Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herhalde en düşük özellikler benimkinde (021TR)(80-512). ocakta almıştım, şimdi fiyatlar çok düştü...
  • bende aldım bugün s430 u. yannda birde webcam aldım,creative, msnde test edeyim dedim,ama sesi kendi kendine kısıp kısıp duruyor, yankımı önlemeye çalışıyor acaba? o sırada konuştuğum kişi ise yan odadaydı bu üzdenmi yapıyoru acaba,şansıma kimse oline da değil, birde ses karşı tarafa kesik kesik geliyor. umarım aynı evde olduğmuz için olmuştur.
  • S430X-025TR dizüstünün ekrani parlak DEĞİL.

diğer dez avantajları:

TvOut ve IEE1334 yok.

Ekran Kartina ayrilacak ram biosdan ayarlanmiyor ve 64MB ile sinirli. TurboCache ile 880MB a kadar ciktiği yaziyor ama asla cikmiyor. En kötü oyunlar için bile başarisiz bir ekran karti.

Plastik kalitesi orta karar.

Amaaa f/p olarak bence 1 numara bir ürün. İmzamdaki haliyle Vista Ultimate 64Bit kullaniyorum hiçbir sürücü problemi yok ve basarimi gayet yüksek.
  • ben de vr330 bios u yükledim ve ekran kartini 256mb a yükselttim. pek bi farki olmadi bi kac kere daha deneyim s430x biosuna doneblirim. vr330 biosu ile fan daha az calisiyor ve laptop daha cok isiniyor. 3-5 derece artti sicakliklar...

TL-60 i ebaydan bakiyorum ama daha alamadim. Takip edemiyorum arttirmalari.www.ebay.com adres. Kargo dahil 100YTL civarina bulunuyor. Ram 4GB ye yükseliyorsa yakinda 4 gb ddr2 800 ve TL-60 ile dizüstünü ucusa geçirme planim var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 19 Ağustos 2008; 19:54:29 >
  • Özelliklerinde HDD için

Supports 2.5" 9.5mm SATA HDD 60GB/80GB/100GB/120GB (5400rpm)

yazıyor. 120 GB den fazla disk takamıyomuyuz? Laptoplarda desteklememe gibi bi durum varmı?

Şahsen bu makinayı alırsam içindeki HDD yi bi kutu ile harici disk yapmayı düşünüyorum da. Değilse 40 GB için disk değiştirmek anlamsız olur
  • 320gb taktim samsung marka canavar gibi calisiyor. Orada 2gb ram max diyor ama msi global sitesindeki müsteri temsilcisi 4gb takablirsin diyor. MSI her zaman ki gibi yine yanlis bilgilendirmeyle kendi ürününü kötülüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

ekran kartı u an ramden 64mb yiyor arkadaşım.
    ekran kartın maksimum düzeyde kullanılmıyor.
    vr330 biosunu yüklememdeki amaç ise ekran kartının ramden yediği miktarı ayarlayabilmem(uma frame size)
    başka hiçbir artısı yok.s430 ile aynı ama oyunlarda fps artışı var

2gb ram'i taktıktan sonra biostan ekran kartını 256'ya ayarladım. bilgisayarın performansında iyileşme var ama dediğiniz gibi oyunlarda fps artışı gözlemleyemedim. sıkıntı nerede acaba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AliKocoglu

ben de vr330 bios u yükledim ve ekran kartini 256mb a yükselttim. pek bi farki olmadi bi kac kere daha deneyim s430x biosuna doneblirim. vr330 biosu ile fan daha az calisiyor ve laptop daha cok isiniyor. 3-5 derece artti sicakliklar...

TL-60 i ebaydan bakiyorum ama daha alamadim. Takip edemiyorum arttirmalari.www.ebay.com adres. Kargo dahil 100YTL civarina bulunuyor. Ram 4GB ye yükseliyorsa yakinda 4 gb ddr2 800 ve TL-60 ile dizüstünü ucusa geçirme planim var...

tl-60 demişsiniz işlemcisi yseltilebiliyormu s430 un. maviden aldım ben daha yeni, sorduğumda olmaz dediler bana, içini açıp bakmadım ama banada değişir gibi geliyorçünkü msi nin sitesinde AMD® Mobile Processor Turion64 X2 olarak gözüküyor, birde 4GB ram olay çok iyi olur deniyen yok herhalde daha. eger oluyorsa bende şunda 1024+512 olanı, 1GB ın yanına 2GB lık alıp 3 yaparım daha sonraki bir dönemdede iki tane 2 lik takılır ozaman.

• fraps kurun.
    mesele underground2 oyununu oynayın.
    ayarları yapın daha iyi olduğunu göreceksiniz.
    en azından ben 5-10 fps arası bi artış gözlemlemiştim.
    cod4 en düşük ayarda akıcı oynanabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: drthea

quote:

ekran kartı u an ramden 64mb yiyor arkadaşım.
    ekran kartın maksimum düzeyde kullanılmıyor.
    vr330 biosunu yüklememdeki amaç ise ekran kartının ramden yediği miktarı ayarlayabilmem(uma frame size)
    başka hiçbir artısı yok.s430 ile aynı ama oyunlarda fps artışı var

2gb ram'i taktıktan sonra biostan ekran kartını 256'ya ayarladım. bilgisayarın performansında iyileşme var ama dediğiniz gibi oyunlarda fps artışı gözlemleyemedim. sıkıntı nerede acaba...

• arkadaşlar ben de aynı laptopu kullanıyorum lakin ekran parlaklığını artırmama rağmen sağ ve sol köşelerde özellikle sağ üst köşede hafif soluk gibi duruyor görüntü. Ekranın ortasında olduğu gibi kenarlarında parlaklaklık yok. Ekranın orta kısmı daha çok parlıyor kenarlara göre. Çok dikkat edildiğinde belli oluyor. Sorun sizde de var mı acaba?
  • evet o sorun bendede oluştu. kenarlar soluk.
    DİPNOT: Halen kullanıyorum ama aldığıma alacağıma pişman oldum.
  • arkadaşlar bende s430 kullanıyorum kasa aynı ama işlemcim farklı. amd turion64 x2 TL-52 1.6GHz işlemci var. şu an için gayet memnunum. birde toshiba var. yakında birde gx630 alcam
  • quote:

evet o sorun bendede oluştu. kenarlar soluk.
    DİPNOT: Halen kullanıyorum ama aldığıma alacağıma pişman oldum.

keşke almasa mı idik :(
    ekran köşelerinin soluk durması bazen renkleri farklı tonlarda gösteriyor :( bir de hafif bir titreşimde monitörün üst köşelerine yakın yerlerde dalgalanmalar oluyor. durgun bir suya taş atılmış gibi :(

cemaat bir de bunun fanı hiç mi susmaz hep mi düşük ayarda çalışır :( sürekli uğultu yapıyor. uzun süreli sessiz ortam kullanımında rahatsız ediyor :S
    bu fan işini 330 biosu yüklesek çözemez miyiz. bir önerisi olan var mı ?
  • nvidia dan yeni driver bütün hepsini tanıtıyor
    nforce 4 series
    nforce 430 / geforge 6100
  • Arkadaşlar, benim sorunum internet ile ilgili.

Hangi ağa bağlansam, hemen internete giremiyorum. Her seferinde bağlantı kurulduktan sonra sağ tıklayıp "Onar" dedikten ve tekrar IP aldıktan sonra bağlanabiliyorum.

Virüs taraması da yaptım, temiz gibi, haliyle laptopun kapağını açar açmaz nete beğlanmak istiyor insan ama olmuyor..

Yardımlarınız için teşekkürler..
  • Arkadaslar 2 sorum olucak

1. Bu aletin uzerinde sampron 3600 var ve yetersiz TL-5x TL-6x X2 vs vs. islemci modelleri ile uyumlu olduklari soyleniyor GERCEKTEN UYUMLUMU ? Bazilari olmaz diyor bazilari olur diyor MSI in sitesindeki S430 modeli X2 islemcili yani kisacasi insanin kafasi cok karisiyor birisi ciddi manada bu karisikliga lutfen bir son verip uyumlu yada uyumsuz oldugunu soyleyebilirmi ?

2. 4GB ram e kadar destekledigi soyleniyor bu ne kadar dogrudur ?

Saygilar..
  • Eğer burada ve vr330 konusunda önceki yazılanları okursanız, bazı arkadaşların taa Amerikalardan ebay'dan AMD çift çekirdek işlemci getirttiğini ve taktığını görürsünüz. Anakart tamamen uyumlu. İşlemciyi nereden bulacağınız da önemli tabi.. arkadaşlar 100 tl civarında fiyata maletmişlerdi.

Bunun yanısıra işlemci de yetersiz kalabiliyor ne de olsa sadece 256 kb önbellek var. Tek bir işlemi yaparken canavar kesilen makine, ikinci bir işlemi devreye aldığında yığılıp kalabiliyor. Kopyalama - taşıma işlemleri esnasında veya disc yazımı süresince mouse kımıldamıyor neredeyse. Çift çekirdek de zaten bunun için var, bu sayede makine daha randımanlı çalışabilir, nitekim soğutucu fan çift çekirdekli işlemciyi soğutabilecek şekilde tasarlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotoseyhan -- 9 Şubat 2009; 0:20:17 >
  • en sonunda Sempron 3600+ işlemciyi elden cikarip yerine AMD Turion X2 TL-56 aldim. E-baydan kargo vs dahil 85YTL ye geldi evime kadar 2 hafta içinde hemde. Urbantekka isimli kullanicidan aldim ve o kisiyi tavsiye ederim elime geçene kadar hertürlü soruma cevap vermekten üşenmedi. Ayrıca forumda yardimci olan tüm kullanici dostlarima tesekkür ederim. Simdi 2gb 667mhz ramleri 4 gb ddr2 800 yapma niyetim var.

Merak edenler için aktariyim. Sempronla Turion arasinda gözle görülür büyük bir hiz farki var. Az odemek isteyen arkadaslar TL-52 de alabilirler 40YTl ye falan geliyor hersey dahil.
  • s430x lerde 2 x2 gb seklinde ddr-2 800 ram kullanılabiliyor. Tavsiyemdir. bkz:imzam

En ucuz 2gbhttp://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.009.1164.0059
  • 4 gb 800 MHz ram peki vr330 biosu ile kullanılabiliyor mu?

Deneyen var mı arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.