Şimdi Ara

::MÜHENDİSLER Bİ BAKABİLİRMİ::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana yuzde 85 eskısehır osmangazı maden muhendıslıgı gelcek arkadaslar..Turkıye dekı bor madenlerının yavas yavas ışlenebılme olasılıgını goze alırsak veya almadan genel olarak dusunursek neyapabılırım??Annesı babası tanıdıgı maden muhendısı varsa ıs ımkanlarını nekadar maas aldıklarını felan belırtırsenız sevınırım..Benım zaten amacım ozel kursla pılot olmak ama olursa bı aksılık kendı meslegımde ılerlemek gerekecek..

Bu arada forumda Sivas Cumhurıyette maden muhendıslıgı okuyan bır arkadas vardı ıkı sene okulunu dondurmustu 3.sınıfta oldugunu 3000ytl maasla suan calısmaya basladıgını altında arabası felan oldugunu soyluyordu kı fake degıldı bu arkadas baya bır postuda vardı..yardımcı olursanız sevınırım

not:
    Degerlı yonetıcıler konuyu oss tercıh bolumune tasımazsanız sevınırım orada bu tıp sorularımıza dogru duzgun cevap verılmıyor maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 29 Temmuz 2008; 13:13:53 >

• iyi para var. nezaret belgesi mi ne alıyormuşsun bi defter tutuyormuşsun, 500 YTL alıyormuşsun. En fazla 5 şirketin defterini tutabiliyormuşsun. 2000-3000 YTL maaş + 2500 YTL bu... iyi para

Ben de forumdaki arkadaşlardan duyduklarımı söyledim
  • UP
  • Turkiyedeki maden muhendisleri tum dunyaya yeter. Bence baska bi bolum yaz

Final'in verdigi rehber 2008 kitabindaki maden muhendisliginin is bulma olanaklari cok kisitli oldugu yaziyor. Puanini ve siralamani soylermisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 29 Temmuz 2008; 13:25:01 >
  • iş imkanı yok hocam. Olsa bile az kazanır. ::Banner:: 'ın dediği gibi olsa puanları bu kadar düşük olmazdı heralde. He Çok kazanan yok mu dersen vardır tabiki de ama o herkese nasip olmaz. Sana tavsiyem sadece elinde mühendislik diploman olmasını istiyorsan yaz bu mesleği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 29 Temmuz 2008; 13:23:16 >
  • Maden iyidir özellikle itü yada odtu mezunuysan.İstanbulda defter tutarak paraya cakarsın zaten

Genelde kariyer sitelerinde maden muhendıslerı ıcın soyle yaazar ıs verenler.

27 yas altı yetıstırılmek uzere.
    İtü yada Odtu mezunu
    İyi derece inglizce bilen
    bay eleman

aynen budur yani

Eskişehir Osmangazi benim bildiğim iyi bir üniversite ama su var şimdi hocam Öss'de İlk 30 bine girmedikce iyi bir işe başlamayı unut bence.

Senin yerinde olsam Teknik bir üniversitede bir mühendislik eğimi alırdım.İleride de pazarlamacı olarak atılırdım hayata.
  • kocaelı jeolojı felanda yazdım..madenın altında ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis olan varmı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba, ben ODTÜ Maden Müh. 4. sınıf öğrencisiyim. Bir çok soru ve konuşma dönmüş ben de kendimden birşeyler katmak istedim.

Öncelikle "bir maden mühendisi, makinacı kadar makinadan, jeolog kadar jeolojiden, elektrikçi kadar elektrikten anlar" cümlesi çok abartıdır. Maden mühendisliği, "Multi-dicipline" denilen entegre bir mühendisliktir. Çoğu diğer mühendislik alanlarının ürettiği teknolojileri kullanır. Analitik düşünme yetisinin üst düzeyde olması gerekir yani istatistiki verileri degerlendirip somut kararlar alabilmesi gerekir. Aynı anda birçok faktörü göz önüne alması gerekmektedir. Bu nedenle diğer çoğu mühendislik dalından ayrılır.

Türkiye'de şuan itibariyle 19 üniversitede Maden Müh. okutulmakta ve bu bölümlerin verdiği mezunların sayısı gerçekten de dünyanın yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Bu yanlış hükümet politikası ve akademik kariyer yapanlara iş yaratma amacının doğurduğu tamamen saçmasapan bir sonuçtur.

Ama bu demek değildir ki maden mühendisi işsiz kalacaktır. İşsiz kalmazsınız ama her meslekte olduğu gibi kimse oturduğunuz yerden size iş teklifi yapmıyor. Okuduğunuz süreç içinde kendinizi geliştirmeli, okulda seçtirmeseler bile kafanızda alan seçmeli, stajlarını çok ciddiye almalı, imkanınız varsa konferans ve sempozyumlara katılıp, bilgisayar programlarında (Vulcan, Datamine, Surpac, AutoCad vb.) kendinizi geliştirmeli, yabancı dil mutlaka öğrenmelisiniz. Bu yolu izleyen maden mühendisi adayları gerek yurt içi gerekse yurt dışında çok iyi paralı iş olanakları bulmaktadır.

Bakın bir örnek 2 sene önce ODTÜ'den mezun olan 2 arkadaşım. Bir tanesi çalışkandı, kendini geliştirdi, işi ciddiye aldı ve şuan isveç LKAB şirketinde dünyanın en büyük ve mekanize yeraltı madeninde mühendis olarak çalışmakta ayda 15500$ almakta ve yılda 3 ikramiye ile araba ve ev imkanı verilmekte. Diğer arkadaşımsa Allah'a emanet mantığıyla hareket etti ve şuan Malatya Hekimhan'da zor şartlar altında 2,500 ytl maaşla çalışmakta. Demem odur ki iş size düşüyor. Ne "inanılmaz iş var hayatta açıkta kalmazsınız" diyenlere inanın ne de "hayatta iş bulamazsınız iş yok" diyenlere.. İş size düşüyor.

Maden Müh. okurken seçilebilecek ana dallar Açık Ocak İşletmeciliği, Patlatma Mühendisliği, Kaya Mekaniği Dalı, Kapalı Ocak İşletmeciliği, Mekanizasyon ve Cevher Hazırlama olarak ayrılabilir.

Bu noktada birşeyi belirtmek istiyorum, odtu_bilgisayar nickli arkadaşımız aslında dogru birşey söyliyip arkadaşlara cevher hazırlamaya yönelebilirsiniz dedi. Bu bir tercihtir ve Gökhan isimli arkadaşın dediğinin aksine cevher hazırlama dalı sadece ve sadece Türkiye'de Maden Mühendisliği dalına katılmıştır. Yurt dışında bu bölüm "Earth Resources Engineering" veya "Minerals Engineering" adıyla geçmekte ve/veya Kimya Mühendisliği ve Metalurji Mühendisliği ana bilim dalına katılmaktadır.

Cevher hazırlamanın geleceğin mesleği olarak görülmesi nedeni dünyada ki yüksek tenörlü (yani yüksek "değerli mineral" içerikli) rezervlerin hızla tükenmesi ve gelecek neslin az tenörlü cevherlerin kazanımı için çalışacak olmasıdır. Bu nedenle cevher hazırlamacıların el üstünde tutulabileceği bir gerçektir. Ancak diğer dalları seçen maden mühendisleri sektör varoldukça değerini kaybetmeyecektir.

Ama unutulmaması gerekir ki; "If it is not grown, its mined" sloganı hep geçerli olacaktır. Yani "Eger yetiştirilmiyorsa madencilikle çıkarılıyordur"

ALINTIDIR..muhendısevi.com

• bı bakan yok ya
  • kesinlikle yazma pişman olursun.
    benim arkadaş yazdı işte bulamadı 3 sene işssiz kaldı sonra market açtı 2 sene sonrada market kapatması gerekti,büyük alışveriş yerleri açılınca marketlerin işi bitti.
    sonra 1 sene daha işsiz kaldı karısı çocuğu perişan oldu..
    şimdide mağazada tezgahtar oldu,borçlarını ödedi zor kurtardı..
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: merdal5

kesinlikle yazma pişman olursun.
    benim arkadaş yazdı işte bulamadı 3 sene işssiz kaldı sonra market açtı 2 sene sonrada market kapatması gerekti,büyük alışveriş yerleri açılınca marketlerin işi bitti.
    sonra 1 sene daha işsiz kaldı karısı çocuğu perişan oldu..
    şimdide mağazada tezgahtar oldu,borçlarını ödedi zor kurtardı..

arkadaş felaket habercisi gibi acaba bu mesaj yüzündemi banlanmış

muhendisevi sitesinden cevaplarını bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

iyi para var. nezaret belgesi mi ne alıyormuşsun bi defter tutuyormuşsun, 500 YTL alıyormuşsun. En fazla 5 şirketin defterini tutabiliyormuşsun. 2000-3000 YTL maaş + 2500 YTL bu... iyi para

Bu cümleler yanılmıyorsam bana ait.
    Konu hakkında sorularınızı cevaplandırmaya çalışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

iyi para var. nezaret belgesi mi ne alıyormuşsun bi defter tutuyormuşsun, 500 YTL alıyormuşsun. En fazla 5 şirketin defterini tutabiliyormuşsun. 2000-3000 YTL maaş + 2500 YTL bu... iyi para

berkay hacı bak gelıyorum yardımcı olursun bıze artık
  • 15500 dolar maaş ev 3 ikramiye filan bunları unutun sonra köpekler gibi pişman olursunuz, ne kadar kendini geliştirirsen de ne kadar inek olursan da ol o maaş hikaye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canss89

quote:

quote:

berkay hacı bak gelıyorum yardımcı olursun bıze artık

Herzaman sözümün arkaasındayım.OGU Maden Müh. gelirsen geçen sene çıkmış tüm soruları gösteririm.
    Sende biraz gayret edip ortalamanı 3 e yakın tutarsan istediğin mühendislik dalına geçiş yapabilirsin.Yada mesleğin inceliklerini kavrayabilirsen bölümde kalıp kendini yetiştirirsin.Geliyorsan elini çabuk tut derim bu senenin sonuna kadar kendi İthalat ihracat şirketimizi kuruyoruz .Seni de çekirdekten yetiştirelim.

• abı benım yuzde 85 tutuyor ogu ıkıncı ogretım ama bı kazanayımda msnde felan gorusuruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

15500 dolar maaş ev 3 ikramiye filan bunları unutun sonra köpekler gibi pişman olursunuz, ne kadar kendini geliştirirsen de ne kadar inek olursan da ol o maaş hikaye.

Malesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemizde kalıtsal bir hastalık haline dönüşmüş..
    Neyse madem ki bahsettiğimiz şeyler size uzak geliyor öyleyse başka bölüm yazın bu kadar basit.Zaten bu zihniyette, kendini yetiştirmekten yoksun olarak bu bölümü bitirirseniz muhtemelen aç kalırsınız.
    Zor meslektir,her yiğidin harcı değildir.Hele hele bilgisayar başında oturup bilmeden yazı yazmaya hiç benzemez...
  • quote:

abı benım yuzde 85 tutuyor ogu ıkıncı ogretım ama bı kazanayımda msnde felan gorusuruz

Aklıma gelmişken söyleyim.Olurda bizim bölümü kazanırsan bölüm sekreterliğinden danışman hocanı öğren.Eğer Hüseyin ANKARA derlerse hiç boşu boşuna kayıt yaptırma sildir kaydını yeniden öss ye hazırlan
  • quote:

quote:

abı benım yuzde 85 tutuyor ogu ıkıncı ogretım ama bı kazanayımda msnde felan gorusuruz

Aklıma gelmişken söyleyim.Olurda bizim bölümü kazanırsan bölüm sekreterliğinden danışman hocanı öğren.Eğer Hüseyin ANKARA derlerse hiç boşu boşuna kayıt yaptırma sildir kaydını yeniden öss ye hazırlan

abı senın msn bende yok yaaa sılınmıs galıba bıdaha alabılırmıyım msnı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.