Şimdi Ara

MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
62.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabah farkettim ayağı morarmış ve kan toplamış arada üzerine basıyor tüneği falan tutabiliyor ama genellikle tek ayağı üzerinde ve yürüyemiyor.Ne yapabilirim



  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Sabah farkettim ayağı morarmış ve kan toplamış arada üzerine basıyor tüneği falan tutabiliyor ama genellikle tek ayağı üzerinde ve yürüyemiyor.Ne yapabilirim

    Kuşun ayağına dikkatli bak ip gibi birşey dolanmış olabilir. Eğer öyle birşey yoksa burkmuştur. O kanı dağıtman lazım yoksa kangren olur. Zeytin yağı ile masaj yap. Her ihtimale karşı bi veternere götür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice bak ip olmasın ışık tut bak


    doktora götür yoksa dahada kötü olur
  • Dostum resim paylaşma sansın var mı forumlardan her duydugunu kuslarına uygulama onlarda canlı veterinerler çok daha bilgililer bu konuda.
  •  MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blck_krtl -- 9 Haziran 2015; 22:53:00 >




  • Ayağı bu şekilde duruyor zorlayarak tünekte kalabiliyor.Veterinere götürdüm sadece vitamin vermemi söyledi.Ama morluk için napabilirim?
  • belli süre tünekleri çıkarabilirsin diye düsünüyorum ama bu seferde kafes telelrine tırmanarak daha fazla zorlar o ayagı biraz dinlendirmesi lazım siz fazla yormayın bu aralar kusu veteriner hangi vitamini verdi, önerdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Ayağı bu şekilde duruyor zorlayarak tünekte kalabiliyor.Veterinere götürdüm sadece vitamin vermemi söyledi.Ama morluk için napabilirim?

    Tüneklere çikarma sakın psikolojik sıkıntısı olur.


    Benimde daha önce başıma gelmisti tabi böyle degil her neyse. Tüneklere en alta indir kafesi örtüyorsan örtme. En altta tünekelrde sıkıntı olmaz çünkü tünekler yukarda oldumu düstümü ayağı kötü olur ve tellerden çiktimi yine kötü olur.En altın biraz yukarısını tüneği ayarla rahat şekilde uyusun. İyilestimi aynı seviyede yaparsın.
  • Tünek olmayınca tele tutunuyor en alta indirdim.Veteriner de sarı renkli bir toz verdi ama pek işe yaramamıştı şimdi de vermedim başka veterinere götürdüm terramycin sürmemi söyledi.Eczanede bulamadım.Bacak kısmında da sıyrık var krem sürsem zararı olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Tünek olmayınca tele tutunuyor en alta indirdim.Veteriner de sarı renkli bir toz verdi ama pek işe yaramamıştı şimdi de vermedim başka veterinere götürdüm terramycin sürmemi söyledi.Eczanede bulamadım.Bacak kısmında da sıyrık var krem sürsem zararı olabilir mi?

    http://www.ilacprospektusu.com/ilac/140/terramycin-3-5-gr-oft-pomad herhangibi bir şey görmedim zararlı yani sür.



    Terraymacin benim evdede var her eczanade var 2 çesit var biri göz için biri deri için.İnsanlarda sürüyor bu merhemi sivilce için . Ayağını sür iyi gelecektir bende bir aralar sürdüm sarı renktedir.Tozu suyunuma katıyorsun her gün degistirmen lazım kuşunun ayağının böyle olmasının en büyük sebebi b vitaminin dahada kötü oldumu felç olur.Sebze meyve ver kuşuna pet shoplardan vitamin şeyleri al özellikle b




  • terramycin göz için vardı onu kullansam olur mu?O sarı tozu kullanmaya başlamalı mıyız?Şimdi soğuk suyla yıkadım canı çok yanıyor gibi bir de daha küçük kafese aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blck_krtl -- 9 Haziran 2015; 23:51:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    terramycin göz için vardı onu kullansam olur mu?O sarı tozu kullanmaya başlamalı mıyız?Şimdi soğuk suyla yıkadım canı çok yanıyor gibi bir de daha küçük kafese aldım.

    sarı tozu ne amaçla verdigini bilmiyorum dozunu biliyorsan suyamı yemimi katacagını söyledise doktor az doz vermek kaydı ile 2-3 gün kullan kuvvetlensin.Göz için olanı sürme çünkü her şeyin yeri farklıdır dahada kötü olur. deri olan deri içindir göz olan göz içindir
  • Tamamdır hocam teşekkür ederim önerileri uygulayacağım Umarım en kısa sürede iyileştirebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blck_krtl -- 10 Haziran 2015; 1:26:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

     MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ MUHABBET KUŞUNUN AYAK ŞİŞLİĞİ


    Sarı toz Teramisin hem antibiyotik hem vitamin var acaba ondan mı verdi. Kutusu yada prespektus yokmu. Kullanımı hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan yanlış bi iş yapmayın. Bence elinizde ilaçla ilgili bir bilgi yoksa yarın veternere götürüp verin geriye yada ne olduğunu iyice açıklasın. Kulanma tarihi bile geçmiş olabilir. Bakmadan almayın. Teramcyn deri merhemi bütün eczanede vardır onu bulamadiysaniz şimdilik zeytin yağı ile masaj yapın dediğimi de yabana atmayın. O kani dagitmazsanız kuş kangren olur daha kötü sonuçlar çıkar ortaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teramisin değildi ama yarın tekrar gidip vitamin alırım.Şimdilik diğer kuştan ayırıp küçük bir kafese aldım.Terramisin kesin kullanmalı mıyım bir de iştahı azaldı gibi küçük kafeste yemiyor ama kendi kafesin de de düşüyor.Başka önerileriniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Teramisin değildi ama yarın tekrar gidip vitamin alırım.Şimdilik diğer kuştan ayırıp küçük bir kafese aldım.Terramisin kesin kullanmalı mıyım bir de iştahı azaldı gibi küçük kafeste yemiyor ama kendi kafesin de de düşüyor.Başka önerileriniz var mı?

    Şimdi TERAMİSİN toz ve sıvı olarak kanatlı hayvanlara verilen bi antibiyotik ve vitamindir. TERAMCYN ise deri hastalıkları ve göz hastalıkları olan kremler vardır genellikle insanlar içindir hayvanlardada işe yarar. ikisini birbirine karıştırmayalım. Kuşun ayağında yara var ise TERAMCYN deri merhemini kullan. Hem masaj yaparak sür ki kanı dağıtmada da yardımcı olsun. Fazla bastırma masaj yaparken kuşun damarlarına ani basınç geldiği anda iğne batar gibi batar o kan o yüzden hafifçe yap ki canı acı masın. Kuşun ayağındaki morluk sadece tüysüz bölümdemi yoksa baldırdada varmı iştahsız hali canı açıyor olabilir o yüzdendir belki. Düşünsene kendini kan gitmesis bi bölge nasıl karıncalaşır ve batar o da o durumun içinde. Mama yaparak kendin yedirmeye çalış. İlacı da açıkta verdiyse adını tarihini kullanım alanını nasıl kullanılacağını iyice öğren. Fazla doz verip kuşu öldürebilirsin. Sanıyorum ki benim dediğim gibi Teramisin sarı toz antibiyotik ve vitamin ilacı verdi. Yine de iyice emin olmadan sana kullanımı hakkında bir bilgi veremem. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle teşekkür ederim hocam.Veteriner insanlar için olan terramycin i almamı kullanmamı söyledi.Diğer veterinerde vitaminin sadece yeterli olacağını söyledi.Yarın vitamini almaya gideceğim ismini tam olarak bilmiyorum ;öğrenince yazarım.Ama sunu söyledi normalde bir paketi bir ton suya katılıyormuş çay kaşığı ucuyla at dedi emin olamadım o yüzden doz olayı biraz sıkıntılı gibi.Net olarak bilemiyorum şimdilik zeytinyağıyla masaj yaptım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Öncelikle teşekkür ederim hocam.Veteriner insanlar için olan terramycin i almamı kullanmamı söyledi.Diğer veterinerde vitaminin sadece yeterli olacağını söyledi.Yarın vitamini almaya gideceğim ismini tam olarak bilmiyorum ;öğrenince yazarım.Ama sunu söyledi normalde bir paketi bir ton suya katılıyormuş çay kaşığı ucuyla at dedi emin olamadım o yüzden doz olayı biraz sıkıntılı gibi.Net olarak bilemiyorum şimdilik zeytinyağıyla masaj yaptım

    eğer tünekden vs düsüyorsa gece düsmeler oluyorsa böyle olmadan önce


    Vitamini Eksikliği: Bu durumda kuşta B vitamini eksikliği vardır,ve rahatsızlığın sonucu olarak kuşun bacakları felç olur.Sarsılmalarda da olduğu gibi bu durum aniden oluşur ve kuş çok korkar.Bir çok muhabbet kuşu felç sebebiyle ince dallara tüneyemez. Pek çok kuş çarpık bacakları yüzünden tüneklere konamaz. Yere düşerler ve topallayarak yürürler.Kuş veterinerleri kuşun içme suyuna eklenebilecek sıvılar verirler.Bu besin ilaveleri bir B vitamini bileşiği içerir.Buna ek olarak kuşlara B vitamini enjekte etmek çoğu zaman fayda sağlar.Lütfen B vitamini eksikliği bulunan kuşu kendiniz tedavi etmeye çalışmayın,her zaman doğru tedaviyi seçmek için kuşlarla ilgilenen bir veterinerle görüşün.





    B vtaimini eksikligi vardı ben kuşumu bu yüzden kaybettim o zamanlar bilgim yoktu doktora götürdüm gereksiz ilaçlar verdi sonra malesef öldü.




  • Kuşunuz için üzüldüm başınız sağolsun hocam yalnız benim kuş yanındakiyle gece dövüşmüş.Baldır ve ayakta sıyrık ve morluklar var yarın veterinerin önerdiği vitamine bakıcam.Kafesleri ayırdım burada da yemek yemiyor.Sabah ben varken diğer kafese bırakıcam gibi görünüyor.Masaj yaptım ayağına bıraktım uyuyor şimdide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blck_krtl -- 10 Haziran 2015; 2:20:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blck_krtl

    Öncelikle teşekkür ederim hocam.Veteriner insanlar için olan terramycin i almamı kullanmamı söyledi.Diğer veterinerde vitaminin sadece yeterli olacağını söyledi.Yarın vitamini almaya gideceğim ismini tam olarak bilmiyorum ;öğrenince yazarım.Ama sunu söyledi normalde bir paketi bir ton suya katılıyormuş çay kaşığı ucuyla at dedi emin olamadım o yüzden doz olayı biraz sıkıntılı gibi.Net olarak bilemiyorum şimdilik zeytinyağıyla masaj yaptım

    Anladım. Sana tavsiyem teramisin al. Sanırım veternerde aynı ilaçtan bahsetmiş. Dediğim gibi onun içinde de vitamin var. Doz meselesi ise şöyle sana söylenen çay kaşığı ucu. Yani kuşun gözü kadar bir kibrit çöpü fezası kadar dahada anlamadın ben sana yarın foto atarım. Teramcyn deri merheminide eczanelerden temin et evde bulunsun. Hadi geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.