Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK İÇİN YANLIŞ BİLİNEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben mühendislik hakkında bilinen yanlış hakkında kendi çapımda kendi düşüncemle bir açıklık getirmeye çalışıyorum.Biraz önce de konu gördüm.23 K ile tıp kazananı ezmeleri. 150 K ile mühendis mimar olanı ezeni.

Tıp için konuşacak olursam.23 K diye ezdiğin adam zaten senin en baba 3-4 soru daha fazla yapıp geçtiğin adam.Seviyeniz hemen hemen aynı oturup laf yapmanın kendimce bir anlamı yok.Zaten ilk 40 K nın girdiği bir bölüm ve emin olun eski senelerdeki gibi ilk 40 K ya girilmesi o kadar kolay değil.İnsanlar bilinçlendi daha çok çalışmaya başladı bence bu banda girebilen insan zaten boş bir insan değildir.Birbirinizi yıpratmanın bir anlamı yok.

Mühendislik hakkında görüşlerime gelecek olursam.100 K daki adam potansiyelsiz bu ülkeye ne yararı olur yahu ? vb cümleler gördüm.Bir bakımdan doğru olabilirsiniz belki o band aralığı ile 20-30K aralığındaki adamlar arasında sıralama olarak ciddi bir fark gözüküyor olabilir.Fakat emin olun mühendislik kendini tamamen geliştirme işidir.Bu meslekte hiç bir zaman tam olamazsanız.Kendinizi tam hissettiğiniz an mühendislikle işiniz oracıkta biter.Mühendislik demek kendini hep eksik hissetmek demek.Hep tam olacağını hissettiğiniz zaman daha fazlasını yapmam gerek demektir.Sizden daha düşük seviyelerde üniversitelerde okuyup ta sizi geçenler olacaktır.Buna şimdiden hazırlıklı olun arkadaşlar.Çevremizde çok örneği var.( Kendi yakın çevremde bile fazla tanınmış bir özelin makina bölümünden mezun olup ciddi rakam alan birini tanıyorum).Bu meslek okuyacağınız 4-5 sene içerisinde sizin kendinizi ne kadar geliştireceğinize bağlıdır.Tabi ki Teknik üniversitelerde okuyupta zamanını boşa geçirmeyen kişinin daha avantajlı olacağına dair lafım yok.Ama ben kapağı attım tamamdır diyip kenara çekilen kişinin meslek hayatına atılacağı zaman zorlukları o zaman başlayacaktır.Birbirinizi yaptığınız sıralamalar ile ezmek yerinize birbirinize destek olup bu mesleği daha itibarlı daha seviyeli hale getirmenizi öneriyorum.

• İmzamı atıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet: önemli olan kendini geliştirmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruscall

özet: önemli olan kendini geliştirmek

İşte bahsettiğim kısımdan biri de sizsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Scofield

quote:

kendimi memnun etmeyen bi sıralamadan bidaha mezuna bıraktım. seneye inşallah mimarlık veya mühendislik yazacağım :) kimseyle asla böyle bi şey için dalga geçmem ben de katılıyorum zaten yazdıklarına
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Scofield

quote:

kendimi memnun etmeyen bi sıralamadan bidaha mezuna bıraktım. seneye inşallah mimarlık veya mühendislik yazacağım :) kimseyle asla böyle bi şey için dalga geçmem ben de katılıyorum zaten yazdıklarına

Allah yardımcınız olsun.Umarım her şey gönlünce olur dostum.
  • Mr.Scofield kullanıcısına yanıt
    çok sağol kardeşim teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +1. Kimsenin yazmayacağı 160k'dan alan tanıdığım bir inşaat mühendisi önce romanyaya gitti. Ardından orada evlendi ve romanya beni sarmadı diyip rusyaya yerleşti. Şuanda herhangi bir doktordan veya burada iyi üniden mezun yaşadığım yerin köklü fabrıkalarında çalışan mühendisten kat kat fazla maaş alıyor. Yani üniversite yok ya benimki garanti meslek diyip yatılacak yer değil. Artık herkes üniversite okuyor herkes mezun oluyor önemli olan çıktığında kendini yetiştirmiş olabilmen.
  • mühendis oldum pişmanım 4 sene önce yaptığım tercihe keşke mezuna kalsaydım bu ülkede tıp diş hukuk harici yalan adam yurduna konmazsınız haberiniz olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • degisikbirdünyadan,Demek istediğim de bu hocam.İnsanların bunun farkına varmasını istiyorum.

panter20, bu dediğin her şey sen,siz ve bizlerin elinde.Her meslek ayrı bir saygıyı hakkeder.Toplumda sadece 3 mesleği yüceltip diğerlerini çöpe atmak tamamen insanoğlunun cahili.Sağlık dediğiniz insanların yaşamına renk katar.Onların sağlığıyla ilgilenir.Mühendis dediğiniz insanın yaşam refahını yükseltir.Hukuk dediğiniz gösterdiği adaletiyle insan yaşamına yön verir.Her birinin toplumumuz da yeri ayrı.Bunları kıyaslamak çok saçma olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

mühendis oldum pişmanım 4 sene önce yaptığım tercihe keşke mezuna kalsaydım bu ülkede tıp diş hukuk harici yalan adam yurduna konmazsınız haberiniz olsun

Hocam bölüme ilginiz mi yoktu ? Bence isteyerek yazdıysanız sürekli kendinize bir şey katarsanız iyi şeyler başarabilirisniz.
  • Forumda böyle bir algı var ve bu yazılarla kırılamayacak kadar kanıksanmış bir algı. Yapacak bir şey yok. Herkes kendinden sorumlu ama burada bu tip insanları görünce bazen YGS/LYS bölümünü komple bloklamak geliyor içimden.

Forumda biri tavsiye vermiş diğeri adamın başka konusunu gösterip 40k olmuşşun tavsiye veriyorsun diye dalga geçmiş. Ulan sanki o sıralamada kimse üniversiteye gitmiyor, egoya bak. Benim hedefim o adamın civarında bir sıralama, ama kimi o sıralamadan mezuna bırakıyor. Herkesin hedefi, kapasitesi, maddi/manevi durumu aynı mı? İnsanlar arası iletişimde en önemli şey olan empatiden yoksun adamlar, sonra da ülkenin gidişatından yakınırlar. Empati yok sende, bu kadar basitçe düşünemeyen adamlarla dolu bir yerde kim ne başarabilir?

Nedense burada böyle bir ego hakim, tahminimce insanlar anonim oldukları için böyle. İsteyen bir sağ tıkla ÖSYM sonucunu değiştirip burada atıp tutabiliyor. Gerçek olsa da farketmez. Bu tür insanlarla ilişiğimi ivedilikle kesiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 11 Ağustos 2017; 23:51:40 >

• ilk 20 binde olmayan bir mühendis çok para kazanabilir ama mühendislik yapamaz. zaten ülkede mühendislik yapan firma sayısı 2 elin parmağını geçmez, onlar da önemli pozisyonlara etiket okulların mezunları hariç alım yapmıyor. ancak, kötü üniversite bitirip 5 haneli rakamları alan bir sürü mühendislik mezunu biliyorum
  • Evet tıp bitmiş ösym başkanı açıkladı mühendis maaşları 241351 tl olacakmış aylık doktor maaşları ise 700 tlye çekilecekmiş tıp fakültesi de 17k kapattığı için 2 sene okutulacakmış kesin bilgi yayalım.
  • Kardeşim benim kafam hep elektrik devrelere yada benzeri konulara basardı merak edip araştırırdım imkanım olmadı veya oldu çalıştım çalışamadım 180-200k yere gittim bu beni kötü gösteriyor doğru bende isterdim İTÜ ODTÜ gidelim ama olmadı belki ilerde olur bilemem :) Kendimi geliştireceğimi inanıyorum ne yalan söyleyim her zaman ilgim olmuştur sevmişimdir hangi 4-5 yaşında ki çocuk tüplü televizyon radyo söker bir şeyler dener ki veya 8-9 yaşımda bilgisayar ile tanıştığımda oyunun yanı sıra netten kimya hakkında bilgi toplmaya çalışır araştırma yapmayı sever ki? Böyle insanlar nadirdir bence kendi çevremden gördüğüm kadar annem bir ara bana kızardı evde radyo plak vs koymadın parçaladın lan diye sitem ederleri aksine birde birleştirip başka bir şeyler bağlamaya çalışırdım 4-5 yaşımda yine o gırgır vardır bilirsiniz onun o dönen kısmına ip bağlayıp yük çekerdim aklımca tabi makara sistemi kurduğumu 6.sınıfta anladım.

Zaman ayırıp bu mesajımı komple okuyan varsa düşüncelerini beklerim.

• 210.000'den Makina Mühendisliği yazdım. 3.senemde.

İsteyerek yazmadım. Şimdi pismanim yine. Psikolojim bozuldu.

• 100k olan bir insanin matematik netlerine bakin oyle konusun bence.Bu adam nasil universitedeki matemagi anlayip cozum bulacak ?

ha istisnasi vardir adamin turkcesi 1 net feni 2 nettir mati fullemistir 100k olmustur ona lafim yok da o banttaki cogu kisi turev integral ogrenememis matematige isinamamis kisilerdir.

Yani siralamadan ziyade matematik net'ine bakip iyi bir muhendis olma potansiyeli gorulebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Neldor

ilk 20 binde olmayan bir mühendis çok para kazanabilir ama mühendislik yapamaz. zaten ülkede mühendislik yapan firma sayısı 2 elin parmağını geçmez, onlar da önemli pozisyonlara etiket okulların mezunları hariç alım yapmıyor. ancak, kötü üniversite bitirip 5 haneli rakamları alan bir sürü mühendislik mezunu biliyorum

En iyi üniversitede bile 20k dan düşük mühendislik alanları var. Bu yazdığınız çok yanlış. Böyle genel konuşamazsınız hepsini bilmeden.

• mantıklı yazmişsiniz hocam katılmadigim yerler olsada bütün olarak bende altına imzami atarım
  • TheGermanEngineer_99 kullanıcısına yanıt
    valla 69 k yim mat ygs 36 lys dede geo dişinda türev int fullemiştim fizikte 20ydi ama ygs sıralamam ve diger fenin berbat olmasi yüzünden 69 k
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.