Şimdi Ara

Muhabbet Yem İkilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhabbetlerim daha 4-5 aylık olduklarından gelişimleri sorunsuz olması için kaliteli yem arayışına girdim.Daha önce Vitacraft premium aldım ama çok memnun kaldığımı söyleyemem.Bu sebepten Versela Laga markasına yöneldim ama aynı marka aynı ürünün iki farklı ambalajda satıldığını gördüm(Aşağıya resimleri atacağım).Dolayısıyla yine bir kararsızlıga düştüm biri yeni üretim diğeri eski üretim mi yoksa biri orjinal bir korsan mı anlam veremedim bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilirse sevinirim.
    Ayrıyeten ev yapımı yumurta maması birkaç tarif denediysemde pek ağızlarını vurmadılar o yüzden hazır mama önerisine de açığım.Muhabbet Yem İkilemiMuhabbet Yem İkilemi







  • sağdaki benimde her zaman aldığım kullandığmıdı. soldaki beyaz olan yeni moda yeni sezon artık tasarım değişmiş o yüzden sorun olmaz. soldakini al ve son kullanma tarihini kontrol et arkasında



    verselega çok kaliteli yem kuşun tüyleri parlatıyor sağlıklı yapıyor.
  • teşekkür ederim bilgi için bakalım bu yemi beğenecekler mi? kısa zamanda sipariş edeceğim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiridine

    teşekkür ederim bilgi için bakalım bu yemi beğenecekler mi? kısa zamanda sipariş edeceğim..

    yemi beğeniyorlar. birde söyle durum var farklı yem alırsan bundan sonra kabul etmiyorlar. bu yem böyle bir hormon salgılıyormuş kuşlar zaten anlıyor hangi yemin olup olmadığını
  • Bunu ilk kez duyuyorum bağımlılık yapan bir yem :) Kuşlarımın gelişim aşaması olduğu için beslenme kalitesine özen gösteriyorum ama bu dediğinizi ilerde test edeceğim.
  • Ben 3 4 aylik kusuma aldim goldwings premium marka diger yeminden cok yemeye basladi. Surekli yiyor



    Ama surekli siciyor



    Iyi bir sey mi kotu bir sey mi bilemiyorum. Yine goldwings kum aldim onunda icine yem gibi seyler koymuslar onu da yiyor artik kumu da yiyor mu tam cozemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanılmıyorsam yemler aynı soldaki yeni giriş yapanlar (ithal) taklit edildiği için zaman zaman değiştirirler bilinen bir yerden alırsanız sorun olmaz benim kuşlar hep bayılarak yemiştir kum alacaksanız kumuda çok iyidir grit olacak ama Versele Laga Grit Kuş Kumu 2,5 kg aldın mı 3 yıl gider oda bitmez de son kullanma tarihi dolar değiştirmek gerekir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benonur -- 19 Mart 2017; 18:22:32 >
  • benonur kullanıcısına yanıt
    Bugün siparişi verdim soldaki beyaz ambalajlı olan gelecek.Kuş kumu daha önce Nature planın içerik olarak hoşuma gitmişti aldım 2 çay kaşığı boş yemliğe bıraktım ve haylada duruyor ağızlarını sürmüyorlar.Neden yemediklerini anlamadım ayrıyeten yemin içinde de ufak beyaz taslar mevcut acaba ihtiyac mı duymadılar.Bana güzel ufak paket mama lazım da öyle birşey bulamadım şimdi ona bakıyorum.
  • Çok sık yemezler kumu ama benimkiler sadece dediğim kumu yediler dışarı salıyorsanız kuşu yerlerden topluyordur kum :) mama yavru almayacaksanız yavru değilse kendiniz yaparsınız tarifler var taze sebze meyve ihmal etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benonur kullanıcısına yanıt
    Odanın içerisine fırsat buldukça salıyorum onda da vantilatör üstüne konup duruyorlar yere pek inme niyetleri yok.Ama dediğiniz gibi yere biraz kum bırakacağım.Belkide mürekkep balığı kemiği sürekli gagaladıklarından ihtiyaçta duymuyor olabilirler.Yemden ekstra olarak tere ve mısır veriyorum onuda belli periyotlarla çünkü hemen ishal oluyorlar.5 aylık olduklarından mama vereyim takviye olarak gelişimleri iyi olsun diye ama bebe büskivisi+galeta unu ile yumurta maması denedim çeşitli varyasyonlar yaptım hiçbirinide beğenmediler o yüzden hazır mama denmek istedim.Teşekkürler
  • ginepig ve muhabbet kuşum için kullandığım marka, paketin tasarımı değişmiş, aynı markanın ödül yemi var biraz tuzludur ama iyidir ele gelmesi için kullanılıyor, zaten bu marka kemirgenden ata akdar yem yapıyor.

    "Versele Laga Prestige Wildseeds"
  • Versege laga, ve fruttae patee kullaniyorum. Ancak versege lagayi kurdan midir bilmem 1kgini 30 liraya satmaya basladi petshoplar. Bende goldwingse dondum. İnternetten 10lu paketini aldim,toplam 4 kilo. Kabuksuz olmasi daha mi iyi bakacagiz bakalim.

    10 lira cekle 43 liraya geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Versele Laga bende 500 gr aldım kargosuyla 15 lira tabi biraz pahalı olsada kuşlarım 1 yaşına kadar bu yemi kullanacağım.Eski yemim Vitecraft ama bu yem ile kıyasladığımda kalite farkı var kuşlarımda yemi çok sevdi.Yeni paketinde fermuar yok ama kilitli ambalaj kullanmışlar.Kabuksuz yemleri pek önermiyorlar hele ki yavru yeme yeni düşmüşse kesinlikle vermeyin diyorlar.Yem alırken içeriğine dikkat edelim içinde boyar madde olmasın şu renkli drajeli olanları hep eliyorum o yüzden.
  • Yem için yukarıda cevap vermiş arkadaşlar. Mama için ben Witte Molen ballı yumurtalı kullanıyorum hoş bir kokusu var kuşlar bayılıyor kullanmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 aydan küçük kuşuma sebze verebilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm arkadadaşlara merhaba aradan geçen zamanda Versela Laga yemi kullandım ve bitti çokta memnun kaldım.Sadece kuşlarım yemdeki çekirdeği pek yemedi yada alışık değillerdi.Şimdi tekrar sipariş edeyim dedim lakin internnette artık bu yemin küçük paketlerini göremiyorum an itibariyle artık ulaşılması zor bir yem oldu.Bir siteden son bir tane buldum aldım derken ertesi gün telefon yemin kalmaığını yerine Vitecraft gönderdiler sonuçta daha önceki yemleri bu markaydı.Ama kuşlarım eski yemleri olmasına rağmen Vitacraft yeminin yüzüne bile bakmıyorlar.Aç kalmasınlar diye dal darı ile şu anlık besliyorum.Zaten kalite farkı iki yemi elinize aldığınızda Verselanın yemleri kendini belli ediyor vitecraft yem sanki solgun yıkanmış rengini kaybetmiş gibi duruyor yanında.
    Sonuç olarak Versela markasına alternatif kuş markası önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiridine -- 7 Mayıs 2017; 10:50:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiridine

    Tüm arkadadaşlara merhaba aradan geçen zamanda Versela Laga yemi kullandım ve bitti çokta memnun kaldım.Sadece kuşlarım yemdeki çekirdeği pek yemedi yada alışık değillerdi.Şimdi tekrar sipariş edeyim dedim lakin internnette artık bu yemin küçük paketlerini göremiyorum an itibariyle artık ulaşılması zor bir yem oldu.Bir siteden son bir tane buldum aldım derken ertesi gün telefon yemin kalmaığını yerine Vitecraft gönderdiler sonuçta daha önceki yemleri bu markaydı.Ama kuşlarım eski yemleri olmasına rağmen Vitacraft yeminin yüzüne bile bakmıyorlar.Aç kalmasınlar diye dal darı ile şu anlık besliyorum.Zaten kalite farkı iki yemi elinize aldığınızda Verselanın yemleri kendini belli ediyor vitecraft yem sanki solgun yıkanmış rengini kaybetmiş gibi duruyor yanında.
    Sonuç olarak Versela markasına alternatif kuş markası önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

    http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/versele-laga-muhabbet-kusu-yemi-1-kg-acik-paket-248072632


    Açık olanları kötü mü oluyor ?




  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Eğer güvenilir taze satan bi yerden alırsan sıkıntı olmaz ama genelde o yemler paso açıkta duruyor . Atıyorum adam çuvalı açıyor bitene kadar öyle kalıyor , yemin tazeliği felan kalmıyor.En iyisi kapalı yem almak bence
  • Versela artık bulamadığımdan tropifit rotipet nature plan gibi markalarından birini deneyeceğim galiba.Açık yem pek önermem sonuçta kuşların sindirim sistemleri hassas yem değişiminde bile dikkat edilmezse ishal olabiliyor.
  • tiridine kullanıcısına yanıt
    evet hocam sık ve ani değişiklikler olumsuz etkiler
    bende versele laga kullanıyordum , hem maddi açıdan epey zamlandı hemde kuşlarım arttı mesela , o yüzden quick ve gold wingsle devam ediyorum gayet iyi yem bunlarda tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.