Şimdi Ara

MSI Z170 Gaming M5 vs ASUS Maximus VIII Ranger

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar

    Sorum gayet açık MSI Z170 Gaming M5 mı yoksa ASUS Maximus VIII Ranger ?
    Nedenleri belirtirseniz de sevinirim şimdiden teşekkürler.



  • ++++
  • Ranger anakart kalitesi ve anakarttaki bileşenler olarak MSI'dan bir gömlek üstte. Yalnız global çapta çok fazla problem var her iki kart için de. Ben biraz daha paraya kıyıp daha dayanıklı ve üst segment bir anakart tavsiye ederim.
  • @massacrer Hocam siz ne önerirdiniz ?
  • Ranger çünkü vrm dizaynı daha kaliteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRM ne oluyor ?

    Ayrıca sanırım GTX 1080 vazgeçip 1070 alacağım için MSI Gaming M7 ile ASUS MAXİMUS VIII Hero arasında seçim yapma arasında kaldım ama M7 nin özellikleri daha iyi gözüktü.
  • Glitchy kullanıcısına yanıt
    VRM, İngilizce "Voltage Regulator Modulator" kısaltması. Türkçesi Voltaj Düzenleme Modülü. İşlemci (CPU veya GPU) için kullanılan bir komponent ve voltajı değiştirerek farklı işlemcilerin aynı anakart üzerinde kullanılabilmesini sağlıyor. Bir nevi işlemci için gerekli olan gücü ayarlarken voltaj değişikliği yapan ara komponent diyebiliriz. Daha yüksek voltaj ile güç kaynağından gelen akımın voltajın düşürüp işlemciye uygun hale getirir. Anakart için yüksek önem taşıyan bir komponent.

    Tepki çekeceğimi bildiğim halde ben boyalı ve abartılı, milleti oyuncu adıyla vurmaya çalışan standart kaliteli Gaming serileri yerine Gigabyte UD serisi ya da ASUS'un TUF (tough) özellikli bir anakartını tercih ederdim. Eğer ki bu orta üst kartlara çıkmayacaksanız Asus Z170-A almanızı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Z170A Gaming M5
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız yani pazarlama ve reklamı iyi yapan çöp bile olsa aldırıyor. Bende MSI GAMİNG M7 ve Asus Maximus VIII Hero segmentinde bir anakart bakıyorum şuan bana kızacak olsanız da M7 ye yakınım daha çok
  • Glitchy kullanıcısına yanıt
    Bu arada Asus Maximus 8 Hero da çok sağlam karttır. Ben şahsen ABD'ye giden bir arkadaşıma aşağıdaki kartı aldırmayı düşünüyorum. Kendi fiyat segmentinde bir çok kartı duman ediyor ve KDV ile 625TL'ye geliyor.

    http://www.amazon.com/Gigabyte-LGA1151-Motherboards-GA-Z170X-UD5-TH/dp/B0160ITSSU?ie=UTF8&keywords=z170x%20ud5&qid=1465412812&ref_=sr_1_2&sr=8-2
  • Gayet sağlam duruyor hocam. Şimdiden hayırlı olsun zaten Gigabyte'a bu işin babası deniyor çoğu yerde anakartta ama alışkanlıktan msi ve asus dışına çıkmaya korkuyorum açıkçası .

    Şimdide M7 Hero çıkmazına düştük hadi hayırlısı artık
  • Ranger ve Gaming M5 arasında Ranger'ı öneririm. Daha verimli mosfetler (CSD87350Q5D kullanılan en iyi mosfetlerden biridir, IR/Infineon ile beraber), daha detaylı LLC ayarları vs.
    Gigabyte Z87-Z97 zamanında iyi anakartlar üretiyordu. Z87 D3H'de bile üst seviye IR3553 mosfet bulunuyordu. Z170'de bu kadar iddialı değil. Gaming 3 ile overclock yapıldığında VRM sıcaklığı yüksek seviyelere çıkıyor, aktif soğutulması gerekebiliyor. Gaming 5 ve 7 iyi anakartlar fakat UD5'in VRM, Gaming 5-6-7 ile birebir aynı olmasına rağmen daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor. Keşke TR'ye de getirseler UD'leri. Neden sadece Gaming'ler getiriliyor anlam veremiyorum.
    İşin babası denilecek anakartlar bence Gigabyte değil, Abit ve DFI'dı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glitchy

    VRM ne oluyor ?

    Ayrıca sanırım GTX 1080 vazgeçip 1070 alacağım için MSI Gaming M7 ile ASUS MAXİMUS VIII Hero arasında seçim yapma arasında kaldım ama M7 nin özellikleri daha iyi gözüktü.

    Orada arada dağlar kadar fark hero çok daha iyi daha üst rog anakartlarla vrm leri aynı dizayn. F/P olarak en iyisi.
  • Yani açıkçası MSI özelliklerini çok seviyorum Asus'a göre. Ama eğer daha kaliteli, uzun ömürlü, sağlam, performanslı bir kart istiyorsam M5 yerine Ranger almalıyım öyle mi ?
  • Ben daha önce bahsettiğim gibi Gigabyte Z170X UD5-TH almayı planlıyordum ama TweakTown'un devre detayına kadar inen incelemeleri ve performans testleri sonucunda Sabertooth Z170S'te karar kıldım şimdilik. Bunda biraz fiyat biraz görüntü etkisi de var.
    Hero, Sabertooth'a göre daha fazla enerji harcayan ve bunu da ciddi şekilde ısı olarak yayan bir kart. Hero daha performanslı Sabertooth'a göre fakat Sabertooth daha uzun ömürlü ve sorunsuz olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glitchy

    Haklısınız yani pazarlama ve reklamı iyi yapan çöp bile olsa aldırıyor. Bende MSI GAMİNG M7 ve Asus Maximus VIII Hero segmentinde bir anakart bakıyorum şuan bana kızacak olsanız da M7 ye yakınım daha çok

    M7, M5'e göre daha fazla faz sayısına ve ekstra özelliklere sahip bir anakart. VRM'leri de yeni nesil Titanium serisi. İkisi arasında, teknik servis desteğini de düşünerek Msi derim.
  • Evet hocam çok büyük ihtimal M7 alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus Z170-A mı yoksa MSI Z170A Gaming M5 mi? İşte bütün mesele bu.
  • M5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.