Şimdi Ara

Mühendislik okuyan arkadaşlar bi bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz bölüm dışı ama konuyu kısaca özetleyeyim az da olsa ilgili olduğunu anlarsınız:

Ben omü endüstri mühendisliği okuyorum, 2. sınıfa geçtim. Geçen sene ben de buralarda çok zaman geçirdim. Hedefim Sakarya'da okumaktı ama nasip olmadı. Şimdi yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ama üniversite okuyan arkadaşlar bilir yani 1 yılım geçti burada ve belli bir düzen oturttum. Şimdi o düzeni yıkıp sil baştan Sakarya'da okumak ne kadar mantıklı sizce(müfredatlar değişik ilk yıldan 5 ders falan alttan almam gerekecek yani kafadan bir dönem uzar okul)? Ya da birinci öğretim olmazsa ikinci öğretime geçsem değer mi(birinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçiş yapılıyor mu onu da bilmiyorum)? Sakarya benim hayalimdi, çok istiyordum ama olmadı. Samsun'da olmaz dedim ama şu ana kadar gerçekten hocalarımız işini bilen insanlardı (şimdilik). Ben çok kararsız kaldım. Yoksa 2. Sınıfta yks ye hazırlanıp Sakarya endüstri ya da bilgisayar mı kazanmaya çalışayım?

Kararsızım dostlar :( Mühendis arkadaşlar, özellikle endüstri mühendisi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Man -- 22 Haziran 2019; 18:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dediğiniz gibi zaten belli bir düzen oturtmussunuz. Hocalar iyi niyetli ve isinde iyiyse bence hiç yapmayın. Hem dönem uzatmaya hemde bastan bir düzen kurmaya bence gerek yok. Hele ki yeniden sınava girmeye hiç gerek yok. O stresi yeniden çekmeye hiç değmez.
    Ayrıca geçis yapabiliyorsunuz ama yanlıs hatırlamıyorsam sınıf ortalamasında ilk 10'da olmanız gerekiyor öğrenci islerine dilekçe vereceksiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanMühendisi İ kullanıcısına yanıt
    Youtubeda deniz dağlar var orda okuyan. Onun kanalına bakabilirsin.

Boun için bir şey diyemem ama Türkiye'nin en iyi okullarından biri yani ondan şüpheniz olmasın. Endüstriyi ben şahsen tavsiye ederim ama önemli olan sizin sevip sevmeyeceğiniz. Bu yüzden araştırın bölümü. Eğer severseniz bounda okumakta ayrı bir güzel olur.

Bunu bilmiyordum yani birinci öğretimde olsam illa %10 da olmam lazım herhalde.

• Hocam ben açıkçası geçmenizi tavsiye etmem.İki okul arasındaki eğitim farkı açısından bir bilgim yok açıkcası.Fakat pek bir fark olacağını sanmıyorum.Artı bir de sizin de dediğiniz gibi kurulu düzeninizi bozmak çok mantıklı gelmiyor bana.Bir de oraya giderseniz,bu sene verdiğiniz desleri saymayabilirler.Bunları tekrar almak durumunda olabilirsiniz.Daha kötüsü eğer sakaryada zorunlu hazırlık varsa ve eğer muafiyet sınavını veremezseniz size hazırlık bile okutabilirler.O yuzden pek tavsiye etmiyorum hocam
  • Abi bu iki okul arasında eğitim olarak pek bir fark yok ikisi de aynı ligteki okullar diyebiliriz. Hatta kendini geliştirsen ve bu işe kendini adarsan iyi okullardaki insanlarla bile yarışabilirsin, OMÜ iyi bir okul. Samsun da Sakarya'dan iyi bir şehir öğrencilik için. Sakarya'da pek bir şey yapamazsın, barlar bile bir ilçede ki ora uzak. Samsun'da Atakum sahil baya güzel sosyalleşebileceğin bir yer. Bence kalın Samsun'da. Tabii iki okulu da bilmiyorum burada da çıkacağından emin değilim, instagramdan falan bulup onlarla konuşun bence :D
    Hocam Sakarya özellikle mühendislik açısından daha iyi bir okul. Ama arada dağlar kadar fark yoktur diye düşünüyorum. Dersleri sayıp saymamayı geçtim kendi okulumun müfredatında olmayan 5 ders falan var ilk yıl Sakarya'da yani her türlü bir dönem uzayacak. Hazırlık bildiğim kadarıyla yok Sakarya'da. Teşekkür ederim düşünceleriniz için.

• Hocam evet aralarında fazla bir fark yok ama mühendislik açısından Sakarya önde ama eminim ki ganom burada daha yüksek olur çan olayı falan var bu dönem 3 ün üstünde bitirdim. Evet Samsun şehir olarak Sakarya'dan daha güzel. Zaten ücra bir köşede olmasa Samsun çok daha güzel bir şehir olur bence. Bulup konuşmak istiyorum aslında hatta konuya da teşrif ederlerse çok sevinirim. Teşekkür ederim yazdığınız için.

Hocam o halde geçmeniz çok akıl karı durmuyor.Eğer ki çok önemli nedenleriniz yoksa tavsiye etmem.Ayrıca masraflı da olacaktır bu iş.Ordaki düzeni Sakarya ya taşıyacaksınız çünkü.O yüzden bence okulunuza odaklanın hocam
    Hocam ben sadece eğitimime odaklandım ve kendim için en iyisini istiyorum. Evet Sakarya'da daha çok şey öğrenrbilirim belki ama bu strese değer mi onu bilmiyorum. Samsun şu an sıkıntılı değil benim için yani gitmek için bir sebebimde yok.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.