemmel bir şey. Yükselmek de yine sınavlarla oluyor tanıdıklarla değil yani asosyallere çok uygun.

Mühendisliğin en büyük avantajı y dışına çıkma olayı ama onda da yine aileniz zengin değilse çıkmanız imkansız.

Dolayısıyla çoğu kişi için bence en iyi seçenek tıp yazmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Temmuz 2022; 19:20:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi belli konular var. Yanlış anlamayın mesaj yazarak uplamış oluyorum ve sırf bundan mesaj bile yazmak istemiyorum. Bu konu özelinde değil, birçok konu için geçerli

Mühendislik yazmayıp ne yazacak asosyal adam? İşletme mi?
    Asosyalsin veya değilsin önemi yok. Staj zamanı gelince bir zahmet bulmak için kendini 1-2 zorlarsın, gerekli adımları atarsın (artık onlar neyse) ve bir staj bulursun.

Kira 4-5k mı bir soru işareti. Hangi şehir, hangi semt vb.

Neyse kısaca gayet de mühendislik yazın. Tıp ve mühendislik biri kuzeyse diğeri güney. Bana kalırsa aklınızda tıp mı mühendislik mi sorusu varsa bir oturup ciddi karara varın. Endüstri müh mü makine mi olur ama tıp mı müh mü olmaz.

Arkadaşa katılıyorum bende bazı şeyler eklemek istiyorum;

Anadolu coğrafyasının %80 i ahlaksızdır. Ne etik bilir ne deontoloji. Emin olun kendinizi geliştirseniz bile sizi bazı yerlere tanıdığınız olmadığı için almayacaklar.

Bizim sınıfta bir kız vardı çok güzel olmasada her türlü gideri var. Neyse bu kız bizle 4 sene boyunca konuşmadı. Gitti bir büyük bir firmada mühendis olan kendinden yaşça büyük bir tokmakçı buldu. Adam kızı gitti firmaya aldırdı, kızın kankasını aldırdı, kankasının tokmakçını aldırdı... Ama bizim cv daha iyi olmasına rağmen biz giremedik. Bu ülkeden teknolojik bir katma değer çıkmaz. Ekonominin kötü olmasının asli sebebi gene kendileri. Hükümet değişse de bir halt olmayacak yukarda ki tipler de hükümete oy vermiyordu zaten. Bir şey değişmeyecek.

Tıp yazın demiyorum orada da hakkınız yenilecek. Tavsiyem yurtdışına çıkmaya bakın. Hatta ab ülkelerinde ki sınavlara da girin.

Edit: Arkadaş biraz kötümser yorumlamış o kadar da kötü değil ama torpil ciddi sorun.

Asosyal =/= Sosyal iletişimde beceriksiz.

Asosyal demek sosyalleşmeyi tercih etmeyen insan demektir. Eğer sosyalleşmek bir kişiyi istediği bir yere götüren bir yolsa bu kişi bu yolu kullanır. Aslında hayatında "asosyal" olup işi sebebiyle insan ilişkileri konusunda kendini geliştirmiş insanlar çok fazla. Ki zaten çoğumuz kendimizi sorguladığımızda, tercih etmediğimiz veya hoşlanmadığımız şeyleri, diğer isteklerimizi gerçekleştirebilmek için yaptığımızı görebiliyoruz. Kendinizle ilgili tek bir özelliğinizi baz alıp çok büyük bir karar vermek yerine kendi isteklerinizi tümüyle değerlendirip karar vermeniz gerekiyor. Sonuçta asosyal bir insanın asosyal olmaktan daha çok özelliği var.

Bir de ben şeyi anlamıyorum. Abi siz niye üniversiteye gitmek istiyorsunuz? İş bulmak için, sonra para kazanmak için, sonra sizi mutlu eden şeylere erişim sağlayabilmek için; burası tamam. Amaç illaki bir yerde mutlu olmaya çıkıyor. E bunun için asosyal bir kişinin de hayatının her alanında insan ilişkileri kurması gerekecek. Konfor alanında sosyal ilişkileri reddetmekte bir sıkıntı yok ancak bir insanı o insan yapan diğer özellikleri(hobileri, ilgi alanları vs.) tam anlamıyla kullanabilmek için o kişinin sosyal becerilerini geliştirmesi lazım. Günlük hayattaki en ufak şey için bile iletişim becerisinin illaki olması gerekiyor.

Burada verilmesi gereken tavsiye "Asosyal misin? Tüh. Sen sadece tıp okumalısın başka şansın yok" değil, "sosyal iletişim becerilerini geliştirmelisin" olmalı.

Ben de gözlemliyorum, toplam 3 yere cv ve transkript attim sadece ikisinden kabul aldim, ortada tanidik filan da yoktu. Bizim donemde staj bulamayan oldugunu bile sanmiyorum herkes salak sacma bi teknokent/cyberpark sirketi de olsa yapiyo bi yerlerde. İyi okullardaysan aliyolar seni bi şekilde, kendi donemimden gordugum bu 3j azindan. Hele en iyisi olsan bile tanidiksizsaj seyi tamamen saçmalık, stanford mit harvard oxford vs gidenlerin hepsinin ki babasi ivy league profu

• Tanıdık yok, bu yaz staj için 6 yerden kabul aldım.

• Hocam bu top üniler için de mi geçerli? Çevrem düz memur. Hic mühendis falan yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

ODTÜ'yü birincilikle bitirin,

Alt tarafı stanforddan kabul alırsın bence de çok kötü

• Yes ben de top okul bitirdim zaten

• Haklı görüştür

• owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Yukarida yazdıkların hiç güvenilir gelmedi. Neden stajımı kabul etmesinler ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay staj yapacaksın, tamam maaş vermiyorlar ama adamlara pek bir faydan olmuyor zaten. Niye alsınlar?

• Abi belli konular var. Yanlış anlamayın mesaj yazarak uplamış oluyorum ve sırf bundan mesaj bile yazmak istemiyorum. Bu konu özelinde değil, birçok konu için geçerli

Mühendislik yazmayıp ne yazacak asosyal adam? İşletme mi?
    Asosyalsin veya değilsin önemi yok. Staj zamanı gelince bir zahmet bulmak için kendini 1-2 zorlarsın, gerekli adımları atarsın (artık onlar neyse) ve bir staj bulursun.

Kira 4-5k mı bir soru işareti. Hangi şehir, hangi semt vb.

Neyse kısaca gayet de mühendislik yazın. Tıp ve mühendislik biri kuzeyse diğeri güney. Bana kalırsa aklınızda tıp mı mühendislik mi sorusu varsa bir oturup ciddi karara varın. Endüstri müh mü makine mi olur ama tıp mı müh mü olmaz.

Güzel çay demlerim

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Yazdığım şeyler sallama değil gözlem tamamen. Kişisel görüş yok yazıda, yıllar boyunca yüzlerce kişi üzerine yapılan gözlemlerle damıtılmış hakikatler var. Yani bir şey yazmışsam gerçektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Temmuz 2022; 17:18:14 >
  • Arkadaşa katılıyorum bende bazı şeyler eklemek istiyorum;

Anadolu coğrafyasının %80 i ahlaksızdır. Ne etik bilir ne deontoloji. Emin olun kendinizi geliştirseniz bile sizi bazı yerlere tanıdığınız olmadığı için almayacaklar.

Bizim sınıfta bir kız vardı çok güzel olmasada her türlü gideri var. Neyse bu kız bizle 4 sene boyunca konuşmadı. Gitti bir büyük bir firmada mühendis olan kendinden yaşça büyük bir tokmakçı buldu. Adam kızı gitti firmaya aldırdı, kızın kankasını aldırdı, kankasının tokmakçını aldırdı... Ama bizim cv daha iyi olmasına rağmen biz giremedik. Bu ülkeden teknolojik bir katma değer çıkmaz. Ekonominin kötü olmasının asli sebebi gene kendileri. Hükümet değişse de bir halt olmayacak yukarda ki tipler de hükümete oy vermiyordu zaten. Bir şey değişmeyecek.

Tıp yazın demiyorum orada da hakkınız yenilecek. Tavsiyem yurtdışına çıkmaya bakın. Hatta ab ülkelerinde ki sınavlara da girin.

Edit: Arkadaş biraz kötümser yorumlamış o kadar da kötü değil ama torpil ciddi sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 12 Temmuz 2022; 17:1:17 >

• Aselsan sadece ODTÜ, Hacettepe mezunlarını mı alıyor bu arada? Çankaya'dan falan mezun olunca girebiliyor musunuz mesela? Girenlerin hepsi ODTÜ Hacettepe Bilkent gibi görmüştüm de. Gerçekten soruyorum ironi değil. Konunun altına iliştireyim yeni konuya gerek kalmadan dedim.

Ben de gözlemliyorum, toplam 3 yere cv ve transkript attim sadece ikisinden kabul aldim, ortada tanidik filan da yoktu. Bizim donemde staj bulamayan oldugunu bile sanmiyorum herkes salak sacma bi teknokent/cyberpark sirketi de olsa yapiyo bi yerlerde. İyi okullardaysan aliyolar seni bi şekilde, kendi donemimden gordugum bu 3j azindan. Hele en iyisi olsan bile tanidiksizsaj seyi tamamen saçmalık, stanford mit harvard oxford vs gidenlerin hepsinin ki babasi ivy league profu

• Yagizo1 kullanıcısına yanıt

Sadece tanıdıklar önemli diğer tüm kriterler önemsiz. Bu arada böyle soruların cevabını en iyi Linkedin'de alırsınız. Kimler giriyor kimler çıkıyor hepsi var orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Temmuz 2022; 17:0:49 >
  • Yagizo1 kullanıcısına yanıt

Zor ama girersin, girdigini bildigim var

• Asosyal =/= Sosyal iletişimde beceriksiz.

Asosyal demek sosyalleşmeyi tercih etmeyen insan demektir. Eğer sosyalleşmek bir kişiyi istediği bir yere götüren bir yolsa bu kişi bu yolu kullanır. Aslında hayatında "asosyal" olup işi sebebiyle insan ilişkileri konusunda kendini geliştirmiş insanlar çok fazla. Ki zaten çoğumuz kendimizi sorguladığımızda, tercih etmediğimiz veya hoşlanmadığımız şeyleri, diğer isteklerimizi gerçekleştirebilmek için yaptığımızı görebiliyoruz. Kendinizle ilgili tek bir özelliğinizi baz alıp çok büyük bir karar vermek yerine kendi isteklerinizi tümüyle değerlendirip karar vermeniz gerekiyor. Sonuçta asosyal bir insanın asosyal olmaktan daha çok özelliği var.

Bir de ben şeyi anlamıyorum. Abi siz niye üniversiteye gitmek istiyorsunuz? İş bulmak için, sonra para kazanmak için, sonra sizi mutlu eden şeylere erişim sağlayabilmek için; burası tamam. Amaç illaki bir yerde mutlu olmaya çıkıyor. E bunun için asosyal bir kişinin de hayatının her alanında insan ilişkileri kurması gerekecek. Konfor alanında sosyal ilişkileri reddetmekte bir sıkıntı yok ancak bir insanı o insan yapan diğer özellikleri(hobileri, ilgi alanları vs.) tam anlamıyla kullanabilmek için o kişinin sosyal becerilerini geliştirmesi lazım. Günlük hayattaki en ufak şey için bile iletişim becerisinin illaki olması gerekiyor.

Burada verilmesi gereken tavsiye "Asosyal misin? Tüh. Sen sadece tıp okumalısın başka şansın yok" değil, "sosyal iletişim becerilerini geliştirmelisin" olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdmnfr -- 12 Temmuz 2022; 17:11:38 >

• Mert Bormann kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ülke insanı sorunlu. torpil olayını eleştirenlerin çoğu fırsatını bulduklarında torpil yapıyorlar, ayrıca yine çoğu bakan/cumhurbaşkanı olsa eşini dostunu önemli yerlere getirecek insanlar. önce kafa yapısı değişmeli

• rdmnfr R kullanıcısına yanıt

Sosyallik zorlamayla olacak bir şey değil, hemen fark ediliyor işe yaramıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.