Şimdi Ara

muhabbet kuşum bana nasıl alışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba yaklaşık 5 aydır muabeet kuşu besliyorum 2tane biri dişi biri erkek ama bana hala alışmadılar acaba onları böyle bırakayım mı yoksa alışması için elime filan almayamı çalışayım arkadaşlar şimdiden teşekkürler

• dısarı çıkar kardeş bırak ortama alıssınlar kafeslerine ellerini sok filan korkmasınlar
  • 2ay geçtiyse şöyle yap: onlara birkaç saat yem verme,akşama doğru kendi eline yem koy ve kafesten içeri uzat,atlayıp yerlerse alışmışlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomKing

dısarı çıkar kardeş bırak ortama alıssınlar kafeslerine ellerini sok filan korkmasınlar

tamam arkadaşım yaklaşık 1 ay sonra öyle yapacağım(1 ay sonra görebileceğim ama gerçekten çocuğunmuş gibi özlüyorsun)
    bu arada dışarı bıraktım diyelim kendileri kafese girerlermi 2 tane olduj-kları için 1 ri girer biri girmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüFtüF*

2ay geçtiyse şöyle yap: onlara birkaç saat yem verme,akşama doğru kendi eline yem koy ve kafesten içeri uzat,atlayıp yerlerse alışmışlardır.

tamam kardeşim deneyeceğim sabah yem vermeyeceğim 4,5 saat sonra elime koyup vereceğim
  • aç bırakmak sonrada elinle yem vermek her zaman işe yarar yalnız elinize almaya çalışmayın muhabbet kuşlarının en çok korktukları şeylerden birisi budur parmağınızı uzatın bırakın o gelsin hafiften karnını okşayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

aç bırakmak sonrada elinle yem vermek her zaman işe yarar yalnız elinize almaya çalışmayın muhabbet kuşlarının en çok korktukları şeylerden birisi budur parmağınızı uzatın bırakın o gelsin hafiften karnını okşayabilirsiniz

tamam arkadaşım öyle yaparım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    16 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşum çok kaşınıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 taneyse işin çok zor kusura bakma hata yapmışsin ama yinede el yem vermeyi falan dene belki sanada yakınlık gösterirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrebimbenim

2 taneyse işin çok zor kusura bakma hata yapmışsin ama yinede el yem vermeyi falan dene belki sanada yakınlık gösterirler

evet hocam hata yaptığımı biliyorum ama evde kimse yoktu bende sıkılmasınlar diye öyle aldım sonra evde birileri durmaya başladı almadan önce çok araştırdım ama 2 tane alırsam alışmazlar diye hiç okumadım sonradan okudum işte
  • en etkili yöntem el de yem yedirmektir bide akşama doğru loş ışıkta kuşları al omzuna falan koy kuşların gözleri insanlarınki kadar gelişmiş olmadığından ortalığı iyi goremezler sizde onlara bu sırada konuşursunuz eğer omzunuzdan uçarlarsa bidaha alın bidaha koyun parmağınızla sevin kuşları yine kaçarlarsa fazla zorlamayın karanlıkta bi yere çarpabilirler

• Birden fazla kuşun var evcilleşmeleleri zor diyebiliyorum.
  • quote:

aç bırakmak sonrada elinle yem vermek her zaman işe yarar yalnız elinize almaya çalışmayın muhabbet kuşlarının en çok korktukları şeylerden birisi budur parmağınızı uzatın bırakın o gelsin hafiften karnını okşayabilirsiniz

Aç bırakmak asla ama asla doğru bir yöntem DEĞİLDİR.BU hayvanların sorumluluğunu üzerimeze alıyoruz.Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin.Kuş korkusunu yenemez ve uzun süre aç kalırsa,hastalanır veya ölürse hesabını nasıl vereceğiz Allah'a ?Kuşun aç kaldığı için değil,ikram ettiğin için o yemi elinden yemesi önemli.Aç bırakarak alışacağına hiç alışmasın hayvan bırak dursun kafesinde.Birden fazla kuşun alışması zaten zor ama ben nacizane bir kaç tavsiyede bulunayım.

Üzme,korkutma,çok fazla üsteleme,sabret,avcuna alma(ben bu hatayı yapmıştım),elinden yemlemeye çalış.Birde çok erkenden salmaya başlama(etrafa ve sana alışmadan.Önceden kafes içi eğitim ve alıştırma yapılmalıdır.).Salman gerektiği zaman kafesin tavanından sal,kapıdan çıkarken biraz daha ürkek oluyorr gibime geliyor.Nacizane tavsiyelerim.Birde kafesin içine ayna koyma.Hatta kuşun aynalarla temasını kes.Sağlık açısından kuş için zararlı.Kuş yem kusmaya çalışıyor,kusamıyor ve geri yutuyor.Boğazının hasta olma ihtimali var bu durumdan dolayı.Ama ben küçük bir aynayı kafese sokarken kullanıyorum zorlama olmasın diye.Kafese sokunca hemen kaldırıyorum aynayı.Kuş direk önüne koyunca takip etmeye başlıyor aynayı.

Tabi ödüllendirme yöntemi çok işe yarayabilir.Kafesin içinde parmagına çıkınca ödüllendirme gibisinden yani.Ödüllendirme teknikleri çok sorun için uyarlanabilir.Örneğin;odaya girdiğinde korkuyorsa,odaya gir yem ver çık ve bunu korkmayana kadar devam et gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 9 Ağustos 2012; 5:48:39 >

• quote:

en etkili yöntem el de yem yedirmektir bide akşama doğru loş ışıkta kuşları al omzuna falan koy kuşların gözleri insanlarınki kadar gelişmiş olmadığından ortalığı iyi goremezler sizde onlara bu sırada konuşursunuz eğer omzunuzdan uçarlarsa bidaha alın bidaha koyun parmağınızla sevin kuşları yine kaçarlarsa fazla zorlamayın karanlıkta bi yere çarpabilirler

Muhabbet kuşları, objeleri, tıpkı insanlar gibi renkli algılarlar. Kafalarının her iki yanındaki gözleri sayesinde çok geniş bir alanı görebilirler. Gözleri birbirinden bağımsız hareket edebilir ve arkalarını yukarda olup bitenleri görebilir. Saniyede 150 resmi algılar. Buna karşılık insanların 16 resmi algılayabildiklerine dikkat çekmek isteriz. Bu kuşların hızlı uçması nedeniyle görmeleri hayati önem taşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

quote:

en etkili yöntem el de yem yedirmektir bide akşama doğru loş ışıkta kuşları al omzuna falan koy kuşların gözleri insanlarınki kadar gelişmiş olmadığından ortalığı iyi goremezler sizde onlara bu sırada konuşursunuz eğer omzunuzdan uçarlarsa bidaha alın bidaha koyun parmağınızla sevin kuşları yine kaçarlarsa fazla zorlamayın karanlıkta bi yere çarpabilirler

Muhabbet kuşları, objeleri, tıpkı insanlar gibi renkli algılarlar. Kafalarının her iki yanındaki gözleri sayesinde çok geniş bir alanı görebilirler. Gözleri birbirinden bağımsız hareket edebilir ve arkalarını yukarda olup bitenleri görebilir. Saniyede 150 resmi algılar. Buna karşılık insanların 16 resmi algılayabildiklerine dikkat çekmek isteriz. Bu kuşların hızlı uçması nedeniyle görmeleri hayati önem taşır.

akşamları loş ışık ta insanlardan daha kötü görürler ıso hassasiyeti yüksek değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

quote:

Aç bırakmak asla ama asla doğru bir yöntem DEĞİLDİR.BU hayvanların sorumluluğunu üzerimeze alıyoruz.Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin.Kuş korkusunu yenemez ve uzun süre aç kalırsa,hastalanır veya ölürse hesabını nasıl vereceğiz Allah'a ?Kuşun aç kaldığı için değil,ikram ettiğin için o yemi elinden yemesi önemli.Aç bırakarak alışacağına hiç alışmasın hayvan bırak dursun kafesinde.Birden fazla kuşun alışması zaten zor ama ben nacizane bir kaç tavsiyede bulunayım.

Üzme,korkutma,çok fazla üsteleme,sabret,avcuna alma(ben bu hatayı yapmıştım),elinden yemlemeye çalış.Birde çok erkenden salmaya başlama(etrafa ve sana alışmadan.Önceden kafes içi eğitim ve alıştırma yapılmalıdır.).Salman gerektiği zaman kafesin tavanından sal,kapıdan çıkarken biraz daha ürkek oluyorr gibime geliyor.Nacizane tavsiyelerim.Birde kafesin içine ayna koyma.Hatta kuşun aynalarla temasını kes.Sağlık açısından kuş için zararlı.Kuş yem kusmaya çalışıyor,kusamıyor ve geri yutuyor.Boğazının hasta olma ihtimali var bu durumdan dolayı.Ama ben küçük bir aynayı kafese sokarken kullanıyorum zorlama olmasın diye.Kafese sokunca hemen kaldırıyorum aynayı.Kuş direk önüne koyunca takip etmeye başlıyor aynayı.

Tabi ödüllendirme yöntemi çok işe yarayabilir.Kafesin içinde parmagına çıkınca ödüllendirme gibisinden yani.Ödüllendirme teknikleri çok sorun için uyarlanabilir.Örneğin;odaya girdiğinde korkuyorsa,odaya gir yem ver çık ve bunu korkmayana kadar devam et gibi.

hocam zaten kuşu elimize almıyoruz ve ayna koyunca kuş başka bir kuş sanıyor ve ona göre davranıyor
    ve dediklerinizi uygulayacam

• Mr.Carter kullanıcısına yanıt
    1dişi1erkek muhabbet kuşu varsa o kuş daha çok eşiyle ilgilenir
  • Arkadaşlar 2 hafta once 2 yasında muhabbet kusu aldım mavi renkli ismi maviş dişi hic otmuyor benden korkuyor ne yapmaliyim yardim edermisiniz lutfen yetiskin oldugu icin ele gelirmi bana alisirmi lutfen yardim edin

• İsa kumek İ kullanıcısına yanıt
    2 hafta henüz erken. Sevdiği yiyecekleri avcunuzla uzatın kuşa, her gün onla ilgilenin. Parmağınızı kuşu korkutmadan her gün kuşun ayaklarına doğru uzatın. Bu harekete ilk zamanlar hemen tepki vermese de ilerleyen günlerde parmağınıza konabilir. Bulunduğu ortamda ses olsun. Tek kuş olduğu için sıkılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.