Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
987.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise mezunları alıyor bu paraları dalga mı geçiyorsunuz ?

Yırtın atın o diplomayı sanayide tornacıyım deyin daha fazla alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim anlamadığım sen neden bu konunu bu kadar güncel takipçisisin? Mesleğini sevmeyen Tıbbı bırakıp mimarlık okuyan, hukuğu bırakıp felsefe okuyan insanlar tanıyorum ama bu insanlar mesleğinden memnun olmayıp okulu bırakmış tekrardan sınava girmiş insanlar.. Sizin yaptığınız gibi azimle hergün gelip orda burda mesleklerini karalamıyorlar, yazmıyorlar.. Sakıncası yoksa sizin bu denli karalama sebebinizi sorabilir miyim? Bu işten nemalanıyorsunuz izlenimi var konuda haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: interesante

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

quote:

2010 yılı mezunu bilgisayar mühendisiyim. Araştırma Görevlisi kadrosundayım. 2192 lira falan alıyorum.

hangi universite mezunusunuz ve hangı unıversıtede calısıyorsunuz?

yazmim :)

hocam yaz da bilelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

quote:

2010 yılı mezunu bilgisayar mühendisiyim. Araştırma Görevlisi kadrosundayım. 2192 lira falan alıyorum.

hangi universite mezunusunuz ve hangı unıversıtede calısıyorsunuz?

yazmim :)

hocam yaz da bilelim

Ne fark eder ki yav

Mezun olduğum ya da çalıştığım okulun önemi yok

Not ortalamasının, Ales'in, dil puanının ve yazılı sınavın önemi var (akademik personel olmak isteyenler için)

• quote:

Orijinalden alıntı: avanak.apti

TAVSİYELER:
    - Bölüm değil üniversite seçin
    - İş değil Şirket seçin
    - Eğlence değil sektör seçin
    - Parayla beraber makam seçin

Ne muhendisisiniz hocam?
  • 91 doğumluyum, 9eylül'de okuyorum bu sene endüstri mühendisi oluyorum kısmetse
    10 aydır part-time olarak çalışıyorum ve şu anda çalıştığım işte bile gayet iyi kazanıyorum.
    çok büyük konuşmayayım ancak bu saatten sonra gidip 1000-1500 tl gibi bir maaş la çalışacağımı sanmıyorum.
    önemli olan insanın kendini pazarlaması diye düşünüyorum.
  • Yeni bir iş anlaşması yaptım proje müdürü olarak 12500 TL alacağım.13 Yıllık İnşaat Mühendisiyim.
    Fakat bu paraları alabilmek için gerçekten çok çalışmak ve yorulmak ve hatta mesleğinize aşık olmanız
    gerekiyor.Mühendis olacaklara ,yeni mezun arkadaşlara tek tavsiyem kimseye bakmayın siz çalışın çalışın
    ve mesleğinizi çok sevin.Göreceksiniz ki kazanacaksınız.O zaman aklınıza gelirsem ne mutlu bana ...
  • quote:

TAVSİYELER:
    - İş değil Şirket seçin

gercekten süper öneri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

TAVSİYELER:
    - İş değil Şirket seçin

Ne muhendisisiniz hocam?

Elektrik mühendisiyim. (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: amele

Yeni bir iş anlaşması yaptım proje müdürü olarak 12500 TL alacağım.13 Yıllık İnşaat Mühendisiyim.
    Fakat bu paraları alabilmek için gerçekten çok çalışmak ve yorulmak ve hatta mesleğinize aşık olmanız
    gerekiyor.Mühendis olacaklara ,yeni mezun arkadaşlara tek tavsiyem kimseye bakmayın siz çalışın çalışın
    ve mesleğinizi çok sevin.Göreceksiniz ki kazanacaksınız.O zaman aklınıza gelirsem ne mutlu bana ...

hangi okuldan mezunsunuz hocam? yüksek lisans veya yurtdışı deneyiminiz oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mssrose

aktif bir mühendis olarak söylüyorum. Dilmiş, sınavmış, yüksek ortalama ile mezun olmakmış yalan. işin aslı aşağıda.

1) ''dayın'' olacak. dayın var ise heryere girer çıkarsın.
    2) ''dayın'' yoksa '' kaypak'' olacaksın. kaypaksan kalıcı olursun.
    3) kendini pazarlayacaksın. adam ODTÜ mezunu olur ama iki kelimeyi bir araya getiremezse ne fayda.
    4) en son ihtimal ''şanslı'' olacaksın. benim gibi. ama en zoru bu çünkü yıllık zam dışında hiçbir şey eline geçmez. bu seferde yapman gereken elindeki ile mutlu olmayı öğrenmek olur.

Doğrudur. Özel veya Devlet farketmez bu heryerde böyle. Ancak hakperest bir yöneticiyle çalışmak başka, yaptıklarını ona gösterebilirsen ve reklamını yapabilirsen kısmen karşılığını alırsın.

• 65 yaşına çıkarılan emeklilik yaşından sonra en iyi seçenek devlette mühendislik yapmak sanırım. Hem maaşı ortalamanın üstünde (3000 civarı) hem de gelecek kaygısı taşımıyorsun. çok da çalışsan az da çalışsan maaşını alıyorsun. ayrıca 60 yaşında özelde hangi şirket seni bünyesinden barındırmak ister burası da muallak. eğer aile şirketi falan değilse ben devlette çalışılması taraftarıyım bu konjonktürde
  • quote:

quote:

quote:

TAVSİYELER:
    - İş değil Şirket seçin

Ne muhendisisiniz hocam?

Lan ilk senem daha alttan kaç tane ders var bilmiyorum fiz101 yeniden aldım pazartesi final var :D bu okul nasıl bitecek ortalamam 0.87 mat 102 finalden boş kağıt verdim büte girmek için ben nasıl mezun olacam aga. Mezun olsam iş bulmak kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: j4cksp4row58

quote:

quote:

quote:

TAVSİYELER:
    - İş değil Şirket seçin

Ne muhendisisiniz hocam?

Lan ilk senem daha alttan kaç tane ders var bilmiyorum fiz101 yeniden aldım pazartesi final var :D bu okul nasıl bitecek ortalamam 0.87 mat 102 finalden boş kağıt verdim büte girmek için ben nasıl mezun olacam aga. Mezun olsam iş bulmak kolay.

okula niye gidiyon okumak mezun olmak için, başka işler yapıpta okulda fosilleşen bisürü adam tanıyorum :) bazıları 7, 8, 10 senedir okuldalar, tabiiki hakediyolar. Çalışmayana ITU de yer yok, devir tembellik değil çalışma devri.

Mezun olsan da yatarak iş bulacağını zannetme, çalışmayı ve mesleğini sev.

• quote:

Orijinalden alıntı: halemo_96

quote:

Yeni bir iş anlaşması yaptım proje müdürü olarak 12500 TL alacağım.13 Yıllık İnşaat Mühendisiyim.

hangi okuldan mezunsunuz hocam? yüksek lisans veya yurtdışı deneyiminiz oldu mu?

Pamukkale Üniversitesi.Yüksek lisans yapmadım.Yurt dışına da gitmedim.Yüksek lisans yapanlar mı kazanır bu paraları ?
    Soru biraz oraya doğru gitmiş.Ama 7 yıl boyunca yabancı mimar ve mühendislerle çalıştım.Antalyada.Özel sektör konut ve otel yapmıştım o dönem.
    Şimdi nitelikli ve marka hastane ve oteller yapıyorum....

• Aselsan'da torpil olayları dönüyor mu ?
  • gözünüzde çok büyütmeyin ben türkiyenin en iyi üniversiteninden iyi bir dereceyle bitirmiş bir mühendis tanıyorum aldığı para 2500 tl 4 yıllıkta iş tecrubesi giriş 1500 tl yemin ediyorum okuyup kafa patlatmaya değmez kendin ticaret yapsam daha çok kazanırsın.Rekabet ortamı çok iş ortamı az olunca böyle oluyor
  • quote:

quote:

quote:

Pamukkale Üniversitesi.Yüksek lisans yapmadım.Yurt dışına da gitmedim.Yüksek lisans yapanlar mı kazanır bu paraları ?
    Soru biraz oraya doğru gitmiş.Ama 7 yıl boyunca yabancı mimar ve mühendislerle çalıştım.Antalyada.Özel sektör konut ve otel yapmıştım o dönem.

Teşekkür ederim cevabınız için. Gerçeği söylemek gerekirse, soruyu oraya doğru yönelttim. Zira, mühendis tanıdıklarımdan iyi gelir sahibi olanlar, genelde yüksek lisans yapmış veya yurtdışı deneyimi yaşamış kişiler. Ama çalışarak da bu seviyelere gelinebileceğini gördüm. Size başarılar diliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Gerçeği söylemek gerekirse, soruyu oraya doğru yönelttim. Zira, mühendis tanıdıklarımdan iyi gelir sahibi olanlar, genelde yüksek lisans yapmış veya yurtdışı deneyimi yaşamış kişiler. Ama çalışarak da bu seviyelere gelinebileceğini gördüm. Size başarılar diliyorum.

:) Evet nerden mezun olduğunuz değil bence ne kadar çalıştığınız ve mesleğinizi ne kadar çok sevdiğiniz
    önemli.

• Herkese merhabalar
    Bende kararsızlar kafilesindeyim sıralamam 39bin ege makina 39binle almış geçen yıl burdakilerden sonra makinaya gider miyim kararsızım kocaeli biyomedikal veya elektronik ve haberleşme hakkında bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.