Şimdi Ara

Muhendislik İyi üniversite sıradan bölüm mü sıradan üniversite iyi bölümmü? Yardim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ankara hacettepe itü yildirim beyazit marmara izmirde enerji metalurji maden jeoloji harita çevre mi gibi muh ler miyoksa kirikkale manisa konya trabzon elektrik elektronik endustri insaat mi? Tabi iyi unilerin bolumlerinin cogu ingilizce oburleri turkce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meslekleri neden küçümsüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElonMusk

Meslekleri neden küçümsüyorsun?

Çünkü Türkiyede öyle de ondan

Bi inşaat müh. ile bi çevre müh. aynı klasmanda mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

quote:

Evet.
  • quote:

quote:

quote:

Evet.

İlla gerçek olmayan bir şeyi sırf bana inat olsun diye evet diyorsun
  • eğer seçeceğin bölümden nefret etmeyeceksen iyi üniversite-kötü bölüm. ama seçeceğin meslekten nefret edeceksen bu ikili bir halta yaramaz.
  • Kucumseme değil elektrik elektronik makine insaat gibi muhendislikler hep daha cok konusulur oburlerinin yaninda baba bölümdür öbürleride alt dalları yani ondan dedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

İlla gerçek olmayan bir şeyi sırf bana inat olsun diye evet diyorsun

Alakası yok. Neden inat edeyim ki? Tanıdığım birçok çevre mühendisi, inşaat mühendislerinden daha iyi yerlerde çalışıyor. Tabi inşaat mühendisliğinin önü daha açık olabilir.Ben mesleklerin aşağılanmasına karşıyım. Ama bir inşaat mühendisi, çevre mühendisinin yaptığı işi yapabilir mi?

• Zor bir soru gerçekten, iyi üniversiteden mezun olursan o mühendisliklerde tabi ki diğer mühendisliklere göre iş imkanı az, iyi üniversite olmasına rağmen. Diğer tarafta da kötü üniversitenin temel bölümleri var. Zor bir karar gerçekten. İkinci seçenekte kendini çok çok çok geliştirmen gerekecek. Diğerinde ise iş imkanı az olmasına rağmen seçkin bir üniversiteden mezun olacaksın. İlk işe girişte birincisi önemli iken uzun vadede ikincisi önemli. Bence sevdiğin bölümü seçmelisin hocam. İyi düşün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alashas

Kucumseme değil elektrik elektronik makine insaat gibi muhendislikler hep daha cok konusulur oburlerinin yaninda baba bölümdür öbürleride alt dalları yani ondan dedim

Hangisine daha çok ilgi duyuyorsan ona git bence.
  • Takip ayni durum bende de var hocam sonuc kac k?

• 100k sen?

• 61 k hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Industrialengineer -- 14 Temmuz 2017; 12:20:14 >
  • Kesinlik ile hangisine ilgin var ise ona git , kimya ya ilgin var ise metalurji ve malzeme derim . Fiziğe ve matematiğe ilgin varsa elektrik elektronik , makine inşaat gibi bölümler. ( metalurji yi kimya ile aram olmadıgından yarım bırakıp makine ye geçtim fizik ve matematiğin daha yoğun ve metalurjiye göre daha geniş ve sayısal hesap içeren bir bölüm . ) tamamen araştır ve en sevebileceğini seç . 25-30 yıl senin hayatında olacak çünkü seçtiğin meslek . manisa mühendislik açısından iyi bir okul tercih edebilrsin %30 ingilizce mühendislikleri eğitim olarak da iyi bir okul . Ama kesinlik ile okuyan birilerinden net bir bilgi al yine doğru şekilde .
  • Her sektörde is var önemli olan o işin iyisi olmak. Bugün herkes ee mühendisi iyisi de çok fazla o yüzden rekabet çok fazla. Türkiye'de marka daha önemli

• Bölüm önemli.

Sevmediğin bölümü okumak zulüm gibi gelir, okula gidesin gelmez.

Bir bölüm tercih et ve aldığın puanla o oölüme gidebileceğin en iyi üniversiteye git.

• Tercihler bölüme göre yapılır odtü ee den cikan ve pamukkale ee den cikan adamlar akedemik bilgileri eşit olmaya bilir ancak pamukkaledeki kişi bölümü sevmiş ilgilenmiş geliştirmizse vede türkiyede çalışma durumu yoksa yurtdışındaysa farketmez adam işi bileni aliyor zaten bitek bizde şu muhabbet var odtümü gel gel yalniz odtülüyede 2-3 binle başlatiyorlar ülkede mühendislik bu halde vardir 5-6 ile başlayanda kaç kişi ? o yüzden istedigin bölüme git
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.