Şimdi Ara

Muhabbet kuşum hasta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 gün önce muhabbet kuşumuz boncuk evden kaçtı. Ailecek çok üzüldük. 2 gün ağlayarak geçirdim. Aramadığımız yer kalmadı, fakat dün sabah evin dibindeki ağaçta gördüm. Hemen çağırdık çok şükür şuan evimizde. Fakat hayvan 2 gün nasıl dışarda dayandı hayret ediyorum. Hareket ve tavırlarını dikkatlice inceledim, dün morali biraz iyiydi fakat bugün sürekli uyukluyor ve kanatlarını terlediği zamanki gibi yapıyor. 2 gün dışarda olduğu için hasta mı olmuştur yoksa psikolojisini mi toparlamaya çalışıyodur sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Yarın itibariyle veterinere de götüreceğiz.

Şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: andromessie

Merhaba arkadaşlar iyi günler.
    3 gün önce muhabbet kuşumuz boncuk evden kaçtı. Ailecek çok üzüldük. 2 gün ağlayarak geçirdim. Aramadığımız yer kalmadı, fakat dün sabah evin dibindeki ağaçta gördüm. Hemen çağırdık çok şükür şuan evimizde. Fakat hayvan 2 gün nasıl dışarda dayandı hayret ediyorum. Hareket ve tavırlarını dikkatlice inceledim, dün morali biraz iyiydi fakat bugün sürekli uyukluyor ve kanatlarını terlediği zamanki gibi yapıyor. 2 gün dışarda olduğu için hasta mı olmuştur yoksa psikolojisini mi toparlamaya çalışıyodur sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Yarın itibariyle veterinere de götüreceğiz.

Şimdiden teşekkürler.

Vallah helal olsun.Çok dikkat et bir daha kaçmasın . Gözün gibi bakman lazım.Psikolojisi bozuldu hayvanın soğuklar aç kalmalar susuz kalmalar gece karanlıgı . Diğer kuşların saldırısı nasıl geldise helal olsun . Yarın veterinere götür hastada olabilir soğuk çünkü bir küçücük kuş için

insan gerçekten hayret ediyor.

• çok şaşırdım 2 gün uzun bi süre sizin adınıza sevindim. dışarı şartlarından üşütmüş olabilir. veteriner gerekeni yapacaktır.
  • dün itibariyle hasta olduğunu anladık ve bugün veterinere götürdük. Antibiyotik verdi vitamin aldık ve ballı yem aldık. 5 gün boyunca antibiyotiği vereceksiniz dedi başka da yapcak bişey yok dedi veteriner. Sizin tavsiyeniz olursa sevinirim bizim burdaki veterinerler daha çok büyükbaş hayvanlara bakıyorlarmış.
    Bir de arkadaşlar internette okudum sürekli uyuyor ve yem yemiyorsa hastalığın son evresiymiş 2 saat önce sürekli uyuyor ve yem yemiyordu çok korktum ama az önce baktım marul, bebe bisküvisi ( ezilmiş ) ve ballı yeminden yedi. fakat onun dışında uyuyor. İyileşme ihtimali var mı arkadaşlar kaç gün önce bulduğuma seviniyodum şimdi hastalıktan ölürse mahvolurum Bir sorum daha var : Antibiyotiği günde ne sıklıkla kullandırtmalıyım, kendi içmiyor suyundan damlayla damlatmak zorundayız.

Tavsiyelerinizi bekliyorum .

• quote:

dün itibariyle hasta olduğunu anladık ve bugün veterinere götürdük. Antibiyotik verdi vitamin aldık ve ballı yem aldık. 5 gün boyunca antibiyotiği vereceksiniz dedi başka da yapcak bişey yok dedi veteriner. Sizin tavsiyeniz olursa sevinirim bizim burdaki veterinerler daha çok büyükbaş hayvanlara bakıyorlarmış.
    Bir de arkadaşlar internette okudum sürekli uyuyor ve yem yemiyorsa hastalığın son evresiymiş 2 saat önce sürekli uyuyor ve yem yemiyordu çok korktum ama az önce baktım marul, bebe bisküvisi ( ezilmiş ) ve ballı yeminden yedi. fakat onun dışında uyuyor. İyileşme ihtimali var mı arkadaşlar kaç gün önce bulduğuma seviniyodum şimdi hastalıktan ölürse mahvolurum Bir sorum daha var : Antibiyotiği günde ne sıklıkla kullandırtmalıyım, kendi içmiyor suyundan damlayla damlatmak zorundayız.

Tavsiyelerinizi bekliyorum .

Kuşu sıcak tut. Antibotigi suyuna karıştır ölçüsüne göre. Kendisi icmiyorsa sen icirteceksin yapacak bişey yok. Her yemekten sonra icireler sularını genelde. Sende yemini yedikten sonra icirebilirsin oda yarim saat bir saat arayla. Antibiyotigi genelde 1gün arayla degistirmen lazım. Çünkü 2. Güne kalırsa antibiyotik etkisini kaybeder. Tabi veterner size kullanma şartlarını söylemiştir. Dediğine göre 5günü gecirtme Çünkü kuşun bünyesi antibiyotige bağımlı olursa sürekli hastalanir. Yeme içme sorunu varsa kendiniz yedirip icireceksiniz yapacak bişey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Suyunu gece cikar sabah kaltigin zaman sulugun icindeki suyuvbosalt ve tekrar su ekle. Veteriner ne kadar antibiyotik damlat dediyse o kadar damlat kafese koy. Emin ol icer. Ayni seyi bn yaptim cunku

• Az önce okuldan geldim. Bugün biraz daha iyiymiş, sabah konuşmaya çalışmış falan ama uyuması devam ediyo tabi yorgun. Dışarda biraz gezinmiş, kafesteyken de tüneğinde duruyor yeminden de baya yemiş. Umarım iyileşir bide antibiyotik kısmını anlamadım gün içersinde her bi saatte bir antibiyotik mi içireceğiz?
    Muhabbet kuşum çok kaşınıyor
    10 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Az önce okuldan geldim. Bugün biraz daha iyiymiş, sabah konuşmaya çalışmış falan ama uyuması devam ediyo tabi yorgun. Dışarda biraz gezinmiş, kafesteyken de tüneğinde duruyor yeminden de baya yemiş. Umarım iyileşir bide antibiyotik kısmını anlamadım gün içersinde her bi saatte bir antibiyotik mi içireceğiz?

Veterinerin dedigi ölçüye göre suyuna ayarla bırak kafese o kendisi içer içmezsede her yem yedikten sonra su içerler. Su içmezse sen iiçirt bi kaç gün dikkat et. İlacını aksatma suyuna karıştır dursun.

• bugün biraz daha iyi, sabah falan konuştu ( tabi sesi kötüydü hastalıktan ) gün içersinde pek uyumadı. Antibiyotiği de her yemekten sonra içiyor kendi, içmezse biz içirtiyoruz. Umarım iyileşir bütün gün hareketliydi de kafesinden çıktı mutfakta falan gezindi duvardaki saatin üstüne falan çıktı

bugün biraz daha iyi, sabah falan konuştu ( tabi sesi kötüydü hastalıktan ) gün içersinde pek uyumadı. Antibiyotiği de her yemekten sonra içiyor kendi, içmezse biz içirtiyoruz. Umarım iyileşir bütün gün hareketliydi de kafesinden çıktı mutfakta falan gezindi duvardaki saatin üstüne falan çıktı

iyi bir daha kaçmasın çok dikkat et

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.