Şimdi Ara

Muhammed'in Peygamber Olmaması Hakkındaki Yazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Burdaki yazım kimseyi hedef almamaktadır ve tamamen kendi sorgulamalarımla yola çıkmıştırım.

Kur'an-ı Kerim kitabı ve Muhammed'in peygamber olması beni düşündürdü. Kur'an neden 22 yılda indirildi? İlk önce ayet ne diyor bunu okuyalım.

"Biz Kur’an’ı insanlara dura dura okuyasın diye ayet ayet ayırdık ve onu peyderpey indirdik”(İsra suresi, 106. ayet)

Benim kendi yorumum,Muhammed peygamber olduğunu iddia ediyor ve bir anda Kur'an-ı Kerim'i yazması mümkün değildi. 40 yaşına gelmiş bir insan okuma yazma bilmese bile hayat tecrübelerinden,yanındaki dinlerden(Yahudilik,Hristiyanlık) etkilenir. Bu yüzden Ortadoğu Semavi dinleri birbirine benzer. Hepsi aynı hikayenin devamı. Muhammed de bu hikayeye kendi yorumunu eklemiş. Kur'an Muhammed ölene kadar bu yüzden inmiştir. Müslümanlar bir sorun yaşasa Muhammed peygamber ayet ile bunu çözüyordu. 610 yılında Kur'an Muhammed ölene kadar devam etmiştir. Bu yüzdendirki Muhammed öldükten sonra herkes kendi yorumunu eklemiş. Müslümanlar sorun yaşıyor ve danışılcak kişi yok. Muhammed peygamber olsa belki sorunlarını çözer ayet ile ama sorun var ve bu sorunu kim çözücek? İşte buraya mezhepler ve hocalar,şeyhler çıkıyor. İmam Hanefi farklı yorumluyor,Şii imamları farklı yorumluyor,hocalar farklı yorumlarını katıyor. Bu yorumlara inanlar ise hocaların peşinde devam ediyor ve farklı cemaatler,meshepler ortaya çıkıyor.

Birde Muhammed'in kendi çıkarları ve zevkleri için kullandığı ayetlere bakalım.

"Azhap-36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."

"Azhap-32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin."

"Azhap-33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor."

"Azhap-53. ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır."

Allah,yüce yaratıcı,kudretli olan neden böyle ayetler yazmıştır? Alttaki ayetin yorumu bile zor...

"AHZAB-50 için 40 meâl bulundu. Diyanet Vakfi (33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)"

Bu tamamen kendi fikirlerimden yola çıkmıştır. Seviyeli şekilde yorum yapmak isteyen yorum yapsın lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu çok ilginç.Bir ateist olarak bu durumu çok düşündüm.Benim gözümde semavi dinleri insan aklı ürünüdür ve tabiki mutlak yaratıcılarıda.

Muhammed hakkında çok fazla düşüncem teorim var.

Muhammed ticaretçiydi o dönemin insanlarından daha zeki olmasına neden olmuş olabilir her nekadar okuma yazma bilmesede.

Muhtemelen ortada kabile savaşı tarzı bir olay var.Amcası ile sıkıntısı var amcasıda din tüccarı (ve putlardan sağlam para kazanıyor).Amcası ile aralarında rekabet olabilir yani herşey olabilir.

Birde tarih çok ikiyüzlü emin olamıyoruz tamam illaki bir şeyler gerçekleşti ama nasıl gerçekleşti ve anlatıldığı gibi mi bunu bilemiyoruz malesef!

Sonuç olarak islam yayıldı.Muhammed düşmanlarını alt etti ama içeriği uydurma tarihle gerçek tarihi değiştirerek günümüze getirdiler.Arkadaş ortamında sürekli sallayan olayları abarta abarta anlatan tipleri düşünün sonra 15yy önce insanlığın yarısının o eleman gibi olduğunu hayal edin ortada inanılmaz yanlışlıklar dönmüş olabilir.

Ticaretçiler hakkında şunu söyleyebilirim bu insanlar insanlarla sağlam kapışırlar ve kurnazlıkta cingözlükte level atlarlar bu özellik onları baskın karakterli yapabilir sonuçta karşısındakini alt ede ede özgüven kasar.

Yakın çevremde akpli yobaz 0 genel kültürlü ama ticaretçi

Olduğundan ötürü bir nebze farklı düşünen bir tip var.

Muhammed her koşulda o dönemin en iyi işini yaptı diğer dinlerle muhatap oldu zeki bir karaktere evrimleşti.

Zeki olduğuna inanmak istiyorum çünkü dünya tarihini değiştirmiş birinin boş bir şanslı adam olduğunu düşünmek koyar.

Mağarada seneler geçirmesi malesef bu teoriyi çöpe atıyor aynı şekilde okuma yazma bilmemeside.

Kabile savaşı bu teoride gerçek olabilir.Uhud savaşı falan bunlar gerçek savaş değil 2 kürt aşiretin kavgası gibi.

Hiç yaşamamışta olabilir kuran dışında kanıtlayıcı hiç bir unsur yok.

Çok sıkıntılı bir konu bu konuları hep merak ettim ama muhtemelen düşünceden öteye geçemeyecek çünkü tarih uydurma

Musanın hikayesi yalandır mesela anlatıldığı gibi bir firavun yaşamamış mısır tarihinde gerçekten ilginç.
  • Ben Muslumanim Ama 34 yasima geldim Kurani kerimde bu ayetler olabilecegini hic dusunmedim.Ama insan dusunmeden edemiyor,Bu ayetler ile ne amaclandi nedir mevzu.Peygamber sadece Tum insanliga duzen getirilmesi gereken bir dini sunmakla gorevli degilmi.Sahsi detaylar kafa kurcaliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu çok ilginç.Bir ateist olarak bu durumu çok düşündüm.Benim gözümde semavi dinleri insan aklı ürünüdür ve tabiki mutlak yaratıcılarıda.

Muhammed hakkında çok fazla düşüncem teorim var.

Muhammed ticaretçiydi o dönemin insanlarından daha zeki olmasına neden olmuş olabilir her nekadar okuma yazma bilmesede.

Muhtemelen ortada kabile savaşı tarzı bir olay var.Amcası ile sıkıntısı var amcasıda din tüccarı (ve putlardan sağlam para kazanıyor).Amcası ile aralarında rekabet olabilir yani herşey olabilir.

Birde tarih çok ikiyüzlü emin olamıyoruz tamam illaki bir şeyler gerçekleşti ama nasıl gerçekleşti ve anlatıldığı gibi mi bunu bilemiyoruz malesef!

Sonuç olarak islam yayıldı.Muhammed düşmanlarını alt etti ama içeriği uydurma tarihle gerçek tarihi değiştirerek günümüze getirdiler.Arkadaş ortamında sürekli sallayan olayları abarta abarta anlatan tipleri düşünün sonra 15yy önce insanlığın yarısının o eleman gibi olduğunu hayal edin ortada inanılmaz yanlışlıklar dönmüş olabilir.

Ticaretçiler hakkında şunu söyleyebilirim bu insanlar insanlarla sağlam kapışırlar ve kurnazlıkta cingözlükte level atlarlar bu özellik onları baskın karakterli yapabilir sonuçta karşısındakini alt ede ede özgüven kasar.

Yakın çevremde akpli yobaz 0 genel kültürlü ama ticaretçi

Olduğundan ötürü bir nebze farklı düşünen bir tip var.

Muhammed her koşulda o dönemin en iyi işini yaptı diğer dinlerle muhatap oldu zeki bir karaktere evrimleşti.

Zeki olduğuna inanmak istiyorum çünkü dünya tarihini değiştirmiş birinin boş bir şanslı adam olduğunu düşünmek koyar.

Mağarada seneler geçirmesi malesef bu teoriyi çöpe atıyor aynı şekilde okuma yazma bilmemeside.

Kabile savaşı bu teoride gerçek olabilir.Uhud savaşı falan bunlar gerçek savaş değil 2 kürt aşiretin kavgası gibi.

Hiç yaşamamışta olabilir kuran dışında kanıtlayıcı hiç bir unsur yok.

Çok sıkıntılı bir konu bu konuları hep merak ettim ama muhtemelen düşünceden öteye geçemeyecek çünkü tarih uydurma

Musanın hikayesi yalandır mesela anlatıldığı gibi bir firavun yaşamamış mısır tarihinde gerçekten ilginç.

• quote:

"Azhap-53. ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır."

Olay resmen şu karikatürdeki gibi

Muhammed'in Peygamber Olmaması Hakkındaki Yazım

quote:

"AHZAB-50 için 40 meâl bulundu. Diyanet Vakfi (33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)"

Koskoca tanrının işi gücü yok nelerle uğraşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Haziran 2017; 5:59:27 >

• Bunlar ayet değil bunlar mealdir. Meal de insanın ifade ettiği kavramlar. İlahi kudreti anlamış olmak denen şeyi yaşamamış kimselerin anladım demesi de ironik olmalı.

Yemez içmez uyumaz aile hayatı kurmaz mukemmel her şeye kadir orneksiz yaratan vs. Bi varlığı yeyip içip s... Evrim doğruysa muhtemelen ortak atasıyla evladımsı yapıp( evlat da değil) elinin altındaki kıza karıya hakim olamayıp bi hayat surenin anladım demesi zaten palavradır ve bu durum ihtilafsız bi haldir.

Eş edinse buhari tırmizi muslim arvasi kutup vs. Yese içse mecburen veya anne dediği bi kavramla evlense anlamış olamaz. Zaten kitapta onlar ilahın gucunu yeteri kadar taktir edemediler der.

Bu açılardan ilah hakkındaki zannınızı kendiniz belirlenen şartlarla oluşturun. Oteki turlu fotoğraf çeken adamın çektiği fotonun yani o cansız donuk suretin gerçek olduğuna inanırsınız.

• Kardeş Peygamber'in yaşadığı evi gördün mü? Ektstradan Peygamber olmadan önceki mal varlığı ve öldüğü zamanki mal varlığı ile ilgili bilgin var mı? Görüşlerine saygılıyım lakin Kuran'da dile getirilen bazı gerçekleri 600'lü yıllarda yaşayan ve ticaretle uğraşan halktan birinin uydurması pek mümkün görünmüyor? Velev ki uydurdu ne çıkarı olmuş bundan? Saraylarda mı yaşamış hazinede toplanan paralarla zevki sefa mı sürmüş?

• eglon E kullanıcısına yanıt
    Illa maddi bir kazancinin mi olmasi gerekiyo.belki iyi biriydi ve dunyayi boyle daha iyi bir yer haline getirecegini dusunuyordu. Tipki Buda gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vozboz V kullanıcısına yanıt
    Kuran'da insanların birçoğunun zanna uyduğu ve uyarıların onlara fayda vermeyeceği söyleniyor. Peygambere böyle insanları kendi başlarına bırakması emrediliyor. Görevinin Kuran'ı duyurmaktan ibaret olduğu söyleniyor. Kendisi bugün basit bir tarikat başından bile maddi ve manevi anlamda zor durumdaydı.

• Rasullerin aleyhisselam madden ve manen zor bi hayat yaşadıklarını zan etmiyorum. Sorunun ozundeki bi kısım açıklamalar bakımından bi hususu açıklamak lazım. Kitap eksenli bi açıklamanın rasul denen kişiliği açıklamasında aynı kitabın mealini salt ilah bilir mentaline kısaca bi bakış lazım.

Bi kitap ve ne dediğini yani neyi kastettiğini muellifi bilir. Bu dunyevi herhangi Bi kitapta da mümkün ve doğal olan bi hal. Ancak bi durum var ki bu husus anlaşılırsa goruleceği üzere herhangi Bi kitap dahi belki ozu muellife ait olmak üzere bi şey anlatır.

Şu duşuncenin varacağı yer bakımından ilahi kudretin neyi kastettiği reel manada anlaşılamamış veya hal gereği manasız gibi gorunmuşse kişi ayeti anlama zorunluluğu olan insana bi her donuş yaşamalıdır.

Eş edindi bi evladımsı yaptı. Bu evladımsı anlattı ki ebeveyn denen sureta aslında dişilin erile baba erilin dişile anne dediği bi oluşum. Bunlar ne diyor? Ne dediği bilinemeyen şey ya da kimse insanın ebeveyn denen ve evladımsı sureta ile de biz denen artık yapıdır.

Bu şeyin üst soyu bakımından aslında ebeveynlere değil hep bi ust soya bağlılığı makul çozumdur.

Ben hanıma aslında anne o da bana baba diyor. Mecaz anlam. Ben ve hanım evladımsı yapıyor o evladımsı bize bizim hali mutlak olarak anlatıyor. Siz ne dediğini bilmez bi kavimsiniz. Muhkem anlam.

Teşbih edilen halin muhkemleşmesi safhasında ilahın ne dediğini bilemeyiz diyen zihniyetin beyanı gereği baba anne denen şeyin ne ya da kim olduğu bilinmez.

Evladımsı suretanın bi karmaşanın kaotik yapının sonucu oluşması halinde isimlendirilmesi safahatındaki durum ilaha yani ayete oykunme olmuştur. Soyu konusu muphem olana elif yasef micheal denmiş. Bu husus ilahın muphemliğine işar edilmiş.

Bana göre dna tek yaratılıştır. Bi kişi gozetilerek yaratılmıştır ve bu kişinin yaşadığı bi dünya halk edilmiştir.

Tek mahkum bin gardiyan bin ok. Bu mahkumun kimliği anlaşılırsa dna dan tureme denen şeyin kader değil kasıt olduğu anlaşılacaktır. Dna anne bireyi kız kardeşi tanımaz. Bu şeyin dunyevi ahkamda slobo benzeri bi şeyin halki olduğu düşünülüyor. Bilinen zaman diliminde bu adam ve sırp ordusu annesini bacısını tanımamış ve tecavüze yeltenmişti.

Dnanın var oluşu şekli duşuncesi bakımından bana göre örneği salt bu şahıs benzeri olan ve bizatihi bu şahıs olan şey adına biz bu şekilde halk edildik.

Bu duşune göre bizim ilahi kitabı anlamamız mumkun ancak eleştiri denen şeyin anormal hali zaten beklenmeyen bi şey de değil.

• okuma yazma bilmediği için ayetler kalbine zuhur ediyor
    bu ayetleri nerede nasıl saklıyor,aylarca yıllarca ezberinde mi tutuyor?

'Allah'ın sözünü peygambere bildiren melek; bazen kendi suretinde gelirdi. Bazen de bir insan şeklinde gelir, orada bulunanlar kendisini görür, sesini işitirlerdi. Bazı zamanlarda da melek vahyi peygambere bildirir, fakat kendisi görünmezdi.'

görülen duyulan bu meleği neden kimse takip etmemiş, bu nereden geliyor nereye gidiyor dememiş, aniden yok oluyorsa bu doğa üstü varlık değilde niçin muhammed takip edilmiş.

ayrıca bu ayetlerin surelerin yok edildiği madem belli o halde neden yine insanlara teslim edilmiş, dağlara yazılsa denize yazılsa göğe yazılsa uzaya yazılsa asla kimse silemez herkes görür biat ederdi, ne diye kendini kanıtlama riskine giriliyor.
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Anlayamadim. Buda gibi demistim. Buda islama gore peygamber degil ama peygamberlere cok benziyor.kendi ogretisi(dini) var mesela. Muhammed de bunun gibi olabilir diyorum.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki ben eşime anne yani senin evladın benim dedim. O da bana baba yani aslında senin kızınım diyor.

Şimdi ben anne dediğim kavramla ve ben babası olup oz kızımla munasebete yeltendim.

Şayet bi ilah olsa idi ben onun şeklini boyunu posunu merak eder miyim? Veya onu iman etmek için mi ararım? Veya o Teala sana bi cennet verecem dese ne derim?

Direk beni yak derim. Eğer yakan yoksa ilah olmadığından değil beni cehennemde yakmadığından inkar ederim.

Bu işin birinci kısmı ikinci kısmı 1.10 ussu -20makamında bulunan canlılar. Şimdi bi ilah var diyelim bu ilah bakınız yokken yani hiç bi kudret gostermeden ben direk o Teala var olduğu anda cehennemini arzuladım.

Karşıdaki kudret aklın hayalin alamadığı bi kudrettir. Yaratma fillinin y si yokken ki kudreti cennete veya dünyaya tenezzul bile etmeden direk cehennem taleb edilen bi haldir.

Bizim kainattaki ağırlığımız bakımından eylemsiz bi ilahın sonucu olmak bakımından 1.10 ussu -20 lik ağırlığın aslında kutlesel bi bozunumun sonucu olmadığı gorulur.

Kısaca ilahın ruhundan almış olamayız. Yaradan vardır ancak karışmaz veya müdahale vardır her olaya değildir. Bu iki aegumanda ilahın hareketsiz kudreti karşısında bence desteksiz birer savdır.

Bu açıdan Muhammed diye bi rasul aleyhisselam geldi mi? Belki de hayır diyen kişi tarihsel veya evrimsel veya sosyolojik bi gerçekten değil aslında herhangi Bi şeyden dahi bahsediyor olamaz.

• Allah hidayet versin birazda akıl fikir işiniz zor bu gidişle.

• quote:

Orijinalden alıntı: eglon

Kardeş Peygamber'in yaşadığı evi gördün mü? Ektstradan Peygamber olmadan önceki mal varlığı ve öldüğü zamanki mal varlığı ile ilgili bilgin var mı? Görüşlerine saygılıyım lakin Kuran'da dile getirilen bazı gerçekleri 600'lü yıllarda yaşayan ve ticaretle uğraşan halktan birinin uydurması pek mümkün görünmüyor? Velev ki uydurdu ne çıkarı olmuş bundan? Saraylarda mı yaşamış hazinede toplanan paralarla zevki sefa mı sürmüş?

Ne çıkarı mı olmuş? İşte inandığın dini bilmemek böyle birşey...

1- Para(savaş ganimetinin 5'te 1'i)sen bakma şimdiki din tüccarları havuzlu villalarda oturup, ağlayarak peygamberimiz şöyle fakirdi böyle yoksuldu dediğine...
    2- Cinsel(13 adet eş, sayısız cariyeler)
    3- Manevi(günde 5 kere adını duyuruyor daha ne olsun)

• Konu hakkındaki genel kanım,

Muhammed zeki bir insandı, zaten arkadaşlarında dediği gibi ticaret yapıyor olması bunun gerektirir. Ayetlerin de şairane, kulağa hoş gelen bir şekilde gelmeside zaten o dönemin cahil halkını inandırmak için yeterlidir.
    Ticari seyahatları sırasında bir çok yeni insanla arkadaşlıklar kurması muhtemeldir. Bunlardan dinler tarihi ile ilgili birşeyler illaki öğrenmiştir. Aşağıdaki ayette buna istinaden indirilmiştir.

"And olsun ki biz, onların:'O'na (Muhammed'e) bir insan öğretiyor kesinlikle.' Dediklerini biliyoruz. Savlarını dayandırdıkları kimsenin dili yabancıdır. Buysa (Kur'an), apaçık bir Arapça'dır."(Nahl, ayet:103)

Gerçekten başkalarından birşeyler öğrenip(musevi, hristiyan olabilir) bunları harmanlayıp insanlara aktarması çokta zor değildir.

Bu arada Muhammedin bazı hastalıklara sahip olabileceği, vahiy geldiğinde titremesi gaipten haberler alması Sara vb hastalıklar olabileceği iddiaları var. Bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

Muhammmed dönemi arap yarım adasında peygamberlik iddiası ile ortaya çıkan onlarca insandan söz edildiğini biliyor muydunuz. Toplum Muhammed'i değilde bunlardan birinin peşinden gitse şu an dünya tarihi çok farklı olabilirdi.

Kurandaki kişisel, cinsel, yada önce 1 e 100 diye inip sonra 1 e 10 diye düzeltilen (kısa araştırma ile bulabilirsiniz) ayetlere girmeye gerek görmüyorum.

Kuran tamamen insan yazımı gibi görünüyor.

Selamlar,

• woltmer kullanıcısına yanıt
    Kuran insan yazimi da olsa bu kadar insani pesinden suruklemesi bana cok garip geliyor.

Nasil olduda bu kadar insan pesinden gitti ve gunumuzde de gitmeye devam ediyor.

• Peygamberin eş sayısına günümüz perspektifinden bakılınca garipsenmesi normaldir. Lakin her şeyin çoklugunda olduğu gibi eş sayısının da çokluğu bir keyif değil, eziyettir. Şöyle düşünün, çölde uzun süre susuz kalan biri için su herşeydir. Ama suya erişip içince, susuzluğunu giderince, bundan sonra içeceği her bardak artık eziyete dönüşür. Daha fazlasını kimse talep etmez. 1400 yıl önce Arabistan'da 100 kadına karşılık ancak 70 erkek vardı. Kimsesiz, korumasız kalmış kadınların peygamberlik mevkiine sahip bir erkeğe talip olmaları, onun eşi olmak istemeleri normaldir. Günümüzde de nüfuzlu ve zengin erkeklere talip oldukları gibi. Peygamberin koruma amacıyla onları yanında barındırması kendisi ve kadınlar için söylentiler yayılmasına neden olacaktı. Bunu önlemek için de evlenmek zorundaydı. Kaldı ki o dönemde çok kadınla evlilik bir gariplik değil, yaygın bir gelenekti.

Allah niye bu basit ve küçük konulara Kuran'da yer vermiş diye düşünenler var. Allah, bir atom çekirdeğinin etrafındaki elektronlarla da ilgilenir. Ki o elektron bir sinek bitinden milyarlarca kat daha küçüktür. Bununla ilgilenmeyi bıraktığı zaman ne olacağını ne sen bilebilirsin ne de ben. Yine Allah, aklının ve hayal gücünün alamayacağı kadar büyük galaksilerle de ilgilenir. Onların yörüngelerini, hızını ve konumunu belirler. Büyük ve küçük sıfatları biz insanlar için vardır. Çünkü biz ne yeterince büyüğüz ne de yeterince küçüğüz. Kendi boyumuza göre bir şeylere büyük diğerlerine de küçük deriz. Allah için bu sıfatların bir önemi ve anlamı yoktur. Çünkü kendisi mutlak varlığa, güce ve büyüklüğe sahip olan tek varlıktır. Hakkında hüküm verdiği şeyleri küçük, aşağı, bayağı gören bir insan, sahip olduğu kibir ve egoyla bu kararı verir. Bunun da kendisi için bir sınav vesilesi olduğunu göremez.

• woltmer kullanıcısına yanıt
    Dini getiren kişi cebrail aleyhisselamdı. Bildiğim kadarıyla para mal mulk amacı yoktu.

Yani bu kitaptan çıkarı olamayacak yapı bellidir.

İnsanların meleğin vahyettiği bi kitabı insanın malıymış gibi aksettirmesi yanlıştır.

Ha ben vahye inanmıyorum denebilir. Bu ayrı Bi konu ancak kitabı tartışacaksak bu konu zaten başlangıç mevzuu olmalı.

Şimdi melek de desek cebrail de desek bu kavramlara kadın erkek demişiz ve evlidirler diye de duğunler dernekler kurmuşuz.

Bence diynin rasulu kavramında duşunulmesi gereken ve bizce de makul olan şey aslında isa musa muhammedin cebrail aleyhisselamın suretleri olduğu gerçeğidir.

Yani melektir ve evlenmiştir dersek bunu kim inkar edebilir ki?

Melek zaten kadın cebraile de erkek demişiz. Yani anlaşıldığı kadarıyla ganimet cinsellik ve adını anma mevzuunda meleğin tavrını eleştirmiş olmalıyız.

Hakkaten de melek bu ayetleri indirmiş diyoruz. Yani onu eleştiriyoruz.

Düşünürsek diyni veriyi kabul etmek kaydıyla bu kitabın meleği denen suretin bu şekilde okunduğu gorulecektir. Bana göre 13 kadın sayısız cariye para mal mulk bu meleğin hakkıdır aslında eş hayatı da surmemeli iken bunu yapmış ise kimse de ona bi şey diyemez haldedir.

• Kuran'da öyle ayetler varki, çok farklı şekillerde kurana inancını yitirmiş insan var. Kimi tevbe 29 gibi ayetler yüzünden, kimi nisa 34 yüzünden. Yaşı 70'e yaklaşmış bir dostum ise geçen gün şöyle açıkladı durumu; "ulan gönderdiği elçisinin başını tutan tanrı mı olur?" :) hakikaten ahzab 50 gibi ayetlere bakın. Ortadoğu kökenli dinlerin hepsinde modern insana uymayan, genel bir ahlak problemi olsada, en fazla islamda. (ortadoğu kökenli tüm dinlerin kitaplarını okudum)
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Mademki ilahi bi sancıya ve sonundaki o apansız çozumsuzluğun verdiği ironiksl iman yok oluşuna inandınız musterih olunuz.

Eifi karı yasini erkek meleği avrat nurullahı da evladı zanneden bi anlayış zaten doğru konuşmuş olamaz.

La tahzen. İman bizimledir.

Hatta bi fıkrayla konuyu taçlandırmak isterim.

Bi uçakta papa billy gates dalay lama be bi de noob takılan bi aylak yolculuk ediyormuş.

Uçak birden dalışa geçince kaptan yolcular derhal uçağı boşaltın uçak karacaahmet civarına doğru gitmeye başladı demiş.

Arkada 4 yolcu ancak 3 tane paraşyt bulunuyormuş. Papa demişki insanlık benim ışığıma muhtaç bu yüzden yaşamalıyım. Almış bi paraşut atlamış aşağıya. Billy gates ben dünyanın en zeki adamıyım yaşamalıyım deyip takmış sırtına atlamış aşağıya.

Bizim noob takılan gen bi paraşute bi de dalay lamaya bakmış. Efendim siz insanlığın aydınlanmamış kısmı için onemlisiniz bense bi aylağım. O yüzden son paraşutu de siz alın.

Dalay lama başından beri koruduğu sukunetiyle uzulme evlat az önce dünyanın en zeki adamı benim sırt çantamı alıp aşağıya atladı. Şimdi ikimiz içinde paraşut var.

Kısaca la tahzen demiş yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.