Şimdi Ara

mtipo hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
24.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi sen kalkıp burda arkadan itişe örnek ferrarileri filan gösterirsin diye hemen peşin peşin söyleyeyim dedim de:

ferrarilerin bile arkadan itiş olmasının sebebi kısmen az önce yazdıklarımdır. ferrarilerin ortadan motorlu olduğunu bildiğini var sayıyorum. orda bile motora en yakın tekerlekler olan arka tekerleklere güç aktarılarak doğabilecek güç kayıplarının önüne geçmek hedeflendiği için ferrariler arkadan itişlidir. başka sebepleri de var ama en önemli sebep bu. çünkü o devasa motorların ürettiği 300-400 ve üstü beygir güçleri tekerleklere aktarılırken yolda kaybedilirse o canavarlar yakıt yakan bi arabadan başka bi iş görmezlerdi di mi canım...

pardon ya ben yine tüm cahilliğimle burnumu bilmediğim işlere soktum yine yaaa. görüyor musun? cık cık cık...

Orjinalden alıntı: aya

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Vallahi bilmeyenlerin atıp tutmasına gıcık oluyorum. Adam demişki arkadan çekişli olması,arkadan çekişli araç daha iyidir daha güvenldir, firmaların önden çekiş kullanmaları maliyeti aazaltmaktır tamamen, BMW ler arkadan itişlidir, ama 1 serisi önden çekişlidir neden? Mercedesler a serisi hariç arkadan itişlidir.
    Sallamayınız lütfen .Honda Civic Türkiyede montaj , yukarıda söylenenler tamamen afaki. Ne olacak getir japon mühendisleri parçayı koy fabrikayı papua yeni gineye, aya her yerde hpnda civic çıkar. Koptum vallahi

Ayrıca Kuş serisinin içi Tipo dan dar olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Tempra motor kuş serisinde ve Tipo dan var 220-230 yakması külliyen YALAN!!!!!!
    CIVIC ten az yakması ise zaten komedi.

Tempra motor 300 binden fazla yakıyor bunu iddia ediyorum.
    220 bin lira bugün en ileri teknoloji araçlar zor yakıyor, 220-280 arası yakıyor enson teknoloji enjeksiyonlu araçlar.

Ben bu konu başlığı altında bir kelime daha etmeyeceğim, yıllarca kullandığımız Tofaş serisini bize anlatacaklar. Kaldı ki, bırak Tipo yu 1.6 temprayı 1.4 UNO bile Civicten fazla yakıyor.
    10 senedir Tipo kullanıp başka araca binmediği için arkadaş, ve hesap kitap yapamadığı için , artı otomobiller ile ilgili teknik bilgisi olmadığı için biraz saçmalamış.

Yani bilmesek , gözlerimi kapatıp acayip bir Tipo hayal ettim resmen

++++++++ 111111111

çok özür dilerim. ben tüm cahiiliğimle sizler gibi ustaların kompetanların alanına girmişim affedin üstadım. bi eşeklik ettik işte. sonra zaten ben ilkokul bile bitirmemiş, 2 ile 2yi çarpmasını bilmeyen cahil kulunuz burda kalkmış hesap kitap işine girmişim. olacak şey diil.

bu arada sayın hocam siz geçen ay aldığınız ferrariyi satıp porsche alacaktınız. ne oldu o iş? zaten ondan önceki ay aldığınız lamborghini de çok güzel bi arabaydı.

(yine de kendimi tutamıyorum işte. arkadan itiş (çekiş diil bu arada itiş) daha güvenliymiş!. arkadaşım önden çekiş otomobiller özellikle viraj içinde daha iyi yol tutarlar. tüm dünya bunun için önden çekişe geçti. sebebi maliyet diildir. çok özel bazı otomobiller hariç halk otomobillerinin tamamına yakını önden çekişlidir bugün dünyada. ayrıca önden çekiş sistemlerde motorun ürettiği güç tekerleklere aktarılırken daha az mesafa katettiği için aradaki aktarma kayıpları daha düşüktür. + hareketli parça sayısı daha az olduğu için aşınma da daha azdır ve dolayısıyla daha uzun ömürlüdür. bugün dünyada arkadan itiş üretim (özeller hariç) mercedes ve BMW dışında kalmadı. kaldı ki onlar bile yeni serilerinde önden çekişe geçmeye başladılar. dikkatinizi çekerim).

Sebebi maliyet sadece
    BMW1 ve Mercedes A serisini örnek verdim.
    Neyse ben tartışmaya girecek değilim. İki türünde avantajlarını dezavantajlarını biliyorum. Ben birsürü şey syledim daha başka ama neyse...
    Üslübum için kusura bakma ama sen herkese cahil falan diye saydırmışsın.
    Al bern sana söyleyeyim Tofaşlar hırsızlıkta niye önde gidiyor?
    He rimmobiliser aynı mantık değil. Her firmanın kendine özgü güvenlik sistemi var Fiat ta Code var. Onun da yenileri eskisinden farklı galiba neyse bu işimiz değil ama ben sana söyleyim , ben Fiat Kuş serisi ve Tempra-Tipo-Uno araçları elle açarım kapısını.
    Hiçbir alet olmadan, bir kere hastanenin otoparkındaydık, dangalağın biri arabasını koymuş bizimkinin arkasından çıkmak imkansız, işimiz gücümüz var araçta Tipo , sağa baktım sola baktım , kimse yok, attı kafam kapıyı az zorladım kapı açıldı, aldım boşa çektim geri gene kapattım sonra. Dene bakalım başka araçla yapabilir misin?

Yani Tofaşı bana kimse övemez dediğim gibi, Fatihte falan hergün birsürü Tofaş gidiyor, çalması 10dk. yı geçmez heralde.

300binden fazla yakan, motoru verimsizlik konusunda master yapmış, elektronik göstergesi bozulmamış olanını görmediğim, tamamen berbat bir araç Tipo.
    Ha eskiden Tipo güzel geliyordu, Tempra güzel geliyordu dötü kalkık araba modaydı, ama Gümrük Birliğinden sonra yabancı arabalar artınca insanlar neyin ne olduğunu öğrendi, Tofaş artık zor kakalar öyle eski günler geride kaldı, artık Paliolara bak kalitede ne kadar çıta yükseltti adamlar. Ama zor artık diiş zor tutturur tek hikayesi yerli olması

• [Deleted by Admins]

quote:

Orjinalden alıntı: aya

quote:

Vallahi bilmeyenlerin atıp tutmasına gıcık oluyorum. Adam demişki arkadan çekişli olması,arkadan çekişli araç daha iyidir daha güvenldir, firmaların önden çekiş kullanmaları maliyeti aazaltmaktır tamamen, BMW ler arkadan itişlidir, ama 1 serisi önden çekişlidir neden? Mercedesler a serisi hariç arkadan itişlidir.
    Sallamayınız lütfen .Honda Civic Türkiyede montaj , yukarıda söylenenler tamamen afaki. Ne olacak getir japon mühendisleri parçayı koy fabrikayı papua yeni gineye, aya her yerde hpnda civic çıkar. Koptum vallahi

Tempra motor kuş serisinde ve Tipo dan var 220-230 yakması külliyen YALAN!!!!!!
    CIVIC ten az yakması ise zaten komedi.

Tempra motor 300 binden fazla yakıyor bunu iddia ediyorum.
    220 bin lira bugün en ileri teknoloji araçlar zor yakıyor, 220-280 arası yakıyor enson teknoloji enjeksiyonlu araçlar.

Ben bu konu başlığı altında bir kelime daha etmeyeceğim, yıllarca kullandığımız Tofaş serisini bize anlatacaklar. Kaldı ki, bırak Tipo yu 1.6 temprayı 1.4 UNO bile Civicten fazla yakıyor.
    10 senedir Tipo kullanıp başka araca binmediği için arkadaş, ve hesap kitap yapamadığı için , artı otomobiller ile ilgili teknik bilgisi olmadığı için biraz saçmalamış.

Yani bilmesek , gözlerimi kapatıp acayip bir Tipo hayal ettim resmen

++++++++ 111111111

çok özür dilerim. ben tüm cahiiliğimle sizler gibi ustaların kompetanların alanına girmişim affedin üstadım. bi eşeklik ettik işte. sonra zaten ben ilkokul bile bitirmemiş, 2 ile 2yi çarpmasını bilmeyen cahil kulunuz burda kalkmış hesap kitap işine girmişim. olacak şey diil.

bu arada sayın hocam siz geçen ay aldığınız ferrariyi satıp porsche alacaktınız. ne oldu o iş? zaten ondan önceki ay aldığınız lamborghini de çok güzel bi arabaydı.

(yine de kendimi tutamıyorum işte. arkadan itiş (çekiş diil bu arada itiş) daha güvenliymiş!. arkadaşım önden çekiş otomobiller özellikle viraj içinde daha iyi yol tutarlar. tüm dünya bunun için önden çekişe geçti. sebebi maliyet diildir. çok özel bazı otomobiller hariç halk otomobillerinin tamamına yakını önden çekişlidir bugün dünyada. ayrıca önden çekiş sistemlerde motorun ürettiği güç tekerleklere aktarılırken daha az mesafa katettiği için aradaki aktarma kayıpları daha düşüktür. + hareketli parça sayısı daha az olduğu için aşınma da daha azdır ve dolayısıyla daha uzun ömürlüdür. bugün dünyada arkadan itiş üretim (özeller hariç) mercedes ve BMW dışında kalmadı. kaldı ki onlar bile yeni serilerinde önden çekişe geçmeye başladılar. dikkatinizi çekerim).

Sebebi maliyet sadece
    BMW1 ve Mercedes A serisini örnek verdim.
    Neyse ben tartışmaya girecek değilim. İki türünde avantajlarını dezavantajlarını biliyorum. Ben birsürü şey syledim daha başka ama neyse...
    Üslübum için kusura bakma ama sen herkese cahil falan diye saydırmışsın.
    Al bern sana söyleyeyim Tofaşlar hırsızlıkta niye önde gidiyor?
    He rimmobiliser aynı mantık değil. Her firmanın kendine özgü güvenlik sistemi var Fiat ta Code var. Onun da yenileri eskisinden farklı galiba neyse bu işimiz değil ama ben sana söyleyim , ben Fiat Kuş serisi ve Tempra-Tipo-Uno araçları elle açarım kapısını.
    Hiçbir alet olmadan, bir kere hastanenin otoparkındaydık, dangalağın biri arabasını koymuş bizimkinin arkasından çıkmak imkansız, işimiz gücümüz var araçta Tipo , sağa baktım sola baktım , kimse yok, attı kafam kapıyı az zorladım kapı açıldı, aldım boşa çektim geri gene kapattım sonra. Dene bakalım başka araçla yapabilir misin?

Yani Tofaşı bana kimse övemez dediğim gibi, Fatihte falan hergün birsürü Tofaş gidiyor, çalması 10dk. yı geçmez heralde.

300binden fazla yakan, motoru verimsizlik konusunda master yapmış, elektronik göstergesi bozulmamış olanını görmediğim, tamamen berbat bir araç Tipo.
    Ha eskiden Tipo güzel geliyordu, Tempra güzel geliyordu dötü kalkık araba modaydı, ama Gümrük Birliğinden sonra yabancı arabalar artınca insanlar neyin ne olduğunu öğrendi, Tofaş artık zor kakalar öyle eski günler geride kaldı, artık Paliolara bak kalitede ne kadar çıta yükseltti adamlar. Ama zor artık diiş zor tutturur tek hikayesi yerli olması

yazdıklarımı bi daha oku o zaman. bak ne demişim: fiatın tempra-tipo serisinden sonraki otomobilleri teknolojiyi takip edemedi. fiat bu konuda başarısız kaldı demişim. tempra-tipolar döneminin fiyat-performans-donanım üçgeninde döneminin en başarılı "yerli" dikkat et "yerli" üretimlerinin başında geliyor demişim. hala binilebilecek bi araba demişim. tutup zannettiğiniz gibi 2005 model bi arabayla 95 model bi tipoyu karşılaştırmasmışım milletin yaptığı gibi. karşılaştırma yapacaksanız karşılaştıracağınız arbalar bi çok açıdan birbirine denk olsun demişim.

ama millet ne yapıyor. 2004-2005 model focusla 95-97 model tipoları karşılaştırıyor ondan sonra tipo kötüdür şöyledir böyledir. yani sorarsanız millete hiç iyi bi yanı yok. rezalet berbat arabalar. tipo alacağına git biraz daha para ver 2005 focus al mercedes al falan. nasıl da ahkam kesiyorlar.

bi defa topici açan arkadaş ne yapmış: tipoyu sormuş. yani demektir ki 10-15 bin YTL civarı bi araba arıyor. o fiyat aralığında bulabileceği seçeneklerin en iyilerinden biri de tipo. ama forumdaki tüm böyle otomobil tavsiyelerine bakın herkes bi araba soruyor millet bi başlıyor saymaya bi de bakıyorsun soruyu soran arkadaşın belki de hiç gücünün yetmeyeceği arabalar tavsiye edilmiş. yani 15 milyarlık araba soran adama bi de bakıyorsun 30-40-50 milyarlık arabalar tavsiye ediliyor vatandaşın sorduğu araba öyle bi kötüleniyor öyle bi kötüleniyor ki aman Allah yani...

mantıklı olun arkadaşlar. adam 10-15 milyarlık bi araba soruyorsa bütçesi budur tutup da adamın sorduğu arabayı 2-3 katı daha pahalı arabalarla karşılaştırmak resmen halt etmektir. adamın o kadar parası olsa zaten size sormaz gider alır.

yapmayın arkadaşlar yapmayın. biraz mantık, biraz iyi niyet, biraz da düşünce lütfen...

• ya tamam demek istediğini anladım ama şu devirde 10-15 arası çok daha iyi araçlar var, bizim Tipo dan uzak durulmasını söylememizin nedeni birinci derecede çok yakması ve diğer sebepler. Gerçekten çok yakıyor abi öyle böyle değil ya. 10-15 arası Megane Coupe falan var mesela . Yoksa eskiden bu araçalr insalara baya güzel geliyordu, bende dedim ya tempra modası vardı zenginler alıyordu eskiden kıçı kalkık arabaydı lakabı ,hatta millete kızlara falan Tempra diye lakap takarlardı

gözüne gözlük, eline şerit metre...

arkadan çekişli araç daha iyidir daha güvenldir

2... dünyanın döndüğü de yalan zaten. dünya düz, tepsi gibi. inanın bana. vallaha bakın...

artıları
    1-Biraz ağır olduğu için (1090kg (lpg dahil)) yoldaki çukurlardan tepelerden zıplamıyor.(bkz. 950 kg ''lik araçlar)
    2- iç mekan genişliği
    3- motor parçalarının ucuzluğu(kuş serisindede kullanılmıştı bu motor)
    4- virajlarda biraz fazla yatsada izini kaybetmemesi ve iyi yol tutuş
    5- ikinci elde kolay satılabilir olması

Eksileri
    1- Elektrik aksamı ile ilgili parçaların biraz pahalı olması(tabiiki bu göreceli neye göre pahalı kuş serisine göre pahalı)
    2- motor performansının düşük olması(enjeksiyonlu modeller daha iyi olduğunu duyuyorum)
    3- bol miktarda tıkırtı gelmesi
    4- Ön takımın çok dayanıklı olmaması
    5- zamanına göre normal olan benzin sarfiyatı ama günümüzdek benzin fiyatıyla lpg li kullanılması gerekliliği(100 km de 12-13 lt LPG, benzinle 11-12 civarı şehir içi)
    6- frenlerinin çok iyi olmaması

Ancak bende biraz yeni araçları kullanınca arabamdan soğumuştum ki geçenlerde kiralık 2004 model bir 80 bg'lik albea ile 1 hafta başbaşa kaldım ve fiatın araçlarında çok ilerleyemediği fikrine kapıldım. albea'nın tek elle tutulur tarafı motoru idi gerçekten hacmine göre çok başarılı ve az tüketen bir motor. ancak yol tutuş, iç mekandaki parça kalitesi(ki ben kendi aracımı çok kaliteli bulmazdım ama albeadan iyi ), arabanın kullanırken verdiği güvensizlik hissi gibi sebeblerden sonra fiat benden uzak dursun. sanki oyuncak araba kullanıyormuş hissine kapıldım neyse.

Bence tipo tempra gibi araçları alırken yıpranmamış olması çok önemli çünkü çok dayanıklı araçlar değil eğer sizden önceki sahibi hor kullanmışsa çok masraf açabilir size ancak temizse ve modeli yüksekse alınabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

quote:

2... dünyanın döndüğü de yalan zaten. dünya düz, tepsi gibi. inanın bana. vallaha bakın...

dOĞRU mERCEDES mühendisleri senin kadar zeki değil o yüzden araçlarda çekiş hep arka tekerde, maliyet baya baya artmasına rağmen

• Current or recent rear wheel drive cars to 2004

While the popularity of rear-wheel drive has declined, it's still around, and has been making something of a resurgence. Here is list of current or recent rear wheel drive vehicles. See also Category:Rear wheel drive vehicles.
    Almost all non-4wd trucks and most SUVs are rear wheel drive.
    The overwhelming majority of sports cars are rear wheel drive, although some also have four wheel drive options. It would be redundant to list them all here.
    All BMWs except the Mini, and all wheel drive variants.
    Cadillac STS, CTS, SRX
    Chevrolet Camaro/Pontiac Firebird (all years until the end)
    Chevrolet Caprice - discontinued in the late 1990s. Was a popular taxi and police car.
    Chevrolet Corvette
    Datsun - Entire range (upto mid 1980s)
    Dodge Magnum/Chrysler 300 (2004 and up)
    Ford Crown Victoria, a popular police car and taxi, and its near-twins the Mercury Grand Marquis and Marauder
    Ford Mustang (all years) - this is debateably a sports car, but suffers from an unsophisticated suspension.
    Ford Sierra (all years) - Rear drive across the range (except 4x4 models)
    Ford Thunderbird (all years) / Mercury Cougar (up to 1997)
    Ford Falcon Australia
    Holden Monaro (Australia) and versions sold overseas: Pontiac GTO (USA) and Vauxhall Monaro (United Kingdom)
    Holden Commodore Australia
    Honda - S2000, NSX (Acura NSX in the USA)
    Infiniti G35, M45, Q45
    Jaguar - All except FWD and AWD X-Type
    Lexus - All cars except ES
    Lincoln - Town Car and LS
    Lotus - All except Elan-M100
    Mazda - Miata, RX-7, RX-8
    All Mercedes-Benz sold in North America (except all wheel drive models)
    Nissan - 350Z, Z Cars, Skyline (except all wheel drive models)
    Porsche - All cars except the AWD Carrera 4, 911 Turbo and Cayenne
    Toyota - Trueno Sprinter AE86, Supra , MR2, Altezza , Cressida
    TVR - All cars
    Vauxhall Carlton - All models

yukarıdaki listeye zaten yazıyor bütün spor araçları da ekleyin buraya sığmaz diye, işte bütün bildiğiniz rüya otomobilleri ekleyin en baba araçlarda çekiş hep arkadan
    Şimdi Ncap bitti bu başlayacak önden mi arkadan çekişli mi?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

quote:

dOĞRU mERCEDES mühendisleri senin kadar zeki değil o yüzden araçlarda çekiş hep arka tekerde, maliyet baya baya artmasına rağmen

yok canım. mercedes mühendisleri çok akıllı çok zeki yere göğe sığmaz aslında. onlarda problem yok. diğer dünya otomobillerinin mühendisleri bu işi bilmiyor. cahil. ondan yani başka sebebi yok.

hala dinlemiyor ve okumuyorsun. yazık yazık. bak ne demişim. bi kez daha tekrarlıyorum :

birinci neden maliyet değil. motor gücünün tekerleklere kayıpsız iletilebilmesi. motorlara yapılan onca yatırımın boşa gitmemesi. bunun için de motora en yakın tekerleklere çakiş gücünün verilmesi. peki madem mercedesi kriter gösteriyorsun. şu soruya da cevabın vardır o zaman: neden mercedes de bmw de son dönemlerde önden çekiş araç üretmeye başladı dersin? onlar da mı yoksa artık biz de biraz ucuz araba yapalım dediler.

bak arkadaşım: önden motor arkadan itişte motor gücü tekerleklere kadar çok fazla mesafa kateder ve çok daha fazla parça üzerinden geçer. bu da yolda belli bi miktar kayıba yol açar. ayrıca çok daha fazla hareketli parça olacağından hem ağırılığı artırır hem de bakım masraflarını.

gelelim güvenliğe: arkadan itiş arabalarda gaza fazla yüklenilmesi durumunda araç arkadan tekme yemiş gibi olur. ön taraf arkaya göre daha hareketsiz kalacağı için de arkalar patinaja düşer ve sağa sola yalpalar. bu kendini en çok viraj içinde gösterir. bir viraja limitlerinin üzerinde bir hızla girersen ve arka kendini savurursa o aracı toplaman ve izinde tutman güçleşir. aynı durumla önden çekişli bir arabada karşılaşman durumunda yapacağın şey çok basittir. biraz gaz vermen durumunda ön tekerlekler güç alacağı için hareket eder ve teker yönünde yoluna devam ederken aracın gövdesini ve arkasını da çekip virajın içinden çıkarır. işte bu yol ve viraj tutuştur. aynı şeyi arkadan itişli bir arabada yaparsan zaten yoldan kopmak üzere olan arabaya az önce de söylediğim gibi arkadan tekme atmış gibi olursun ki araç ondan sonra sürücüye göre değil tamamen içinde bulunduğun yolun ve virajın karakteristiklerine göre hareket eder. gerisini ben hayal etmek istemem doğrusu. yani mercedesin dünya çapında kaliteli bi marka olması her yaptığının doğru ya da en mükemmel olduğu anlamına gelmez. onların da tabiki kendi çapında başarısı var elbette çamur atmıyorum ama bu önden çekiş arkadan itiş meselesinde mercedes ne yapıyorsa doğrudur mantığı yanlıştır.

bitti. bu kadar...

• ayrıca çok da güzel bi ingilzce yazıdan alıntı yapmışsın tebrikler. bak yine yukarıdaki yazılara ne demişim yine : "özel uygulamalar hariç dünya önden çakişi tercih ediyor demişim". yine arada bi yerde bi de "halk otomobilleri" tabiri kullanmışım. özel uygulamalardan kasıt işte bu yani spor otomobiller. onlar zaten yüksek güç ve yüksek tork üretiyor yani aktarma kayıpları göze alınabilir. onun iiçin önden çekiş gerekli görülmemiş. yine yukarıda bahsettiğim viraj ve yol tutuşla ilgili bilgilere bak. orda göreceksin halk otomobili ile spor arasındaki farkı. yani çarşıdaki esnaf mehmet amca senin listesini verdiğin o spor otomobillere binmez. o işini görecek ailesini gezdirebileceği seri üretim binek otomobillere biner. dolayısıyla bir spor otomobili, onun ürettiği 400-500 beygiri ve o beygir gücünü yola aktarırken karşılaşacağı sorunları bu sorunların üstresinden nasıl gelebileceğini bilmez. onun için de güvenliği en üst noktada olmalı. yani yol tutuşu mehmet amcanın anlayacağı şekilde olmalı.

senin o listede verdiğin lotusu mazda rx-7'yi kullanan adam onun viraj içinde ya da yolda nasıl tutulacağını zaten bilir. bilmiyorsa da öğrenir. dolayısıyla o arabanın arkadan itiş ya da önden çekiş olması o adam için önemli bi satın alma kriteri değildir.

ama bizim esnaf mehmet amca zaten o bahsettiğin arabaları almaz ya da alsa da spor kullanmaz viraj da limitlerini zorlamaz. zorlarsa acı bi tecrübe olur. onun için mehmet amcaya daha güvenli bi çekiş sistemi gerekir. yani mehmet amca önden çekişli bi aile otomobilini tercih eder. Honda S-2000'i değil.

• sonra o listenin azımsanmayacak bir kısmı da 4X4. sadece arkadan itiş diil.
  • Elektronik arıza dediğim olay şu . Tipo nun alarmı bozuldu Alarm sistemini tek başına değiştiremiyorsunuz Tamir edebiliyorlar fakat tamir ettirmeyi kimse tavsiye etmiyor yetkili servis de dahil buna Çünkü aracın içindeki ana kontol bilgisayarı (Beyin diyorlar) hasar görüyormuş Yani tamir ettiremedik napıcaz diye sorduğumda böyle kullan yada tamir ettir eğer sorun çıkarsa beyin,kapı kilitler vs. Bir sürü değicek parça çıkardılar yeni bende tamir ettiremedim yeni alarmda taktırmadım alarm arızalı olunca uzaktan kumanda çalışmıyor. Bunu geçtim Arabanın otomatik camlarının motoru İç düğme aydınlatmalarının bazıları çalışmıyor vs. vs. vs.

Az yakma olayına gelince Kesinlikle yanılıyorsunuz Araba bi depo ile şehir içinde 490 kilometrenin üzerine gidemiyor eğer hesaplarsanız 300 bin tl civarında
  • quote:

Current or recent rear wheel drive cars to 2004

While the popularity of rear-wheel drive has declined, it's still around, and has been making something of a resurgence. Here is list of current or recent rear wheel drive vehicles. See also Category:Rear wheel drive vehicles.
    Almost all non-4wd trucks and most SUVs are rear wheel drive.
    The overwhelming majority of sports cars are rear wheel drive, although some also have four wheel drive options. It would be redundant to list them all here.
    All BMWs except the Mini, and all wheel drive variants.
    Cadillac STS, CTS, SRX
    Chevrolet Camaro/Pontiac Firebird (all years until the end)
    Chevrolet Caprice - discontinued in the late 1990s. Was a popular taxi and police car.
    Chevrolet Corvette
    Datsun - Entire range (upto mid 1980s)
    Dodge Magnum/Chrysler 300 (2004 and up)
    Ford Crown Victoria, a popular police car and taxi, and its near-twins the Mercury Grand Marquis and Marauder
    Ford Mustang (all years) - this is debateably a sports car, but suffers from an unsophisticated suspension.
    Ford Sierra (all years) - Rear drive across the range (except 4x4 models)
    Ford Thunderbird (all years) / Mercury Cougar (up to 1997)
    Ford Falcon Australia
    Holden Monaro (Australia) and versions sold overseas: Pontiac GTO (USA) and Vauxhall Monaro (United Kingdom)
    Holden Commodore Australia
    Honda - S2000, NSX (Acura NSX in the USA)
    Infiniti G35, M45, Q45
    Jaguar - All except FWD and AWD X-Type
    Lexus - All cars except ES
    Lincoln - Town Car and LS
    Lotus - All except Elan-M100
    Mazda - Miata, RX-7, RX-8
    All Mercedes-Benz sold in North America (except all wheel drive models)
    Nissan - 350Z, Z Cars, Skyline (except all wheel drive models)
    Porsche - All cars except the AWD Carrera 4, 911 Turbo and Cayenne
    Toyota - Trueno Sprinter AE86, Supra , MR2, Altezza , Cressida
    TVR - All cars
    Vauxhall Carlton - All models

yukarıdaki listeye zaten yazıyor bütün spor araçları da ekleyin buraya sığmaz diye, işte bütün bildiğiniz rüya otomobilleri ekleyin en baba araçlarda çekiş hep arkadan
    Şimdi Ncap bitti bu başlayacak önden mi arkadan çekişli mi?

• Uzun yıllar Fiat Tİpo sahibi olmuş biri olarak tecrübelerimi yazayım
    İlki 1994 model Fiat Tipo 1.6S, 1997 yılında almıştım.
    2001 yılına kadar kullandım.
    Full aksesuarsız bir modeldi, karbüratörlü, 1,6 motorlu. Çekişi fena değildi, maksimum hız olarak 195 km/h görmüştüm, yakıt tüketimi şehirlerarası yolda normal kullanımda 8 litre/100 km'ye kadar düşüyordu, şehir içi ve çevre yollarda 10 litre/100 km civarı yakıyordu. İçindeki tıkırtıları bür türlü kesememiştim. 2 takım amörtisör değiştirmiştim. Ön takım tıkırtıları hiç bitmemişti. Frenleri eh diyelim, alışmıştım.
    Kullanması rahat bir otomobildi, görüş açıları çok iyiydi, içi aydınlık ve ferahtı. İç genişliği yeterli idi. Arka görüş çok rahattı. Bagaj kapasitesi iyidir, arka koltukları da yatırıp ambalajı ile beraber bulaşık makinası yüklemiştim, Bagaj kapağı açık olarak da buzdolabı taşımıştım.

Sonraki Tipo'm, 1997 model Fiat Tipo 2.0 16V idi, Bu otomobilimden çok memnun kalmıştım, Performansı iyi, 4'lü disk frenleri iyi, yol tutuşu iyi, sessizliği iyi, tıkırtı yoktu hiç.
    Tüketimi şehir içi sakin kullanımda 10-11 lt/100 km idi, şehir dışı 8,5 litre/100 km altına düşmedi hiç. Biraz basılırsa 13-14 litre/100 km gibi değerlere çıkıyordu.

Full aksesuarlı idi, klima, abs, 4lü disk frenler, headers, 16valf, enjeksiyon, hidrolik direksiyon, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, uzaktan kumandalı merkezi kilit, alarm ve immobilizer, elektrikli ve ısıtmalı dış aynalar,

Fiat Tipo'ları üretildikleri yıllara göre değerlendirmek lazım, 90'lı yıllara göre, Ford'un Escortu makyajladığı ve modernleştiği, Renault'un kıyaslanacak modelinin 19 olduğu, yıllara göre değerlendirmek lazım.

Bence üretildiği yıllara göre güzel ve zevkle kullanılacak bir otomobil.

Sorunları olabilir ama hiç bir zaman bu sorunlar bana otomobilimi kötüleyecek kadar üzmedi, ondan hep memnundum. Sahip olanların da büyük çoğunluğu memnun kalmıştır.

Bir otomobile sahip olmayıp, onunla birkaç yıl yaşamadan dışarıdan bu kadar kötüleyici yorumlar yapılmasını pek gerçekçi bulmuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Uzun yıllar Fiat Tİpo sahibi olmuş biri olarak tecrübelerimi yazayım
    İlki 1994 model Fiat Tipo 1.6S, 1997 yılında almıştım.
    2001 yılına kadar kullandım.
    Full aksesuarsız bir modeldi, karbüratörlü, 1,6 motorlu. Çekişi fena değildi, maksimum hız olarak 195 km/h görmüştüm, yakıt tüketimi şehirlerarası yolda normal kullanımda 8 litre/100 km'ye kadar düşüyordu, şehir içi ve çevre yollarda 10 litre/100 km civarı yakıyordu. İçindeki tıkırtıları bür türlü kesememiştim. 2 takım amörtisör değiştirmiştim. Ön takım tıkırtıları hiç bitmemişti. Frenleri eh diyelim, alışmıştım.
    Kullanması rahat bir otomobildi, görüş açıları çok iyiydi, içi aydınlık ve ferahtı. İç genişliği yeterli idi. Arka görüş çok rahattı. Bagaj kapasitesi iyidir, arka koltukları da yatırıp ambalajı ile beraber bulaşık makinası yüklemiştim, Bagaj kapağı açık olarak da buzdolabı taşımıştım.

Sonraki Tipo'm, 1997 model Fiat Tipo 2.0 16V idi, Bu otomobilimden çok memnun kalmıştım, Performansı iyi, 4'lü disk frenleri iyi, yol tutuşu iyi, sessizliği iyi, tıkırtı yoktu hiç.
    Tüketimi şehir içi sakin kullanımda 10-11 lt/100 km idi, şehir dışı 8,5 litre/100 km altına düşmedi hiç. Biraz basılırsa 13-14 litre/100 km gibi değerlere çıkıyordu.

Full aksesuarlı idi, klima, abs, 4lü disk frenler, headers, 16valf, enjeksiyon, hidrolik direksiyon, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, uzaktan kumandalı merkezi kilit, alarm ve immobilizer, elektrikli ve ısıtmalı dış aynalar,

Fiat Tipo'ları üretildikleri yıllara göre değerlendirmek lazım, 90'lı yıllara göre, Ford'un Escortu makyajladığı ve modernleştiği, Renault'un kıyaslanacak modelinin 19 olduğu, yıllara göre değerlendirmek lazım.

Bence üretildiği yıllara göre güzel ve zevkle kullanılacak bir otomobil.

Sorunları olabilir ama hiç bir zaman bu sorunlar bana otomobilimi kötüleyecek kadar üzmedi, ondan hep memnundum. Sahip olanların da büyük çoğunluğu memnun kalmıştır.

Bir otomobile sahip olmayıp, onunla birkaç yıl yaşamadan dışarıdan bu kadar kötüleyici yorumlar yapılmasını pek gerçekçi bulmuyorum.

budur. eklemeye de gerek yoktur.

• kardeş sen gigital göstergelerin arıza yaptığını söylüyosun ve tamiri çok pahalı diyosun sana bir adres vericem orda uğgun fiyata ve orjinal yedek parça garantili yaptırabilirsin bendede aynı sorun vardı servis yönlendirdi yaptırdım

2.el tipo alacaklara ve tipo kullanıcılarına yararlı olacağını düşündüğüm için yayınlıyorum..

umarım birşeye yarar...

mtipo hakkında

mtipo hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 21 Ekim 2005, 0:05:30 >

• arkadaşlar ben bu fruma tipo teknik özelliklerini araştırırken ulaştım ve yazılanları okuma ve bende bişeyler yazma fırsatı buldum tüm yazıları okudum genel olarak tipo hakkında görüşler iyi bende eklemek isterim araba almaya karar verdiğimde ve bu ilk arabam olacaktı hayalim bir golf tü ama param yetmediği için çevremdeki insanları tüm yıldırmalarına karşı tipo almaya karar verdim ve 1 yıl önce gördüm beğendim 1.6 slx i.e 1997 model bir tipo aldım 2 . el araba olduğu için masraf çıkarttı tabi ama ben burda şuna değinmek istiyorum eger bu arabayı ben 0 alsaydım şuan kız gibi bir arabaydı bizim insanımız arabayı sadece kullanıyo bakım yok efendim ne zaman arıza yapar gider ehil olmayan herkeze elletiriz arabamızı sonuç olarak ben arabamı adam edene kadar baya bir masraf yaptım bu arada araba tamirciliğini bile ögrendim ama tamircilik yapmıyorum:)) bizim tamircilerimizin çogunluğuda böyle öğreniyo işi bu bir gerçek inanın buna nelerini gördüm bu sektörde sonuçta bende teknik bir işle uğraşan biri olarak anlayabiliyorum ha şuda var her yetkili servis bu işi çok iyi yapıyo diye bişeyde yok yaşadıklarımı anlatsam gülersiniz birini anlatayım bakım için servise gittim polen filtresi değiştirilicek silecekler söküldü filtre değişti silecekleri takarken somunu yanlış diş kaptırdı be vidasını kopardı ben takip ediyorum düşen somunu alıp 2 diş tutturdu bıraktı usta o olmadı bu düşer dedim bişe olmas dedi gittim servis müdürüne şikayet ettim bana sen bekleme yerinde otur aracın başında bekleyip ustaların konsantresini bozuyosun dediler:)) ben aracın başında olmasaydım görmicektim ve yolda giderken silecek düştüğünde bizden değil diyeceklerdi arkadaşlar sonuç olarak ben bu arabalardan 0 ı yapılsa gider alırım fiat bu seriden sonra bu işi bozdu tipo benim ilk göz agrım kendim yemedim ona yedirdim oda memnun halinden bende ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.