Şimdi Ara

::MÜHENDİSLER Bİ BAKABİLİRMİ:: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

15500 dolar maaş ev 3 ikramiye filan bunları unutun sonra köpekler gibi pişman olursunuz, ne kadar kendini geliştirirsen de ne kadar inek olursan da ol o maaş hikaye.

Malesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemizde kalıtsal bir hastalık haline dönüşmüş..
    Neyse madem ki bahsettiğimiz şeyler size uzak geliyor öyleyse başka bölüm yazın bu kadar basit.Zaten bu zihniyette, kendini yetiştirmekten yoksun olarak bu bölümü bitirirseniz muhtemelen aç kalırsınız.
    Zor meslektir,her yiğidin harcı değildir.Hele hele bilgisayar başında oturup bilmeden yazı yazmaya hiç benzemez...

kaç kişi o maaşı alıyor bana onu açıkarmısın, maden mühendisliğinden mezun olanların yüzde kaçı, ben uçuk örneklere bakılmaması gerektiği kanısındaym, burdan 15 bin dolar maaş demişsin istersen 100 bin dolar maaş de, geçerliliği nedir onu söylermisin burdan seçim yapacak arkadaşlarda diyecek vay bea 15000 dolar maaş alan var hadi maden müh yazayim sonra mezun olunca da görecek 15000 dolar maaşı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

15500 dolar maaş ev 3 ikramiye filan bunları unutun sonra köpekler gibi pişman olursunuz, ne kadar kendini geliştirirsen de ne kadar inek olursan da ol o maaş hikaye.

Malesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemizde kalıtsal bir hastalık haline dönüşmüş..
    Neyse madem ki bahsettiğimiz şeyler size uzak geliyor öyleyse başka bölüm yazın bu kadar basit.Zaten bu zihniyette, kendini yetiştirmekten yoksun olarak bu bölümü bitirirseniz muhtemelen aç kalırsınız.
    Zor meslektir,her yiğidin harcı değildir.Hele hele bilgisayar başında oturup bilmeden yazı yazmaya hiç benzemez...

kaç kişi o maaşı alıyor bana onu açıkarmısın, maden mühendisliğinden mezun olanların yüzde kaçı, ben uçuk örneklere bakılmaması gerektiği kanısındaym, burdan 15 bin dolar maaş demişsin istersen 100 bin dolar maaş de, geçerliliği nedir onu söylermisin burdan seçim yapacak arkadaşlarda diyecek vay bea 15000 dolar maaş alan var hadi maden müh yazayim sonra mezun olunca da görecek 15000 dolar maaşı.

Öncelikle yazıyı iyi okursan 15.000 $ kazanan mühendisten benim bahsetmediğimi görebilirsin.Günümüzde Maden Müh. giren öğrencilerin çoğu ya bölüm değiştirmek amacıyla yada 4 yıllık herhangi bir diplomam olsun amacıyla gelir.Layıkı ile mesleği yapmak amacıyla gelenler %10-15 civarındadır.Bu demek oluyor ki o insanlar sizin rakibiniz değildir.Maaş konusuna gelince tamamen kişiyle alakalıdır bu durum.Aylık 800 milyonluk mühendis askeri ücreti ile çalışan biri de olabilir aklının alamayacağı kadar yüksek meblalar kazanan Maden Mühendisi de olabilir.Kaldı ki bu sektörde milyarlar çok ufak rakamlardır.Orta ölçekli bir maden şirketi nerden baksanız 10 Tirilyon civarındadır.Sanırım bu maden ocağından gelebilecek karı hesaplayabilecek kadar matematik bilginiz vardır.
    Meslek kesinlikle kolay değildir,hele hele hanım evlatlarına göre hiç değildir.Çok yönlü düşünebilme,yöneticilik,pazarlamacılık,yüksek iş disiplini ve sıfır hata gibi yüksek meziyetlerle donanmış olmanız gereklidir.
    İçimden bir his tüm bunları boşa yazdığımı söylüyor fakat sizin gibi konu hakkında yanlış bilgiye sahip arkadaşları bir nebze aydınlatabilmek için üşenmeden yazma gereği duydum.
    Umarım zahmet edip okursunuz.
    İyi forumlar.

• quote:

evet haklısın o maaş hıkaye ama sadece turkıyede hıkaye!!! arkadasım yabancı bır ulkeden bahsedıor...ben süleyman demirel ünv. maden müh. son sınıf ogrencısıyım su an uşakta avrupanın en buyuk ve dunaynın 5. buyuk altın rezervı bulundu ıse alınan maden muhendıslerı 5-10 bin dolar arasında maaş alıyorlar kaldıkı burda stajerlere bıle (2007 de ) 450 lıra maas verılıordu...maden muhendıslıgı sanıldıgı kadar tekduze bır meslek degıldır iş olanakları cok fazla cesıtlı dallarda kendını gosterır ve evet en onemlısı gunumuzde her konuda oldugu gıbı ıs kendını gelıstırebılmekte bıtıyor...sen sırf muhendıslık olsun dıe maden yazarsan sonrada ay ben daga tasa cıkamam toz toprak ugrasamam dersen elbette ıssız kalırsın!!unutmamak gerekırkı dunyadakı en komplike ve zor mesleklerden bırıdır sorumluluk alacagınız konular ınsan hayatı gıbı ust sevıyede hesaplar verebılmenızı gerektırecek bır meslektır...yuksek maas verılse neden puanı bu kadar dusuk dıen bı arkadasım vardı...puanı dusuk cunku kımse bu meslegı tanımıyor (ılk kazandıgımızda bızde oyleydık) ama son sınıflar ıcın fakulte panosunda muhendıs aranıyor ılanları gorebılecegınız belkıde tek bölümdür !!! eğitim olarak inşaat,harita,jeoloji,jeofizik,kimya,bir dereceye kadar mimarlık,ekonomi,iktisat,kamu yönetimi gibi bölümlerin aldıgı derslerden de bıraz bıraz alırsınız (tabıkı kendı bolumlerı kadar yogun olmamakla bırlıkte...) sonunda maden mühendisliğinden,bankacılığa, pazarlamadan( büyük paralarla oynayarak tabıkı) şirket yöneticiliğine kadar bircok dalda iş imkanı bulabılırsınız ...odtu lu arkadasın soyledıgı gıbı hersey kendını gelıstırmekten,kendini iyi ifade edebilmekten ve sahip oldugun bu donanımları etrafına farkettırebılmenden geçiyor...

...saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschigo -- 16 Nisan 2009; 6:20:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.