Şimdi Ara

Mühendisler yada adayları yazın tatil yaparmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: niko_jr

ilk işe girerken prestijli bir üniv mezunu olmak oldukça etkili bunu kimse inkar edemez. Ne var ki, 2.ci işinizde, hangi okuldan mezun olduğunuz arka plana düşer, ve iş tecrübesi en önemli faktör olarak öne çıkar.

iyi okul ilk işe ilk iş ikinci işe ikinci ve ilk iş ise üçüncü işe referans olur..Aslında temelde bakacak olursan "iyi okul" hepsinin referansı haline geliyor..
    Ben ASELSAN'da 4 sene çalıştım askerden sonra CV'me teklif yağdı..
    ama dandirikten bir yazılım şirketinde 4 yıl çalışıp askerlik yapmış olsam benim bir sürü yere bavurmam gerekecekti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGodIsNoWhere77

quote:

Orjinalden alıntı: altugaaa

Ben zannetmiyorum ki sadece okula bakıp bir iş alımı yapılsın. Zaten işe alınmadan önce bir görüşme yapılmasının bir amacı var mutlaka. Ben şu ana kadar teknokent ve bilkentte bir kaç yazılım şirketi ile iş görüşmesi yaptım başta yok buraya odtululer bilkentliler başvuruyo falan dediler başta sonra mulakattan sonra ise mezun olunca gel bizde başla gibi şeyler yaşandı. Haklısın ben okul ismi etkisiz diye bir şey söylemedim fakat karşıya verdiğin güvendir asıl önemli olan okulunun markası değil.

Ha bide konuyla pek alakası yok lafım sana değil fakat Topril bu ülkeye damgasını vurmuş bir kere. Özel sektörde bile geçerli daha staj aşamasından itibaren.

O başta verilen vaatlere pek güvenme derim ben ama yine de sen bilirsin..çünjkü orada senin beraber çalıştığın adamların öyle motive edici sözleri ile şirket yönetimlerinin tavırları arasında çok fark oluyor..
    Bizde yapıyoruz gaza gelip işi iyi yapsınlar diye "bak bu işi güzel yaptın şu işi de halledersen okulun bitince sana referans oluruz" diyoruz..
    Gerçi oluyoruz da ama son söz en üst yönetime gelince "olmaz" cevabı çıkıveriyor..
    Ya da en basitinden sana şunu söyleyeyim..Şu anda ASELSAN'da ODTÜ'den yeni mezun ile ortalama bir üniversiteden yeni mezun'un işe giriş ücretleri arasında 30% 'ye yakın fark var...
    Bu arada staj konusunda torpil heryerde işe yarar ama işe alımlarda şirketler kar getirecek yapılar oluşturmaya çalıştıkları için çok daha az etkilidir..Tabiki etkili ama senin sandığın kadar değil..

zaten onu diyen adam yazılım bölümünün başındaki kişiydi birinde ama diğerleri bilemeyecem belki haklısın belki de değil. Aselsan'da maaşları bilemiyorum fakat "ortalama" okuldan mezun olan kişiler genel olarak piyasada gayet "yeterli" maaş alabiliyor odtulunun maaşı yüksekse bilemiyorum ama önemli olan başlangıç maaşı değil, zaten tecrübelendikce yükseliyor maaş hızla. Ayrıca arkadaşımın eniştesi sanırım Havelsan'da donanımcı olarak çalışıyo ki aslen jeoloji mühendisiliği mezunu. Torpil her yerde var ne yazikki. Ayrıca CV'de bakılan asıl önemli yer yapılan projeler oluyor genelde ki bu da tecrübe ile dolan bir kısım. Hangi okuldan mezun olursa olsun genellikle tecrübeli eleman, yeni mezuna tercih edilir. kendim için IT sektöründe şu an büyük bir açık olduğu için tecrübe kazanma konusunda sorun yaşanacağını sanmıyorum. Açıkta kalan bir arkadaşım olmadı şu ana kadar.

• mesele açıkta kalmamak değil ya neyse..
    güzel sohbetti yinede..
    Ben 9 yıllık tecrübemi paylaşmaya çalıştım sizlerle umarım faidesi olmuştur..
    Konuyu okuyan ve cevap yazan bütün mühendis adaylarına başarılar..

quote:

quote:

quote:

Ben zannetmiyorum ki sadece okula bakıp bir iş alımı yapılsın. Zaten işe alınmadan önce bir görüşme yapılmasının bir amacı var mutlaka. Ben şu ana kadar teknokent ve bilkentte bir kaç yazılım şirketi ile iş görüşmesi yaptım başta yok buraya odtululer bilkentliler başvuruyo falan dediler başta sonra mulakattan sonra ise mezun olunca gel bizde başla gibi şeyler yaşandı. Haklısın ben okul ismi etkisiz diye bir şey söylemedim fakat karşıya verdiğin güvendir asıl önemli olan okulunun markası değil.

Ha bide konuyla pek alakası yok lafım sana değil fakat Topril bu ülkeye damgasını vurmuş bir kere. Özel sektörde bile geçerli daha staj aşamasından itibaren.

O başta verilen vaatlere pek güvenme derim ben ama yine de sen bilirsin..çünjkü orada senin beraber çalıştığın adamların öyle motive edici sözleri ile şirket yönetimlerinin tavırları arasında çok fark oluyor..
    Bizde yapıyoruz gaza gelip işi iyi yapsınlar diye "bak bu işi güzel yaptın şu işi de halledersen okulun bitince sana referans oluruz" diyoruz..
    Gerçi oluyoruz da ama son söz en üst yönetime gelince "olmaz" cevabı çıkıveriyor..
    Ya da en basitinden sana şunu söyleyeyim..Şu anda ASELSAN'da ODTÜ'den yeni mezun ile ortalama bir üniversiteden yeni mezun'un işe giriş ücretleri arasında 30% 'ye yakın fark var...
    Bu arada staj konusunda torpil heryerde işe yarar ama işe alımlarda şirketler kar getirecek yapılar oluşturmaya çalıştıkları için çok daha az etkilidir..Tabiki etkili ama senin sandığın kadar değil..

zaten onu diyen adam yazılım bölümünün başındaki kişiydi birinde ama diğerleri bilemeyecem belki haklısın belki de değil. Aselsan'da maaşları bilemiyorum fakat "ortalama" okuldan mezun olan kişiler genel olarak piyasada gayet "yeterli" maaş alabiliyor odtulunun maaşı yüksekse bilemiyorum ama önemli olan başlangıç maaşı değil, zaten tecrübelendikce yükseliyor maaş hızla. Ayrıca arkadaşımın eniştesi sanırım Havelsan'da donanımcı olarak çalışıyo ki aslen jeoloji mühendisiliği mezunu. Torpil her yerde var ne yazikki. Ayrıca CV'de bakılan asıl önemli yer yapılan projeler oluyor genelde ki bu da tecrübe ile dolan bir kısım. Hangi okuldan mezun olursa olsun genellikle tecrübeli eleman, yeni mezuna tercih edilir. kendim için IT sektöründe şu an büyük bir açık olduğu için tecrübe kazanma konusunda sorun yaşanacağını sanmıyorum. Açıkta kalan bir arkadaşım olmadı şu ana kadar.

• quote:

mesele açıkta kalmamak değil ya neyse..
    güzel sohbetti yinede..
    Ben 9 yıllık tecrübemi paylaşmaya çalıştım sizlerle umarım faidesi olmuştur..
    Konuyu okuyan ve cevap yazan bütün mühendis adaylarına başarılar..

size de başarılar herkezin daha öğreneceği çok şey var bence...
    düşüncelerinizi paylaştığınız içinde teşekkürler.
  • AAA olur mu hiç mühendis adayı tatil yapar mı?
    Bu arada hazır bu kadar mühendislik öğrencisini bir arada bulmuşken reklam yapayım.
    Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğunun Üretmiş olduğu SAHIMO MEKANO adlı hidrojenli araç Fransa'da Yapılan Shell Eco Marathon'da 3ncü olmuştur.Sanırım Shell Eco Marathon Tarihinde ilk kez bir türk takımı dereceye girdi.(emin değilim bu konuda).
    Ayrıntılı bilgi için:www.sakarya.edu.tr
    www.saitem.org

Bu arada not:Üniversite adının öneminden bahsetmişsiniz.O adı büyük üniversitelere girememiş olanlar ne yapsın o zaman eğer tek çare oysa.Bizde girmek isterdik DEU ya ODTÜ ye ama olmadı ne yapalım.Ayrıca ben hep meslek bazında düşündüm üniversiteyi okul bazında değil.Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak için aldığım puanla girebileceğim en iyi yer Sakarya idi.Allah'a şükür girdiğim üniversiteyle gurur duyuorum.
    GELECEK SAITEM'le GELECEK...

• quote:

Orjinalden alıntı: SBTECH

AAA olur mu hiç mühendis adayı tatil yapar mı?
    Bu arada hazır bu kadar mühendislik öğrencisini bir arada bulmuşken reklam yapayım.
    Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğunun Üretmiş olduğu SAHIMO MEKANO adlı hidrojenli araç Fransa'da Yapılan Shell Eco Marathon'da 3ncü olmuştur.Sanırım Shell Eco Marathon Tarihinde ilk kez bir türk takımı dereceye girdi.(emin değilim bu konuda).
    Ayrıntılı bilgi için:www.sakarya.edu.tr
    www.saitem.org

Bu arada not:Üniversite adının öneminden bahsetmişsiniz.O adı büyük üniversitelere girememiş olanlar ne yapsın o zaman eğer tek çare oysa.Bizde girmek isterdik DEU ya ODTÜ ye ama olmadı ne yapalım.Ayrıca ben hep meslek bazında düşündüm üniversiteyi okul bazında değil.Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak için aldığım puanla girebileceğim en iyi yer Sakarya idi.Allah'a şükür girdiğim üniversiteyle gurur duyuorum.
    GELECEK SAITEM'le GELECEK...

yapacak üç şey var "iyi olduğu bilinen okullar"ı kazanamadıysan..
    1. Okulda derslere asılıp "yatay geçiş" kasmak...
    2. Okulda derslere asılıp derece kasmak (paralelde de sağlam bir ingilizce kursundan sertifika almak üstüne de uluslararası geçerliği olan dil ve teknik sınavlardan başarılı notlar almak)

ya da mezun olup askere gidip sonra da yogun şekilde iş arayıp küçük küçük şirketlerde haftada 6 gün çalışarak maaşını aynı 1 i ile 15 arasında almayı yeterli sayarak çalışarak ilerlemek...

• ben zaten odtüde okuyorum.yazıda yazdığım gibi belki ilk işe girerken etiket dediğimiz odtü veya boğaziçi iyi bir imaj getirebilir ama belli bir süre sonra kimse nerden olduğuna bakmadan senden en verimli şekilde yararlanmak ister.anlatmak istediğim bu..
  • TheGodIsNoWhere77

Bende İstanbul Üniversitesi İşletme bölümündeyim ortalamam 3.50 üzeri ama faydasını görür müyüm bilmiyorum. Şimdiye kadar kişisel özelliklerimle birşeyler yaptım ama tabii siz bir tecrübe olarak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurhan_ie

ben zaten odtüde okuyorum.yazıda yazdığım gibi belki ilk işe girerken etiket dediğimiz odtü veya boğaziçi iyi bir imaj getirebilir ama belli bir süre sonra kimse nerden olduğuna bakmadan senden en verimli şekilde yararlanmak ister.anlatmak istediğim bu..

benimde anlatmak istediğim buydu.Ne sınıf ne bölüm birincileri var sadece notları yüksek pratikte sıfır.Bence uygulama ve teori arasında iyi bir denge sağlanmalı mühendislikte.Bence bir mühendisin ya da mühendis adayının en önemli özellikleri
    1-Ne derece de ingilizce ve kaç dil bildiği
    2-Öğrendiği teorik derslerin kaçının uygulamasını yapabilmektedir.
    3-Kendini okuduğu bölümün hangi alt dalında ne kadar geliştirmiş olduğudur.

Not durumu bitirme derecesi elbette önemlidir ancak bize çoğu büyüğümüz tarafından söylenen artık mühendislik okuyanların not durumundan üniversite adından çok ne tür uygulamaları yapabildiğinin sorulduğu yönündedir.
    TheGodIsNoWhere77:Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Büyüklerin tavsiyeleri her zaman dikkate alınmalıdr.Çünkü tecrübeleriyle konuşurlar.Elbette benim de amacım sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda üniversite bitirmek olacaktır.Ancak şunu da belirteyim ki sırf inek modunda üniversite bitirmenin de bana bir faydası olacağını sanmıyorum.Çeşitli projelere katılıp hem kendine hem ülkesine faydalı bir mühendislik öğrencisi olmak bence çok daha önemli.Üniversite ye gelene kadar inek gibi ders çalıştım.Ne İTÜ ler ne Yıldız Teknikler beklenen biriydim ama öss denilen sınav yüzünden bu kadarını başarabildim.Yani sürekli ders çalışmaktan çok da yarar görmedim sonuçta.Kendimi mühendisliğin uygulanabilir olduğu yerlere adadım bu saatten sonra benim için artık önemli kısım bilgi birikimimi arttırmaktır.Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım...

• Arkadaşlar şu an makine müh. 4. sınıftayım.yazın yurdışına çıkacagımdan dolayı yaz aylarını ögrenci olarak geçirmem gerekiyor.yani üniversiteden haziranda değil de 3 ay sonra eylül de mezun olma şansım varmı.bunun için ne yapmam lazım.mesela 1 dersi bilerek bıraksam olurmu.ama mezuniyetimin eylül ü geçmemesi lazım.bilen varsa esirgemesin lütfen...
  • mühendislik çok adi bir iş. Zamanın olsa paran olmuyor. Paran olsa zamanın olmuyor. Şimdiye kadar hiç gerçek bir tatil yapmadım. Hep böyle adi yerlerde takıldım, o da bazen. Bodrum ve Antalya gibi yerleri sadece tv'lerde gördüm.

Mühendisler avrupa'da amerika'da eşşek yükü para kazanıyorlar. Saygın bir meslek. Türkiye'de ise öldü neredeyse. Var yine şanslı bir azınlık ama genel konuşuyom ben. Öte yandan tabi bunun bir bedeli var, türkiyenin geri kalmış bir ülke olmasının en önemli sebeplerinden birisi mühendislere önem verilmemesi.

Ama başka meslek de yapamazdım. Kötünün iyisi mühendislik.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.