Şimdi Ara

MUĞLA,DENİZLİ,AYDINDA ÖĞRENCİ OLMAK NASILDIR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tercihimi dün akşam yaptım. Muğla,Denizli,Aydın;Çanakkale filan yazdım bu şehirlerde okuyanlar var mı ? bu şehirler nasıldır ? sosyal hayat vs ?

muğla ve aydın bu kadar kötü yerler mi gerçekten anlam veremedim biri çok övüyor biri çok batırıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayfeciiii -- 10 Temmuz 2014; 0:03:32 >

• Hiç birine gitmedim ama tahminimce. Oralar yazlık yerler sosyal hayatı oldukça iyidir öğrencilik kolay çabuk geçer ama maddi durumdan sıkıntı olabilir gezmekten derslere bakamayabilirsiniz kızlar ortam ayaklarına öyle boş zaman geçirme şansınız var
  • istanbul dışında her yer ucuz maddi boyutu düşünme. sosyal olarak da ne beklediğine bağlı ama oraları yazmışken izmiri neden yazmadın, izmir onlardan birkaç adım önde o yazdıkların aynı yerler hemen hemen her açıdan. çanakkale hariç diğerlerinde de merkezde sahil olmadığını biliyorsundur umarım.
  • Muğla ya giden arkadaşım beğenmemişti.

Denizli aralarından en gelişmiş olanı.
  • Denizli aralarinda en gelismis olani ama her 3 sehrinde insani sicaktir yardim severdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

istanbul dışında her yer ucuz maddi boyutu düşünme. sosyal olarak da ne beklediğine bağlı ama oraları yazmışken izmiri neden yazmadın, izmir onlardan birkaç adım önde o yazdıkların aynı yerler hemen hemen her açıdan. çanakkale hariç diğerlerinde de merkezde sahil olmadığını biliyorsundur umarım.

biliyorum,uzakta olması denizi olması iyi çünkü doğduğumdan beri deniz kenarındayım, İzmir puanlar açısındanda bir kaç adım önde
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Muğla ya giden arkadaşım beğenmemişti.

Denizli aralarından en gelişmiş olanı.

neden beğenmemişti ,sorun neydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

istanbul dışında her yer ucuz maddi boyutu düşünme. sosyal olarak da ne beklediğine bağlı ama oraları yazmışken izmiri neden yazmadın, izmir onlardan birkaç adım önde o yazdıkların aynı yerler hemen hemen her açıdan. çanakkale hariç diğerlerinde de merkezde sahil olmadığını biliyorsundur umarım.

biliyorum,uzakta olması denizi olması iyi çünkü doğduğumdan beri deniz kenarındayım, İzmir puanlar açısındanda bir kaç adım önde

ne okuyacaksın sen? adü (aydın) eğtim açısından leş. mühendislik fakülteleri açılalı sanırım 2-3 yıl oluyor henüz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

ne okuyacaksın sen? adü (aydın) eğtim açısından leş. mühendislik fakülteleri açılalı sanırım 2-3 yıl oluyor henüz.

eğitim fakültesi :S leş derken

• Muğlada okuyacağın yerde deniz yok. Merkez çok küçük düzce kıvamında. Bunları bil yaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hegomanya48

Muğlada okuyacağın yerde deniz yok. Merkez çok küçük düzce kıvamında. Bunları bil yaz.

yazdım artık
  • Aydını keşke yazmasaydın çok küçük bir yer değiştirme şansın varsa mutlaka değiştir. Doğru düzgün gidilecek yer yook. 2-3 sene önce forum açıldı bir oraya gidilir bir de leman kültür başka bir yer yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Denizlili biri olarak ve şehirlerin hepsini gezmiş biriyim. Çanakkale'yi tam olarak gezdim diyemem ama aralarında en iyisi Denizli'dir.

Pamukkale Üniversitesi de iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Muğla'yı yazma da nereyi yazarsan yaz. Ömrümden ömür aldı Muğla. Gerek maddi gerek manevi her konuda sömürür bu şehir seni. En kötüsü Muğla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Ben Denizlili biri olarak ve şehirlerin hepsini gezmiş biriyim. Çanakkale'yi tam olarak gezdim diyemem ama aralarında en iyisi Denizli'dir.

Pamukkale Üniversitesi de iyidir.

inşallah gelirde muğla sosyal açıdan daha iyi olmazmı ? bodrum ,marmaris vsvs
  • Benimde tercih listem de bu 3 şehir var ama sıralamayı nasıl yapıçağımı bilmiyorum hem ben Çanakkalenin/Biga ilçesinde okuyorum a
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediemgzr

Benimde tercih listem de bu 3 şehir var ama sıralamayı nasıl yapıçağımı bilmiyorum hem ben Çanakkalenin/Biga ilçesinde okuyorum a

Konuyu açan arkadaş 3 sene okudum. Bu 3 ili de gördüm. Bi bildiğimiz varki yazma diyoruz. Hala inşallah muğla gelir diyosun. Senin gibilere gelsin müstahaktır yani.

carpediemgzr hala tercih yapmamışsın kardeşim. çok şanslısın. kesinlikle yazma muğlayı.
  • İnsan yaşamaz ama ögrenci zorunlu yaşar mantığıyla yapıldığı içinmyo lar yada fakülteler en kötü yerlere yapılır. Birtek Turizm okullarını güzel yerlere yapıyorlar.
    Onun için merkezi yerlere ulaşımı hesapla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hegomanya48

Muğlada okuyacağın yerde deniz yok. Merkez çok küçük düzce kıvamında. Bunları bil yaz.

Muğlada okuyacağı yerde deniz yokmu Hocam akyaka gibi bir cennet okula sadece 20-30dk civarında ula da falan apartlarda kalsa veya ev tutsa 15-20dk sürüyo dolmuşla.

Konu sahibi için ;

Muğla Stıkı Koçman'ın kampüsü açıkçası harika Sıtkı Koçman'ın bağışları sayesinde okul adama dönmüş diyebilirim hızlada gelişmeye devam ediyo bende bu yıl orayı yazdım eğitim fakültesinde olucam bende inş. Benim orada tanıdığım çok kişi var hepside muğlanın ve okulun gayet iyi olduğunu söyledi zaten apart falan kiralarsan ilk gittiğinde 12 aylık kiralanıyo genellikle yaz oldudamı istersen rahatlıkla tatilinide yaparsın.Kampüs hayatını en iyi yaşayacağın yerlerden biri bence izmir gibi bir yerde ege ünv. kampüsüne gir fen fakültesi a bloğun orada yarısı yıkılmış binalar gördüm ben lysye girdiğimde..

• Sakın yazmayın muğlayı. Pişman olursunuz. Çok net.
    1) Yılın 8 ayı yağışlı. Türkiye'nin en çok yağış alan 2. ili. Yazın yağış yağmadığı halde!
    2) Kötekli yani Muğla'da kampüsün olduğu yaşayacağınız yer çamurdan geçilmez. Kötekli köydür. Tezek kokuları, çamur, toz köyden farkı yoktur.
    3) Türkiye'nin hava kirliliği en fazla olan ilk 3 yerinden biridir. Evet çok ciddiyim bu konuda. Kışın nefes alamazsınız dışarıda. O derece kömür kokusu vardır. Çünkü herkes kömür yakıyor.
    4) Kötekli'de 20 metrekare evin kirası 550 lira, 40 metrekare evin kirası 750 liradır. Tek kişilik evler 550 lira, iki kişilik evler 750 lira.. Evler g.t kadar bile değildir. Ev sahipleri yani oranın yerlilerinden nefret edersiniz. Sizi sadece para olarak görürler.
    5) Yurtta kalacağım dersen devlet yurdu var bir de özel yurt var. Devlet yurdunun yemeklerinin inan bana hiç bir tadı yoktur. Sadece açlık hissini gidermek için yersin. Ya sen yemekte sadece tuzsuz makarna verildiğini gördün mü? Sos bile koymazlar. Özel yurt yemek hariç 550 lira akıl işi değil yani.
    6) Öyle şortumu, parmak arası terliğimi giyer okula çıkar dersten sonra da plaja giderim gibi bi algı var sizde. Alakası yoktur böyle bi durumun. Kötekli ile en yakın deniz arasında 50 dakika vardır. Ayrıca otobüs ücreti 4,5 liradır.
    7) Bodrum 2 saat, Fethiye 3 saat, Marmaris 1,5 saat, Aydın 1,5 saat, İzmir 3 saat uzaklıktadır muğlaya. Yani muğlanın ilçeleri 1 il kadar uzak mesafededir. Canım sıkılınca bodruma,marmarise,fethiye'ye giderim gibi bir durum söz konusu değil.
    8) Kampüse gitmek için meşhur merdivenli bir yokuş var. O yokuş yüzünden millet okula gitmek istemez. O yokuş yüzünden millet yatay geçiş bile yapmayı düşünür. Yokuşu çıktığında kan ter içinde kalırsın.
    9) Muğla'da sosyal hayat diyorsunuz ya. Alakası yoktur sosyal hayatın. 1960-1970'lerden kalma sinema vardır. Sinemaya yeni film gelmez. Sinemadaki ön ve arka koltuklar arasında yükseklik farkı yoktur! Önündeki adamla aynı mesafede olduğundan filmi izleyemezsin. Muğlada sosyal hayat dandik nargile cafeleri ve okey salonlarından ibarettir. Bu kadar basit.
    10) Para meselesine gelelim. En başta ev kiraları. Sonra kardeşim marketten sebze meyve almaya kalkarsın. Herşey mi pahalı olur. Pazara gidersin orası da aynı. Eczaneye gidersin ilacı diğer memleketlerden %50 pahalı satarlar. Hırdavatçıya gidersin %100 pahalı alırsın herşeyi. Para ve zaman ters orantılıdır muğlada. Para bir anda biter ama muğla'da zaman geçmez.

Konuyu açan şahıs tercih yaptığı için ben battım başkalarını da sürükleyeyim yanımda mantığında. Yazıktır yazmayın sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LahmacuN38 -- 9 Temmuz 2014; 22:43:15 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.