Şimdi Ara

çarpık bacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
22.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an evimden ve muhabbet kuşlarımdan uzak bir şehirde okuyor olmamdan dolayı farketme şansım olmadı kuşlarımın 2 tane yavrusu olmuş birisi 15 gün önce yuvadan cıktı ve ayrı kafese alındı ama digerini ailem neden çıkmadı diye bakarken farketmiş çarpık bacakmış garibim ondan cıkamıyormuş ama yavru hiç yoksa 40 günlük bunun tedavisi başarılı olur mu yoksa hep böyle mi kalacak artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: the conqueror48





    Arkadaşlar şu an evimden ve muhabbet kuşlarımdan uzak bir şehirde okuyor olmamdan dolayı farketme şansım olmadı kuşlarımın 2 tane yavrusu olmuş birisi 15 gün önce yuvadan cıktı ve ayrı kafese alındı ama digerini ailem neden çıkmadı diye bakarken farketmiş çarpık bacakmış garibim ondan cıkamıyormuş ama yavru hiç yoksa 40 günlük bunun tedavisi başarılı olur mu yoksa hep böyle mi kalacak artik

    Muhabbet kuşu yavrularında, yumurtadan çıkan yavrular bazen çarpık bacaklı olabilir. Bunun sebebi, nem oranının yüksel olması olabilir.

    henüz yavruyken, çarpık bacakları için herhangi bir müdehale yapılmamış olmasıdır. Tedavisinde ise, yoğunluğu yüksek sünger kullanılır.




    NE KADAR ERKEN TEDAVİ O KADAR KUŞUN HAYATINI DEGİSTİRME ŞANSIN HEMEN UYGULA

    Sünger üzerinde maket gibi keskin bir çisimler iki delik açılır. Arka ucu kalın iki adet tükenmez kaleminin içi çıkartılır ve süngerin deliklerinden geçirilir.

    Bundaki amaç, yavrunun ayaklarının süngerin diğer tarafına daha kolay geçirmektir.

    Kalın mutfak süngerleri bu iş için o kadarda uygun değildir. Sünger seçimi: makyaj süngeri olabilir.

    Ne kadar erken müdehale edilirse düzelme şansı o kdar yüksektir.

    Tedavi 7 – 15 gün devam edilir. Tedavi süresince Ca (kalsiyum) kaynağı mutlaka bulundurulmalıdır. Bu tedavinin kesinlikle geciktirilmemesi gereklidir. Resimdeki gibi gözleri henüz açılmamış yavrularda uygulanmalıdır. Aksi halde düzelme şansı da azdır, süngerden rahatsız olduğu için onu gagalamaya çalışır ve yem tüketimi de azalır(eğer yem yemeye başladıysa).



     çarpık bacak

     çarpık bacak

    süngerde küüçük bir delik kesin

     çarpık bacak


     çarpık bacak


    Sonra tükenmez kalemden çıkardıgımız tüpün sivri tarafını deliğe sokup sonuna kadar ittirin



     çarpık bacak



    Yavrunun bir bacağını tüpün içine konulur(bir seferde tek bacak) dizden itibaren ve süngerle birlikte nazikçe çekilir, aynı şey diğer bacak içinde uygulanır

     çarpık bacak




    Bu şekilde 7-10 gün boyunca durmalı sularına calcivet(likit kalsiyum) eklenmeli
    süngerler yırtalabilir!
    Tükenmez kalemler geniş seçilmeli ki bacakları rahatca sıgabilsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 24 Mayıs 2015; 12:44:40 >




  • Çok teşekkürler artık kardesim ve babam uygulayacak tedaviyi inşallah başarılı olur atabilirsem resimlerini atıcam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the conqueror48

    Çok teşekkürler artık kardesim ve babam uygulayacak tedaviyi inşallah başarılı olur atabilirsem resimlerini atıcam.

    hepsi iyi sonuç almıslar güzelce yapın basarılı olacaksınızdır
  • Resimlerini ekledim bir de video koydum ayaklarını bu şekilde oynatabiliyormuş fakat parmağını ayağına koyunca çok sıkamadığını söyledi ayaklarına dokununca çok huysuzlanıyormuş canı acıyor kardeşinde hiç bir sıkıntı yoktu inşalah buda kardeşi gibi olur.
     çarpık bacak çarpık bacak










  • quote:

    Orijinalden alıntı: the conqueror48









    doktora götürdünüzmü baya çarpık sünger yöntemini hemen deneyin video eklemedi ama çarpık bacakların durumu hemen hemen aynıdır . bir yarın doktora götürün doktor taksın süngeri bir incelesin işini en iyi yapan doktordur çünkü okumus adamlar
  • Doktora daha götürmediler yarın götürecekler cumartesi yuvadan çıkartmışlar çünkü inşalah veteriner benim uzmanlık alanım değil deyip göndermez daha önce yapmıştı çünkü. Ufak bi sahil kasabasında oldukları için (Datça) pek seçenek yok maalesef.

    video da bunu mesaja koyun diyor kaçıncı kez yaptım aynı işlemi neden olmuyor anlamıyorum.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: the conqueror48

    Doktora daha götürmediler yarın götürecekler cumartesi yuvadan çıkartmışlar çünkü inşalah veteriner benim uzmanlık alanım değil deyip göndermez daha önce yapmıştı çünkü. Ufak bi sahil kasabasında oldukları için (Datça) pek seçenek yok maalesef.

    video da bunu mesaja koyun diyor kaçıncı kez yaptım aynı işlemi neden olmuyor anlamıyorum.








    facebooka yükleyin yada youtube . gerek yokda zaten videoya yarın doktor halledecektir en iyi yöntem süner tedavisi için kullanılan zaten ama yarın götüreceksiniz doktor taksın daha uzman




  • Tamam o zaman çok teşekkür ederim cevaplarınız için orada olmadığım için iyice endişeleniyordum içimi rahatlattınız inşallah yürüyen, tünekte duran fotoğraflarını da paylaşabilmek dileğiyle gelişmeleri sürekli aktaracağım :)
  • takip edecem bende
  • Maalesef tedavi yapıldıktan sonra kuş ölmüş galiba tedavi sırasında çok canı yanmış ve strese girmiş olacağını tahmin ediyorum. yardımından dolayı teşekkür ederim yine de iyi forumlar...
  • Üzüldüm yazık olmus.Erken tedavinin önemi biraz dikkatli olmak lazım.Benim attığım resimde tedavide kuş daha yavru küçücük sizin yavru büyüktü yani kemikerli ayakları sertlemis canı yanması normaldi .


    Olan olmus geçmis olsun .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the conqueror48

    Resimlerini ekledim bir de video koydum ayaklarını bu şekilde oynatabiliyormuş fakat parmağını ayağına koyunca çok sıkamadığını söyledi ayaklarına dokununca çok huysuzlanıyormuş canı acıyor kardeşinde hiç bir sıkıntı yoktu inşalah buda kardeşi gibi olur.
     çarpık bacak çarpık bacak

    çokta sevimliymiş ufaklık .ölmesine üzüldüm




  • Arkadaşlar su an 5 tane en büyüğü 28-29 günlük yavrularım var ben 3-4 gün sonra yuvalıktan çıkmalarını beklemeden bi önceki kuluçkadan kardeşleri olan disi kuşun yanına bu 5 yavruyu koymalımıyım? yem yemeyi 2.5 aylık olan büyük kardeşlerinden öğrenirler mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu sungeri takınca bu seferde kuşun ayakları geriye dogru gidiyor, kuş yuzu koyun yatıyormus gibi yatıyor.
  • Slm benimde biray önce doğum yapan kuşlarımın iki yavrusu oldu ve ilk doğan yavru çarpık bacak olarak doğmuştu veteriner pet şoptan yardımalamayınca internette bulduğum tedavileri uyguladım 15 günlük tedaviden sonra şükür şimdi ayakta durabiliyo ve yürüyebiliyo ama ben tedaviye bir haftalıkken başladım ve 15 gün eksiksiz hergün ilgilenerek yaptım yani erken tedaviyle düzelebiliyomuş görmüş oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.