Şimdi Ara

MTOK Mühendisliğe Gidilir Mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bileniniz vardır,Meslek lisesi mezunları için bazı üniversiteler mühendislik programları açtı.6-7 Üniversitede var sadece.Puanları da normal mühendislik programlarına göre 70-80 puan düşük.Ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için bu programlara girme şansım var ancak kafamda bir kaç soru işareti var.Normal mühendislik ve mtok mühendisliklerinin derslerine baktım neredeyse aynı hiçbir fark yok,sadece bir dönem hazırlık okuyorsunuz diye biliyorum..Bu bölümler açıldıktan sonra bazı sipekülasyonlar ortaya atıldı,bu bölümlerden mezun olanların imza yetkileri olmayacak ve mühendis ünvanını alamayacaklar diye,davalar açıldı ancak mtok un lehine kararlar alındı.yani mezun olduktan sonra mühendis ünvanıyla mezun olunabilecek.şimdi benim sorum mezun olduktan sonra iş başvurularında bu bir eksi olur mu benim için?Yoksa sadece kendini geliştirmeye mi bağlı?Olurda yurtdışına gidersem diplomam mühendis olarak mı tanınır yoksa teknolog mu?
    Gazi yada Marmara'ya gitmeyi düşünüyorum zaten diğerleri adı şanı duyulmamış üniversiteler.Mtok ta okuyan varsa durum hakkında genel bilgilendirme yapabilir mi?

• Merhaba. Bende meslek lisesi öğrencisiyim ve bu konunun çok üzerine düşmüştüm, epey araştırmıştım. Bildiklerimi sizinle paylaşayım belki işinize yarar birşeyler çıkar. Öncelikle mtoklardan(meslek ve teknik orta öğretim kurumu) sadece meslek liselileri değil düz liselilerde faydalanabiliyor diye okumuştum fakat kontenjan açısından meslek liselileri daha avantajlı oluyor. Eğitim 5 yıl sürüyor ilk yıl temel derslerde ki eksiklikler gideriliyor fakat ben pek eksikliklerin giderildiğini düşünmüyorum, son yıl ise staja dayalı bir yıl oluyor. TMMO sürekli dava açsada ellerine pek bir şey geçmiyor, bu birazda kuruk acısı diye düşünüyorum. Bence olması gereken birşeydi bu çünkü meslek liselerindeki eğitimi sadece okuyanlar bilir. Bu davalar falanda yakında bitecek diye düşünüyorum insanların birazcık alışması gerekiyor. Gel gelelim iş olanaklarına... İş açısından daha avantajlı olunacağını düşünüyorum ben ve bir çoğu öyle düşünüyor. Bunun sebebi sen her şeyden önce bir teknik elemansın, meslek lisesi mezunusun, bu meslekle diğerlerinden çok daha fazla uğraştın ve çok daha fazlasını gördün. Günümüzde mühendislerin kaç tanesi fabrikalara iş yapabilecek durumda geliyor? Böyle düşün, sadece teoriyle olmaz yani, Türkiye'de ki mühendislerin bir çoğu yatıyor. Çok uzun oldu ama umarım bir işe yarar

• TMMOB'un açtığı davalar sonuçsuz kaldı,YÖK,mtok mezunlarının mühendis ünvanıyla mezun olacağını duyurmuştu.Ayrıca Yargıtay'ta ki dava da düştü diye biliyorum.
    Her gün daha da ısınıyorum mtok a.Normal mühendislik fakültelerini kazanmak için hazırlanıyorum ancak olmazsa mtok a gideceğim.

MTOK Mühendisliğe Gidilir Mi?
  • Kesinlikle normal mühendislikleri hedefle, teknoloji fakülteleri ikinci planda olsun senin için. Az öncede söylediğim gibi insanların alışması gerekiyor ama işin özünün değişeceğini sanmıyorum. Birde yapacağın mesleği iyi düşün, mühendislik sana göre bir meslek mi? Yoksa "Meslek lisesi mezunuyum; mühendis olur, maaşımı alır, işime bakarım" havasında mısın? Mutlu olacağın ve getirisi olan bir meslek seçmelisin. İyi düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashera

Kesinlikle normal mühendislikleri hedefle, teknoloji fakülteleri ikinci planda olsun senin için. Az öncede söylediğim gibi insanların alışması gerekiyor ama işin özünün değişeceğini sanmıyorum. Birde yapacağın mesleği iyi düşün, mühendislik sana göre bir meslek mi? Yoksa "Meslek lisesi mezunuyum; mühendis olur, maaşımı alır, işime bakarım" havasında mısın? Mutlu olacağın ve getirisi olan bir meslek seçmelisin. İyi düşün.

yoo hayır kesinlikle.orta okulda vurdumduymaz birisiydim,okulla dersle alakam yoktu,o yüzden meslek lisesine gitmek zorunda kaldım.ancak meslek lisesine gidince ve hayatın,iyi bir hayat sürmenin kolay olmadığını öğrenince çalışmaya karar verdim.o yüzden 2 senedir aklımda mühendis olmak var.onun için çalışıyorum..aktif birisiyim,sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum,makinalara ve onların çalışma prensiplerine karşı inanılmaz bir ilgim var.en basit bir malzeme görsem onun nasıl tasarlandığını düşünürüm..yani mühendis olup yan gelip yatmak gibi bir düşüncem yok.somut birşeyler üretmek istiyorum.bununla da mutlu olacağıma inanıyorum.

• Umarım istediğin yere ulaşırsın, mekatronik mühendisliği sana biraz daha yakın o halde.
  • Mtokları mühendis yap,teknik öğretmenleri mühendis yap oh ne güzel,yakında çöpçüleride mühendis yaparlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Mtokları mühendis yap,teknik öğretmenleri mühendis yap oh ne güzel,yakında çöpçüleride mühendis yaparlar.

aynı şey mi arkadaşım? hem mühendis fazlalığının ne gibi zararı olur devlete?
  • Arkadaşım merhaba

Marmara üniversitesinde Malzeme Mühendisliği (MTOK) okuyorum. Fakültenin ilk öğrencileriyiz. 4. Senem 3. Sinifim. Neleri merak ediyorsan ozel mesaj ile sor cevaplarim.

Ama kaba taslak söyleyecek olursam bu mühendislikler biraz daha uygulamalı. Mesela muhendislik fakulteleri ile ayni teorik dersleri aliyoruz fakat bunun yani sira uygulamali derslerimiz agirlikli. 2 tane yaz staji (2. ve 3. Sinifta) ve 4. Sinifin ilk donemi komple staj. Yani okurken sektörede entegre oluyorsun. Son olarakta işverenler karsilarinda meslek lisesinden gelmiş ve üniversitede bol uygulamaya tabi tutulmuş bir mühendis görünce otomatikman öne cikiyorsun. Diyeceğim odur ki şu durumda MTOK lar bulunmaz bir nimet.(Marmara üniversitesi için konuşuyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtok

Arkadaşım merhaba

Marmara üniversitesinde Malzeme Mühendisliği (MTOK) okuyorum. Fakültenin ilk öğrencileriyiz. 4. Senem 3. Sinifim. Neleri merak ediyorsan ozel mesaj ile sor cevaplarim.

Ama kaba taslak söyleyecek olursam bu mühendislikler biraz daha uygulamalı. Mesela muhendislik fakulteleri ile ayni teorik dersleri aliyoruz fakat bunun yani sira uygulamali derslerimiz agirlikli. 2 tane yaz staji (2. ve 3. Sinifta) ve 4. Sinifin ilk donemi komple staj. Yani okurken sektörede entegre oluyorsun. Son olarakta işverenler karsilarinda meslek lisesinden gelmiş ve üniversitede bol uygulamaya tabi tutulmuş bir mühendis görünce otomatikman öne cikiyorsun. Diyeceğim odur ki şu durumda MTOK lar bulunmaz bir nimet.(Marmara üniversitesi için konuşuyorum)

maramra makina müühendisliği mi yoksa marmara makina ( mtok) mu tercih edersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 4 Şubat 2014; 3:15:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Mtokları mühendis yap,teknik öğretmenleri mühendis yap oh ne güzel,yakında çöpçüleride mühendis yaparlar.

aynı şey mi arkadaşım? hem mühendis fazlalığının ne gibi zararı olur devlete?

Kaynak israfı, boşta duran işgücü.Sana zararı daha büyük.Düşük maaş, iş kaybetme korkusu, rekabet ve işsizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pes Etmek YOK!

quote:

Orijinalden alıntı: mtok

Arkadaşım merhaba

maramra makina müühendisliği mi yoksa marmara makina ( mtok) mu tercih edersin?

Çok kesin birşey söyleyemem ama MTOK daha çok şey katar öğrencisine.

• bir tarafta kitapda tornavida böyle tutulur yazılıyor(düz mühendislik)
    diğer tarafta bi usta sana tornavida tutmayı öğretiyor (m.t.o.k.)
    işte mtok ve mühendisliğin arasında ki fark.
    artık düşünün ilerde hangisi işinize yarayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tauriel

bir tarafta kitapda tornavida böyle tutulur yazılıyor(düz mühendislik)
    diğer tarafta bi usta sana tornavida tutmayı öğretiyor (m.t.o.k.)
    işte mtok ve mühendisliğin arasında ki fark.
    artık düşünün ilerde hangisi işinize yarayacak.

Türkiye'de derece yapıp boğaziçi, itü, bilkent, odtü, hacettepe muhendisliklerine gidenler de saf zaten. Mtok varken gidilir mi değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.