< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bu konu çok ilginç.Bir ateist olarak bu durumu çok düşündüm.Benim gözümde semavi dinleri insan aklı ürünüdür ve tabiki mutlak yaratıcılarıda.
Muhammed hakkında çok fazla düşüncem teorim var. Muhammed ticaretçiydi o dönemin insanlarından daha zeki olmasına neden olmuş olabilir her nekadar okuma yazma bilmesede. Muhtemelen ortada kabile savaşı tarzı bir olay var.Amcası ile sıkıntısı var amcasıda din tüccarı (ve putlardan sağlam para kazanıyor).Amcası ile aralarında rekabet olabilir yani herşey olabilir. Birde tarih çok ikiyüzlü emin olamıyoruz tamam illaki bir şeyler gerçekleşti ama nasıl gerçekleşti ve anlatıldığı gibi mi bunu bilemiyoruz malesef! Sonuç olarak islam yayıldı.Muhammed düşmanlarını alt etti ama içeriği uydurma tarihle gerçek tarihi değiştirerek günümüze getirdiler.Arkadaş ortamında sürekli sallayan olayları abarta abarta anlatan tipleri düşünün sonra 15yy önce insanlığın yarısının o eleman gibi olduğunu hayal edin ortada inanılmaz yanlışlıklar dönmüş olabilir. Ticaretçiler hakkında şunu söyleyebilirim bu insanlar insanlarla sağlam kapışırlar ve kurnazlıkta cingözlükte level atlarlar bu özellik onları baskın karakterli yapabilir sonuçta karşısındakini alt ede ede özgüven kasar. Yakın çevremde akpli yobaz 0 genel kültürlü ama ticaretçi Olduğundan ötürü bir nebze farklı düşünen bir tip var. Muhammed her koşulda o dönemin en iyi işini yaptı diğer dinlerle muhatap oldu zeki bir karaktere evrimleşti. Zeki olduğuna inanmak istiyorum çünkü dünya tarihini değiştirmiş birinin boş bir şanslı adam olduğunu düşünmek koyar. Mağarada seneler geçirmesi malesef bu teoriyi çöpe atıyor aynı şekilde okuma yazma bilmemeside. Kabile savaşı bu teoride gerçek olabilir.Uhud savaşı falan bunlar gerçek savaş değil 2 kürt aşiretin kavgası gibi. Hiç yaşamamışta olabilir kuran dışında kanıtlayıcı hiç bir unsur yok. Çok sıkıntılı bir konu bu konuları hep merak ettim ama muhtemelen düşünceden öteye geçemeyecek çünkü tarih uydurma Musanın hikayesi yalandır mesela anlatıldığı gibi bir firavun yaşamamış mısır tarihinde gerçekten ilginç. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Haziran 2017; 5:59:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|