Şimdi Ara

Muhabbet kuşumu yeni aldım ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komşumuz bakamadığı için bize verdi ailecek çok sevdik sürekli ilgileniyoruz. İlk geldiğinde hiç ötmedi 1 saat sonra yavaş yavaş ötmeye başladı ama kafese parmağımı götürsem hemen kaçıyor yem yiyor kendini kaşıyor su içtiğini görmedim ama az su içiyorlarmış. İlk defa bir evcil hayvan besliyorum ve ne zaman dışarı bırakmalıyım? Kaşındığı için kafesinin altına su koydum belki yokanır diye ama hala yıkanmadı bunuda normal karşılarım temiz olabilir. Ama merak ettiğim konular şunlar. Konuştuğum zaman dinliyor öterek sanki cevap veriyor ama çoook ürkek bi türlü alışamadı dışarı salıcam ama bu seferde korkudan duvarlara çarpar birşey olur diye korkuyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ortam değişikliğinde kuşlar sakin ve sessiz olabiliyor. 2-3 gün sonra gör birde sen onu. Ayrıca mümkünse hep seni görebileceği oda da kalsın sana alışsın görsün seni yani hep. Kafesin dışından parmak vs sokma korkarlar. Onun dışında ele alışkınsa 2-3 güne sana bile gelmeye başlar yavaş yavaş elini kafesin içine sokup deneyebilirsin.

• 1 hafta kafesten çıkarmayın aynı odada yanınızda dursun odaya size alışsın yoksa kötü olur hemen çıkarırsan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufaktan muhabbet edin karşılık vermezse fake kuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhabbet kuşumu yeni aldım ne yapmalıyım ? Muhabbet kuşumu yeni aldım ne yapmalıyım ? Muhabbet kuşumu yeni aldım ne yapmalıyım ?

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Şuan saat 21.46 oturduğum odada yavaş yavaş uyumaya başladı ama ışık açık uyuması için başka odaya koymalımıyım yoksa ben uyuduğumda bulunduğu odadamı uyusun ?

• fotoğraflarda görebilirsiniz. Konuşuyorum ama konuşmuyor sadece ötüyor. Daha bu sabah aldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhanbozann

fotoğraflarda görebilirsiniz. Konuşuyorum ama konuşmuyor sadece ötüyor. Daha bu sabah aldık.

hocam onunla ispanyolca konuş o zaman konulşur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    umarım şaka yapıyorsundur. İnsan gibi konuşmuyor sonuçta, ötüyor sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhanbozann

fotoğraflarda görebilirsiniz. Konuşuyorum ama konuşmuyor sadece ötüyor. Daha bu sabah aldık.

Ortam değişikliğinde kuşlar sakin ve sessiz olabiliyor. 2-3 gün sonra gör birde sen onu. Ayrıca mümkünse hep seni görebileceği oda da kalsın sana alışsın görsün seni yani hep. Kafesin dışından parmak vs sokma korkarlar. Onun dışında ele alışkınsa 2-3 güne sana bile gelmeye başlar yavaş yavaş elini kafesin içine sokup deneyebilirsin.

• Onun tipini yerim

• Teşekkür ederim, kıyamadığım için karanlık bir odaya aldım oturma odasında sesden dolayı uyuyamıyordu karanlık bir odada uyuyor.

• bayağı güzelmiş. başlarda eliniz ile tutmaya çalışmayın ani hareket yapmayın, elinizden korkmasın.

bu da benimki https://streamable.com/okki43

• bu arada kuşunuz saat kaç gibi uyuyup kaç gibi kalkıyor ?

• emirhanbozann E kullanıcısına yanıt
    Bunlari kafana takma. Size uyum saglar hayvan. Ama yeri degistigi icin strese girip circir olabilir. O yuzden hayvani soguktan uzak tut ve suyunu 1-2 gunde mutlaka icme suyu ile degistir. Cir cir 3 4 gunde gecmez ise petshoptan damla al ve kullan.

• yerini ve yemini değiştirme strese girebiliyorlar. bir hafta falan elleme alışsın. ondan sonra yavaş yavaş eline almaya, odada gezinmesine izin vermeye başla. içme suyundan kendi banyo yapar. hayırlı olsun. iyi bak hayvancığa Muhabbet kuşumu yeni aldım ne yapmalıyım ? 

• çok sordum ama, gece ben çok televizyon izliyorum televizyon 4 metre ilerisinde çaprazında bulunuyo üstünü kapattım sizce uyurmu ?

• 1 hafta sadece yem+su koymak için yaklaşın depresyon vs ölmesin 6-7 tane muhabbet beslemiş birisiyim size alıştıktan sonra eldiven ile ele alıştırmaya başlarsınız o ısırmaya çalışır vs

• Beslemelisin

• Ben 1. Günden çıkardım ama illede çıkaracaksınız 2 gün bekleyin odayı kuş algılasın, elinizi kafesin içine sokarak karnına yanaştırın sakince elinize alın ve elinize alıştırın, bu sayede dışarı çıkınca etrafa çarpmaz büyük ihtimalle elinizi tanıdığı için elinizde kalır. imkanınız olduğu kadar çıkarın sadece uyumak ve yem içmek için girerse çok iyi olur, sakın ayna görmesin kendine eş bulmuş sanıyor kuşların psikolojisi açıdan iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hynque -- 28 Eylül 2020; 12:23:1 >
  • bulunduğu odada gece uyuması biraz zor gece geç saatlere kadar oturuyorum ışık kapalı ama işte arada ses çıkıyor uyusa bile uyanıyor uyuyacağı zaman başka bir odaya alsam birtanede gece lambası taksam uyurmu ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.