Şimdi Ara

MSI R6970 ligtning vs Sapphire HD 7850 2gd (ACil yardım lazım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,geçen gün kardeşimin bilgisayarındaki performans düşüklüğünden dolayı yeni bir ekran kartı sipariş etmek zorunda kaldım ve sapphire hd7850 ile msi r6970 lightning arasında kararsız kaldım ve hepsi burada da r6970 üzerinde %40 lık bir indirim olduğunu görünce dayanamayıp onu aldım 400 tl ye gelmiş oldu 2. ellinin 450 tl ye satıldığını bu forumda gördüm. Kardeşimin bilgisyarındaki diğer bileşenler çok yeni olmadığı için bu kart bi sorun yaratmaz diyordum fakat evdeki hesap çarşıya uymadı gelen ekran kartı bende ki hd7850 nin 1,5 katı gibi bir şey çıkınca kardeşimin kasasına sığdıramadık ve mecburen kendime aldım ve ona benim hd7850 mi vermek zorunda kaldım. İnternette gördüğüm kadarıyla kağıt üzerinde r6970 daha iyi gözüküyor fakat biraz daha eski teknoloji. Asıl soruma gelecek olursak bu kartlardan hangisi benim bilgisayarımda daha iyi performans verir? İlk gözlemlerimde 6970 de bir sorunla karşılaşmadım fakat daha sonra saint row 4 de ultrada kasmayla karşılaştım onun dışında ekran kartıyla gelen msi afterburner programından gördüğüm değerlere göre basit bir internet sayfasını açmak bile bir anda core clock ve memory clock değerlerini limitlerine dayatıyor (940-1350) bu değerlerin nasıl çalıştığını daha önceden gözlemlemediğim için bular normal mi pek bilemiyorum. Ayrıca bir de ısı durumu var hd7850 de daha önceden gözle görülür bir ısınma görmemiştim fakat bu ekran kartının standart değerleri 45-50 civarında oyunlarda zorlandığında mesela saint row 4 de 82 dereceye kadar çıktı ve kasadan jet motorunu aratmayan bir fan sesi gelmeye başladı :)
    Geri kalan sistem bileşenlerim:
    Anakart: Asrock z77 extreme 6
    İşlemci: İntel i5 2500k (biosdaki turbo 4,6 ghz ayarını kullanıyorum)
    ramler: corsair Vengeance 2x4gb 1600 mhz
    psu:700 w

Not: Msi r6970 yerine önerebileceğiniz +-100-150tl oynayarak alabileceğim daha doğrusu onun yerine bunu almalısın dediğiniz bir kart var mı?

Resimler benim kasadan:
     MSI R6970 ligtning vs Sapphire HD 7850 2gd (ACil yardım lazım) MSI R6970 ligtning vs Sapphire HD 7850 2gd (ACil yardım lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyreaper -- 28 Ağustos 2014; 11:24:07 >

• Boyut farkını daha rahat kafanızda canlandırabilmeniz için (ekran kartlarının boy oranı da neredeyse kutularıyla aynı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyreaper -- 27 Ağustos 2014; 22:06:14 >
  • 6970 referans tasarim mi?gurultulu sicak calismasi normal, browser kullaniminda saat hizlarinin yukselmesi de normal gpu kullaniyor cogu browser.saints row'da oyundan kaynaklanan bir sorun ya da amd kartlari mi sevmiyor oyle bir sey olabilir o oyunu baz alma diger oyunlara bak.kardesine yeni kasa alirsaniz 7850'ne kavusursun diger turlu bizim bu iyi dememizle hallolmuyor sorunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

6970 referans tasarim mi?gurultulu sicak calismasi normal, browser kullaniminda saat hizlarinin yukselmesi de normal gpu kullaniyor cogu browser.saints row'da oyundan kaynaklanan bir sorun ya da amd kartlari mi sevmiyor oyle bir sey olabilir o oyunu baz alma diger oyunlara bak.kardesine yeni kasa alirsaniz 7850'ne kavusursun diger turlu bizim bu iyi dememizle hallolmuyor sorunun.

Saints row'da daha önceden hd7850 yi kullanıyordum o da Amd nin ve bir sorunla karşılaşmamıştım ultrada gayet akıcı ilerliyordu. Onun dışında temel olarak saat hızında küçük oynamalara yapmayı denediğimde core'u 940 yerine 970 e çektiğimde ekranda kararma ve çökmeler oluyor. Şuan için iade etme ihtimalim olduğu için voltaj a filan hiç dokunmadım. Onun dışında şuan için bu konuda araştırma yapıyorum en kısa sürede cevaba ulaşırsam ürünü geri iade edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyreaper -- 27 Ağustos 2014; 22:23:47 >

• iade etme sansin varsa hic durma bence.sende kalsa bir turlu masraf edip kardesine versen diger turlu.kardesimin makinesi eski dedin mesela 260 260x gibi daha ucuz bir kart alabilirsin ya da senin 7850'yi kaldirdiysa kendine 265 alirsin 400 liraya o da 7850'nin yeniden isimlendirilmis yeni bioslu fabrikasyon oc'li modelidir ya da 270 alirsin kendine o da 7870'in yeniden isimlendirilmisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

iade etme sansin varsa hic durma bence.sende kalsa bir turlu masraf edip kardesine versen diger turlu.kardesimin makinesi eski dedin mesela 260 260x gibi daha ucuz bir kart alabilirsin ya da senin 7850'yi kaldirdiysa kendine 265 alirsin 400 liraya o da 7850'nin yeniden isimlendirilmis yeni bioslu fabrikasyon oc'li modelidir ya da 270 alirsin kendine o da 7870'in yeniden isimlendirilmisi.

Şuan ben de kalsa acaba eskisine göre daha iyi performans alabilir miyim diyorum, internette 1-2 yerde 2 kartın karşılaştırmasını filan buldum 6970 oldukça üstün gözüküyor değer bakımından ama yıl farkından 7850 daha mı iyi olabilir diye merak ediyorum
  • Bir de şöyle bir karşılaştırma buldum, bu oldukça kafamı karıştırdı:
    http://www.hwcompare.co...6970-vs-radeon-hd-7850/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarın akşama kadar vaktim var sonrasında ürünü iade etmem gerekiyor da son fikirleriniz görüşleriniz nelerdir? Bir de hepsiburadanın iade şartları hakkında bildiğiniz, bilmem gereken bir şey var mı?
  • İade et o karta o para cok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.