Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Hırıltılı Nefes Alıp Veriyor [ses yükledim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
25.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba herkese hayırlı günler, geceler.

    yaklaşık 4 aydır bir muhabbet kuşum var. aldığımda hemen hemen 1 aylık gibiydi, şu an 5 aylık diyebiliriz. yalnız kalmasın dedim yanına dün bir tane daha aldım, evdeki erkek olduğu için dişi olduğunu tahmin ettiğimiz bir tanesini aldık, şu anda bu yenisi 1 aylık civarında.

    sorunumuz şu: yeni olan(mavi-beyaz) özellikle geceleri ve bazen gündüzleri hırıltılı bir şekilde nefes alıp veriyor. böyle sanki hafif nemliymiş gibi bir hırıltı sesi geliyor. sesi yükledim. ayrıca fotoğrafı çekerken farkettim, yeni olanın duruşu da biraz hasta gibi geldi. ikisi de uyuyordu aslında, ışığı açıp çektim fotoğrafı belki ondan da olabilir ama emin değilim.

    veterinere götürmeyi düşünüyorum ama buraya da bir sorayım dedim, bilgili üyeler vardır diye. ne diyorsunuz? nedir vaziyet sizce?

    ses: link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisiflamingo -- 24 Mart 2020; 23:43:51 >







  • dostlar selamlar 2 haftayı geçti konuyu açalı. bu süreçte ne oldu ne oluyor, arayan olur lazım olur denk gelir diye, aktarmaya çalışaacağım.

    önce aldığım pet shop'a gittim, üşütmüş olabilir dedi. avi-ast verdi 15 tl'ye. 2 haftadır kullandık hiç bir faydası olmadı, belki vitaminler vs sayesinde biraz daha toparlamış olabilir ama solunum problemi üzerinde neredeyse hiç bir etkisi olmadı.

    bugün veteriner fakültesinin hayvan hastanesine götürdüm. muhabbet kuşaları için muayene 30 tl. muayenede anlaşıldı zaten solunumda bir sıkıntısı olduğu. röntgen istediler, o da orada halloldu, ücreti 25 tl. röntgende hava keselerinin dolu olduğu görüldü. bunun üzerine Baytril ve Triflucan isimli ilaçları yazdılar. Baytril hemen oradaki veterinerliğin kendi eczanesinden alınıyor. 5ml'si 12 tl civarındaydı. diğer ilaç Triflucan ise aslında normal insan ilacı, onu normal eczanelerden almanız gerekiyor ama bulmak çok zor. çoğu eczanede bulunmuyor, depolarda da yokmuş. tek tek arayıp sorup bulmam gerekti, sanırım girdiğim 7. ya da 8. eczanede bulabildim, onun da 24 tl gibi bir fiyatı var. hastane veya veterinerliklerin olduğu bölgelerde daha rahat bulunabilir.

    sanırım yaklaşık 2 hafta kullanıcaz bu ilaçları. önümüzdeki hafta tekrar kontrole gidicez.

    bu arada 2 kuş olduğu için kafesleri ayırmamız gerekti.




  • güncelleme:

    2 hafta boyunca veteriner hekimin yazdığı ilaçları dediği şekilde kullandık. üzerinden 4 5 ay geçti tam hatırlamıyorum ama belki bir hafta daha kullanmış olabiliriz. sonuç olarak, tedavi sonunda kuşumuzdaki solunum problemi geçti, kuşumuz iyileşti çok şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reisiflamingo

    güncelleme:

    2 hafta boyunca veteriner hekimin yazdığı ilaçları dediği şekilde kullandık. üzerinden 4 5 ay geçti tam hatırlamıyorum ama belki bir hafta daha kullanmış olabiliriz. sonuç olarak, tedavi sonunda kuşumuzdaki solunum problemi geçti, kuşumuz iyileşti çok şükür.
    teşekkürler bilgiler için, googleden gelenler okuyacaktır.

    avcılar vet fakültesine mi gittin tam adres var mı googleden gelenler için. fiyatlar ise fena değil, pahalı değil yani.
  • Teşşekkürler hocam güncellediğiniz için mesajımız kalsın :)
  • reisiflamingo kullanıcısına yanıt

    Kardeşim meraba...bende ve birçok kardesimde ayni sorun var ve ne antibiyotikler kullandik geçmedi....nasil kullandiniz ve nekadar kullandiniz yazarsaniz birde bunlari deneyelim gecmiyo illet hastalik

  • Deniz5088 D kullanıcısına yanıt

    hocam ne kadar nasıl kullandığımızı tam hatırlayamıyorum. bu ilaçların ölçüsü önemli kafadan ölçü vermek doğru olmaz. bir veterinere danışmanızı öneririm.

  • Muhabbet kuşum zor nefes alıp veriyor kahroluyorum :( ACİL YARDIM!!

  • Mubabbet kuşum 2-3 gündür sağına doğru devrilmek üzere oluyor zor nefes alıyor.hıçkırır gibi görünüyor yem yemiyor birkaç ilaç verdik içmiyor zorla içiriyoruz ama içiyor mu ondan da emin değiliz öylece sallanıp hıçkırır gibi bir hali var.Bilen birileri yardımcı olabilir mi acil :( !!!!

  • berraks B kullanıcısına yanıt

    Hocam, geçmiş olsun, burdan yardımcı olmamız malesef mümkün değil, özellikle de sağlık problemlerinde işi bilen birinin muayenesi şart, o yüzden bulunduğunuz şehirde bir veterinere acilen götürmenizi tavsiye ederim. Her veteriner muhabbet kuşundan pek anlamayabilir, google mapste "veteriner muhabbet kuşu" şeklidne ararsanız, yorumlarda muhabbet kuşu geçen veterinerleri öne çıkarır.

  • berraks B kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim kuşumda da aynı durum var bi kaç zamandır ve endişeleniyorum. Kuşunuzu veterinere götürdünüz mü? Neler yaptınız? Düzeldi mi? Bunları paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.