Şimdi Ara

Mtok ile Üniversite okuyan var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sbsden 354 puan aldım.Aslında üzülmedim.Türkiye'de düzgün bir şey yok ki.Şimdi aklımda 2 şık var.Birincisi meslek lisesine gidip oradan mtok ile üniv. okumak.İkincisi ise düz liseye gidip üniv. geçmek.Sizce hangisine geçeyim ? İnşaat mühendisi olacağım.Ama düz lisede sayısal seçmek zorundayım.Ama aslında fizik ağırlıklı diyorlar ama .Sayısalım kötüdür ama çalışırsam yaparım ''gibime'' geliyor.Mtok ile mühendislik abilerime sesleniyorum.Eğitim kalitesi nasıl ? Zorluyorlar mı ? Tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 12 Temmuz 2013; 17:58:19 >

• dostum sayisal bilgin yoksa mühendislik zor ben diyeyim sana ben elektrik elektronik müh okuyorum sayisal gecilmiyor dersler ona göre dikkat et mtok felan zor durumlar geleceği belli değil ki oranin ben olsam düz liseye giderdim sonra hangi alan da iyiysem oraya geçerdim zaten sonrası geliyor , oturup calişirsin tm de hukuk pdr sayisal de yüzlerce bölüm istediğini seçebilirsin sağlikli düşün düz lise derdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZemberekKuşu

dostum sayisal bilgin yoksa mühendislik zor ben diyeyim sana ben elektrik elektronik müh okuyorum sayisal gecilmiyor dersler ona göre dikkat et mtok felan zor durumlar geleceği belli değil ki oranin ben olsam düz liseye giderdim sonra hangi alan da iyiysem oraya geçerdim zaten sonrası geliyor , oturup calişirsin tm de hukuk pdr sayisal de yüzlerce bölüm istediğini seçebilirsin sağlikli düşün düz lise derdim

Çalışsam yapabilirim.Ayırca dersaheneye hangi sınıfta başlanmalı ?
  • düz lise ise lise 3 den başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoğukZebani

düz lise ise lise 3 den başla

2 senemi harap edemem.Çalışırım paşalar gibi.Kalırsam döte gelirim.
  • Teknik lise mezunu ve büyük ihtimalle MTOK okuyacak biri olarak eğer meslek lisesinde ilgini çeken bir bölüm yoksa boşuna okuma. Çoğu kişi meslek liselerini ara eleman cart curt desede ne projeler çıktığını ben kendim gördüm. Liseyi yarıda bırakıp 4 bin tl maaş ile yazılım şirketinde işe giren arkadaşım oldu. Yurtdışından burs alıp eğitim alan arkadaşlarım oldu bunlar sadece bilgisayar alanında kendini geliştirmiş ve okuldan faydalanmış kişilerdi. Eğer bilgisayar ya da elektroniğe ilgin varsa git meslek lisesine, derslerden faydalan, hocalarından faydalan, kendini geliştir. Sonra istersen bunu çalışarak üniversite ile süslendirirsin. Zaten belli bi aşamaya geldikten sonra üniversiteyi sadece güzel vakit geçirmek için düşüneceksin. Mezun oluyorum ancak üniversite okumasamda iş bulacak şekilde kendimi geliştirdim. Çoğu arkadaşımda bu durumda. Bu dediklerim sadece Anadolu Teknik bölümü için. Düz meslek lisesini tavsiye etmem, fizik kimya görmüyorsun. Sıkıntı çekebilirsin.

Özet olarak: İlgin varsa git adam akıllı oku,kendini geliştir. Üniversite'nin hayatından önemi düşer.
    Hedefin belli değilse düz liseye git. Ben 12 saat ders görüp sonrasında dershaneye giderken düz liseye giden arkadaşlarım 12 de eve gelip dinlenip yemeğini yiyip öyle geliyordu dershaneye. Çalışmak için daha fazla zamanın oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Cyborg

Teknik lise mezunu ve büyük ihtimalle MTOK okuyacak biri olarak eğer meslek lisesinde ilgini çeken bir bölüm yoksa boşuna okuma. Çoğu kişi meslek liselerini ara eleman cart curt desede ne projeler çıktığını ben kendim gördüm. Liseyi yarıda bırakıp 4 bin tl maaş ile yazılım şirketinde işe giren arkadaşım oldu. Yurtdışından burs alıp eğitim alan arkadaşlarım oldu bunlar sadece bilgisayar alanında kendini geliştirmiş ve okuldan faydalanmış kişilerdi. Eğer bilgisayar ya da elektroniğe ilgin varsa git meslek lisesine, derslerden faydalan, hocalarından faydalan, kendini geliştir. Sonra istersen bunu çalışarak üniversite ile süslendirirsin. Zaten belli bi aşamaya geldikten sonra üniversiteyi sadece güzel vakit geçirmek için düşüneceksin. Mezun oluyorum ancak üniversite okumasamda iş bulacak şekilde kendimi geliştirdim. Çoğu arkadaşımda bu durumda. Bu dediklerim sadece Anadolu Teknik bölümü için. Düz meslek lisesini tavsiye etmem, fizik kimya görmüyorsun. Sıkıntı çekebilirsin.

Özet olarak: İlgin varsa git adam akıllı oku,kendini geliştir. Üniversite'nin hayatından önemi düşer.
    Hedefin belli değilse düz liseye git. Ben 12 saat ders görüp sonrasında dershaneye giderken düz liseye giden arkadaşlarım 12 de eve gelip dinlenip yemeğini yiyip öyle geliyordu dershaneye. Çalışmak için daha fazla zamanın oluyor

Düz lisede fizik vs. var diye biliyorum.Yanlış mıyım ? Puanım yetmiyor anadolu tekniğe.354 Puan aldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme Okuyan Ne Olabilir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EverPain

quote:

Teknik lise mezunu ve büyük ihtimalle MTOK okuyacak biri olarak eğer meslek lisesinde ilgini çeken bir bölüm yoksa boşuna okuma. Çoğu kişi meslek liselerini ara eleman cart curt desede ne projeler çıktığını ben kendim gördüm. Liseyi yarıda bırakıp 4 bin tl maaş ile yazılım şirketinde işe giren arkadaşım oldu. Yurtdışından burs alıp eğitim alan arkadaşlarım oldu bunlar sadece bilgisayar alanında kendini geliştirmiş ve okuldan faydalanmış kişilerdi. Eğer bilgisayar ya da elektroniğe ilgin varsa git meslek lisesine, derslerden faydalan, hocalarından faydalan, kendini geliştir. Sonra istersen bunu çalışarak üniversite ile süslendirirsin. Zaten belli bi aşamaya geldikten sonra üniversiteyi sadece güzel vakit geçirmek için düşüneceksin. Mezun oluyorum ancak üniversite okumasamda iş bulacak şekilde kendimi geliştirdim. Çoğu arkadaşımda bu durumda. Bu dediklerim sadece Anadolu Teknik bölümü için. Düz meslek lisesini tavsiye etmem, fizik kimya görmüyorsun. Sıkıntı çekebilirsin.

Düz lisede fizik vs. var diye biliyorum.Yanlış mıyım ? Puanım yetmiyor anadolu tekniğe.354 Puan aldım.

Düz lisede fizik kimya var . Benim dediğim meslek lisenin düz bölümleri.
    Senin yerinde olsam düz liseye giderim. Anadolu teknik tutmuyorsa meslek lisesine gitmeni tavsiye etmem.

• quote:

quote:

quote:

Düz lisede fizik kimya var . Benim dediğim meslek lisenin düz bölümleri.
    Senin yerinde olsam düz liseye giderim. Anadolu teknik tutmuyorsa meslek lisesine gitmeni tavsiye etmem.

Öyle yapacağım.

• quote:

Arkadaşlar sbsden 354 puan aldım.Aslında üzülmedim.Türkiye'de düzgün bir şey yok ki.Şimdi aklımda 2 şık var.Birincisi meslek lisesine gidip oradan mtok ile üniv. okumak.İkincisi ise düz liseye gidip üniv. geçmek.Sizce hangisine geçeyim ? İnşaat mühendisi olacağım.Ama düz lisede sayısal seçmek zorundayım.Ama aslında fizik ağırlıklı diyorlar ama .Sayısalım kötüdür ama çalışırsam yaparım ''gibime'' geliyor.Mtok ile mühendislik abilerime sesleniyorum.Eğitim kalitesi nasıl ? Zorluyorlar mı ? Tavsiyelerini bekliyorum.

Sayısalı çok büyütme ne çok zor ne çok kolay
    Şuan matematikten problemlerin varsa düzenli tekrar ve çalışma ile aşarsın

Benim matematiğim ve fen derslerim kötüydü.
    liseye geçtiğimde kafamdaki düşünce "matematiği dersini ne dinlicem nasıl olsa anlamıyorum" böyleydi..sınıfta kaldım
    yazın çalışıp eksiklerimi giderdim kaldığımda fizik:0 Mat:0 dı. şimdi fizik:5 Mat:3

uzun lafın kısası sayısal zor değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meslek lisesine gidersen mühendis olmak için acayip derecede zorlanacaksın ve keşke düz liseye gitseydim diyeceksin.Meslek lisesini ygs-lys fazla kasmadan mühendisliğe geçerim diyorsan kesinlikle önermem hiç doğru bir düşünce değil. Varsayıyorum meslek lisesine gittin bir şekilde biter mtok tan üniversiteye yerleştin bir şekilde o da bitti ama iş hayatında ne olacak matematik fizik bilmeyen mühendis olacaksın bizim matematik hocası vardı üniversitede okula gelirken bir kavşak vardı hep şikayet ederdi oradan matematik bilmeyen mühendis olursa **** kavşağı olur diye ... Bence git paşalar gibi düz liseye derslerine iyi çalış yazları kaynakları tara sonra iyi bir puan yaparsın ve mühendisliği Teknik üniversitede okursun mükemmel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matesis514

Meslek lisesine gidersen mühendis olmak için acayip derecede zorlanacaksın ve keşke düz liseye gitseydim diyeceksin.Meslek lisesini ygs-lys fazla kasmadan mühendisliğe geçerim diyorsan kesinlikle önermem hiç doğru bir düşünce değil. Varsayıyorum meslek lisesine gittin bir şekilde biter mtok tan üniversiteye yerleştin bir şekilde o da bitti ama iş hayatında ne olacak matematik fizik bilmeyen mühendis olacaksın bizim matematik hocası vardı üniversitede okula gelirken bir kavşak vardı hep şikayet ederdi oradan matematik bilmeyen mühendis olursa **** kavşağı olur diye ... Bence git paşalar gibi düz liseye derslerine iyi çalış yazları kaynakları tara sonra iyi bir puan yaparsın ve mühendisliği Teknik üniversitede okursun mükemmel olur.

Misal bir itü ya da odtü de otomotiv ya da inşaat mühendisi olmak için 100 üzerinden kaç puan almam lazım ? Çok mu zor ?

• puanlama 100 üzerinden değil o yüzden sana bir sayı veremem ama şu an için zor olup olmadığını düşünme. hele bi liseye başla alış sonra anlarsın zaten kendin için ulaşılır bir hedef olup olmadığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enyalios54

puanlama 100 üzerinden değil o yüzden sana bir sayı veremem ama şu an için zor olup olmadığını düşünme. hele bi liseye başla alış sonra anlarsın zaten kendin için ulaşılır bir hedef olup olmadığını.

Varsayım olarak demiştim.100 üzerinden olmadığını biliyordum ama tam olarak kaç olduğunu bilmiyordum.Tam olarak kaç ?
  • quote:

quote:

puanlama 100 üzerinden değil o yüzden sana bir sayı veremem ama şu an için zor olup olmadığını düşünme. hele bi liseye başla alış sonra anlarsın zaten kendin için ulaşılır bir hedef olup olmadığını.

Varsayım olarak demiştim.100 üzerinden olmadığını biliyordum ama tam olarak kaç olduğunu bilmiyordum.Tam olarak kaç ?

google'ı kullanmak o kadar zor değil yaz 2012 üniversite taban puanları diye istediğin her bölümün puanına ulaşırsın. sınavlar 500 üzerinden 60 da diploma puanı toplamda her şeyi doğru yaptığın ve lisede bütün notların 100 olduğu takdirde 560 puan almış oluyorsun. yani puanlar 560 puan üzerinden. tabii o puana ulaşmak imkansız neredeyse orası ayrı.

• quote:

quote:

quote:

google'ı kullanmak o kadar zor değil yaz 2012 üniversite taban puanları diye istediğin her bölümün puanına ulaşırsın. sınavlar 500 üzerinden 60 da diploma puanı toplamda her şeyi doğru yaptığın ve lisede bütün notların 100 olduğu takdirde 560 puan almış oluyorsun. yani puanlar 560 puan üzerinden. tabii o puana ulaşmak imkansız neredeyse orası ayrı.

Onlara baktım ama tam kaç üzerinden bilmiyordum sağol.Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca 478 puan çok mu zor ? Odtü inşaat için ? Ya da 470 çok mu zor hacettepe otomotiv için ? Ortalama kaç yanlış yapmam lazım ? Kaç soru var ?

• zorluk kişiye göre değişir. gireceğin üniversiteye de puanınla değil sıralamanla girersin. puan olayını kafandan at sbs kafasından çık artık. istediğin yerler aşağı yukarı ilk 15k. kaç net yapman gerektiğini de forumun ygs/lys bölümünde biraz takılınca bulursun herhalde. zor mu? çoğu kişi için evet. ama adamakıllı çalışırsan değil. ben 12k oldum bu sene tatmin etmedi. iyi bir tıp istiyorum. daha iyisini yapabilirim dedim bu sene tekrar hazırlanıyorum mesela. özet bu. hadi kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.