Şimdi Ara

MSI RX 480 GamingX 4G görüntü bozulması-çizgiler sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 haftadır sorunsuz kullandığım kartım bugün beni güzel bir merhaba ile karşıladı

Sistemi açtım görüntü alttaki gibi bozuldu, windows açılmadan bir hata ile karşılaştı dedi ve kapattı.

Biraz bekleyip sistemi yeniden başlattığım zaman sorun çözüldü fakat tekrarlayacağına eminim.

Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

• o/c yaptın mı karta ? garantisi varsa gönder ramleri gidik gibi görünüyor kartın
  • Sayfada benzer sıkıntılar içeren başka konular da var, amd nin son zamanlarda ürettiği kartlarda (200-300-400) serisi bu tarz sıkıntılar gerçekten beni huzursuz ediyor önceleri hadi sapphire markalarda bolca görünüyor çünkü uygun fiyatlı alanı çoktur diyordum sen şimdi MSI da gözlemliyosun böyle havadan nem kapar bir hassasiyetemi dayalı bu kartlar, en ufak bir voltaj dalgalanmasından etkileniyolar / bozuluyolar filan gibi gelmeye başladı, bu adamlar kartları ürettiklerinde hiç denemedenmi stress testlerine sokmadanmı beslemesine karar veriyolar, birçok kişi zaten o.c yapmaya korkuyor amd sözkonusu olunca ve zaten çokta o.c olamıyorlar ama grafikte bozulmalar konularına bakıyorum %70 ini amd ler oluşturuyor güvenim baya sarsılıyo böyle şeyler görünce, cidden ayar oluyorum, 280X im vardı aynı hareketi çekti sonrasında bir hafta yaşadı umarım buda öyle olmaz ama en azından kart yeni garantin filan var bişey olursa şansını yenisin de denersin, şu durumda tahmin ettiğin üzre yapacak bişey yok sorun belirgin şekilde tekrar etmedikçe kullanıcaksın.

• msi gaming app yüklü mü böyle sorunlara yol açabilir
    onun dışında whql sürücü kurup gözlemleyin
    devam etmesi durumunda belleklerinde arıza olabilir satın aldığın yere ver değişim veya tamir ettirsin

Orijinalden alıntı: serkanerşen

o/c yaptın mı karta ? garantisi varsa gönder ramleri gidik gibi görünüyor kartın

OC yok stok kullanıyorum.

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

msi gaming app yüklü mü böyle sorunlara yol açabilir
    onun dışında whql sürücü kurup gözlemleyin
    devam etmesi durumunda belleklerinde arıza olabilir satın aldığın yere ver değişim veya tamir ettirsin

Evet Gaming App kuruluydu ve açılışta öalışmaya ayarlamıştım. Şimdi kapattım yaklaşık 4 saattir oyun oynuyorum sıkıntı yok.

Tekrarlarsa WHQL Driver denerim, yine olursa da servise.

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Sayfada benzer sıkıntılar içeren başka konular da var, amd nin son zamanlarda ürettiği kartlarda (200-300-400) serisi bu tarz sıkıntılar gerçekten beni huzursuz ediyor önceleri hadi sapphire markalarda bolca görünüyor çünkü uygun fiyatlı alanı çoktur diyordum sen şimdi MSI da gözlemliyosun böyle havadan nem kapar bir hassasiyetemi dayalı bu kartlar, en ufak bir voltaj dalgalanmasından etkileniyolar / bozuluyolar filan gibi gelmeye başladı, bu adamlar kartları ürettiklerinde hiç denemedenmi stress testlerine sokmadanmı beslemesine karar veriyolar, birçok kişi zaten o.c yapmaya korkuyor amd sözkonusu olunca ve zaten çokta o.c olamıyorlar ama grafikte bozulmalar konularına bakıyorum %70 ini amd ler oluşturuyor güvenim baya sarsılıyo böyle şeyler görünce, cidden ayar oluyorum, 280X im vardı aynı hareketi çekti sonrasında bir hafta yaşadı umarım buda öyle olmaz ama en azından kart yeni garantin filan var bişey olursa şansını yenisin de denersin, şu durumda tahmin ettiğin üzre yapacak bişey yok sorun belirgin şekilde tekrar etmedikçe kullanıcaksın.

Vallahi hocam bu benim 9 kartım arasından 6. AMD kartım. Bu karta kadar hiçbir AMD kartta sıkıntı çekmemiştim.

Ama bu kartın böyle bir sorun çıkartması beni şaşırttı açıkçası.

İadesi çıkarsa biraz da 1060 alıp kullanmayı düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI RX560 Görüntü Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    msi gaming app'ı sil dostum sonra gözlemle bu tür sorunlara yol açabiliyor yani amd wattman ile çakışabiliyor.

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

msi gaming app'ı sil dostum sonra gözlemle bu tür sorunlara yol açabiliyor yani amd wattman ile çakışabiliyor.

Kaldırdım hocam bakalım bir daha olursa WHQL driver deneyeceğim.

Orijinalden alıntı: barannnnnn

Aynen aynı sorun bende de oldu. Bende Gaming app'yi silerek soruna çözüm buldum. Aslında Wattman'ı silecektim ama ne olduğunu bilmediğim için zorlamayayım dedim:)

Aman hocam Wattman'ı nereye siliyorsunuz kartın driver uygulamasının içine gömülü geliyor

Ama yazılımsal ise bios ekranına girip bakın orada olmuyorsa yazılımla ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 15 Mart 2017; 22:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

Ne yaptınız hocam son durum nedir? Msi gaming app'den dolayı bu hatayı alan oldukça fazla.

Dün Gaming App'i kaldırdım 6 saat oyun oynadım sıkıntı çıkarmadı. Bugün eve geçince tekrar bakarım.

• Durup dururken hiç yaşamadım ancak genelde eski sürücüyü kaldırıp yeniyi kuracağım zaman buna benzer sorunlarla bende karşılaştım inşallah bir daha yaşamazsın.

System : Asus Prime B550M-K AM4 Motherboard / AMD Ryzen 5 5500 Cpu / Gskill Ripjawsv DDR4 32GB(16x2) 3600 Mhz CL18 Ram / Sapphire Pulse RX 6700XT 12G Ekran Kartı / Samsung 970 Evo 500GB Nvme m.2 SSD / Seagate Barracuda 2TB 64MB 7200RPM 3.5" HDD / Corsair Carbide 400R, CX600M Psu / Asus MX259h 25" 5ms FHD Ah-Ips Monitör
  • Evet Gaming App'i sildim şu an bir sıkıntı yok gibi duruyor. Kullanıp ilerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.

Sorun tekrarlarsa konuyu güncellerim.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.