Meraba arkadaşlar ben erciyes üniversitesi bilgisayar 2.sınıfa geçtim okulu 3 veya 3.5 yılda bitirmenin imkanı var mı ? bilgisi olan paylaşabilirmi bunun için neler yapmam lazım
Yaz okulunda üstten ders alarak 3 veya 3,5 yılda okulu bitirmek mümkün .
Yaz okuluna kalırsın ya da bir dönem üstten fazladan dersler alırsın.
Ama bu teorik bilgi, her üniversite için şartlar ve sistem aynı olmayabilir de. Bence çok uğraşmaya değmez.
anlamadığım olay şu ben şimdi 2 ye geçtim 3 den 3 veya 4 ders alabilirim 3 e geçince de 4 den 3 veya 4 ders alablirim bu durumda nasıl erken bitmiş oluyoki her türlü 4.sınıfdan 3-4 ders alınmıyormu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Erkan38
anlamadığım olay şu ben şimdi 2 ye geçtim 3 den 3 veya 4 ders alabilirim 3 e geçince de 4 den 3 veya 4 ders alablirim bu durumda nasıl erken bitmiş oluyoki her türlü 4.sınıfdan 3-4 ders alınmıyormu ?
4. sınıf derslerini bu yıl ve 3. sınıfta ala ala bitiriyorsun işte. Krediyi tamamlıyorsun. Ancak bu sefer de ders programların olağan düzeyin üstünde yoğunlaşır. Erciyes Üniversitesinde yaz okulu olup olmadığını bilmiyorum; ama varsa ve uygun dersler açılmışsa, yaz okuluna da kalıp üstten ders alabilirsin.
Bir de "önşart" olayı var, sen de biliyorsundur. Üstten her dersi istediğin zaman alamazsın. O dersin önşartı olan alt dersi, üniversitenin belirlediği şartlar çerçevesinde başarmış olman gerekiyor.
he tamam sağol kardeş ben sadece 1 üstten ders alınır diye biliyordum 2 iken 4 de alındığını bilmiyordum yine de okula bir sorayım bunu erciyes üniversitesinde yaz okulu varda bizim bilgisayar mühendisliğinde bu yıl açmadılar.