Şimdi Ara

Mtv Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
4.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı alırken Zaten araç fiyatının %30 'una yakın vergisiyle birlikte Ötv si Mtv si cartı curtunu ödeyerek alıyoruz yani ztn aracın vergsini vermiş oluyoruz , Benzine ödediğimiz vergiyi saymıyorum bile ,

Bide ayrca her 6 ayda bir vergi vermenin mantığı nedir yaa ! Çok merak ediyorum bu 6 ayda bi vergi diğer ülkelerde varmı ?

• Bu tür sorularını yanıtlayacak, çok kaliteli forum üyeleri mevcut. avensis42, shadowgeist gibi üyeler, sorunun cevabını verecektir. Sadece vergi ile ayakta durmaya aday bir ülke olduğumuzu, mağara çağından, modern çağa geçiş döneminde olduğumuzu, seni ikna ederek anlatabilecek şahsiyetlerdir kendileri.

Sorularının cevabını bulacağına eminim.

Ha, ben de senin gibi düşündüğümden, biz yanlış yoldayız, onu belirteyim. Bizler ÖTV nin KDV sini ödeyecez ki, sayın bakanlarım Swissotellerde yüzbnlerce dolara toplantı salonu kiralayıp, yeni vergileri açıklayacaklar.
  • Avrupada çoğu ülkede böyle bir sistem yok

Sıfır alan adam vergisini veriyor ölene kadar daha para yok mesela fransa

Fakat ülkemizde 3-5 godaman ve siyasetçi rahat edecek diye bizde böyle bir uygulama yok tabi
  • Bu vergiler alınacakki amerikalılara yol su köprüler yapılabilsin
  • Amerika'da böyle birşey yok sadece alırken vergi var.Avrupa'da değişiyor fakat orada emisyona göre alınıyor.Mesela belli bir değerin altında emisyona sahip araçlardan vergi alınmıyor.Büyük ihtimal 1.6-1.8 olan motorların çoğunluğu vergi dışı.B sınıfı zaten performans dışındakilerin hepsi vergisiz.Bizim sistem en saçması.100.000'lik Mercedes ve 30-40.000'lik 1.6 aynı vergiyi veriyor.
  • Bir sürü S600 makam aracı için devlet binlerce TL kiralama ücreti ödüyor. Sen, ben MTV ödemezsek o S600'lere nasıl binsinler.

Biz ÖTV, MTV ödeyelimki onlar S600'lerden inmesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Avrupada çoğu ülkede böyle bir sistem yok

Sıfır alan adam vergisini veriyor ölene kadar daha para yok mesela fransa

Fakat ülkemizde 3-5 godaman ve siyasetçi rahat edecek diye bizde böyle bir uygulama yok tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko ve mtv ücreti
    2 yıl önce açıldı
    2024 MTV ZAMLARI AÇIKLANDI
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi iyi...Memleket iyiye gidiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bir sürü S600 makam aracı için devlet binlerce TL kiralama ücreti ödüyor. Sen, ben MTV ödemezsek o S600'lere nasıl binsinler.

Allahtan S600L'a binmiyorlar.Napardık yoksa
  • Arabayı alırken verdiğiniz vergi yaptığınız harcama için alınıyor.
    Daha sonra o araç sizde servet unsuru olduğundan servetiniz yani mal varlığınız üzerinden vergi alınıyor.

Türkiyede ortalama vergi yükü yüzde 25.
    Gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 33 civarı. Ama verginin çok olduğu algısını yaratan durum harcamalar üzerinden alınan vergilerin fazla olması. Halbuki gelir/kurumlar vergisi arttırılıp bunlar düşürülmeli. Çünkü aylık geliri 1000 lira olanda o mala aynı vergiyi ödüyor 100.000 lira olan da....
  • körler sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar yine :)
  • Malesef bizim ülkemizde araba sahibi olmak çok ciddi bir lüks olarak algılandığından bu durum böyle.
  • Ödenen vergiler alınan Har(A)çlar devletimize mi gidiyor sanıyorsunuz ?????
  • Bodroda 2000 gözüken memur maaşının 1000 tl si net olarak memurun cebine giriyor.

Giren parayı da harcarken yarısı vergiye gidiyor.

Hükümetler adeta " Sezarın hakkı sezara diyor."

Atatürk tarımdan alınan aşar vergisini kaldırıyor. Ve iktidarı boyunca sadece o sene bütçe açığı veriliyor.

Şimdiyse bu adama diktatör, emek hırsızı, faşist vs deniyor. Bence bu ülkede yaşıyan insan demeye bin şahit varlıklar her türlü muameleyi hakkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 2 Ocak 2013; 17:00:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Arabayı alırken verdiğiniz vergi yaptığınız harcama için alınıyor.
    Daha sonra o araç sizde servet unsuru olduğundan servetiniz yani mal varlığınız üzerinden vergi alınıyor.

Gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 33 civarı. Ama verginin çok olduğu algısını yaratan durum harcamalar üzerinden alınan vergilerin fazla olması. Halbuki gelir/kurumlar vergisi arttırılıp bunlar düşürülmeli. Çünkü aylık geliri 1000 lira olanda o mala aynı vergiyi ödüyor 100.000 lira olan da....

Şu konudaki en oturaklı yorum. Tebrik ederim.
  • Almanya'da yaşayan tanışlarımızdan edindiğim bilgiye göre orada emisyon değerine göre vergilendirme var Euro 1 daha çok Euro 4 daha az vergi ödüyor. Tabi bizde motor hacmine göre vergilendirme var. Şahsen Almanya'da ki vergilendirme şeklinin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Almanya'da 0 araç alırken Ötv yok sadece KDV ödeniyormuş. Forumda bir arkadaşın dediği gibi bizde araç lüks olarak görülüyor. Almanya'da eşim yaşıyor buraya geldiğinde onunla arabalar ile ilgili konuştuğumuzda yaşadığım şehirde ki araçları görünce sizin burada kullandığınız eski arabaları bizim orada çok nadir görürsün, ticari taksilerin çoğu Mercedes vb. benzeri oluyor, çevrede sürekli Mercedes,BMW var geliri iyi olmayanda Volkswagen vb. araçları alıyor diyor. Bazende bana takılarak buraya gel sana BMW alıyım diyor. İnternetten bazen bakıyorum orada 8-9 bin Euro'ya BMW,Mercedes gibi araçlar alınabilirken bizim burada almak imkansız. Zaten şu Almanca dil sınavını bir kazanayım hemen gideceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bir sürü S600 makam aracı için devlet binlerce TL kiralama ücreti ödüyor. Sen, ben MTV ödemezsek o S600'lere nasıl binsinler.

Arkadas cevabi vermis. onemli olan baska ulkede olup olmamasi degil. Fakat halk vergi nedeniyle 1.6 ustu araca binemiyorsa (hatta 1.6ya bile binemiyorsa.), sebep olarak da cari acik gosteriliyorsa fakat buna ragmen toplanan vergi ile birileri S600`e biniyorsa burada bir sorun vardir.

Bu S600 yurtdisindan gelmiyor mu cari acigi artirmiyor mu? Bu S600 benzin yakmiyor mu? Yazktigi benzin yurtdisindan gelmiyor mu? Cari acigi artirmiyor mu? Bu S600`un yaninda gezen kocaman Amerikan SUVler benzin yakmiyor mu? Her zamanki mantik ben kendi rahatimdan odun vermeyeyim, benim yerime de baskasi tasarruf yapsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Arabayı alırken verdiğiniz vergi yaptığınız harcama için alınıyor.

arabayı alırkenki vergi malın değeri üzerinden ama malın değerine göre değil motor hacmine göre yapılıyor.
    yani 1.6 peugeot ile 1.6 mercedes aynı vergi diliminde ama fyata göre vergi alınıyor. misal tata 1.8 motorlu araç çıkarsa, fiyatı vw ile bir olur herhalde. %130 vergi olacak sonucta birde vergili fiyatı üzerinden kdv . oh ne ala

aynı şekilde mtv de mal varlığı üzerinden yapılmıyor. 100 milyarlık arabanı 1.6 motor ise 30 milyarlık 1.6 motor araçlarla aynı vergiyi verirsiniz. vergi sistemi yanlış . araçların fiyat dilimlerine göre vergi alınmalı. 100 bine kadar %40 ötv 200 bine kadar %80 ötv vs gibi...
    o zaman işteadaletli bir vergi sistemimiz olur.

• Bir düzeltme yapayım,%30'a yakın vergi ödemiyoruz.

100 lira vergisiz fiyatı olan bir araç için 40 lira ÖTV veriyoruz.Oldu mu 140 lira,sonra bu 140 liranın da %18 KDV'sini ödüyoruz.

Son fatura 165 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Yani en düşük vergi dilimindeki bir otomobil için %65 vergi ödüyoruz.

Sonra bu vergilerle de S600'ler kiralanıyor ve hunharca dip gaz yapılarak sefası sürülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

körler sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar yine :)

+1 Olay suna donmus:

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.