Arkadaşlar, yaklaşık 6 aylık erkek muhabbet kuşum Maviş sanki az uyuyor. Yani oturma odasında duruyor televizyonun orda, televizyon da gece geç saatlere kadar açık bizim, bulunduğu odada gece hareket vs olursa hayvan hemen tepki veriyor, uykusu çok hafif ya da uyumuyor. Haliyle sabah güneş doğar doğmaz da hareketleniyor. Herhangi bir rahatsız edici durum yok çok şükür ama sizce böylesi sağlıklı mı? Bazıları uyusun diye, hatta gündüz gürültü yapmasın diye üzerine örtü örtüyormuş, biz de mi örtsek diyorum? Ne dersiniz? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
O yeteri kadar uyuyodur aslında. Gündüzde uyurlar zaten bol bol.
Ama gece geç saatlerde üzerine bi örtü örtersen bi zararı olmaz.
Bizim kuşta aynen böyle, gece 2ye kadar bizimle beraber uyanık. Ama zaten gündüz ara ara kestirdiği için bir sorun olmaz. Mesela bizim ki şuan müzik sesine rağmen kestiriyor yine :)
Teşekkür ederim yanıtlar için. Napıyor bilmem artık. Çok şükür sağlıklı olsun da.
Normali muhabbet kuşlarının gün batarken uyuması, gün doğarken uyanmasıdır. Uyku insanlar için olduğu kadar hayvanlar içine gerekli. En geç 11-12' de uyku ortamı sağlanmalı diye düşünüyorum ben. Zaten gündüz, gün doğar doğmaz normal şartlarda uyanıyorlar. Üzerlerinin örtülmesi, eğer ortam soğuksa yada yeterli karanlık sağlanamıyorsa gereklidir. Normaldede olabilir.
Bende de 10aylık bir mubiş var. noteb00k arkadaşın görüşüne katılıyorum.gece 12gibi ortam sağlanmalı.Gün içinde ses de olsa uyuyabilirler kafalarını sırtlarına gömüp.Hatta o anlarda mırıldanıyor bizim kerata Şu da var küçükken daha fazla uykuya ihtiyaçları olur ama sizinki küçük sayılmaz pek,dert etmeyin.