Şimdi Ara

mtipo hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
24.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla arkadaşlar tipo yu az kullandım ama temprayı bayaaa ca bi kullandım
    tiponun arkası tempraya göre daha kolay bırakıyor gibi geldi bana sürüş özelliklerinde ki fark bu
    tipo için fazla yorum yapamam amaheralde aynıdır ikisininde kalitesi

şimdi yanlış anlaşılmasın aman hele hele polemik başlatmak için söylemiyorum.

tempra yı hiç sevmiyorum arkası hristiyan tabutuna benziyor kaporta da teneke gibi
    ama....
    şunu kabul etmek gerek tempra zamanında kesinlikle sınıfının üzerinde bir otomobildi , gerçekten sunduğu konfor taktiri hakediyordu. bende 2.0 16v vardı alet gerçekten sinirli gidiyordu yani benim diyen aynı sınıfta otomobil yoktu başaçıkabilecek.
    ama ne diyim yinede sevemedim zevkmeselesi bir alman otomobilinin tok luğunu bulamadım.
  • Arkadaşların yakıt tüketimlerini okuyunca çok şaşırdım gerçekten ben 3.5 yıldır 1.4 ie modelini kullanıyorum arabam 99000km. de ve aldığımdan beri yakıt tüketimini takip ediyorum full depo 47-49 lt arası alıyor genellikle ve şehir içinde bu miktar yakıtla 550-600 km. arası yol yapıyor yani ortalama 575km. gibi bu da yaklaşık 8.3lt ediyor 100km. de belki ben biraz itinalı kullanıyor olabilirim ama yakıt tüketimi arkadaşların bahsettiği gibi çok olmaması gerekiyor.

Ön takım ile ilgili benimde şikayetim var bozuk yolda çok şikayetim oluyor defalarca ön takımı gösterdim ama sorunlu bir parça bulamıyorlar sonunda sinirlenip ön amortisörleri değiştirdim hiçbir düzelme olmadı boşuna masraf ettim.

Bence elektronik ön konsol çok işlevsel bir çok insan tipo kullandıktan sonra başka arabalara binince bir çok şeyin eksikliğini duyduklarını söylüyorlar. Elektronik ön panelin tek kötü yanı arkadan güneş vurduğunda okunması çok zor oluyor ama geceleri gerçekten çok hoş.

Genel olarak araçtan memnunum tek nokta enjeksiyon, klima, hidrolik direksiyon, elektronik motor kiliti, elektrikli ön camlar bunu satıp 2. el hb bir araç alsam bana daha fazla ne sunacak diyorum ve hala kullanmaya devam ediyorum bu arabalara temiz bakıldığında inanıyorum ki çok fazla masraf çıkarmayacaktır ama kasabın elinden geçmiş bir tipo alırsanız çok uğraşırsınız bence.

• 97 model tipo slx ilk arabamdi ve dokuz senedir kullaniyorum.Bu kadar sene icerisinde genel her arabada olabilecek arizalar haricinde cok onemli bir ariza yasamadim.Otomobil alirken elektronik gostergeler konusunda ariza yapabilir diye biraz korkutmuslardi ama dokuz sene icerisinde hic ariza yapmadi.Ekranda arizali olan parcalari(balata,ampul vb.)gorebiliyorsunuz.Alarmda da bir sey yok,sadece arka bagaj kullanildiktan sonra bagajin sol tarafinda bir vida var asagiya dusuyor arada bunu kontrol etmeniz gerekiyor(cevirerek yukari cikariyorsunuz) eger bakmazsaniz alarm surekli calar,sizde arizali sanabilirsiniz.Uzaktan kumanda ile on camlar kendiliginden kapaniyor yeni otomobillerde bile gormedigim bir lux bence.Frenleri biraz zayif kontrol edilmeli arada.Yakit tuketimi iyi,bilgisayarla bakildi 100 km de 6lt tespit edildi(gerci hesapladigimda daha yuksek cikiyor ama sanirim ideal kosullar saglaninca bu veriler elde ediliyor).Tek derdim su an on konsol kisminin sicaktan olayi yipranmis olmasi(yumusadi,resmen eridi sanki).Bunu nasil halledebilirim bilen varsa yazarsa memnun olurum.

• Arkadaşlar daha 1 hafta önceye kadar bende 1996 tempra slx 1,6ie sahibiydim.Araba 1999 dan beri bendeydi.Arabamı o kadar çok sevdimki yabancı bir sitede sayfam bile var.http://www.cardomain.com/MakeModel/Fiat/Tempra
    Şunu söylemek isterimki piyasada yanlış tanınmış bir otomobil,tempranın değerini ancak kullananlar biliyor,hiç bir kullanıcısının Tempra hakkında kötü yorum yapabileceğini zannetmiyorum.Temprayı kusursuz demiyorum, onunda kronik bazı sorunları var fakat o kadar abartılacak kadar değil.Kullandığım sürece hep sürüşünden zevk aldım.Benim gözlemlediğim eksi yönleri şunlardı:benim arabamda 1,6 mpi motor olasına rağmen şehir içi tüketimini malesef 11lt/100km altına indiremedim.Ayrıca kapı kilitlerinden ve gögüsten gelen seslerde sanırım tüm tempralarda var.Auto show dergisindeki tipo ile ilgili kısımda bahsi geçen kronik arızaları ( silindir kapağı contasının sızdırması ve egr valfi ) bende yaşadım.
    Not: Kuş serisi kesinlikle rakibi bile olamaz!!!

• Bizde de 97 Model Tipo var. Şimdi 2. el veya sıfır uygun fiyatlı bir araç alsam bile yeni aracın bana sunabileceği bir çok şeyi sunuyor. Klima, Otomatik ön camlar, Hidrolik Direksiyon, hala fiyatı yüksek modellerde bile opsiyon listesinde olan sürücü kol dayama, kapılar kapatılmasından 30 saniye kadar sonra sönen iç aydınlanlatma gibi, hemde arabayı ve şeklini çok beğeniyorum. Yakıt tüketimi yüksek bu gerçek. Ama sorunlu bir araç değil bence en azından bizim ki değil. Problem çıkartan bir şeyi yok. Yaşından dolayı lastiklerini, ön diskleri ve ön takımı değiştirdik. Geçen sene akü aldık. Birde ön sileceklerin lastikleri değişti Bu arada araç 20 aydır bizde. Biraz karşılaştırma yapacak olursak Fiat'ın Albea'sı ve Palio'sundan malzeme kalitesi daha iyi duruyor. Koltuklarıda daha rahat gibi geldi bana.

• palio ve albea ile tipo-tempra serisi aynı sınıfta değil zaten. onun için tipo konforunun yüksek olması normal. palio-albea serisinin karşılığı tofaşın kuş serisidir. kuş serisi ile tempra-tipo serisi aynı kategoride değildirki...

her şeyden önce boyutları arasında fark var. tempra-tipo boyut olarak orta sınıf boyutlarına yakındır. bu avantajın içeriye de yansıması tabiki kaçınılmazdır...
  • Biz de 96 sonunda 97 model Tipo 1,6i.e. SLX almıştık ve 2001 aralığına kadar kullandık. Araba çok performanslıydı ve babam yakıt tüketiminden memnun gibiydi. Ben o zamanlar arabalarla yeni yeni ilgilinmeye başlamıştım ve tipomuzun bunda çok büyük Etkisi oldu. Arabayı çok severek kullanıyoduk ancak son 1,5 senesi kadar enjektöründe çok fazla pislik toplanıyodu, sabahları da bol bol stop ediyodu. Bunun dışında her araçta olan parça değişimleri dışında arıza yapmamıştı.

Tipo, aldığımız zaman sınıfının en lüks araçlarından biriydi. Belki de şu ana kadar kendi sınıfına göre Türkiye'de üretilen en lüks araçtır.

Satmamızın 2 sebebi vardı: Birisi enjektör tıkanması (Büyük ihtimal dandik benzin yüzünden), diğeri ise babamın dükkanın ordaki (Tarlabaşı) kıskançların arabanın üzerini harita gibi çizmesiydi!!

Ama her şeye rağmen arabamızı çok seviyoduk ve 2001 Aralıkta alıp 2005 Ağustosta sattığımız siena 1,4el den çok çok üstün bir arabaydı.

Bence Tipo, Tempra, Croma FIATın ürettiği en güzel araçlardı. Stilo belki... Bakalım Grande Punto yeni Tipo olabilecek mi??

• quote:

Orjinalden alıntı: bahadr

Tek derdim su an on konsol kisminin sicaktan olayi yipranmis olmasi(yumusadi,resmen eridi sanki).Bunu nasil halledebilirim bilen varsa yazarsa memnun olurum.

Piyasada bulunan temizleme sütü yok parlatıcı ıkır mıkır bütün kimyasallardan uzak durmak lazım zaten 10 seneyi aşmış araç zamanla plastik aksamlarındaki malzemede kimsayal değişimler oluyor siz bunları gidereceğim derken direncini kaybetmiş plastik aksamlara bu sözde koruyucu ve bakım ürünlerini sürdüğünüzde hepten berbat bir hal alıyor. En güzeli tüy bırakmayan ıslak bir bezle tozunu almak ve mümkün mertebe güneşlik kullanıp dashboard u güneşten ve ısıdan korumak lazım.
  • BU ARACA BİNEN KULLANAN HASTA OLUR,
    KARALAYANDA YA ALAMAMIŞTIR YADA ÇEVRESİNDE HOŞLANMADIĞI BİRİ TİPO SAHİBİ OLDUĞU İÇİN KARALAR...
    ŞU DEVİRDE BİLE KAÇ ARABADA TİPONUN ÖZELLİKLERİ VAR
    MESALA ÇELİK BARİYER KAÇ SIFIR ARABADA VAR HEMŞERİM
    AŞAGIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ

mtipo hakkında

mtipo hakkında

mtipo hakkında

mtipo hakkında

• BEN 2 YIL ÖNCE 96 MODEL Bİ TİPO S ALDIM ARABA ÇOK GÜZELDİ BAZI AEKADAŞLARIM BROADWAY AL DAHA İYİ DEDİLER AMA TİPO ALDIM FAKAT BAZI NEDENLERDEN DOLAYI SATMAK ZORUNDA KALDIM ŞİMDİ 92 MODEL Bİ TEMPRA SXA M VAR ÇOK MEMNUNUM WALLA TİPO YA TEMPRAYA KÖTÜ DİYENLER İÇİN 'HANGİ ARABA KULLANIYOSUNUZ' DİYE Bİ ANKET YAPSALAR %60 I KUŞ SERİSİ(ŞAHİN DOĞAN KARTAL SERÇE MURAT) %39'NUN ARABASI YOKTUR %1 LÜKS TAKILIYODUR
  • petrol bile çıkar bu konudan.bırak fosilleşmeyi,hortlamışlığı
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.