Arkadaşlar ben 2022de ilk kez yksye girdim.4-5 yıldır forumda farklı nicklerle bazen aktif bazen pasif olarak hep bulundum,eskisi gibi pek bi kitle kalmadı ama bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum. 2 yıl mezuna kaldım bu sene de hemşirelik 2.sınıfa geçtim ve YKSye tekrardan girmek istiyorum,bölümden asla memnun değilim üniversitem de berbat bir şehirde.Görece iyi bir okulda okudum liseden arkadaşlarımın çoğunluğu tıp fakültesinde ya da iyi yerlerde mühendislik okuyorlar. Bilinçsiz bir ailede olmamdan kaynaklı yks işini bir türlü halledemedim karşıma çıkan her zorlukta(pandemi,deprem,maddi dueumlar)bana destek olmak yerine köstek oldukları için hep başarısız oldum. Hedefim hem 2.sınıf derslerini götürüp hem yks çalışıp tıp kazanmak,üniversite ortamını bu sene görmüş oldum üninin dandik olması sebebiyle bölüm derslerine sınavdan 1-2 hafta önce çalışarak dersler geçiliyor yani bölüm dersleri çok fazla zamanımı almaz ama yoklama sıkıntısından dolayı derslere girmek zorunda kalacağım o zamanda amfi de en arkaya geçer kendi işime bakarım. Tam bir ucube gibi gözükeceğim hem bu sene sınava hazırlanırken hem de eğer istediğim gibi tıp fakültesi kazansam bile tıpa başladığımda sınıftakilerden 4 yaş büyük olacağım üniversite ortamında çok fazla gruplaşma var istediğim bölümü kazansam bile bu saatten sonra mutlu olabileceğimi düşünmüyorum.Treni kaçırdım sanırım |
hemşirelik 2.sınıfta yksye tekrar girilir mi

-
-
Hocam çeşitli durumlardan dolayı ben de 3 yıl tıp fakültesine geç başlamıştım üstüne burada da bir sene başarısız oldum. Şimdi 4. sınıfa geçeceğim bi aksilik olmazsa ama aklımda sürekli bu geç kalmışlık var. Yaşıtlarınız artık hayatın dertleriyle uğraşırken sizin hala sınav çalışmanız psikolojik olarak insanı bitiren bir şey. Tavsiye etmiyorum para falan bir şekilde kazanılıyor öyle saçma sapan üniversitelerde saçma sapan bölümler okumuş arkadaşlarım iş buldular ki.
Benim başka çarem yoktu ve tıp okuduğum için pişman değilim kesinlikle hatta bölümü baya seviyorum notlarım da güzel sonradan toparladık ama buna rağmen asla mutlu hissedemiyorum. Bu gerçek peşinizi asla bırakmıyor bunu göz önüne alın karar verirken.
-
Hocam tam olarak mutlu hissedememe sebebiniz ne?geçmişte yaptığınız yanlışlar mı?geç kalmışlık hissi mi?
Bu sene hastanede staj yaptım doktorları da gördüm hemşireleri de ikisi çok farklı dünya aynı maaşı almış olsalardı bile yine doktorluk yapmak isterdim,hem hastanede hem toplum içinde doktorluğun statüsü çok yüksek ve hemşireliğin de bir o kadar düşük şöyle düşünüyorum eğer ingilizce tıp fakültesi kazansam sonra hazırlığı atlasam ordan bir yıl kaybımı geri kazanmış olacağım arkasından da düzenli olarak çalışıp tusu ilk senemde kazansam sizce bir nebze olsun bu geç kalmışlık hissinden kurtulamaz mıyım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her ikisi de hocam. Dediğim gibi yaşıtlarımın dertleri artık farklı ama ben hala komite işte seneye inşallah staj falan konuşuyorum inanılmaz bunaltıcı bir durum bu. Bakın elinizde bir meslek olur sonra tıp okursunuz o ayrı bunu yapan var fakültede 3-4 kişi onlar benim kadar kötümser değiller. Dümdüz geç kalmışlık berbat bir his hocam üstelik alınan risk de fazla. Benim başka şansım yoktu ama böyle büyük bir karar alacaksanız iyice düşünmenizi öneririm.
Sınav haftam olduğundan çok yazamıyorum gördüğüm zaman dönüş yaparım. Bir örnek mesela yaşıtlarım yarın mesaiye uyanacak ben slayt okumaya bu düşündüğünüzden daha rahatsız edici bir durum.
-
Dostum selamlar öncelikle 04'lü olduğunu varsayıyorum ben de 04'lüyüm. Bende 2 defa üniversite sınavına girdim bölüm değiştim seni anlıyorum. Biraz uzun bir yazı olabilir. Öncelikle hemşirelik bana sorarsan iş yükü ağır bir bölüm ve buna karşılık aldığı para yüksek değil. 2 senelik bir tıbbı sekreter ya da teknikerle neredeyse aynı parayı alıyor üstelik iş yükü daha azdır bu 2 bölümün. Biz z kuşağı için için emeklilik sistemi çöktü zaten 65 öncesi çok zor gözüküyor güncelde. İnan 3-4 senelik kayıplar artık önemli değil önceden hayatın akış dinamiği daha farklıydı. Şimdi zaten dandik dümenden bölüm okuyanlar "Ev genci" oluyor tanıdık,torpil yoksa. Statüsel farklardan zaten bahsetmişsin ki dediklerin doğru ekstra olarak doktorun maddi refahı parabolik olarak artarken hemşire en iyi ihtimalle doğrusal kalacaktır. Ben @Yapı Ustası na katılmıyorum bu konuda. Kendisi yazmış ki ""Tavsiye etmiyorum para falan bir şekilde kazanılıyor öyle saçma sapan üniversitelerde saçma sapan bölümler okumuş arkadaşlarım iş buldular ki. "" Kendi alanım olan mühendislikten bahsedeyim piyasa o kadar kötü ki işi geçtim staj bile bulmak zor. Dümenden bölüm okuyanlar ancak torpille iş bulur ya da aldıkları maaş en fazla x2 asgari ücret olur. Kendisi tıp okuduğu için haliyle doktor maaş skalasında hayatı yorumluyor ama şuan güncel iş piyasasında tıp ya da diş harici bir bölüm okuyanlar için koşullar zor vaziyette. Kısacası benim tavsiyem tıp için çalışman olur. Tıp fakültesi kazandıktan sonra hayatının farklı bir aşamasına geçmiş olursun geriye baktığın zaman 3-4 yıllık kaybının bir önemi olmadığını çünkü doktor statüsü ve maddi imkanıyla tolere ettiğini ve fazlasını verdiğini görürsün diyorum. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 11 Haziran 2025; 4:26:16 >
-
Tıp kazanmaya bak
Hemşirelik çok daha zor bedensel olarak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X