Şimdi Ara

muhabbet kuşumu kanaryamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuş almaya karar verdim fakat kanarya ve muhabbet kuşu arasında kaldım lütfen yardım edin hangisini önerirsiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanarya mı Muhabbet Kuşu mu: Karar Vermeden Önce Bilmen Gerekenler

Evcil bir kuş sahibi olmayı düşünüyorsan, kanarya ve muhabbet kuşu arasında kalmış olabilirsin. İkisi de sevimli ve ilgi çekici kuşlar olsa da birbirlerinden farklı birçok yönleri vardır. Kanarya mı muhabbet kuşu mu daha uygun olduğuna karar vermeden önce, aralarındaki temel farkları bilmek önemlidir.

Boyut ve Görünüm

Kanaryalar, muhabbet kuşlarından daha küçüktür ve tipik olarak 10-12 cm boya ulaşırlar. Muhabbet kuşları ise 15-18 cm boya kadar büyüyebilir. Kanaryalar canlı sarı, turuncu ve kırmızı tüy renklerine sahipken, muhabbet kuşları daha geniş bir renk yelpazesine sahiptir, bu da onları daha gösterişli yapar.

Karakter ve Mizaç

Kanaryalar genellikle sakin ve huzurlu kuşlardır, ancak erkek kanaryalar coşkulu ve gürültülü ötüşleriyle bilinirler. Muhabbet kuşları ise daha sosyal ve oyuncu kuşlardır, genellikle birbirleriyle cıvıldayarak iletişim kurarlar. Daha fazla ilgi ve etkileşim gerektirirler.

Yaşam Beklentisi

Kanaryaların yaşam beklentisi tipik olarak 5-10 yıldır, ancak bazıları 15 yıla kadar yaşayabilir. Muhabbet kuşlarının yaşam beklentisi 5-8 yıldır.

Konuşma Yeteneği

Kanaryalar ötüşleriyle bilinseler de konuşma yetenekleri sınırlıdır. Muhabbet kuşları ise oldukça yetenekli konuşmacılardır ve bazıları düzinelerce kelime öğrenebilir.

Bakım ve Beslenme

Hem kanaryalar hem de muhabbet kuşları tohum ve meyve gibi çeşitli bir diyetle beslenmelidirler. Kanaryalar biraz daha az bakım gerektirirken, muhabbet kuşları daha fazla sosyalleşme ve dikkat gerektirir.

Kanarya mı Muhabbet Kuşu mu: Hangisi Sizin İçin Doğru?

Kanarya ve muhabbet kuşu arasındaki farkları göz önünde bulundurarak, hayat tarzınıza ve tercihlerinize en uygun kuşu seçebilirsiniz. Sakin ve düşük bakım gerektiren bir kuş arıyorsanız, kanarya iyi bir seçim olabilir. Daha sosyal ve konuşkan bir kuş tercih ediyorsanız, muhabbet kuşu daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer eğitip oynucaksan muhabbet üretimi satımı yapcaksan kanarya(iyi para ediyo üretimi)
  • cana yakın olsun, ele omuza kafaya gelsin, konuşsun dersen muhabbet. tercihine göre seç
  • dinleyeceksen kanarya , oynayacaksan muhabbet. Bence muhabbet kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetxx12xx

Arkadaşlar kuş almaya karar verdim fakat kanarya ve muhabbet kuşu arasında kaldım lütfen yardım edin hangisini önerirsiniz

muhabbet kuşu tabi.
  • Oldum olası kanaryayı hiç sevmem,balkona konsa serçe sanıp dovarım :)
    Muhabbet gibisi yok.Üretimi de zevkli bakımı da.Hangisinin bakımından daha iyi anlıyorsan onu almalısın.
    Amaç yavru almak ise,muhabbetlerde bu zodur biraz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: antienflamatuvar

Oldum olası kanaryayı hiç sevmem,balkona konsa serçe sanıp dovarım :)
    Muhabbet gibisi yok.Üretimi de zevkli bakımı da.Hangisinin bakımından daha iyi anlıyorsan onu almalısın.

muhabbetlerim bir bucuk yasindan büyük iki kulucka yaptilar.ölü yavrular cikti.sorun ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşumu Öldürdüm :'(
    11 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşum alışmıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

muhabbetlerim bir bucuk yasindan büyük iki kulucka yaptilar.ölü yavrular cikti.sorun ne olabilir?

Nasıl ölü yavrular çıktı ?
    2 kuluçkada da yavru çıktı mı ? Yoksa çıkmadı mı ?
    Çıktıysa dişi ve erkek kuş mu öldürdü ?
    Yavrular kendileri öldüyse hangi aralıklarla öldü ?
    Haliyle ölü bir yavru yumurtadan çıkmaz,daha açıklayıcı yazmanda fayda var :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

Nasıl ölü yavrular çıktı ?
    2 kuluçkada da yavru çıktı mı ? Yoksa çıkmadı mı ?
    Çıktıysa dişi ve erkek kuş mu öldürdü ?
    Yavrular kendileri öldüyse hangi aralıklarla öldü ?
    Haliyle ölü bir yavru yumurtadan çıkmaz,daha açıklayıcı yazmanda fayda var :)

yani cikamadan öldüler sanirim iki kuluckada da.kulucka süresinde son günlere dogru disi kus kiriyordu ama yavrular ölüydü.

• Kırık yumurtanın içinde yavru var mıydı ? Yoksa içi boş muydu ?
    Kaç gün aradan sonra kırdı ?
  • quote:

Kırık yumurtanın içinde yavru var mıydı ? Yoksa içi boş muydu ?
    Kaç gün aradan sonra kırdı ?

22.günde falan.yavrular vardi iki kuluckada da.ama canli yavru alamadim henüz.
  • yumurta içinde yavru varken kırıp atıyorsa bir şeyden huylanıyordur rahatsız ediliyordur veya da erkek ile dişinin iyi anlaşmıyorsa erkek çiftleşmek için kırabilir
  • Normalde 19 ila 21 gün arasında yavru çıkar.Son gün kırması ilginç.
    Ya strestendir,veya erkek çifleşmek istiyorsa o kırmış olabilir.
    3. kuluçkayıda dene,iyi gözlemle,kıran kuşu belirle,hangisi kırıyorsa onu ayırırsın.
  • quote:

Normalde 19 ila 21 gün arasında yavru çıkar.Son gün kırması ilginç.
    Ya strestendir,veya erkek çifleşmek istiyorsa o kırmış olabilir.
    3. kuluçkayıda dene,iyi gözlemle,kıran kuşu belirle,hangisi kırıyorsa onu ayırırsın.

erkek ciftleşmek istiyor disi kuluckada olsa bile.fazla gözlemleme vakti bulamiyorum.ama bir daha ki kuluckada erkegi ayiracagim 15.günden sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.