Şimdi Ara

Mühendislik ve askerlik

Bu Konudaki Kullanıcılar: Christopher NoIan
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 24 yaşında makine mühendisiyim ve 1,5 yıldır makine imalat sektöründeki bir firmada çalışıyorum. Tecilin bitmesine az bir vakit kaldı. Normalde bu güne kadar hep bedelli yaparım diyordum ama şuan yedek subaylıkta cazip gelmeye başladı ancak kafamı kurcalayan bi durum var. Yedek subay olarak 1 yıl yaparsam askerlik dönüşü bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Piyasa zaten normal şartlarda da kötüyken bide 26 yaşına gelip sadece 1.5 yıl iş tecrübesi sahibi olmak sıkıntı yaratır mı? Daha önce bu tarz ikilemlerde kalan varsa tecrübelerini dinlemek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su zamanda,duzeni kurduysan imkan da varsa bedelli yap 1 yil uzun sure.Piyasa zaten kotu dedigin gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    iş yerinde tecrübe kazanıyorsan ve burada geçirdiğim vakit sana getiri getirise işe girmeni kolaylastıracağını düşünüyorsan kalmaya devam et ama iş yerinde sadece çalışıyorsan san fazla bi şey katmıyorsa başka bir ise girme burada kalacağım 1 1.5 yılın etkisini fazladan kazanacağın parayı fln hesapla ona göre hareket et.

Ayrıca şuan aile yanında kalıyorum ve farklı şehre geçip ayrılmayı planlıyorum, bedelli gidersem eldeki bütün para gitmiş olacak ve bu durumu baya zorlaştıracak zaten o yüzden yedek subaylık düşünmeye başladım ama bu seferde tecrübe konusu kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher NoIan -- 8 Eylül 2025; 9:20:3 >

• Bruhman25 B kullanıcısına yanıt

1.5 asgari civarı

• 6 ay yada bedelli olarak gitmeni asla tavsiye etmem. tecili bozdurana kadar sakın işten çıkma. tecili bozdur askerlik muayenesini yaptır. yerin açıklanana kadar çalış. işten istifa ederken askere gidiyorum diye istifa edeceksin tazminat alacaksın. yedek subay olarak git hem maaşı güzel hem ezilmiyorsun hemde memur gibi sabah 8 akşam 5. birde ekstradan haftasonu nöbete bırakıyolar o kadar. ister ev tut istersen lojmanlarda kal. hoşuna giderse iç kaynaktan alımla asker bile olabiirsin. ama sana şiddetle tavsiyem sakın ola 6 ay düz er olarak gitme askere.

O zaman kasim sonuna kadar basvurunu tamamla subat celbinde yedek subaylik cikarsa gidersin.
    Maasin 5-6 ayda bedelli parasini cikariyorsa bedelli gidilir diye bi dusunce var,buna gore 1.5 asgariyle tutmuyor bu plan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 8 Eylül 2025; 14:15:21 >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    bu tavsiyenize ben katılıyorum bu tavsiye ileride de uygulanabilir 28 yaşına kadar uzaktan öğretimle fln tecil uzatılıyor diye biliyorum tezli tezsiz yüksek lisansla 32 fln diye biliyorum .

Teşekkürler hocam öyle yapmak en mantıklısı gibi duruyor

• Yedek subay olacağının bir garantisi yok ki. Yaş önemli. 27-28 falan olursa er yaparlar seni.

• Mühendisliği son sınıfta bırakıp başka mesleğe geçmiş bir abin olarak söyliyim. Benim birader de makine mühendisi. 31 yaşında şuan. O da senin gibi cebelleşip durdu sektör sıkıntılı. Zaman zaman asgari ücrete veya bir tık üstüne çalışmak zorunda kaldı. Meslek içinde bir çok sektör değiştirdi bir ara doğal gaz işinde bir ara katı atık depolama tesisinde bir ara inşaat şirketlerinde çalıştı. Zamanla isim yaptı tecrübe edindi aranan adam oldu. Son birkaç yıldır maaş 100+ binlere çıktı. Yakın zamanda yurt dışı teklifleri aldı 3-4 bin dolar civarı maaş. Biraz daha tecrübe ve çevre ile kazancı gittikçe artacak. Ama bu duruma gelmek aşağı yukarı 30 yaşına mal oldu. Acele etme iş öğrenmeye ve çevre edinmeye çalış derim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.