Gıdadan vergi alındığı bir ortamda seninle telefonun lüks olup olmadığını tartışmam, senin vicdanına bırakıyorum. |
Mühendis/öğretmen arabası olarak bilinen araba 1.9 milyon lira oldu (5. sayfa)

-
-
Çok basit iki neden.
1) türk lirasının değer kaybı.
2) vergilerin yükselmesi.
Ne yapmalıyız?
- Bilgi teknolojileri alanına yatırım yapılması (veri artık petrolden değerli ve biz veriye enerjiden daha çok para ödüyoruz!)
- Eğitim kalitesinin arttırılması
Nasıl yapabiliriz?
- BT projelerine torpilsiz destek sağlayarak. Yeni şirketlere teşvikler vererek.
- Öğretmenleri sınava sokarak her yıl en kötü %15'i kadrolardan kovup, atamalarını puanlarına göre yaparak.
- Öğretmenlere dersine girdiği öğrencilerinin o konulardaki sınav başarılarına göre ciddi miktarda prim vererek.
- Okul müdürlerinin öğrencilerinin başarılarına göre maaşının bir kısmını prim olarak ödeyerek.
- Anadolu ve fen liselerine ödenek ayırarak.
- İmam hatip gibi hıristiyanlık okulu gibi ateistlik okulu gibi net fayda üretmeyen okullar yerine üretim/bilim/fen'e katkı sunacak alanlara yönlendirerek.
- Kalıcı memurluğu kaldırıp her sene sınava girmelerini sağlayarak.
- Maaşı yaşından bağımsız yetkinliğe performansa göre vererek.
- Mülakat sistemini kaldırarak.
- Kamuda akrabaların birlikte çalışmasını yasaklayarak. Mesela çocuğunu, damadını müdür yardımcısı, dekan yardımcısı, danışman, ne bileyim bakan yapamasın kimse.
- Genel seçimlere siyasi parti olarak değil tek tek girilsin.
- Vergi adaleti saplayarak. afları kaldırarak. esnafı denetleyerek. Zenginlerin her aldıklarını şirket üzerinden göstermesini engelleyerek. Vergilerini affetmeyerek. Vergiyi zengin değil okumuş beyaz yakalı ödüyor. Herkes vergi verirse herkes daha az verir.
- İnşaat sektörünü ciddi oranda frenleyerek. Kota koyarak gerekirse inşaat ruhsatı vermeyerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhk_mhk -- 12 Eylül 2020; 23:31:12 >
-
Anlamayanlara özet geçiyorum: Orada ucuz burada pahalı olmasının nedeni = bizi kıskanıyorlar sahip olmamızı istemiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anaya bacıya küfür gibi fiyatlar cidden bugatti mi alıyosun yada fabrika mı açtın da 2 milyon birim alttarafı bi arabaya vereceksin paradan altısıfır atılmasına gerek yokmuş zamanında Yuana, Rubleye, İran riyaline döndü para Venezuela bolivarına
-
Ben hep diyorum. Asıl bomba togg'un fiyatlar ortaya çıkınca patlayacak. Millet yerli demediniz mi la diyecek.
Pakistan=Türkiye=Mısır
TURKIYENIN cogu 100 maaş biriktirip sadece bir polo alabilirken , Alman o maaşa Ferrari alabilir. Kredi notumuz Papua Yeni Gineyle ayniymis beni saşırtmadi.
Ozgurluk, adalet, refah anlaminda Afrikadaki ulkeler seviyesindeyiz bence.
Yani dusurt olmak gerekirse yani onlarin örnek alabilecek örneklerinden biri oluruz.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 13 Eylül 2020; 13:49:0 >
ithalat komple yasaklanmalı,yerli araç mecbur olmalı. beğenmeğen yallah gidebilir. sizin yüzünüzden bu ülke battı.araba ev sevdanız batırdı.
-
Ortalık karışmış
-
Ekonomiyi ve vergileri bir kenara koyarsan; aracı tasarlayan geliştiren üreten lisans sahibi olan onlar, Biz de oturduğumuz yerde devlet vergileri indirse, biz yatarken döviz ucuzlasa da lüks araçlara binsek diye bakıyoruz. Kime oy verirsen ver sen toplum olarak bilinçlenemezsen sonucun hep aynı olur. Kolay yoldan para kazanmaya çalışırken kendi potansiyelimizi de yok ediyoruz. Nasıl bir toplumsanız öyle yönetilirsiniz, Şu anda Atatürk mezarından kalkıp gelse ondan da aynı şeyleri isteyecek toplum, durumumuz vahim.
-
Bin yuro kiraya veriyoruz, bize beşüz yuro kalıyor. Geçinemioruz. Yoksa memlekete döneceğiz!
-
Vay ve başkanlık derken haklıymış. Uçtuk cidden
quote:
Orijinalden alıntı: power-pcithalat komple yasaklanmalı,yerli araç mecbur olmalı. beğenmeğen yallah gidebilir. sizin yüzünüzden bu ülke battı.araba ev sevdanız batırdı.
Türk malı dışarıya satamazsın o zaman kuzey kore ve iran'dan fakrın kalmaz ekonomik olarak çok zeki olma
Muadili Ford Kuga/Escape değil, Ford Edge/Explorer. Ama yine de 60K Eur biraz fazla bu araba için...
-
Explorer cok buyuk bir arac bununla kiyaslayamayiz, edge boyut olarak belki ancak onunda cizgisi farkli wv gibi sade bir arac degil ki o bile 36.300cad dan basliyor fiyat olarak wv nin fiyat politikasi cok ilginc gercekten.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
meslek erbabının değeri katkıs9lıyla orantılıdır ve devletler de bu katkıya göre ücret verir
alaman möhendis ürgetmen ve hemşire ile türk möhendis ürgetmen ve hemşire aynı değerde olamadığı için böyle uçurum olması doğal
quote:
Orijinalden alıntı: elLbufFerDediğin doğru ama bu kadar sürede olmuş olması gerekiyordu , en azından alt yapısı yapılsaydı.
Alıntıları GösterBukadar sürede derken? 97 yılda mı 18 yılda mı?
quote:
Orijinalden alıntı: unforgiven1127
Explorer cok buyuk bir arac bununla kiyaslayamayiz, edge boyut olarak belki ancak onunda cizgisi farkli wv gibi sade bir arac degil ki o bile 36.300cad dan basliyor fiyat olarak wv nin fiyat politikasi cok ilginc gercekten.Evet Explorer biraz daha büyük ve kaslı bir SUV ama segment olarak bildiğim kadarıyla aynı segmentteler.Hepsi D-SUV olarak geçiyor. Toureg/Edge/Explorer. Fakat hedef müşteri kitleleri biraz farklı. VW sanki D-SUV aracını premium segmentte konumlandırmak istemiş. Yoksa 60K Eur fiyatın başka bir izahı yok çünkü rakipleri Edge ve Explorer 31-32K USD bandında fiyatlara sahip.
Fakat katılıyorum, Explorer daha çok pick-up/truck havasında bir SUV. Edge ile Toureg daha iyi örtüşüyor.
Sonuçta fiyattan anladığım VW rakip olarak premium D-SUV'ları görüyor, Ford SUV'larını değil. Yoksa 60K Eur fiyatın bir izahı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X