Bildirim
MSI X470 M7 AC vs AORUS X470 G7

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Gigabyte z370 gaming 7 den memnun olmamız sebebi ile Gigabyte x470 gaming 7 ile sistem kurduk. Ertesi gün pc açılmadı, ikinci biosa geçip kullanmaya devam ettik. O sıra Gigabyte a mail atıp böyle bir sorun ile karşılaştık dedik. İkinci bios ile kullanın diye cevap verdiler. Yaklaşık bir hafta sonra ikinci bios ta çöktü ve sistem açılmaz hale geldi. Vatandan almıştık getirip iade etmek istedik, arızalı olduğu için servise gönderecez onların raporuna göre işlem yapacağız dediler. Yaklaşık 15 gündür ses seda yok. Hepsi böyle sorunlumudur bilmiyorum ama bizim başımıza böyle bir olay geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MSİ'ın servisi sorunlu gigabyte içinde arkadaşın yazdığını okudum m7 alan arkadaşım var sırf şekil şukul için aldıydı. Ben Asuscuyum 2 markada bana uzak. -
Amd tarafında en başarılı anakartları Asrockmu üretiyor ? henüz şikayet görmedim. -
Gigabayte'ın wifi versiyonunu alacaksan Msi'la tüm özellikleri aynı. Hatta teknik servisleri bile Servispoint. Ancak Msi'da 14 adet faz var (Giga'da 12 adet) ve yazılım tarafında daha iyi. -
Açıkçası c7h için zorluyorum. Olmazsa bu 2 anakarttan birisini alacağım. Hala kararsızım. Kafamdaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama gelmedi henüz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar c7h olmuyor ne kadar zorlasamda. Bu iki anakart arasındayım. Hangi anakart ve neden?
üçüne de para baymaktansa taickhi veya yine üst seviye asrock alırdım illaki 3 ünden de g7 derdim..
tek faz sayısıyla osla kimse asrocktan başka kart almaz dı.. -
Şu an M7 AC kullanıyorum. İlk başta amazon.com'dan Asus X470Crosshair VII Hero sipariş vermiştim. Sonra ondan birkaç kullanıcı nzxt cam veya corsair yazılımlarını kullandıklarında sistem kapanmaları yaşadıklarını yazdıklarını gördüm diye siparişi iptal ettim(nzxt x42 kullanıyorum çünkü). Anakartı o yüzden ne olur ne olmaz TR'den alayım garantili olsun dedim webdenal diye siteden daha ucuza gördüğüm Gigabyte X470 G7 sipariş verdim. Ondan sonra ordan da gelen kart Gigabyte X470 Gaming Ultra çıktı. Ondan sonra bu kart yanlış diye geri gönderdim. Onlarda sonra kart yanlış değil deyip hemen iade çıkarmışlar. Aynı gün para geri yattı bide işlemci ve ramim gelmiş hazırda beklediği için daha onlarla uğraşmak istemediğimden lanet olsun biraz daha para vereyim vatandan alayım dedim. O ara MSI'lar yeni gelmişti ondan sipariş verdim alabildim daha artık.
Netten video veya yazılı incelemelerde gördüğüm kadarıyla gigabyte kartlar voltaj ölçen cihazlar ile ölçüm yapıldığında yazılımda görünen voltajdan çok daha fazla voltaj veriyor diğer kartlara göre genel olarak.(her kartta öyle olmayabilir tabi)
Örnek gördüğüm bir makale:
https://www.gamersnexus.net/guides/3251-raven-ridge-soc-voltage-guidelines-how-to-kill-cpu-with-safe-voltage
Gigabyte'da vrm heatsink çok daha iyi ve fonksiyonel görünüyor bu da çok iyi bir artısı. Birde dac kullananlar için USB DAC-UP 2 diye usb çıkışları mevcut ben dac kullandığım için bunu denemek istiyordum açıkçası. Msi'da 14 faz var daha iyi olarak. Birde nvme m.2 ssd soğutması daha iyi. Yazılım konusunda ikiside iyi sayılmaz msi az biraz daha iyi olabilir. Msi'ın biosuda daha iyi görünüyor.
2700X kullanıyorum önceden 4790k kullanıyordum msi z97a gaming 6 anakart ile. 2700x oc ile 4.15 ghz'de kullanıyorum. Aynı zamanda ses için creative sb z ses kartım var. Ses kartını sadece surround efekt için kullanıyorum sesi optik çıkışla kullandığım dac'a aktarıyor. Önceden kullandığım 4790k'ya oc yaptığımda seste hemen distorsiyon oluşuyordu çok rahatsız ediciydi. Ama artık şu anda kullandığım işlemcidenmi kaynaklı yoksa anakarttaki fazla vrm'den dolayı güç dağıtımı daha iyi olduğu için mi kesin bilemiyecem ama oc yapınca distorsiyon filan oluşmuyor. Buda çok hoşuma gitti açıkçası. Ama tabi Gigabyte'daki USB DAC-UP 2 nasıl olurdu acaba diye düşünmüyor değilim.
-
Anakartta asus ve asrock benim için önceliklidir. Çünkü en az sorunu bu markalardan duyuyorum. Ucuza bulmadıysam diğerlerini almam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Haziran 2018; 10:13:14 >
Hocam şöyle açıkliyim:
C7H - 268$
Taichi - 279$
M7 - 229$
G7 - 229$
Yani asus ve asrock zorluyor biraz. Ayrıca asrockta biosu kurtarma seçeneği de yok maalesef. C7H için çok zorladım ama olmuyor. Dolar 4,5₺ olursa C7H eklerim. Bu 2 anakart arasındayım. Açıklamalar biraz msi a yakın. Msi tercih edebilirim.
Birde hocam G7 nin VRM yapısı M7’ye göre daha kalitesizmiş galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 20 Haziran 2018; 14:41:13 >
fiyata yorum yapamam ama asrock un bıos antığını anlamamış cahil adamların reddit vs gibi yabancı forumalrdaki yorumlarına aldırma.
gerek güvenlik gerek stabilite gerekse de bozulma sonrası maliyet ve istediği teknik bilgi anlamında tüm markalara fark atan bios mantığı var.
diğer markaların çoğunun cipi bozulduğunda havya ve lehimleme = servis gerekirken asrockta dosyanın bozulma durumunda recovery basit olduğu gibi bozulan cipi değiştirmek cocuk oyuncağı..
redditte bıos cipi bozzulursa kartı çöpe atmak zorundasını yazan bile varda türk mü diye baktım değil.. -
x370 lerde en en berbat vrm tasarımı c6h de iken x470 sadece vrm tasarımını değiştirerk sıcaklığa epey katkıda bulunmuşlar.
bu şekikde msı asrock ve gigabyte ile aradaki farkı epey kapatmış olsalarda ne yazik ki onları açık ara geçme durumu söz konusu değil.
yine msı ın görece fazla faz sayısı da kağıt üstünde kalmış görünüyor.
düşük sayıdaki asrock stabilitesi ile msı a göre rahatça tercih edilebilir.
msı çok düzgün kartları olmakla birlite kağıt üstünde değerler ve arka planda voltaj vererek benchlerde öne çıkma numaraları dışında şeylerde yoğunlaşması elzem durumdur.
x370 ile x470 ler vrm modelleri arasında uçurum yokken genelde t-asarım faciaları görülmüş.
zaten daha fazla akım çektikleri halde x470 lerde ryzen refresherin benzer ısıda çalışmaları ilginçken şimdi mantıklı zemine oturmuş diyebiliriz.
g7 deki vrm lerin geçmişi ta z87 soc force a kadar gidiyor..
eski ama kendini kanıtlamış vrm diyebiliriz.
yarım saatime mal oldun diyebilirim..
son karar> fiyat önemliyse g7 al geç..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Haziran 2018; 5:9:17 >
-
Hocam son olarak şunu sorayım : EVGA NEX650G vergiyle 72$, 650 G+ ise vergiyle 102$. Yani aralarında 145₺ fark var. NEX650G hakkında kötü yorumlar gördüm. Tier 4 bir PSU galiba. Tier 4 kötü müdür? Aralarındaki fiyat farkıyla C7H ekleniyor çünkü. Bu arada G7'den caydım biraza. O voltaj şeylerini falan okuduktan sonra vazgeçtim. MSI alırım heralde. Normalde Taichi 229$ iken amazonda 279$ göstermişler. Niye yaptılar anlamadım. açıkçası 2. mesajınız bana biraz garip geldi ama önemli kısımları anladım. sonuç itibariyle M7 229$, C7H 266$. bu aradaki fiyat farkına değecek pek bir şey gözüme çarpmadı benim. sizin öneriniz nedir? M7 AC vs C7H?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 21 Haziran 2018; 13:20:49 >
bu tarz anakartları hakkıyla kullanmak için güç olarak sınırda olsa da çıkış sayılarından dolayı 850w altı ürünler handikap yaratmakta.
msı alıp çift cpu çıkışlı 850w düzgün bir psu la sistemi desteklemek şart..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Haziran 2018; 17:23:53 > -
Aorus 7'nin vrm tasarımı, heatsinki daha iyi, ayrıca vrm arkası backplate'i var. MSI'n ise BIOS'u daha iyi. Fakat madem bu kadar para verecen hem vrm'leri hemde biosu diğer ikisinden daha iyi olan C7H almalısın. -
Hocam NEX650G ve 650 G+ ürünlerinde zaten 2x8pin EPS mevcut. ama nex650g tier 4 bir psu ve kötü galiba. 650 g+ tier kaç olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım. bilgilendirirseniz çok sevinirim. @No Way Out hocam C7H zorluyor. fiyatını ve verigisini falan hesaplayınca 1500tl ye tekabul ediyorç gerçekten çok fazla. m7 ise 1250tl. hocam aorusun yazılımsal sıkıntıları beni çok düşündürüyor. msi alıp vrm kalitesi vs herşeyiyiyle kafamın rahat olmasını istiyorum açıkçası. -
Gigabyte bence daha başarılı anakart konusunda Msi'dan kullandığımdan değilde okuduğum yorumlara göre, Anakart alacak olsam ilk tercihim asrock sonra asus sonrada gigabyte olurdu benim. -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremespecific -- 15 Şubat 2021; 0:11:57 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X