Şimdi Ara

Oynarken siyah ekran/NOLUR YARDIM/SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kendime taptaze yeni bilgisayar dizdim daha 1 hafta bile olmadı. Heyecanlı heyecanlı oyunlara dadandım tabii ki, derken hevesim kursağımda kaldı.

Oyun esnasında ya oyundan atıyor bilgisayar, ya da siyah ekran oluyor bir süre ve 3 dakika sonra ekran geri geliyor. Az önce bunu Town of Salem'de bile yaşadım. LoL oynarken genellikle hatta sürekli şampiyon seçim ekranından sonra ekran gidiyor. Yalnızca mouse imleci gözüküyor ve simsiyah. 3 dakika sonra kendine geliyor. Bazen de gelmiyor.Ya da oyun esnasında beni oyundan atıyor yeniden bağlanıyorum. Bu arada discordda ve oyunda sesler gelmeye devam ediyor. Aldığımdan beri bilgisayarı yeniden 6
    56456454 kere başlatmışımdır çalışırken.Daha çok yeni bilgisayarım nasıl bir sorun olabilir ki? Sebebi ekran kartı mı bilmiyorum ama bilgisayardan zerre anlayan biri değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Pc parçalarını dizeyim:

İşlemci: Amd Ryzen 3600
    Ekran Kartı: SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT
    Anakart: MSI b450 gaming plus
    RAM: Crucial 16 gb
    PSU: 650 watt. Sıcaklık değerim ortalama 55. Oyun oynarken bakmadım ama. Driverlarım da güncel.
    Monitör: AOC 144 hz 1 ms Freesync curved dpport

Bir de MSI App Manager indirip bir şeyler yapmıştım ama şuan hatırlamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü etrafımda yardımcı olacak da kimse yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanessa Ives -- 11 Şubat 2020; 4:18:5 >

• gidiyosun 2500e 2600e SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT alıyosun sonra millet küçük görüyo 400tl fazla verip invida neden aldın aynı performansa paranla rezil olduktan sonra istersen 1tl ye versinler ekran kartını düşünsene fantazi yapıp 244hz monutor alıyosun sorunun ekranı 60hz kitleyince geçiyo şaka gibi
    Sorunun sebebi ekran kartının sürücüsü. RX 5000 serisi kartlar çıkalı 8 ay olmasına rağmen AMD hala sorunları düzeltemedi. Bu saatten sonra da düzeltebilir mi bilemiyorum.

Siyah ekran sorunun kesin ve kalıcı bir çözümü yoktur. Ekran kartını alalı 1 hafta bile olmadıysa iade etmenizi öneririm.
  • Güç kaynağınız kaç watt ? Driverlarınız güncel mi ? Oyunlardaki sıcaklık değerleriniz nasıl ?
  • PSU 650 watt, driverlarımın hepsi güncel ve sıcaklık değerim 60'ı aşmıyor.
  • Sorunun sebebi ekran kartının sürücüsü. RX 5000 serisi kartlar çıkalı 8 ay olmasına rağmen AMD hala sorunları düzeltemedi. Bu saatten sonra da düzeltebilir mi bilemiyorum.

Siyah ekran sorunun kesin ve kalıcı bir çözümü yoktur. Ekran kartını alalı 1 hafta bile olmadıysa iade etmenizi öneririm.
  • Radeon ayarlarında bulunun Enhanced Sync ve onu gibi tüm ayarları kapatıp dener misiniz hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sapphire = kara ekran.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sürüm driver'a güncelleyin ve aşağıdaki Radeon ayarlarından aşağıdaki ayarları deneyin birde.

Oynarken siyah ekran/NOLUR YARDIM/SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5600xt lere vbios güncellemeside çıktı ama onunla ilgili değil. ya ilgiliyse diye insan merak ta ediyor. ancak vbios'u update etmek senin için karışık olacak.

monitörün freesync'ini kapatıp 60 hz'e alıp deniyebilir misin bilmiyorum.

burda tüm önerileri dene. sorun çözülmesse kartı başka bir cihazda dene. gene benzer sorunlar çıkarsa direk garantiye gönderebilirsin.
  • Şubat ayı sürücüsünü kullanıyorsanız geri dönün ocak ayında çıkanları deneyin. Bende de lol oynarken ekran siyah ekrana düşüp duruyordu bazen ve oyun başı bir takılma oluyordu.
  • ekran kartın çuf olmuş garantisi varsa hemen değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DF5D07B0 -- 12 Şubat 2020; 6:16:52 >
  • gidiyosun 2500e 2600e SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT alıyosun sonra millet küçük görüyo 400tl fazla verip invida neden aldın aynı performansa paranla rezil olduktan sonra istersen 1tl ye versinler ekran kartını düşünsene fantazi yapıp 244hz monutor alıyosun sorunun ekranı 60hz kitleyince geçiyo şaka gibi
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Öyle deme, 1070ti deviriyor o kart
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    hayırlısı aga kdjdjjejr

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amd de bu sene yılın çöküşü sanırım
    asus da buna engel olmadı ne yapsın
    rx 5700 xt aldım bi hevesle kur cıkmadan önce 3600 vatan ındırımı ile aldım piyasada 4000 idi
    aynı sorunları yasadım ekran gidiyordu pc acık ken
    özellikle video izlerken veya oyunlarda
    video tam ekran yaptıgımda kasmalar oluyordu saka gibi pc 15 bin tl ye mal oldu bana bi hevesle alınan pc yi 10 ay oldu ben kullanamıyorum !
    neden ? amd destekli bir sistem seçtiğim için ve anakartımda da sorunlar var da neyse o ayrı bir konu ondada msi hatası oldu sanırım !

neyse paramı iade ettiler geçde olsa ! ama ben para iadesi istememiştim kur cok değiştiği için ben değişim saglam bir ürün istedim adamlar 3600 para veridler bana suan aynısını almak istesem 4700 den asagı pek zor
    adamlar tuketici yerine bakmıyorlar ben aldıgım gunden beri sorunlar yasıyorum ve ekran kartında sorunu tespit edene kadar aylarca garantide sürem geçti
    ben amd tabanlı bir sistem kurmasam o gun amd yerine 500 tl fark verip nvidia alsam mesela 2070s gibi suan param la rezil olmazdım garantilerde maillerde şikayetlerle ne yapmadım ama gelin görünkü suan yazı yazdıgım pc 6 sene önce aldıgım intel işlemlici ve ekran kartsız bir pc oyunda oynuyorum herseyi yapıorum
    çevre birimleri ile 20 bini bulan bilgisayarım suan bunun yanında kenarda yatıyor bildiğiniz baktıgımda sinirden monitöre yumruk atasım geliyor ! ama bunun kanunda bi yeri yok aylarca ne kadar sorun yasarsan yasa sorunun ne kadar geç çözülürse çözülsün sikayet et vs ilgilenen suan için yok ! en son asus a mail attım 2 gun oldu dönüş bekliyorum bakalım onlar yardımcı olurmu

o bahsi geçen 2. pc de neden ekran kartı yok ? :d
    cunku ondada asusu tercih ettim ondada amd tabanı tercih ettim cünkü aynı zamanda kartları aldım
    diğeri de rx 550 arez 2g ve aynı hatalar
    sıfır aldıgım urunde dp den görüntü alamıyor ve siyah ekran hatası ilede onu geri yolladım bilgi notu yollamamıslar ama tamir edip geri yollamıslar sanırım bana bilgi içeren bir kagıt bile yollamadı vatanbilgisayar < cok ilgililer saolsunlar
    neyse taktık baktık aynı hatalar ilk taktıgım anda girdi yazılar birbirine video cektim !
    sonra siyah ekran ! video cektim pc kapatıp acıyorum dp den hdmi den 2 sindede görüntü alamıyorum video cektim aldım kartı kenara koydum
    2 sinide yazdım böyle uzun uzun mail asus a attım simdi dönüş bekliyorum
    rx ve 5700 serisi aslında saglam seriler diye duyup yorumlara aldanarak aldıgım ama nedense fazla sorun yasayan yokmu bilmiyorum bir cok konu actım gelen yorumlar parmakla sayılır :d biz heralde talihsiz olduk işte böyle ne diyim paranız varsa özellikle de 3000+ 4000+ tl yi geçeceksen alma kardesim o kartı bekle 1 ayda daha para koy kenara 1 ay sonra al amd alma !
    işlemci anakart desen zaten neyse girmiyim buraya 1 saatte okusanız bitmicek makale yazarım hadi eyv

• bazı durumları yazılımda ve ekran kartında aramayın kullanılan cevre bırımler kullanılan dp hdmı dvı kablosunun kalitesi olsun kullanılan monıtorlerın ne kadar freesync 144hz desede hdcp desteğinin olmaması etken saglıyor bunları kontrol edıp tekrar bakın aslında ekran kartları cok ısınırsa sıyah ekrana duser ve guc kaynagı yetersız kaldıgı yerde sıyah ekran olurlar guç kaynagı en kotu silver sertıfıka tavısyedır. 60 derecede bır ekran kartı kapanmaz yazılımsal olarak radeon ayarlarından monıtorunun hdcp destegı olsa da olmasada kapat kullanılan dp kablosunu değiştir basit şeyler bile büyük etki yaratıyor denemekte fayda vardır.
  • NewLiFe61 kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyeti gidersen kanunda ayıplı ürünün yerine aynısnı yoksa muadilini yada para iadesini isteme hakkı seçimlik tüketiciye aittir. Kurdan zarara uğranamzı gerek yok tabi thh başvuru yapıp onların ihtar çekmesi vs en az 1 ay soruşturma tamalanamdan bir ihtara bakır apaçaık kanunda yazan birşey. Sizden özürdileyerek ararlar kartınızı veririrler.
  • Bilgisayarda overclock varsa hepsini defaulta alın.
    Radeon ayarlarında güç limitini önce maximuma yakın, olmazsa maximum yapın. Özel fan profili ayarlayın.
    Bilgisayarı yüksek performansa alın.
    Anakartta PCIe ayarlarınız Gen. 4.0 da ise 3.0 alın.PCIe güç ayarlarında varsa güç ayarını kapatın
    Windowsta güç seçenekleri- Gelişmiş ayarlarda- PCI Ekspres-Bağlantı durumu güç yönetimini kapatın
    Windowsta güç seçeneklerinde Hızlı başlatı iptal edin (Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları)
  • Radeon ayarlarında güç limitini önce maximuma yakın, olmazsa maximum yapın. Özel fan profili ayarlayın.

güç limiti kullanılan normal yükün üstüne 100 watt ve üstü gereksiz güç bindirmek mantıksız değil mi fazlasıyla ısıyada yol acacak bir durum.
  • Şu kabloyu satın alıp denermisiniz ?
    www.hepsiburada.com
    Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/paugge-vesa-sertifikali-2m-displayport-1-4-kablo-entdp1420-p-HBV00000HXYN5
  • flameteam kullanıcısına yanıt
    Siyah ekranı önlerse, gereksiz olmaz. Oyunlarda değişen yüke göre daha fazla watt istiyor olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.