Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
987.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ee şimdi biz mühendislik okuyanlar is bulamiycaksa kimler bulacak? Makine Mühendisliği okuyorum, tamam heryer makine mezunu ama kime iş verecekler ki, çok daha fazla 2 yıllık Mezunlar var.
    Az maaş veriyor olabilirler, okuduğum için tam bilmiyorum fakat enson staj yaptığım yerde yeni ise baslayanlara 1850 tl veriyorlardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Ee şimdi biz mühendislik okuyanlar is bulamiycaksa kimler bulacak? Makine Mühendisliği okuyorum, tamam heryer makine mezunu ama kime iş verecekler ki, çok daha fazla 2 yıllık Mezunlar var.
    Az maaş veriyor olabilirler, okuduğum için tam bilmiyorum fakat enson staj yaptığım yerde yeni ise baslayanlara 1850 tl veriyorlardi.

1850 TL maaş çok mu sence ? mezun olup direk işe başlayan öğretmen bu paradan çok alıyor. öğretmeni aşşalamıyorum ama okuduğumuz dersler arasındaki orantıyı hesap edince biz hamallık yapıyoruz. Yukarıda bir arkadaş 3 madde saymış doğru saymış dönüp dolaşıp tekrar okunacak cinsten bu ülkedeysen başka çaren yok çünkü. Dışarıya çıkacaksan eğer sürekli çabalayıp birazda şansın varsa yapabilirsin. Olay bundan ibaret bu ülkede.

• Beyler makine mühendisliğinde hangi anabilim dalları iş yapar? Aklımda enerji var. Yenilenebilir enerji sektörüne girmeyi ve o konuda kendimi geliştirmeyi istiyorum aslında. Tabiki ilk hedefim yurt dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Hala ne mühendisi olacağıma karar veremedim Makine yada mimarlık diyorsun iş yok, inşaat diyorsun çevre lazım, endüstri diyorsun sözel diyorlar. Anlamadım ben bu işi en iyisi eczacı olup sıyrılmak mı ne

Özellikle şöyle dil öğrenmeye meraklı adaylara ne önerirsiniz? Örneğin mimarlıkta dil gerekmediği için direk sildim

bilgisayar mühendisliği. en kralı.
  • Federal mogul (marley Piston) da işçi maaşlarını bilen biri varmıdır? İzmit tesislerine girmeye çalışıyorum da maaşları ne kadar acaba. Ortalamanın üstündedir diye tahmin ediyorum. Çalışan yada bilen biri cavaplayabilirse sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda 1.sınıfı okumakta olan bir makine mühendisi adayıyım..Çukurova ü. ingilizcem iyi...ilerde işime yarayacak, tercih edilme nedeni olacak ne yapayım şu anda?? 2. dil mi, çap mı ne yapayım?en mantıklı, yararlı hareket ne olur şu anda??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derebeyi01 -- 8 Mart 2013; 19:08:56 >
  • Herkes gelişsin gelişsin ;3 dil 5 dil bilsin autocad bilsin birçok cadcam bilsin .Ama maaşa gelince 1000-1200 tl .1500tl de üst sınır alırsan şanslısın Müdür makine mühendisine 2000 tl veriyorlar.Buda türkiye gerçeği.Okusan ne fayda asgari ücretten 200 tl fazla alırsın.Boş...boş(Not:Bu dediklerim Aydın çukurunda geçerli)
  • mühendis maaşları istanbul icin 1500 falan degil
    kimse o parayı ilk aydan vermez

800-900 civarı alırsınız.

Tabii buna burun bükeceksiniz daha fazlasını isteyeceksiniz ama bulamayacaksınız.
    Tanıdık yok ise

kimse bana masal anlatmasın 1.500 lira maaşla işe başladım diye

Okuldan yeni mezun hic bir halt bilmeyen mühendise kimse 1500 lira para vermez.

Ben makine teknikeriyim staj ile birlikte 4 iş yeri gördüm.
    mühendis maaşları aglattı beni

fabrikadaki adam zaten 1000 ile 2000 arası para alıyor
    bunun 3 ayda bir ikramiye
    destek vb var.

Yani sen yııllarca oku dirsek cürüt
    o kadar umut et

sonra fabrikanın ilk calışanı oldugu icin orada söz sahibi olan bir ilkokullu size hayat dersi versin üstüne de resti ceksin.

Nefret ediyorum bu ülkeden
  • çok karamsarlaşanlar var.. babam kimya müh. şuan genel müdür,net rakamı bilmiyorum ama 10-11 bin civarında kazanıyor babam aylık..

bende eem 1.sınıftayım şuan..bana dediği şudur: ingilizce bilen,bilgisayar bilen yeni mezun işsiz kalmaz,1.5 civarında başlar..zamanla artar bu..yönetici olursanız üst sınırı yok zaten bunun..
  • Yeni mezuna 2000-3000tl veriliyor yazısını görünce haberlerdeki liselilerin 2000-3000tl ye çalısmak istiyorum demesi geldi yaklasık 2 aydır iş arıyorum ve 1000tlde 1500tl kadar ücret önerdiler daha yukarısı yok yani 1500lükte yapı denetim hiç bişey ögrenemiyosun ayrıca 7-24 calısacaksın bu miktarlar Ankara için... Hayal aleminde yasamayın ayrıca yüksek lisans mıs hepsi yalan yukarda arkadaş yazmıs bende örnek veriyim ben 1500tlye iş bulamazken sınıf arkadaşım 3500tl ye işe basladı işte ADALET derler kendi tanıdıklarına torpilin babasını yaparlar...
  • Merhabalar , tesadüfi Konudışında dolaşıyordum ilgimi çekti biraz bildiğimi anlatayım sizlere.

Ben,uluslararası bir asansör firmasında supervisor olarak 5 yıl dır görev yapıyorum.3600 TL brütüm var.MÜHENDİS DEĞİLİM.

Bizim firma da birçok mühendis arkadaşım var. 2400 TL BRÜT alan da var , 8 bin küsür BRÜT alan da var.

Genelde firmada çalışan arkadaşlarım Planlama mühendisi,Makine mühendisi ve Elektrik mühendisi.

Sizlerin de bahsettiği gibi MAAŞ lar aslında OKUL ve BÖLÜM den ziyade TECRÜBE ve BİLGİ BİRİKİMİNE göre değişiyor.Tabii şans ve pozisyon da etkili.

Sözün özüne gelecek olursak bence branşında uzun soluklu çalışmak EN BÜYÜK ETKEN YÜKSEK MAAŞ için.

Bizim sektörde personel yetmezliği olduğu için naçizane tavsiyem , ELEKTOMEKANİK taşıyıcılar okumanız.Sadece asansör ve yürüyen merdiven değil,otomotiv sektöründe de iş bulmak ve iyi maaş alıp uzun soluklu iş garantisi sahibi de olursunuz.

Hepinize iyi bir çalışma hayatı dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

çok karamsarlaşanlar var.. babam kimya müh. şuan genel müdür,net rakamı bilmiyorum ama 10-11 bin civarında kazanıyor babam aylık..

bende eem 1.sınıftayım şuan..bana dediği şudur: ingilizce bilen,bilgisayar bilen yeni mezun işsiz kalmaz,1.5 civarında başlar..zamanla artar bu..yönetici olursanız üst sınırı yok zaten bunun..

ben de kimya müh okuyorum. baban kaç yaşında acaba ve hangi alanda uzmanlaştı. ingilizcesi nasıl ne düzeyde?

yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertyaxe

quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

çok karamsarlaşanlar var.. babam kimya müh. şuan genel müdür,net rakamı bilmiyorum ama 10-11 bin civarında kazanıyor babam aylık..

ben de kimya müh okuyorum. baban kaç yaşında acaba ve hangi alanda uzmanlaştı. ingilizcesi nasıl ne düzeyde?

yardımcı olursan sevinirim

46 yaşında.. ilk işe başladığından beri suni deri üzerine çalışıyor..ingilizcesi pre intermediate seviyesinde..

yöneticilik,insan psikolojisi üzerine hala kitap okuyor,seminerlere falan gidiyor..yönetici olmayı düşünenler böyle yapmalı..biraz insanlarla iletişimde iyiyseniz bu tür takviyelerle herkesin saygı duyduğu bi müdür olabilirsiniz..

• 6 milyar alan da var 1 milyar alan da var. Çok değişken.
  • TAVSİYELER:
    - Bölüm değil üniversite seçin
    - İş değil Şirket seçin
    - Eğlence değil sektör seçin
    - Parayla beraber makam seçin
  • maaşlarını kesin olarak bilmiyorum kişiden kişiye, okuldan okula değişir ama iş ilanlarına baktım en çok iş elektrik elektronikte.
  • 2010 yılı mezunu bilgisayar mühendisiyim. Araştırma Görevlisi kadrosundayım. 2192 lira falan alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interesante

2010 yılı mezunu bilgisayar mühendisiyim. Araştırma Görevlisi kadrosundayım. 2192 lira falan alıyorum.

hangi universite mezunusunuz ve hangı unıversıtede calısıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

quote:

Orijinalden alıntı: interesante

2010 yılı mezunu bilgisayar mühendisiyim. Araştırma Görevlisi kadrosundayım. 2192 lira falan alıyorum.

hangi universite mezunusunuz ve hangı unıversıtede calısıyorsunuz?

yazmim :)
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.