Şimdi Ara

Korkmuş muhabbet kuşu nasıl eğitilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zor bir soru sorduğumun farkındayım. öncelikle hikayeyi kısa bir şekilde anlatayım.

İki adet kuş aldık. kuşlar çok küçüktü geldiklerinde. hemen elimize alıştı parmağımıza çıkıyo falan. hatta dışarıdayken de çıkmaya başlamıştı. ancak çok çok talihsiz bir durumla karşı karşıya geldik. annem kuşların kafesine bir kaç kere tık tık parmağı ile vurdu onlarda feci korktular. daha sonra artık bizden kaçmaya başladılar. bunu yanı sıra birde yanlarında süpürge çalıştırılmış iyice koptular yani.

şimdi elime imkanı yok gelmiyor. kafese yaklaşınca ikiside kaçıyor. elimi içeri yavaşca sokuyorum çıldırıyolar resmen.

bu konuda ne yapmam gerekli acaba. benim yaşadığımı yaşayanlar oldumu. petshopda birine sordum ümidi kes çok zor falan dedi. birde burada çare aramaya karar verdim.

• tkenan t kullanıcısına yanıt
    Hocam kafesin yanında anî hareketler yapmadan kuşlarla konuş sakin sakin. Elini göster kuşlara,kafesin üzerine falan koy.Kuşlar elinden bi tehlike gelmeyeceğine anlasın. Bunları birkaç gün yap. Sonra eline yem koy, kafesin içinde hiç hareket ettirmeden beklet, kuşlara dokunma onlar gelmek istiyorsa gelsin. Bir hafta sonra zaten kuşlar alışır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huf4

Hocam kafesin yanında anî hareketler yapmadan kuşlarla konuş sakin sakin. Elini göster kuşlara,kafesin üzerine falan koy.Kuşlar elinden bi tehlike gelmeyeceğine anlasın. Bunları birkaç gün yap. Sonra eline yem koy, kafesin içinde hiç hareket ettirmeden beklet, kuşlara dokunma onlar gelmek istiyorsa gelsin. Bir hafta sonra zaten kuşlar alışır.

valla hocam içimi rahatlattın :) dediğini yapcam inşaallah. bide kafesteki yemleri alıp elimden yemeleri için aç bırakma gibi bir uygulamaya gitmem doğru olurmu. bu arada aç bırakma dediğim sabah çıkarcam akşam elimden yem vermeye çalışcam.
  • tkenan t kullanıcısına yanıt
    Hocam bence yemleri çıkarma. Seni sadece yem kaynağı olarak görürler,gerçek sevgi bağı olmaz. Elinle yem vermek istiyorsan kuşları iyi gözlemle, yem yedikleri saatleri öğren. Yem yiyecekleri zaman eline biraz yem dök onlar zaten gelir eline. Tabiki kuşların yanında anî hareketler yapma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim hocam gelişmeleri inşaallah yazarım buraya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.