Muharrem İNCE (@vekilince) on X https://x.com/vekilince/status/1978516281675444569![]() Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde çöpten karton toplarken görüntülenen yaşlı adamın videosu, sosyal medyada “yoksulluk” başlığıyla gündeme oturdu. CHP’li Muharrem İnce’nin “Türkiye’nin gerçek gündemi budur” notuyla paylaştığı görüntülerdeki kişinin, 83 yaşındaki Sefer Karaaslan olduğu belirlendi. Karaaslan’ın hem Almanya’dan hem de Türkiye’den emekli olduğu ve maddi sıkıntı yaşamadığı ortaya çıktı. “Çalışmak haram mı?” Yaklaşık 35 yıl Almanya’da çalıştığını söyleyen Sefer Karaaslan, çalışmayı sevdiği için karton topladığını belirtti. “Ben Almanya’da 30-40 sene çalıştım. Oradan maaş alıyorum, Türkiye’den de emekliyim. Çalışmazsam rahat edemem. Çalışmak haram mı yani?” diyerek gündemdeki iddialara yanıt verdi. “Canı sıkıldığı için yapıyor” Karaaslan’ın oğlu Şevki Karaaslan, babasının maddi sıkıntısının olmadığını belirterek, “Babam bu işi canı sıkıldığı için yapıyor. Biz durdurmak istedik ama kendisi istiyor. Almanya’dan emekli maaşı var, evi var, birikimi var. Video yanlış anlaşılmış” dedi. Valilikten açıklama Sakarya Valiliği de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşın hem Almanya hem Türkiye’den emekli olduğu, eşiyle birlikte maaş aldıkları ve birden fazla mülklerinin bulunduğunu belirtti. Açıklamada, “Vatandaşımızın maddi sıkıntısı bulunmamaktadır. Kendi isteğiyle kâğıt topladığı tespit edilmiştir” denildi. Yaşlı adamın, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) tarafından da düzenli olarak takip edildiği, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İHA < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 16 Ekim 2025; 19:42:41 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı