Şimdi Ara

Mühendisin 35-40 yasından sonra akıbeti ne oluyor? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
408
Cevap
29
Favori
28.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • face1 F kullanıcısına yanıt
    İşkoligdeki maaş verileri senin dediğine göre daha fazla 1.5 çok düşük
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SelcuK-

    İşkoligdeki maaş verileri senin dediğine göre daha fazla 1.5 çok düşük

    Sana şöyle söyliyim şuan bir firmada eleman alımına ben bakıyorum tamamen(kariyer.net'e ilan verip ordan seçiyorum) kendim de odtü mezunuyum, 3 tekniker 3 inşaat müh. aldık verdiğimiz para tekniker iyiyse 1900 mühendisler için max 2000-2500. şimdi sen diceksin düşük veriyosun diye o paraya bir sürü başvuru oluyorki artık öyle mezunlar çıkmaya başladıki adam inşaat müh. diye geliyor x^2 nin integralini almayı bilmiyor. Bu işi benden iyi bilemezsin boşver İŞKOLİKİ CARTU CURTU Birinci ağızdan söylüyorum bak. Üstelik bu adamlar hergün yeni bir program öğrenmek zorunda yani sınava hazırlanır gibi sürekli beyni yoruyosun. Doktorluk öylemi Tus u kazanamasan aile hekimi olur 5000-6000 atarsın her günm aynı nane. üstelik hafta sonları sana kalır.




  • face1 F kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğin tüm mühendislikler için geçerli mi bilgisayar falan
    Ayrıca fizik tedavi okusak kurtarmaz mı ben şahsen bu sene tıp kazanamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perSNN

    quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000


    quote:

    Orijinalden alıntı: perSNN

    quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000


    quote:

    Orijinalden alıntı: perSNN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Eski kız arkadaşım tıp doktoruydu, ayda 7 kez 24 saat aralıksız nöbet tutuyordu devlet hastanesinde ve gecede baktığı hasta sayısı 100'lerle ifade ediliyordu, gündüzleri de evrak işler oluyordu, 7k almıyordu, ay sonunda aldığı 3k idi 6 ay önce, hadi şimdi de olsun 3,5k.. .Onun da gözü benim internetten haybeye kazandığım paradaydı. haklıydı da... Arıza olmasa terk etmezdim yine de... Kim ne desin çok karizma oluyorlar, bence ayda en az 30k'yı hak ediyorlar...

    Bizim millet "ben neden az kazanıyorum?" diye kendisine sorduğu zaman ve işini iyi yapmadığını fark edip işini iyi yapmaya başladıktan sonra halen az kazanıyorsa "demek ki bana hakkımı vermiyorlar" dediği zaman gelişmeye başlayacak... Aksi taktir de yatıp yatıp "o benden çok kazanıyor"diye 30 yaşına kadar ineklemiş insanları kıskanmaya devam ettiği sürece gerilemeye devam ederiz ve ayaklar baş,başlar ayak olur...

    Sözüm meclisten dışarıdır. Üstünüze alınmayın lütfen. Yazacak yer arıyordum yazayım dedim :D Haklıyım da...

    Dostum kız arkadaşın salt maaşını söylemiş. Ona bir de performansı sabit döneri de eklemen lazım ama haklısın acil çekilecek çile değil. Ben de istifa etmiştim acilden. Allahtan her mezun olan acilde çalışmak zorunda olmuyor. Tsm hekimi olup 8-5 çay içebilir yada 112 hekimi olup telefon doktorluğu da yapabilirsin.

    TSM hekimleri salt maaş dışında döner falan almaz ama....Ha ayda 3,5k'ya oturup çay kahve içmek de güzel fikir ama ben o kadar kazanmasam onun istediği evdir arabadır(BMW) alamazdım... Hoş en güzeli aklı başında birini bulmak... Parası öneli değil, bir pratisen doktor ne kadar çalışsa da kazanacağı en fazla 10binigeçmez,mühendis çalışır kendini geliştirirse 40bin de kazanabilir, geliştirmezse 2bin de de kalabilir.

    Ama bana sorarsan en güzel iş inşaat, adamlar 6 ayda binayı dikiyorlar 1 trilyona, sonra her katı 1 trilyona satıyorlar... Üstelik 5 parasız inşşataa başlayıp, daha inşaata başlamadan 1 katını satıp binayı öyle yapıyorlar... Böyle bir iş yok.. Okumaya da gerek yok...

    En zevkli iş ise nette takılıp para kazanmak :D

    bir de forum da herkes ayda 10-15bin kazanmaktan bahsetmiş, çoğu 1 liralık çikolata için markette sıra bekliyor sıcak fırsat diye...

    Benim anladığım en zor ve en az ücret alanlar ise askerler ve öğretmenler, öğretmenler özel derslerle falan bolbol da tatil yaparak asker kadar kazanabiliyor, askerler hiçbir şekilde başka bir yapamıyor, hoş zaten zamanları da yok,işleri de yeterince yorucu... Ellerine geçecek para 5bini geçmez her ikisinin de 40 yaşından sonra bile... Ne kadar eğitimli olurlarsa olsunlar... Pilot veya hakim değillerse... Bence devler bir anca, asker, öğretmen, doktor hepsine asgari ücrete yaptığı gibi %30 zam yapmalı, hem geçen seneki enflasyon da o kadar zaten...

    şu netten para kazanmayı nasıl yapıyorsun dostum peki anlatsana bana da. özel mesaj da yollayabilirsin

    PM gönderdim :)

    Pm lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SelcuK-

    Bu söylediğin tüm mühendislikler için geçerli mi bilgisayar falan
    Ayrıca fizik tedavi okusak kurtarmaz mı ben şahsen bu sene tıp kazanamam

    Mühendislikler de odtü ,boğaziçi mezunu olur da yurtdışına açılırsan veya aselsan a fln girersen 4000-4500 alırsın üstelik bunlar yorucu, diğer türlü hiç kazanamasın, br de şöyle bir şey var 10000 kazanıyorsun diyelim ne gecen olur ne sabahın, özelde ankarada iş bitim tarihlerin de yatak yorgan koyuyorlar şirketlere cumartesi pazar da mesai var, onun dışında sürekli yollarda olma riskin var, yattığın yer belli olmayabilir otobüs yolculuklarında hayatın eriyebilir. Yani çok para kazansan da huzurun olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmiyor. BAK İntihar edenlerin çoğu zengin insanlar, Parayla saadet olmaz. Bunları LİSELİler pek bilmez. Sen para hesabı yapma, Tıp kazanamıcaksan ki Burlarda gezindiğine göre kazanman mümkün değil, Sağlık sektöründen birşeyler yaz en azından düzenin olur.




  • face1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam özel sektor gercekten o kadar stresli mi ya?Doktorlarda kendi meslegini begenmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1

    quote:

    Orijinalden alıntı: -SelcuK-

    Bu söylediğin tüm mühendislikler için geçerli mi bilgisayar falan
    Ayrıca fizik tedavi okusak kurtarmaz mı ben şahsen bu sene tıp kazanamam

    Mühendislikler de odtü ,boğaziçi mezunu olur da yurtdışına açılırsan veya aselsan a fln girersen 4000-4500 alırsın üstelik bunlar yorucu, diğer türlü hiç kazanamasın, br de şöyle bir şey var 10000 kazanıyorsun diyelim ne gecen olur ne sabahın, özelde ankarada iş bitim tarihlerin de yatak yorgan koyuyorlar şirketlere cumartesi pazar da mesai var, onun dışında sürekli yollarda olma riskin var, yattığın yer belli olmayabilir otobüs yolculuklarında hayatın eriyebilir. Yani çok para kazansan da huzurun olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmiyor. BAK İntihar edenlerin çoğu zengin insanlar, Parayla saadet olmaz. Bunları LİSELİler pek bilmez. Sen para hesabı yapma, Tıp kazanamıcaksan ki Burlarda gezindiğine göre kazanman mümkün değil, Sağlık sektöründen birşeyler yaz en azından düzenin olur.

    Nicotinell vol 2

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    Ahahahah...
    Güldürürken düşündürdün,
    Kalburüstü üniversiteler konusunda haklısın.ancak izmir konya antalya kayseri erzurum trabzon gibi yerlerdende köklü birkaç okul kısmen dahil edilebilir bunlara.o da şöyle;
    Bu okullar odtü, itü gibi kaliteli hocaları elinde tutamayabilir, ancak bu hocalar oralarda(anadoludaki üniversiteler) eğitim verirken onlardan gerçekten birşey kapanlar, araştıran-öğrenenler, mesleğiyle ilgilenenler cidden iyi yerlere gelebiliyor.ama nadir biraz.sadece %10 desem abartmış olmam sanırım.
    Erciyes mezunu arkadaşı 4.sınıfta özel sektör kaptı.
    Yalnız, arkadaş bir yarış aracı tasarlamıştı shell için, bu tasarım aerodinamik olarak baya iyiydi ve görüşmede bununla çok ilgilenmişlerdi diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Hocam özel sektor gercekten o kadar stresli mi ya?Doktorlarda kendi meslegini begenmiyor

    Ankara özel piyasası böyle.
  • face1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben direk telefon ile ankaradan biri ile gorusmustum odtu bilgisayar icin ve iyi seyler soyledi kendisi sirket sahibi biriydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Hocam ben direk telefon ile ankaradan biri ile gorusmustum odtu bilgisayar icin ve iyi seyler soyledi kendisi sirket sahibi biriydi.

    Kötü mü dedim ben , odtü bilgisayardan mezun olup AMerika microsoftta çalışan arkadaşım vr.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim




  • ulan şu konular benim gibi idealist bir insanı bile yoldan çıkaracak ne diyim. İnş sene sonunda bi hata yapıp tıp yazmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 27 Ocak 2016; 5:40:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim

    YTÜ'ye iyi bir üniversite demiyorum ama Bilkent'i kazanamazsan bakalım ne olacak? O dereceleri yapmak sandığın kadar kolay değil ve derece yapmak sadece zeka işi de değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skull Crusher


    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim

    YTÜ'ye iyi bir üniversite demiyorum ama Bilkent'i kazanamazsan bakalım ne olacak? O dereceleri yapmak sandığın kadar kolay değil ve derece yapmak sadece zeka işi de değil.

    hocam 20binle girdiğim okulu bıraktım ytü'ye geçiş yapabiliyordum ama onun yerine 21 yaşında tekrar hazırlanmayı tercih ettim. bilkent ee yada cs'i kazanamazsam okumam. zaten ilk 3.5 bine giremiyorsam okumayı da hak etmiyorum demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 27 Ocak 2016; 5:45:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skull Crusher


    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim

    YTÜ'ye iyi bir üniversite demiyorum ama Bilkent'i kazanamazsan bakalım ne olacak? O dereceleri yapmak sandığın kadar kolay değil ve derece yapmak sadece zeka işi de değil.

    hocam 20binle girdiğim okulu bıraktım ytü'ye geçiş yapabiliyordum ama onun yerine 21 yaşında tekrar hazırlanmayı tercih ettim. bilkent ee yada cs'i kazanamazsam okumam. zaten ilk 3.5 bine giremiyorsam okumayı da hak etmiyorum demek.

    Bence aşırı derecede katı düşünüyorsun, benim de maksimum kapasitem ilk 10000 değildi (İlk 10000'e girdim) ve lise sonda çalışmayı bırakmasaydım rakibim sayılan adamın yaptığı dereceleri yapabilirdim belki (Adam 60. oldu) ama biliyordum ki, çalışmayacağım ve derecem belki de düşecekti. Ha aynısı senin için geçerli olmayabilir ama en azından ilk 10000'e girersen bir yerleri yaz derim. Okumayınca bir şeyler yapabileceksen ne ala ama hedeflerini bu kadar büyük tutup, hareket etme, sonra çok pişman olursun ve hayatının geri kalanından da memnun olamazsın.

    Söyleyeyim dedim. :) Aynı şeyleri yaşadım zira. YTÜ kaka dedim ve YTÜ'ye geldim. :) Sen başka üniversite seçersin muhtemelen ama sonuçta orası da bir Bilkent olmayacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skull Crusher


    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim

    YTÜ'ye iyi bir üniversite demiyorum ama Bilkent'i kazanamazsan bakalım ne olacak? O dereceleri yapmak sandığın kadar kolay değil ve derece yapmak sadece zeka işi de değil.

    hocam 20binle girdiğim okulu bıraktım ytü'ye geçiş yapabiliyordum ama onun yerine 21 yaşında tekrar hazırlanmayı tercih ettim. bilkent ee yada cs'i kazanamazsam okumam. zaten ilk 3.5 bine giremiyorsam okumayı da hak etmiyorum demek.

    Hani paralı okuyordun ? Şizofren misin sen ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    Tıp okuyanlar zamanında kral mühendislikler yazabilecek sıralamaya sahip insanlar zaten. Burada yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Tıp sıralamalarıyla eşdeğer sıralamadaki mühendislik okuyanlar rahat olsun. İleride doktor kadar kazanacaklardır.

    Odtü, boğaziçi, bilkent, itü, ytü vs vs buralar dışında mühendislik okuyanlar boş hayaller kurmasın. Kendini geliştirme falan hikaye. Kendimi geliştiririm diyenleri görüyoruz zaten zar zor bitiriyorlar bölümü. Özelde öğretmen maaşı alsınlar öpüp başlarına koysunlar. Devlete atanmak zaten zor. Kpss puanlarını bilmiyorlar mı? Mühendislikte diploma herşeydir. Van tıp mezunu adam da haccetepe tıp mezunu da aynı maaşı alıyor. Mühendislikte böyle bir dünya yok. Adam mesela Gtü'de mühendislik okuyor absürd maaş, yurtdışı hayalleri kuruyor. Yav he he diyorum onlara. Mezun olsunlar gerçek dünyayı görecekler zaten.

    pardon ama 15bine hangi kral mühendisliğe girebiliyorsun????????????????????????????????????????????????

    bilkentin yarı burslu mühendislikleri bile 3 ve 9bin arası

    15 bine anca dalga geçtiğine gtü'ye gidersin

    bide yıldız teknik ile bilkenti aynı cümle içinde kullanmazsan sevinirim

    Ben hiç mühendislik istemedim. Dolayısıyla mat geo önem vermedim. Tıp için fen kastım o kadar. Mühendislik istesem mat geo kasar mf4 uçardım kapiş? Adam Ytü küçümsüyor ama geçen 30k olmuş. Kaç yaşına gelmişsin bu sene tekrar sınava gireceksin de bilkent kazanacaksın ha? Üstelik tam burslu bile değil hedefin yarı burslu. Eee baba parasıyla okumak kolay tabi. Bas parayı oku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • face1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam saka yapıyorsunuz herhalde 3 4 mesajdır gomuyorsunuz meslegi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Hukuk tuttuğu halde Makine Mühendisliğine gittim hatta çoğu kişinin seçmeceği bir üniversitede okuyorum. Size 50 yıllık tecrübe ve 22 yıllık kendi şahsi görüşlerimi yazacağım.

    Babam 55 yaşında ve o sanayi benim bu ihale senin dolaşmış bir şeyler kazanmış ama şuan standart Belediye müdürü. Akrabalarım genel itibari ile hayatını idare ettirecek cinsten mesleklerde ve çok yakın tanıdıklarım girişim konusunda çağ atlamış maddi anlamda üst seviyelerde.
    Tıp - Hukuk ve Mühendislik bu ülkede normalin üstünde yaşam için belirlenmiş mesleklerdir. İstisna meslekler elbette vardır.

    Sizin en çok kafanızı karıştıran soru Mühendislikte çok para kazanır mıyım?

    1. MAAAAAAAAAAAAAAAŞ
    Arkadaşlar maaşlı bir işte çalışıp Doktordan fazla para kazanacağını düşünüyorsanız ve mühendis iseniz.. yanılıyorsunuz.
    Avukattan çok para kazanacağını düşünüyorsanız .. yanılıyorsunuz..
    Çünkü en kötü bir sağlık ocağı doktoru 4000 liraya yakın para kazanıyor.
    İyi bir mühendis ise 5-10 sene de o parayı kazanıyor.

    Lakin en ince noktaya geldik ..

    Tüm mesleklerde olduğu gibi kapitalist sistemi çözüm öncü olup piramitin üstüne siz çıkarsanız doktordan değil HERKESTEN çok para kazanırsınız.
    Bu nasıl oluyor?

    1. Doktorlar için: Hayatta insanlar hep kendinin bir üstünü hedefler ve eleştirir. Doktorlarda çok para kazanan diğer mesleklere , kendi meslektaşlarına bakarak eleştiriler yapar. Eğer bir doktor bu parayla yetinmiyor yukarıda dediğim piramitin tepesine geçmek istiyorsa ÖZEL HASTANE , MUAYENE , İLAÇ , KARİYER yapmayı hedefliyor. 5 kazanıyorsa 20 katı kazanmaya başlıyor.

    2. Hukukçular için : Büro , şöhret , çevre ve en önemlisi siyaset. Biraz da yaşadığınız şehirden kaynaklanıyor. Çorumda özel bir dava alıp zengin olmayı beklemek var İstanbulda kendini kanıtlayıp almak var? umarım anlatabilmişimdir.

    3. Mühendislik : Doktor ve hukukçular gibi asla maaşları yüksek olmaz. yüksek olması için kafalarını patlatmaları gerekir. Lakin yemin ederim avukat ve doktordan daha çabuk zengin olurlar. Nasıl mı?

    Doktor için özel hastane işi biraz zorlu bir yolculuk. 2 türlü özel hastaneden para kaldırırlar.
    a) doktor devlet hastanesinde çok iyi şöhret yapmıştır. ismi vardır özel hastane kuracak parası lakin yoktur çünkü özel hastane demek sermaye demek ortak bulması gerekir. bunun için ondan daha şanslı bir doktor gelir ve gel x kişi sen benim hastanemde çalış 15bin garanti maaş + %25 hastane ortaklığı .. bunun için extradan 10 - 15 yıl kaybı olur. 40 yaşında paraya doyar.
    Hukukçu için büro ve özel çevre.
    b) siyasette tutunmak dedim bu en önemli noktadır. çünkü zengin kişiler parayı türlü meziyetlerle kazanır ve çok kirlidir bu para. Bu paranın temizlenmesi için dil tüccarlarına yani avukatlara ihtiyaçları vardır. Avukat iyi ve tanıdıkları çok olan bir insansa rahatlıkla temizler paçayı sıyırırsa parayı kaldırır. İhalelerde gayrimeşru tayfalarla işbirliği içindeyse max 5-10 sene içerisinde 20x katı para kazanır. Çok tehlikelidir ve unutmayın türkiye'de hiçbir suç cezasız kalmaz. 50 sene geçse de bi yerde bi patlak verir. Türkiye 'de hukuk yok değil aslında var fakat işlemesi uzun sürüyor o yüzden sıkıntılı.
    Mühendis için ..
    Doktor gibi 10-15 yıl beklemesine avukat gibi kirli işlere bulaşmasına hiç gerek yoktur.
    Örnek vererek anlatayim..
    Osmaniye'den mezun makine mühendisi çok yakın bir abim askerlik biter bitmez. 100bin liralık bir kredi çekti. Babasından kalan arsayı sattı ve 150bin liralık bir atölye kurdu. Bu atölye parke ve ağaç işleme üzerineydi tam 5 yıl geçti ne mi oldu?
    Bu abi şuan malezya da geçen yıl kenya'daydı. Uluslararası bir parke firmasının hissedarı oldu o parke türkiye'ye o abi sayesinde giriş yaptı ve türkiye temsilcisi oldu. Şu an kendi adına kayıtlı 5 aracı var ilk aldığı aracı da satmadı. facebook adresinde hepsini yanyana koyup 2004 palio dan 2015 mercedes'e kadar millete buradan başlayıp buraya geldim imajı veriyor. 1 yatı limanda kayıtlı hatta abimi arayıp kaptanlık belgesini soruşturuyordu. sadece 5 sene içerisinde ?
    Kötü hiç kimseyle (mafya,kara para aklama) uğraşmadı. 5 sene bekleyip sermaye de yapmadı. Yaşı 40'a da gelmedi. hiç kimse için siyasi kimliğini değiştirmedi. Düşüncelerini başkalarına bağlı kurmadı. El öpmedi , yandaşçılık yapmadı. Katilleri aklamadı , yetimin hakkını avutup kendine pay çıkartmadı. Tefecilerin davasını alıp 70 trilyonluk devlet zararını ört pas edip 1,5 milyon lirayı avukatlık ücreti diye almadı.
    Gitti kendi kazdı kendi yaptı. Batarsa da kendine , olduysa da kader dedi.

    1 Mühendis için üretim herşey , girişimcilik paranın önünü açan anahtar. Eğer ben maaş ile sermaye edinip zengin olacağım diyorsanız tıp sizi bekliyor.Ağız kokusu çekeceğim , insanlık haklarını hiçe sayacağım derseniz kapı başka yerlere açılır.

    Bu sadece 1 örnek isteyen olursa sınırsız sayabilirim. Hepsini de kanıtlarım. İnanmayan olursa da bizzat gelsin tek tek tanıştırırım. Onlardan dinlersiniz.

    Hatta mühendis meslektaşlarıma ciddi bir tavsiyemdir. Devlet 2 yıl ödemesiz , faizsiz 100bin liraya yakın para vermekte. En kötü bi poşet makinesi 110bin lira tüm atölyeye kuruluyor. Aylık kazanc9 15bin liradır.( EN KÖTÜ) 1 yılda borcunuzu diğer yılda diğer makinenizi alırsınız.

    Kaybedecek bir şeyiniz yok sadece kurnaz ve piyasa mühendisi olun.

    NOT: Meslekleri asla aşağılamadım. Her meslek kutsaldır. Uğrunda ölen insanlar var , düzgün avukatlar her daim var. Fakat işin gerçeklerini anlattım. Ben bu işler içinde büyüdüm emin olun bana aksini kanıtlayamazsınız.




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.